Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.701.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Kelam kaže...

Pitanje dali noctua nh d14 moze stati u kuciste sharkoon tauron i dali ce smetati ramima corsair vengeance low profile

Stane i rami neće smetati, you're good to go.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav, dajte mi recite da li je 40-45 stupnjeva IDLE previse za phenom ii x4 sa cm hyper 412s?

meni to djeluje puno previse, jer dok je optereceni proc ide do 61 stupnja!

stavio sam taj cooler prije par dana, prvi dan je bilo sve oke, max je bilo 49 stupnjeva no

medjutim sad je druga prica.

proc nije clockan niti nista, i radi po defaultu na 3.210 mhz

xfire: leftycro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ako su vani porasle temperature onda je normalno. moj takodjer ide do 61 kad je vani 38 °C.
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
15 godina
Bass kaže...
ako su vani porasle temperature onda je normalno. moj takodjer ide do 61 kad je vani 38 °C.

Ustvari je bitno ako su porasle temperature tamo gdje mu je komp :)

A je li to vani ili unutra i nije toliko bitno...

15 godina
LeftY_CRO kaže...

pozdrav, dajte mi recite da li je 40-45 stupnjeva IDLE previse za phenom ii x4 sa cm hyper 412s?

meni to djeluje puno previse, jer dok je optereceni proc ide do 61 stupnja!

stavio sam taj cooler prije par dana, prvi dan je bilo sve oke, max je bilo 49 stupnjeva no

medjutim sad je druga prica.

proc nije clockan niti nista, i radi po defaultu na 3.210 mhz

Ova temp u IDLE-u baš i ne znači puno, iako je 45 možda ipak malo previše.

Ali kao što kolega prije mene rekao, ako su ti porasle temperature tamo gdje držiš komp, onda to i nije čudno.

Ali ako su temp u okručenju kompa ostale iste, a on odjednom load temp ima 61 umjesto 49, to nije normalno, pod uvjetom da su parametri mjerenja ostali isti...

Pod parametrima, osim one već navedene temperature oko kompa, mislim testirnanje sa istim programom, očitavanje temp sa istim programom, te isti način samog testiranja.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

okruzenje i temperature (vani) - sve isto ko i prvi dan, do nikakvih promjena nije doslo nigdje osim u samom kompu... upuh / ispuh koji imam je solidan i funkcioniralo je sa katanom sve 5.

no medjutim sad bas i ne stima, osim tog prvog dana kad je sve bilo oke...

xfire: leftycro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav, treba mi neki cooler za AMD FX-6100, pregrijava se kad udem u neku igru koje bi bili najbolje rjesenje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 23:07 (Lazavac).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koliki djeparac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
negdje oko 150-200kn
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja se bas i nerazumijem u to zato pitam {#} 

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Neki dan vidio u jednom pc shopu tu blizu mene  Thermaltake Contac 30..  Ima jedan vent od 120mm ak se ne varam, pisalo na kutiji da podržava procesore do 160w, a i nije skup, košta oko 230 kn. Dali bi bio dovoljan za amd fx 8320, tj. za neki overclock?

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tino26 kaže...

Neki dan vidio u jednom pc shopu tu blizu mene  Thermaltake Contac 30..  Ima jedan vent od 120mm ak se ne varam, pisalo na kutiji da podržava procesore do 160w, a i nije skup, košta oko 230 kn. Dali bi bio dovoljan za amd fx 8320, tj. za neki overclock?

Kupuj, mozes na njega ugraditi i jos jedan ventilator ako ti zatreba.

Pa sa tim dobijes TT 39 {#}

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam FX-8350 i temeprature su uzas,idle 38°C,load 60°C-70°C(vec spomenuto u drugim temama {#}) a posto mi se neda citat 118 stranica molim vas preporuku nekog cooler  cijene 150-230kn koji ce bit u stanju hladit proc ljeti tako da load temperatura ne ide preko 55°C(ako ne postoji cooler za tu cijenu onda navedite neki koji je to sposoban bez obzira na cijenu)

Po mogucnosti u linksu(split)

Edit:

Jeli Scyhte Katana 3 sposobna za takvo hladenje?

It's not about the money...It's about sending a message
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 13:47 (ii7scw).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 13:39 (Bass).
13 godina
neaktivan
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-a30-s-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.259 malo se protegni.

Btw,da si kupio onu konfu koju smo ti preporučili sad bi i imao pristojan hladnjak a ne da pitao i svejedno kupio po svom(bucna phantomka i precijenjena sabertooth).sry za {#}.

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-a30-s-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.259 malo se protegni.

Btw,da si kupio onu konfu koju smo ti preporučili sad bi i imao pristojan hladnjak a ne da pitao i svejedno kupio po svom(bucna phantomka i precijenjena sabertooth).sry za {#}.

Pa necu umrit ako koristim ovaj cooler neko vrijeme,zamjenit cu ga brzo

14 godina

Freezer A30 - 249 kn u Linksu i ima ga u Splitu. Solidan cooler  i tih. Taman ono što ti treba {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Freezer A30 - 249 kn u Linksu i ima ga u Splitu. Solidan cooler  i tih. Taman ono što ti treba {#}.

Ok,znaci ako imam njega temeprature u load-u umisto 65-70°C ce bit 50-55°C?

15 godina
Lazavac kaže...

Pozdrav, treba mi neki cooler za AMD FX-6100, pregrijava se kad udem u neku igru koje bi bili najbolje rjesenje?

Protegni se do CM Hypera 212 EVO , Arctica Freezera A30! Ako nemozes , onda CM Hyper TX3 EVO !

Music As A Weapon !!
15 godina
ii7scw kaže...

Ok,znaci ako imam njega temeprature u load-u umisto 65-70°C ce bit 50-55°C?

Negdje oko 55°C bi mogla biti !

Music As A Weapon !!
14 godina

Da, i još preporučam da undervotaš CPU ako ti se ne clocka :). Ili da ga ladno staviš na 4.0Ghz fixno bez turba i onda nađeš napon oko 1.3V koliki mu treba za stabilan rad.

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ajmo malo glasovanja, 2 vrhunska zracna hladnjaka - cijena podjednaka - koji bi bio Vas izbor?

4 Noctua NH-D14
18 Phanteks PH-TC14PE
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Mislim da bih tu isao cak i na Phanateks - oba venta od 140mm , veci promjer toplovodnih cijevi ( 5x8mm , NH-D14 - 6x6mm ) ! Jedino treba pripazit da stane u kuciste jer je PH-TC14PE dosta visok - 171mm kad su ventovi montirani !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mislim da bih tu isao cak i na Phanateks - oba venta od 140mm , veci promjer toplovodnih cijevi ( 5x8mm , NH-D14 - 6x6mm ) ! Jedino treba pripazit da stane u kuciste jer je PH-TC14PE dosta visok - 171mm kad su ventovi montirani !

Hmm... koji su kufer hladnjak ofarbali u plavo kod Phanteksa {#}

Treba uzeti od Noctua hladnjak i od Phanteksa ventilatore i onda je to tek kvalitetan cooler i dizajnom i izgledom i performansama. {#}

Što hladnije to bolje...
15 godina
Praedator kaže...

Treba uzeti od Noctua hladnjak i od Phanteksa ventilatore i onda je to tek kvalitetan cooler i dizajnom i izgledom i performansama. {#}

Imas vise boja ( crni , bijeli , narancasti , crveni ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Praedator kaže...

Imas vise boja ( crni , bijeli , narancasti , crveni ) !

Onda i moze proci, ali opet mi nekako kvalitetnije izgleda hladnjak od Noctua.

A ti sto lupas TD posjeti psihijatra molim te, ali prije toga odi na MRI da se utvrdi dali uopce psihijatar ima na cemu raditi. 

Sad ti skuzi zasto...{#} {#}

Ovaj je ok, ali kao sto sam rekao, Noctuin hladnjak mi izgleda kvalitetnije, samim pogledom se vidi kvaliteta materijala.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 20:34 (Praedator).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Malo bolji od Noctue, evo sad sam čitao review klik.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Tiby kaže...

Malo bolji od Noctue, evo sad sam čitao review klik.

"although the cooler isn't as quiet as Noctua's NH-D14 with a low noise adaptor"

KHM... Dobar argument zašto ne kupiti taj cooler! I moja noctua bi bila tolko "hladna" da stavim ventove koji se više vrte i koji imaju veći protok, i veću buku proizvode. {#}

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice