Ovako ja i kolega Leopard_st jucer smo meni pokusavali overclockat i7 4770k kojeg hladi Noctua NH D14 na ASUS Maximus VI Hero. Uspjeli smo izvuc samo 4.4 i iznad ne ide, stalno plavi ekran, voltazu kad mijenjam pozuti mi vec i na 1.2v pa jel postoji kakvo rjesenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da nisi trebao otvarati novu temu jer ih brdo ima za OC
Btw, koji je problem ako požuti? Kaj se bojiš žute boje? Meni ide i do crvene pa i ljubičaste u UEFI-ju.
Ma ne bojim se ja ali kazu da nije sigurno, evo danas ujutro mi nije ni onaj 4 way overclock na 4.4 bio stabilan pa sam vratio na stock...
Poludit cu pa jel mi netko moze dat puni vodic kako overclockat najbolje do 4.5?
a kaj mislis sa time dobit osim temperatura i nestabilnog sistema?taj proc na stocku gura 2 takve grafe na 99%.. cuvaj oc kad ostari koju god
Ne moras se bojat, sigurna temperatura mora biti do 80-85 i napon do 1.3V, za Noctuu kažu da se ne moraš brinuti ni do 1.4V za 24/7.
Overclockao sam ga na 4.5 i sa voltazom od 1.360v sad cu pokrenut prime95 blend pa cemo vidjet.
Ovako ja i kolega Leopard_st jucer smo meni pokusavali overclockat i7 4770k kojeg hladi Noctua NH D14 na ASUS Maximus VI Hero. Uspjeli smo izvuc samo 4.4 i iznad ne ide, stalno plavi ekran, voltazu kad mijenjam pozuti mi vec i na 1.2v pa jel postoji kakvo rjesenje?
Ma ne bojim se ja ali kazu da nije sigurno, evo danas ujutro mi nije ni onaj 4 way overclock na 4.4 bio stabilan pa sam vratio na stock...
Poludit cu pa jel mi netko moze dat puni vodic kako overclockat najbolje do 4.5?
A tih 100 MHz razlike služi točno čemu?
Evo radi mi prime95 blend na 4.5 i 1.376v minimalna temperatura je bila 32, a maksimalna 94. Jel to dobro?
Evo radi mi prime95 blend na 4.5 i 1.376v minimalna temperatura je bila 32, a maksimalna 94. Jel to dobro?
Ma odlično - sve do 130 je sigurno!
Evo mislim da sam uspio (slika dole). Cinebench score mi je brzo i bez zamrzavanja odradio i dobio sam 885 bodova. Furmark i AIDA64 su mi radili po 15 min i nije bilo problema. Sad neka ostane ovako, a kasnije cu lako jos dignut ma da je i ovo dosta.
Ček ček, takav skok u temperaturi? Jel Noctua dobro leži na procu?
Po ovoj slici gore mi je oko 70-80. Ali sam morao onaj prvi ventilator malo podignut zbog rama
Vidim da ti je po ovoj slici i napon malo pao. To je normalno ovisno o ploči, ali ako je stabilno onda super. Ja sam za brze testove koristio Intel Burn test na 20 iteracija.