Problem sa matičnom

poruka: 12
|
čitano: 1.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa matičnom

EVO imam jedan problem kada komp odstekam iz struje (kad grmi) poslije kad ocu na komp onda mi se nece upalitii sad sam ja skuzio da treba odstekati  napajanje (8 pinski) iz maticne pa ponovo zastekat (ali mora biti zastekano napanje u struju) i onda mi upali komp.

sad vas ja pitam u cemu je tu greska? inace taj problem mi se dogada od kad sam kupio maticnu. imao je ko slicni problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa matičnom

Trebao si ga odmah odnijeti na servis, odnosno odnesi ga sada jer nije pametno odspajati kablove po kompu dok je spojen na gradsku mrežu, pogotovo ne kablove od napajanja. Jel to misliš na kabel od napajanja 6-pinski kod procesora ili sa grafe onaj 8-pinski?

16 godina
neaktivan
Seky kaže...

Trebao si ga odmah odnijeti na servis, odnosno odnesi ga sada jer nije pametno odspajati kablove po kompu dok je spojen na gradsku mrežu, pogotovo ne kablove od napajanja. Jel to misliš na kabel od napajanja 6-pinski kod procesora ili sa grafe onaj 8-pinski?

mislim na onaj veliki sto ide na maticnu  taj odspajam.

16 godina
neaktivan
gamer 16 kaže...

mislim na onaj veliki sto ide na maticnu  taj odspajam.

Mislim da ti je taj 24-pinski, a ne 6-pinski hehe....

Koje napajanje imaš?

Probaj isključiti struju na sklopci od napajanja prije nego

izčupaš kabel iz zida!

Ja mislim da te napajanje zeza, jedan moj drug je imao sličan

problem, vrisnuo mu je jedan od bitnih kondenzatora kod napajanja,

tj. odmah se izbijao....probaj sa drugim napajanjem, ako nejde, vozi na servis,

kukaj dok ti nedau novu matičnu!

Have fun!

Mudar ko čovjek-jesetra!
16 godina
neaktivan
Problem sa matičnom

Ček imaš moguća dva koji idu iz napajanja na matičnu može biti onaj najveći sa 20/24 pinova i on se nalazi na desnom rubu ploče kad je postavljena u kućištu i imaš još kod procesora jedan kabel koji može imati 4/8 pinova. Koji je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa matičnom

(8pin EPS?)

Kod nestanka struje (i isključivanja iz mreže) neke ploče (BIOS) automatski prelazi u safe mod. Kod prvog idućeg uljučivanja treba tipkati del/F2.. za ulazak u bios i objasniti PCju da je sve OK ili ga pustiti minutu i stisnuti reset. Ako se već otvara kućište, onda je lakše reset biosa nego ištekavanje kabela kojie može i fizički oštetiti konektore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

(8pin EPS?)

Kod nestanka struje (i isključivanja iz mreže) neke ploče (BIOS) automatski prelazi u safe mod. Kod prvog idućeg uljučivanja treba tipkati del/F2.. za ulazak u bios i objasniti PCju da je sve OK ili ga pustiti minutu i stisnuti reset. Ako se već otvara kućište, onda je lakše reset biosa nego ištekavanje kabela kojie može i fizički oštetiti konektore.

da 24 pinski je. meni se nece ni upaliti a ne da bih iso u bios! napajanje nije krivo sada sam probao na drugoj ploci i odmah se upali.. a mozda je to nekakva zastita od kratkoga spoja ili nesto?

16 godina
neaktivan
Problem sa matičnom

Jel bio grom negdje opalio blizu ili si ti iz prevencije isključio ga iz mreže?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa matičnom

Daj molimte navedi o kojoj se točno matičnoj ploći radi i koje napajanje imaš!!!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Daj molimte navedi o kojoj se točno matičnoj ploći radi i koje napajanje imaš!!!

napajanje je no name 500w maticna gigabayte GA_M57SLI_S4

16 godina
neaktivan
Problem sa matičnom

Knjižicu od matične u ruke i beletristika za prije spavanja =D

Za početak, provjeri sve vodove koji idu iz matične i u nju i ne puštej

knjižicu iz ruku!

Ako ništa ne uspješ, servis ti negine, al progooglaj još, možda je neka glupa caka...

Ja nisam uspio naći ništa!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa matičnom

hardwerski resertiraj BIOS, ako ti problem neode time onda barem znaš da nije do matične. Ukoliko je do napajanja otvori napajanje (naravno nakon što ga riješis napona), i provjeri kondenzatore koji znaju da se rascvjetaju tj. raspuknu. Ovisno o napajanja neki imaju po dva kondenzatore većeg kapaciteta, ukoliko jedan ode paljenje je otežano zbog spoja i potrebno je neko vrijeme da proradi ili zatvoriti strujni krug da se ostatak elektronike vrati u stanje za rad što si ti najvjerojatnije radio kada prikopčas kablove na matičnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice