Manji napon, a viši takt procesora?
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.882
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Fake! hehe
Čim ima cpu-z validaciju znači da je moguće.
A sad kako - neznam.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=831423 to je njegov inace moj je http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1050190 kako je fake? o.O
Sve je moguce kad se hoce pa i ovo je moguce.Morao ga je hladit necim zescim a i maticnu je valjda dobru imao a i primjerak piknuo odlican
pa mene zanima zasto meni visa voltaza od nj a on clockao..
bilo mi dosadno i idem malo na cpu-z gledat oc- face
vidim lika ima isti procesor ko i ja stavio ga na 4.3ghz sa 2.9ghz O.O
al voltaža je stvarno velika, on ima 1.168 V a ja 1.352 BEZ OC
jel to normalno?
Athlon X2 5600+ da na tak niskom naponu ima toliku frekvenciju, malo sutra tj da ga je tolko potegnul gore ne bi islo nikak osim u SF filmovima C kategorije.
pa gledaj:na neki nacin i nije normalno,povecao je takt procesora,i nakon toga uzrokova je veliko zagrijavanje kako napajanja tako i maticne,sto moze donjeti velike smetnje i bios kontrolu tjekom dizanja sustava,jer ne mozes ti na neki procesor koji je predvidjen da radi na 2,9 ghz da ga sad ti ubrzajes,normalno da ces dobiti brzinu,ali i lose posljedice.
pa gledaj:na neki nacin i nije normalno,povecao je takt procesora,i nakon toga uzrokova je veliko zagrijavanje kako napajanja tako i maticne,sto moze donjeti velike smetnje i bios kontrolu tjekom dizanja sustava,jer ne mozes ti na neki procesor koji je predvidjen da radi na 2,9 ghz da ga sad ti ubrzajes,normalno da ces dobiti brzinu,ali i lose posljedice.
Pa neces sigurno dobit lose posljedice ako neznas sta radis.Normalno da ce se maticna vise zagrijavat to jest chipset maticne zato sto se napon procesora dize pa vise napona kroz maticnu prolazi i grije se vise ali zato su tu silni ventilatori,ne?
I kada OCas neki procesor normalno je da ces dobit bolje performanse i brze ce se sve odvijati,a sistem ce se bootat sigurno malkice brze.Ali naravno ne bit pohlepan u OCanju.
Ima fejkova po netu ali rezultat je moguć, trenutno prvo mjesto na hwbotu sa X2 5600 je 4060mhz hlađen single stageom, ako je ovaj proc bio pod LN2 to je lako moguće, jedino je čudno da rezultat s tim procom overclocker nije prijavio na hwbot da bude prvi na svijetu s obzirom da su takvi rezultati obično natjecateljskog karaktera
dakako da je moguce, gotovo svaki procesor radi na kvalitetnijjoj maticnoj ploci i hladjenju na vecom taktu od tvornickog uz manju voltazu.
Razlog je jednostavan, svaki proizvodjac(kao i intel i amd) oderdjuje/stavlja vecu voltaza da se smanji broj defektinih procesora i da se omoguci kompatibilnost s losijim sroteks plocama zbog njihove fluktacije napona tj. da se smanji broj reklamacija.
jedino sta bas nisam siguran za rezu koju je doticni s tim procom i postigao
bilo mi dosadno i idem malo na cpu-z gledat oc- face
vidim lika ima isti procesor ko i ja stavio ga na 4.3ghz sa 2.9ghz O.O
al voltaža je stvarno velika, on ima 1.168 V a ja 1.352 BEZ OC
jel to normalno?
Athlon X2 5600+ da na tak niskom naponu ima toliku frekvenciju, malo sutra tj da ga je tolko potegnul gore ne bi islo nikak osim u SF filmovima C kategorije.
nema sanse sa tim naponom nece se upaliti ili ako se upali padace na svaka dva minuta