Koji CPU cooler kupiti?
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.674.285
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ispuh na straznju stranu !
Trebam savjet gdje da stavim vent od 120mm na kućištu.
najbolje kao na prvoj slici...LP da ispuhuje van...
Planiram OC svoj Q6600 sa 2.4 Ghz na 3.0 Ghz pa radi toga mi treba novi cpu cooler.Kakvu mi preporuku mozete dati i kako se krecu cijene kod nas
Malo bolji od Noctue, evo sad sam čitao review klik.
"although the cooler isn't as quiet as Noctua's NH-D14 with a low noise adaptor"
KHM... Dobar argument zašto ne kupiti taj cooler! I moja noctua bi bila tolko "hladna" da stavim ventove koji se više vrte i koji imaju veći protok, i veću buku proizvode.
Onda znaš što je low noise adaptor i kako se čuje Noctua s njima.
Ali nakon dugo vremena stigao je cooler koji je mrvicu bolji od Kralja zračnih coolera.
Neki ljudi za bolje temperature su spremni i na kompromis oko buke a neki nisu ( ja spadam u ovu drugu grupu ).
bitno mi je da dovoljno dobro hlade vise od 300kn mi se jednostavno neda dati :P
Onda uzmi nesto od preporucenog !
Malo bolji od Noctue, evo sad sam čitao review klik.
"although the cooler isn't as quiet as Noctua's NH-D14 with a low noise adaptor"
KHM... Dobar argument zašto ne kupiti taj cooler! I moja noctua bi bila tolko "hladna" da stavim ventove koji se više vrte i koji imaju veći protok, i veću buku proizvode.
Onda znaš što je low noise adaptor i kako se čuje Noctua s njima.
Ali nakon dugo vremena stigao je cooler koji je mrvicu bolji od Kralja zračnih coolera.
Neki ljudi za bolje temperature su spremni i na kompromis oko buke a neki nisu ( ja spadam u ovu drugu grupu ).
Ja isto spadam u drugu grupu, i ja nemam low-noise na svojim ventovima jer su sami po sebi na max-u tihi naprema drugim coolerima.
Jedino što bi volio ubost ATM neke bolje noctua ventove, što ću na koncu i napravit jer ću stavit sve noctua(od PWM-a do standardnih) ventove u svoje kučište = niže temperature. Već san lagano počeo neke sitnice radit(priložena slika je za PWM priprema).. UGL offtopic sam malo otišao.
U svakom slučaju, staviš bolesnije ventove na Noctuu, radit će bolje(LINUStech ima video, nemogu ga nać), al je stvar kad staviš na silverarrow noctua ventove, on isto opet bude učinkovitiji. Iako onaj cooler što si linkao da si čitao, nisam našao kako perfomanse ima s noctua ventovima(a i ogavno izgleda samo po sebi, kamoli još smeđe-crvena kombinacija), neću reć da ni on nebi bolje perfomanse imao s kvalitetnim ventovima.
bok zanima me hladnjak arctic freezer 11 lp za moju socket 1155 matičnu i i3 2120.
hoće li taj biti bolji od stocka u temperaturama u loadu i jeli tiši od stockovog intela u igrama?
i još nešto hoće li kuler pasati zato što mi matična ima ovo pa mislim da bi mi moglo smetati?
nista ti nece smetati!(vecina coolera je tisa od stock ventova) bez brige! samo kaj se tice tog freezera11, ovaj dolje Lc c95 ti je ak se ne varam jos bolji izbor (heat pipovi s dvije strane i tower konstrukcija)!LP
http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-95-socket-775-1155-1156-1150-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.231
a evo i teme na bagu pa si malo procitaj:)
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/lc-power-lc-cc-95-hladnjak-procesor/114666.aspx
i k tome ima klasicni 90mm fan koji mozes promijeniti (10sek) u neki kvalitetniji, ljepsi(u boji,ili s ledicam...)itd recimo!LP
ok znači taj lc će bolje hladiti nego taj freezer?

Stiže mi u utorak Corsair H110, pa će biti okršaj NH-D14 VS H110 . Budem sve ljepo istestirao i sastavio.
Dvoumim se između Thermaltake Contac 30 ili Thermaltake Contac 39.. Koji bi bio bolji? Koliko vidim jedina razlika izmđu ta dva je što Contac 30 ima jedan vent a Contac 39 dva venta.. Razlika u cijeni je 80 kn.
Dvoumim se između Thermaltake Contac 30 ili Thermaltake Contac 39.. Koji bi bio bolji? Koliko vidim jedina razlika izmđu ta dva je što Contac 30 ima jedan vent a Contac 39 dva venta.. Razlika u cijeni je 80 kn.
Za tu cijenu Contaca 39 uzmes CM Hyper 412S , a za cijenu Contaca 30 uzmes CM Hyper 212 EVO !
Bas mora biti neki Contac ?
Za tu cijenu Contaca 39 uzmes CM Hyper 412S , a za cijenu Contaca 30 uzmes CM Hyper 212 EVO !
Bas mora biti neki Contac ?
Sviđa mi se što ima ventove koji svijetle u plavoj boji pa mi se to uklapa u kučište.. Dali bi bilo koji od tih hladnjaka bio dobar za overclock amd fx 8320?
Uzmi onda Contac 39 ak ti se sviđaju svjetleci ventovi , bit ce OK !
Nakon dugog cekanja vodenog hladjenja na kraju sam morao uzeti ovo Thermaltake water 2.0 pro posto u BiH nema nigdje na stanju coolmaster sedion 240M niti ga ima kod dobavljaca.Ali opet iskreno zadovoljan sam i s ovim.A dok sam cekao to vodeno u medju vremenu mi je izgorilo napajanje kojem nema spasa steta sad sam primoran koristiti do kraja mjeseca neko no name napajanje na kojoj samo pise da ima 500watti.Usput sto vi mislite jel snjim pamteno probati klokati ili bolje pricekati dok ne kupim novo.
sad sam primoran koristiti do kraja mjeseca neko no name napajanje na kojoj samo pise da ima 500watti.Usput sto vi mislite jel snjim pamteno probati klokati ili bolje pricekati dok ne kupim novo.
Ne preporucam ( bar ne dok neznas koji proizvođac i tocan model ), kupi novo !
Jel zna itko kakav je ovaj cooler ili da uzmem neki arctic freezer
http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-gemin-ii-m4-1155-1156-1150-1366-am3-am3-am2-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.244
savjet iz mojeg iskustva, bježi od takvih hladnjaka koji pušu prema dolje...svu vrućinu ti gura prema komponentama oko proca....po ramu itd....
Jel zna itko kakav je ovaj cooler ili da uzmem neki arctic freezer
http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-gemin-ii-m4-1155-1156-1150-1366-am3-am3-am2-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.244
Nemoj njega !
Za te pare imas Arctic Freezer A30 , ukoliko imas AMD procesor ! Ili Arctic Freezer I30 , ukoliko imas Intel procesor !
Može preporuka nekog coolera za amdov fx 8320 jer je ovaj stock stvarno prebučan.
Bitno mi je da nije preglasan te da dobro hladi, jer u budućnosti mislim raditi overclock.
Cijena max 350kn. Hvala
Hvala, ali svi su previsoki, 150mm je najviše za moje kučište.
Netko je pričao o Phanteksu?
Imam taj review bukmarakn još od davnina.
Ukombinirati njegovu bazu, s nekim low noise ventilatorima i gg wp
Socket M2 je zapravo AM2 ili?
jeli bolji arctic freezer 11 lp od intelovog stock coolera,i jeli bolje hlade i jeli tiši od stocka u igrama?
za koliko bi mi se mogle temperature smanjiti?