Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ivy bridge info
Tonči kaže...

1266 nije loša cijena. Računaj transport, PDV i tečaj...

Sad je ok da to sigurno ali podatak, da dobiš matičnu badave hm kad to naš kupac vidi odma ponori od usporedbe s našom situacijom.No Amerika je veliko tržište preko 200 milijuna ljudi, a tu moš i Kanadu uračunat i onda nije čudno da su takve cijene. Neko uvjek ima niže cijene ili neki Free(iako nije baš skroz Free), aražman tak to oni rade da pokuša zeznut veliku konkurenciju na njihovom terenu kaj drugo.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina

Ova cijena je fantastična ako se usporedi sa konkurencijom kao što je i5 2300. A glupo je nama gledat šta i kako kupuju oni specijalci u Americi, ali nažalost, nemože se to uspoređivati. Njihovo tržište je ogromno, pa je konkurencija napravila svoje da su proizvodi povoljni. Plus, što je to domaća roba sve ( mislim znam da se pravi u Kini ali su to sve Američki proizvodi ), a ne kao kod nas da je ama baš sve strano. Jednostavno mi možemo samo sjesti i plakati kad vidimo šta sve oni mogu kupovati i po kojim cijenama.

16 godina
odjavljen
Ivy bridge info

To s veličinom tržišta su čiste gluposti, jer veličina tržišta nema apsolutno ništa s tim. Ne proizvode se u nas slični proizvodi pa da je naše tržište neadekvatno, već se upravo ti proizvodi koji se prodaju tamo, prodaju i u nas. Ako se već ne mogu uvoziti direktno u nas iz kine, jer smo premali, čak i s maloprodajnim cijenama i plaćenim porezom i transportom, u nas su preskupi. Nikako nije logično i prihvatljivo da je pojedincu duplo jeftinije kupiti laptop po maloprodajnoj cijeni, sam ga uvesti po enormnoj cijeni pošiljke i platiti PDV, nego kupiti isti proizvod od domaćeg dobavljača koji ima i veleprodajnu cijenu i povlašten prijevoz i sl. Trebalo bi biti jeftinije kupiti sve te proizvode od dobavljača, a ne iz treće ruke vani.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Pa daj razmisli malo !! Kako nema utjecaja veličina tržišta na cijene ?? Ako imaš milijun trgovaca koji prodaju informatičku robu, oni se moraju poklat da uspiju nešto i prodat. Kod nas imaš recimo 5 normalnih trgovina i webshopova. Slažem se s time da mogu naši uvozit ( što i rade ) iz Kine i da trebaju bit cijene daleko niže.

16 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa daj razmisli malo !! Kako nema utjecaja veličina tržišta na cijene ?? Ako imaš milijun trgovaca koji prodaju informatičku robu, oni se moraju poklat da uspiju nešto i prodat. Kod nas imaš recimo 5 normalnih trgovina i webshopova. Slažem se s time da mogu naši uvozit ( što i rade ) iz Kine i da trebaju bit cijene daleko niže.

Ne nužno i ne za sve artikle. Za neke imamo dobre ili u najmanju ruku prihvatljive cijene. No, neki baš pretjeruju.

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ivy kad se ne clocka, u idlu ima 35 C a u load 48 C, dakle dalo bi se zaključit da za sve one koji nemaju namjeru tjerat proc do krajnjih granica i koji imaju neke malo starije proc modele, i ne bi bilo pogrešno preć na Ivy. Ali zbog nenormalnih cijena kod nas, +-2000 kuna i za sve one entuzijaste kojima je svaki FPS bitan, naravno da nije preporučljivo ić na Ivy.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Kad svi dućani dobiju Ivyja onda će ipak biti konkurencije, pa bi nakon 15 dana trebali pojeftiniti nekih 200kn. Primjetio sam pojeftinjenje Sandy Bridgea, i5 2500k najjeftiniji je bio oko 1550kn, pa je tokom godine prepune potražnjom narasao do nekih 1900, a sad sam ga u protisu vidio 1650 kn. Naravno u linksa je još uvijek 1900 kn.

Koma
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Ivy bridge info

ma prvi ( i to obično links da se napravi važan) graknu premium cijene koje

je najbolje ignorirati. Još mi je u svježem sjećanju ona njihova stock sapphire hd7970

kad je izašla. KOlko ju se sad da naći koji mjesec kasnije? Za 2000 kn  jeftinije ili manje?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Prekrasnih li cjena...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Našao sam i5 3570k za 1800kn  u futura-it. Da li mi se isplati uzimati jer su svi drugi oko 2000 kn.Što se mene tiče jako je isplativo.

10 Da, uzmi dok ima
4 Ne, pojeftinit će
3 Ne, ne isplati se
Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 11:15 (Koma_Zd).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Evo, meni RealTemp javlja 95-98°C za i7-975XE na 4GHz na full 100% loadu Primea95. Rezultati na benchmarcima ga stavljaju ispod 3960X i iznad 3930 modela, što je vrlo simpatično (5100 PCMarks, a compute score na 4900, što je dosta dobro u odnosu na 6-core). Čekam tek iduću generaciju, čini se.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 11:43 (Tonči).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Evo, meni RealTemp javlja 95-98°C za i7-975XE na 4GHz na full 100% loadu Primea95. Rezultati na benchmarcima ga stavljaju ispod 3960X i iznad 3930 modela, što je vrlo simpatično (5100 PCMarks, a compute score na 4900, što je dosta dobro u odnosu na 6-core). Čekam tek iduću generaciju, čini se.

nema ti nikakve razlike na 4.0GHz izmedju tog 975 i 920/930/950/960.... svi su 4/8, a te procesore 3930k pojede za dorucak... btw ako ti je to realno stanje sa temperaturama na 4.0 imas jako los primjerak procesora...

Google is your friend
16 godina
odjavljen

Itekako ima razlike. Jutros sam testirao 4 različita i razlika je znatna, a i razlika između 3.33 i 4 je također osjetna. Prema testiranjima na Internetu, 3930K je tek mrvicu brži.

Testiran 2700K ima 5109, 2550K ima 4301, a moj 975 ima 5125 na 4GHz, 4610 na 3,33, 4901 na 3,84. Gledam Tom'sov test: 3930 ima 4987, a 3770K 5417, a 3960X 5738.

Inače, temperatura na Small FFTs Prime95 nakon sat vremena je na RealTempu 98°C u prosjeku, ali SpeedFan javlja 84°C, CPUID Monitor kaže 92°C, Asus Probe javlja 85°C, a sve se hladi Corsairom H50. Malo mi je sumnjivo to sa senzorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 13:11 (Tonči).
15 godina
Ivy bridge info

Tonči  @ ne budi naivan 3930k je bar duplo brži proc od 975EE.

Na temeraturu ti ne utječe puno pfrekvencija nego napon koji koristiš.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 13:19 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Itekako ima razlike. Jutros sam testirao 4 različita i razlika je znatna, a i razlika između 3.33 i 4 je također osjetna. Prema testiranjima na Internetu, 3930K je tek mrvicu brži.

Jel ti to ozbiljno mislis....

lijepo odvrtis jedan pravi CPU test i suocis se sa stvarnoscu... Click

ovdje imas moj score na i7 920 na 4.3 za usporedbu, posto su u novoj otvorenoj temi vecinom jaci procesori...

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Testiran 2700K ima 5109, 2550K ima 4301, a moj 975 ima 5125 na 4GHz, 4610 na 3,33, 4901 na 3,84. Gledam Tom'sov test: 3930 ima 4987, a 3770K 5417, a 3960X 5738.

Inače, temperatura na Small FFTs Prime95 nakon sat vremena je na RealTempu 98°C u prosjeku, ali SpeedFan javlja 84°C, CPUID Monitor kaže 92°C, Asus Probe javlja 85°C, a sve se hladi Corsairom H50. Malo mi je sumnjivo to sa senzorima.

i7 920/930/940/950/960/965/975 svi na istom clocku, i ako je mema na istom clocku naravno imaju iste perfomanse, sve je zapravo jedna te ista jezgra i kao sto Jurky rece svi su 4C/8T.

i7 970/980/980X/990X i rijetki 995X su 6C/12T, IPC im je isti kao kod gore navedenih proca, imaju bolji IMC, licno sam to testirao (licno sam imao 920, i sada imam 970) i cele i jurky ti to mogu da potvrde.

3930K i 3960X su bazirani na SB arhitekturi i oni su dosta brzi od i7 920/930/940/950/960/965/975 ekipe, i nesto su brzi (ne znam tacno postotke, ne pratim bas proce u zadnje vrijeme) od Gulftown ekipe (i7 970/980/980X/990X) ovo se sve podrazumjeva na stock clockovima, OC je druga prica.

Btw. sto se tice tvojih temp, prevelike su, jos kad se uzme u obzir da je to 975EE i da imas otkljucan mnozitelj, mom i7 970 na 4.15 Ghz je prosjek oko 80C-84C u prime95 blend testu (onaj sto sve stresne).

A, jos je opce poznato da je i7 970 poprilicno los clocker.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 13:42 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

i7 920/930/940/950/960/965/975 svi na istom clocku, i ako je mema na istom clocku naravno imaju iste perfomanse, sve je zapravo jedna te ista jezgra i kao sto Jurky rece svi su 4C/8T.

nadam se samo da mu ga nije netko uvalio kao muda pod bubrige...

btw oce li ko uzet vise tog 3770k...

Google is your friend
17 godina
Ivy bridge info

pcmark po meni nije adekvatan benchmark za usporedbu procesora jer je očito iz tomovih rezultata da ne koristi nikakav heavy multithread test u svom paketu testova ili procesor ne dobiva značajnu ulogu u finalnom ocjenjivanju cijelog setupa, uglavnom definitivno cinebench, frybench, fritz chess iz benchmark podforuma pokazuju bolju usporedbu

btw. jurky javi se na mob ili bar odgovori na sms {#} 

clock2much
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

pcmark po meni nije adekvatan benchmark za usporedbu procesora jer je očito iz tomovih rezultata da ne koristi nikakav heavy multithread test u svom paketu testova ili procesor ne dobiva značajnu ulogu u finalnom ocjenjivanju cijelog setupa, uglavnom definitivno cinebench, frybench, fritz chess iz benchmark podforuma pokazuju bolju usporedbu

btw. jurky javi se na mob ili bar odgovori na sms {#} 

Ali bitna raylika je i sto SB-E se da bolje clockat od starih bloomfilda

lol mob je u zene u borsi ... {#} aj na skype...

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 15:08 (Jurky).
16 godina
odjavljen
Ivy bridge info

Probat ću s Cinebenchom :)

Inače, D0 je bolja jezgra od C0 i radi na manjoj voltaži: 1.121 (Auto). Voltažu 1.286V sam ostavio jer je pod ovim temperaturama uredno radio i na 4.4 cijelu zimu, ali sad mi je prevruće :) Na 4 (provjerio) radi i na 1.157V i nakon 20 minuta Primea temp su 87°C u RealTempu i 72°C na Asus Probeu i SpeedFanu.

Zbog dvije jezgre više, svakako mora biti mnogo brži ako se to može iskoristiti. Ako se ne koristi, ne moraju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 14:11 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Tonci u krivu si sto se tice usporedbe tvoga procesora, slabiji je mnogo od SB-e :) Tebi se kao sto sam i rekao isplati prelazak na 6/12 Gulftown jer je i od njega podosta slabiji.Mislim da neces imati vise od 6.90PTS.

clock2much
16 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Tonči kaže...

Tonci u krivu si sto se tice usporedbe tvoga procesora, slabiji je mnogo od SB-e :) Tebi se kao sto sam i rekao isplati prelazak na 6/12 Gulftown jer je i od njega podosta slabiji.Mislim da neces imati vise od 6.90PTS.

Zapravo, bio si jako blizu. Imam 6,49 nakon 5 pokretanja (prosjek) na 3.74GHz i 6,51 na 4GHz, a na 3.33 je 5,59 (osjetno manje).

Naravno, 3960X ga poždere kao i sve ostalo. Ali, s obzirom na 2 jezgre i čak 4 threada više, nije ista liga. U odnosu 975 vs 3770K ne znam koliko van sintetike i u praksi ima razlike. Testirat ću kad frend uzme 3770 pa ćemo s istom grafom probati igre itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 22:15 (Tonči).
14 godina
Tonči kaže...

Zapravo, bio si jako blizu. Imam 6,49 nakon 5 pokretanja (prosjek) na 3.74GHz.

Naravno, 3960X ga poždere kao i sve ostalo. Ali, s obzirom na 2 jezgre i čak 4 threada više, nije ista liga. U odnosu 975 vs 3770K ne znam koliko van sintetike i u praksi ima razlike. Testirat ću kad frend uzme 3770 pa ćemo s istom grafom probati igre itd.

Na 4GHZ ces imati 6.90PTS :) Odvrti, znam sto pricam.Sto se tice testiranja u gamingu tu novi 3770 nece karticu hraniti nista bolje od tvoga, ako je to razlog mijenjanja onda ga nemas.Jedino ako se bavis nekim stvarima koje utiliziraju sve jezgre i threadove, pa tako i kod 3960X.Inace 3960X osim 2 jezgre vise i 4 threada vise ima i efikasniju jezgru pa je jos veca razlika nego izmedu I7 975EE i Gulftownova 1366 socketa.

clock2much
16 godina
odjavljen

Na kartici radim nešto CUDA-e, ali u igrama sam zadovoljan i s ovim pa me to ne interesira toliko. 975 je sasvim dovoljan i za eventualno bržu grafu. Moram vidjeti koliko će mi ubrzati stvari koje koristim (npr. konverziju FHD filmova u iPhone format :)) i posao. Vidjet ćemo, ali mislim da ništa novo neću uzimati.

14 godina
Tonči kaže...

Na kartici radim nešto CUDA-e, ali u igrama sam zadovoljan i s ovim pa me to ne interesira toliko. 975 je sasvim dovoljan i za eventualno bržu grafu. Moram vidjeti koliko će mi ubrzati stvari koje koristim (npr. konverziju FHD filmova u iPhone format :)) i posao. Vidjet ćemo, ali mislim da ništa novo neću uzimati.

Biti ces zahvalan sam sebi ako ubodes neki 1366 proc tipa i7 970 sa 6C/12 koji se nekad mogu naci za ok novce a dosta su jaci od tvoga procesora, a dosta ce ti ubrzati konverziju videa kao i sve ostale CPU ovisne zadatke.

clock2much
16 godina
odjavljen

I koštaju. Ne bi ni ovo bio 975 da nije stigao za male novce :)

14 godina
Ivy bridge info

Isli su za 2500 HRK na forumu, kad prodas taj svoj to i nije toliko velika investicija.No to je tvoja stvar.

clock2much

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

I jel' se IBovi stvarno toliko griju kako se priča?

Mali off: zašto je zoharbizo protjeran?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Mali off: zašto je zoharbizo protjeran?

Sam zatrazia.

Ofc.
13 godina
neaktivan