Pa jesu da nije tak strašno hm, pogotovo ovaj 3770K s druge strane za tu lovu kupiš cijeli komp na kojem čak moš igrat igrice bez frke.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_69&products_id=10381
Pa jesu da nije tak strašno hm, pogotovo ovaj 3770K s druge strane za tu lovu kupiš cijeli komp na kojem čak moš igrat igrice bez frke.
I jel' se IBovi stvarno toliko griju kako se priča?
Mali off: zašto je zoharbizo protjeran?
Hladni ko spricer na stocku i tokom overclocka do 4.2GHZ(barem vecina).Sve frekve preko te traze veci napon i uzrokuju i visoke temperature.
Mene zanima na koje ploče tj koji socket idu ti Ivy Bridge procesori buduci da 1155 nije njihov nativni socket!
Procesor je mozak svakog kompjutera, i nije mi toliko čudno izdvojit 2000 kuna za njega. Čudnije mi je da npr grafičke, dolaze ovako papreno skupe, di rijetko možeš nać neku kvalitetniju ispod 3000 kuna. Ako i nađeš, nećeš je nać u svom gradu, pa moraš riskirat kupnju preko interneta i kad ti dođe ko zna u kakvom je stanju. Sve u svemu cijene su čak ok, a bit će niže nakon par mjeseci. Prema tome, kome se ne žuri i tko ima kakvu takvu dobru staru konfu, nije mu greda sačekat "malo bolje dane".
Mene zanima na koje ploče tj koji socket idu ti Ivy Bridge procesori buduci da 1155 nije njihov nativni socket!
ASROCK Z77 EXTREME 4, 6, itd. i socket od Sandy odgovara Ivy.
Procesor je mozak svakog kompjutera, i nije mi toliko čudno izdvojit 2000 kuna za njega. Čudnije mi je da npr grafičke, dolaze ovako papreno skupe, di rijetko možeš nać neku kvalitetniju ispod 3000 kuna. Ako i nađeš, nećeš je nać u svom gradu, pa moraš riskirat kupnju preko interneta i kad ti dođe ko zna u kakvom je stanju. Sve u svemu cijene su čak ok, a bit će niže nakon par mjeseci. Prema tome, kome se ne žuri i tko ima kakvu takvu dobru staru konfu, nije mu greda sačekat "malo bolje dane".
Ma tko zna, i5 2500k je skuplji za 200 kuna nego kad je izašao. A ako ovome padne cijena, i5-3570k to bi bilo super. Za sada je samo 150 kuna skuplji od 2500k.
Ivy Bridge ide na Z77 socket kao i na S1155 ploce koji ga imaju podrzanog putem biosa.
Ivy Bridge ide na Z77 socketchipset kao i na S1155 ploce koji ga imaju podrzanog putem biosa.
Ivy Bridge ide na Z77 socket kao i na S1155 ploce koji ga imaju podrzanog putem biosa.
Da li to znači da Ivy bridge ide na ovu ploču http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11401 bez problema
Pa to je Z77 chipset, nativni za Ivy ???? Jasna stvar da ide !!!
Imaš boljih msi ili gigabyte ploča
Da li to znači da Ivy bridge ide na ovu ploču http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=11401 bez problema
Da?!
da, ide bez problema, i za te pare jedna je od boljih.
Nije važan uopće, jel grafe još nisu došle do toga da guše PCI e 2.0 tako da ništa neprofitiraš sa 3.0 slotom. A i kad dođe do toga da treba 3.0 slot, to će ti biti sa najjačim grafama od 5000 kn, a tek možda za dvije do 3 godine sa prosječnim i dobrim grafama.
Meni nije bitan toliko pci e 3.0 nego brzina memorije to je ono sto ce mi najvise biti krivo ako uzmem i5 2500k :( Znaci ovamo mogu da ljuljnem 8GB geill memorije na 2133 Ghz koja leti.
Meni nije bitan toliko pci e 3.0 nego brzina memorije to je ono sto ce mi najvise biti krivo ako uzmem i5 2500k :( Znaci ovamo mogu da ljuljnem 8GB geill memorije na 2133 Ghz koja leti.
Sto se tice PCI-E 3.0 na single GPU nema nikakvog ucinka, na multi GPU nesto sitno se dobije oko 5%...
SB ce ti bez problema pogurati i 16GB 2133 memorije...
ali IB je po tom pitanju bolji jer ima bolji IMC te na njemu rade i 2400, 2600 i na nekim primjercima 2800MHz DDR3 memorije
? Pa nitko ti ne brani staviti 2GHz memoriju ni na SB ni Nehaleme čak. IB ti samo omogućava 64GB na 2011 chipsetu npr. ali ciljaš na 8GB što možeš bilo gdje. Inače, tu brzinu ćeš teško i nikako vidjeti u praksi.
Znaci Dominator GT 2133MHz 1.5V na IB ce moci mnogo vise nego na SB???
Mozda i 2400MHz.
na naljepnici piše 95w, a inače je 77w...
Kad ćeš ga moć upogonit? Javi onda temperature na default naponu/taktu, max undervolt, overclock i tako to..
Ivy Bridge koliko ja znam je 95W toliko pise i na Wikipedia. To nas je Intel koliko znam slagao i presao preko toga kao da se nista nije desilo.
Prvi primerci koji su se klokovali bolje su imali 77W mislim. Ali je i to bilo lose pa su mislili mozda da poprave nesto sa 95W ali je ispalo jos losije.
Ajde obraduj nas sa 4.5GHz i 70C pod Linx ili Prime95 zadnje verzije.
Mada mi nije relevatno nista dok ne vidim kako stoji na Z77 FTW ali moguce da su besni OCeri malo preterali kada su videli da nema masturbiranja dok se gleda u 6GHz na stock kuleru kako su mislili.
Daj boze da bude bolje. Ja sam video 3770k 5.1GHz sa H100 i Maximus 5 Gene neki lik i 2660MHz memorija. Za temp ne znam.
Ivy Bridge koliko ja znam je 95W toliko pise i na Wikipedia. To nas je Intel koliko znam slagao i presao preko toga kao da se nista nije desilo.
Prvi primerci koji su se klokovali bolje su imali 77W mislim. Ali je i to bilo lose pa su mislili mozda da poprave nesto sa 95W ali je ispalo jos losije.
Ajde obraduj nas sa 4.5GHz i 70C pod Linx ili Prime95 zadnje verzije.
Ivy Bridge je 77W. (3570k/3770k i jos neki modeli)
Cekaj koja je fora trebao je da bude 77W pa su rekli da je 95W ali trosi samo 77W.
Jel to trip, Sacuvaj boze. Zasto su pominjali onda 95W uopste.
Lepo napisi na kutiji koliko je i cao. Dodao bi mu po 10W potrosnje na svaki 1C nize temp i 50MHz vise da se klokuje i bio srecan da trosi 150W.
Ja najstvarnije.
Trebao bih jedan info, ako ima netko da je zaista iz prve ruke provjerio Ivy. Trenutno sam na starom C2D i kroz tjedan dva planiram upgrade. Dvoumim se između 2700K i 3770K. Problem su mi temperature i radije bih uzeo hladnijeg sandya nego vruću ivy. Trenutno ne planiram overclock tako da će sustav raditi na stock neko vrijeme, dok potrebe ne budu zahtjevale overclock. Tako da želim tu opciju imatti otvorenu, pošto ovaj upgrade treba biti za sljedećih 5 godina. Ono što me zanima je kolika je temp ivya na stock u idle i loadu, u zatvorenom kućištu s recimo tri 120mm venta. Za cpu cooler imam zalmana cnps 9500 i ne mislim ga mijenjati trenutno. Pogotovo sad kad stiže ljeto. Ako bi temp u ljeti na ivyu s ovim gore navedenim na stock postavkama bile oko 65, onda bih ga uzeo. Pitam za mišljenje jer sam dugo vremena bio na p4 prescottu tako da vrlo dobro znam koliko glavobolje visoka temp može donjeti. Iskreno, stvari kao pcie 3.0, 2800mhz ram me ne zanima baš jer ionako imam 1600mhz i ne planiram ići iznad toga. Vidim da dosta reviewa koristi matičnu koja je vani, s nekim zvjerskim hlađenjem bilo na vodu ili zrak. Zannimaju me realne temp u nekom mid kućištu, s par ventova i gore navedenim zalman coolerom ili nečim sličnim tome
Zbog toga bi možda radije uskočio na 2700K nego na 3770K, pa vas pitam za mišljenje ili ako imate neki dobar izvor. Pročito sam jako puno toga na ovu temu jer jednostavno ne želim ponoviti kupnju i završit sa cpu koji će mi bit vruć kamen spoticanja. Ajde da je ivy 30% i više brži u svemu, možda bi i progledao temp kroz oprste, ali ovako... Zanemarivo ubrzanje. Tako da mi jedinu dilemu predstavljaju temperature oba cpu na stock postavkama.
uzmi 2700K, fantazija od proca, hladan a +5Ghz ide kao iz šale