Normalna temp procesora T7700?

poruka: 7
|
čitano: 2.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Forumashi!

Imam laptop HP Compaq 8510p (Win Vista) sa navedenim procesorom T7700 na 2,4 GZh, malo mi je ventilator u zadnje vrijeme počeo raditi na većim brzinama i to me smeta.

Sadašnje temp procesora se kreću u idleu (opterećenje procesora između 0 i 6%) između 58 i 62 stupnja, da li je to normalno ili je to pregrijano?

Koliko bi trebala biti ta temperatura od prilike?

Hvala unaprijed svima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadam se da poznaješ engleski!!!

Svrati ovdje je rasprava o temperaturama tog proc.

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-evo kopije... (s prethodnog linka.)

i dont have a t7700 but a t7300. Temp raised easily to 100 !!!! But what turned out to be the case is that in the assembly process, somebody FORGOT to remove the protectionlabel from the heatsink where it is placed on the CPU!!!! Removing this turned the idle temp down from 65 to 40 !!

-naišao sam na takve slučajeve...

-drugo rješenje, u biosu provjeriti opcije za štednju, sidestep itd... i možda noviji bios

-ili samo čišćenje coolera, termo pasta..

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da naletio sam na taj forum, samo sam tražio potvrdu toga

e sad imam garanciju 3 god (comp je star 1 god) da li da sam prckam po tome ili servis

šta mislite?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ukoliko nemaš problema s radom na njemu (dakle nema iznenadnog gašenja, pištanja ili "zaleđivanja" ) nemaš potrebe se brinuti zbog temperature!! Jer ukoliko dođe do velikog pregrijavanja simptomi su ti koje sam naveo!

A ako je pod garancijom slobodno ga uzmi i odnesi serviserima da oni pogledaju što je uzrok tolikih temp. i jesu li moguće posljedice zbog toga!!

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

(post iznad) -servis .. ovisi gdje je kupljeno, dali u trgovini imaju ovlaštenog servisera.. itd. -ukratko, otvori poklopac, to se smije bez obzira na garanciju... :)

jer ćeš inače bit bez laptopa cca 45 dana .....

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E da da napomenem i to da kod full load-a se temperatura popne na 98 - 99 stupnjeva. Na ovom forumu nisam primjetio da im se temp toliko penje. Sa gornje strane laptop je najtopliji oko touchpada dolje lijevo, a sa donje strane oko HDD-a i tu je baš jako vruće, a na ostalom dijelu je dosta topli (memorija, procesor)

Dok pri surfanju, mailanju i ostalim radnjama temp se kreće između 65 i 74 stupnjeva.

Zbilja ne znam što da radim, malo me brine jer imam jedan projekt koji moram sada raditi na njemu tako da nisam u mogućnosti ostaviti laptop na servisu na duže od 2 dana.

Mislim da bi mi pomoglo staviti laptop na jednu od onih podloga sa ventilatorima, mislim da sam vidio da ima jedna Zalmanova koja je jako tiha, jel zna tko di ih ima?

ZM-NC1000 ili ZM-NC2000

Našao sam u Linksu!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 15:57 (johnny02).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice