Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ivy bridge info
=xfact= kaže...

eto nis dok to majstor cele doma ne istestira kako spada!{#}

hehe, ti si čekao ivy da vidiš oc potencijal pa evo krajnji 24/7 domet retail primjerka iz hr, 4.6ghz, u biosu 1.29v, idle 1.27v a load 1.25v sa llc 100%, tu moram priznat da me x79 big bang previše razmazila i ova gd-65 mi je ono lagano bezveze ali nisam objektivan, trik za spustit malo temp je u cpu pll, 1.80v je i dalje previše, isto kao i 3930k može sa 1.60v+ na 4.6ghz i spusti nešto temp u loadu, međutim ostaje gorki okus kad znam da sb-e na 4.8ghz ima iste čak i mrvu manje temp od ib na 4.6ghz

memoriju još nisam probao, držim default postavke na 2133

tu se bolje vidi

occt 1h 4600 occt 1h 4600
najtoplija jezgra najtoplija jezgra
clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 17:13 (Cele303).
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

hehe, ti si čekao ivy da vidiš oc potencijal pa evo krajnji 24/7 domet retail primjerka iz hr, 4.6ghz, u biosu 1.29v, idle 1.27v a load 1.25v sa llc 100%, tu moram priznat da me x79 big bang previše razmazila i ova gd-65 mi je ono lagano bezveze ali nisam objektivan,

kako mozes uzet tu plocu pored taman pridosle ubice IB - Asus z77 Maximus V gene...click

iako nisam ja bas objektivan, ali internet bruji o ovoj ploci u svih 16.... {#}

Google is your friend
13 godina
neaktivan

I ja imam Msi gd65 Z68 plocu, sa IBT ver high testom za stabilnih

4.5ghz mi treba 1.17v temperature 59 72 66 66; 

4.6ghz 1.21v; temp 71 84 79 76;

4.7ghz 1.24v; temp 78 92 87 82;

4.8ghz 1.3v.; temp 81 97 92 86;

Na 4.9ghz su temperature ozbiljne (i na 4.8 su) pa nisam ni pokusavao 5.0.. imam xigmatek aegir cooler.. PLL podesavanja mi nisu pomogla, drzim na minimalnom stabilnom, to je 1.5 i nije da sam si pomogao spustanjem sa 1.65 jer su temperature iste..Problem je sto mi gd 65 ne dopusta da diram v droop (LLC) jer se nece bootat uopce, krene i nista: crni ekran.. Kakva su tvoja iskustva (cele 303) sa gd 65 i v droopom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:59 (ascent).
17 godina
Ivy bridge info

Meni je 10.5 bios i sad je drukčije sa % umjesto levela, ne znam koji ti imaš? Napisao sam u prethodnom postu za LLC 100%, u biosu je 1.29v, u winsima idle 1.27v, load 1.25v, poprilično dropa i sa 100%, sa 75% sam krenuo prema gore na 4.4 1.20v bios, 1.17v idle, 1.14v load, 87.5% 1.20v, 1.17v, 1.15v, 100% 1.19v, 1.18v, 1.17v

Neće mi pll ispod 1.60v, occt baca error na core xy nakon kraćeg vremena, sa 1.60v je ok

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Voltaza od prilike kao u biosu i kad dropne u loadu dode na onu koje stoji u CPUz kad je u idleu. Premjerio sam da v pointovima, multimetrom,,

Prava v je negde  +20-30mv od CPUz load v..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 21:59 (Dim).
15 godina
protjeran

Ako išta pomaže - LLC kod ASRocka:

Lvl 1 -> najagilniji LLC

Lvl 9 -> najpasivniji LLC

Ja koristim ili Auto ili LVL3.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ja imam bios koji je bio jedini moguci na Z68 ploci da bi se sistem uopce mogao pokrenuti sa ivy bridgeom. To je ona P.1 vezija sa MSI sitea, u biosu pise V 25.1.. I voltaza mi po cpuz-u pada sa 1.17 do 1.15, ne mogu dirati v droop jer kao sto rekoh nece bootati uopce kad ga promijenim. Sve u svemu, drzim ga na 4.5 1.17v jer su max temperature ispod 70c.. I tu govorim o IBTu jer on postize najvece temperature, bas przi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 22:07 (ascent).

0 0 hvala 0
17 godina
Ivy bridge info

i meni je ibt najbolji, s njim sam svoj sb-e stresao također very high jer je tlaka maximum 16gb, traje beskonačno, ali vani ekipa uopće ne doživi ss sa ibt, kažu da ne valja, meni komp super radi preko 2 mjeseca sa ibt very high

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

i meni je ibt najbolji, s njim sam svoj sb-e stresao također very high jer je tlaka maximum 16gb, traje beskonačno, ali vani ekipa uopće ne doživi ss sa ibt, kažu da ne valja, meni komp super radi preko 2 mjeseca sa ibt very high

Samo vi stresajte pa ce te skupljat mrtve ploce, procesore i memorije... {#}

Najbolji pokazetelj je normalni rad, ako se rusi dignes malo i za 2 dana imas stabilan sistem bez tog mrcvarenja komponenti...

Google is your friend
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Najbolji pokazetelj je normalni rad, ako se rusi dignes malo i za 2 dana imas stabilan sistem bez tog mrcvarenja komponenti...

Onda mogu odmah dignuti na 4.9 jer su temperature oko sredine 70 i sve radi normalno. Valjda nisu sve horde overclockera po stranim forumima lude kad sve isto rade. Premda moram priznati da je i meni proslo kroz glavu koja je poanta tih testiranja kad komp pod najzahtijevnijom igrom nikad ne dosegne te temperature i brzine, zakaj onda mora proci IBT ili Prime da bi se reklo kao, eto, sad je bio stabilan.

13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

tocno tako.. meni na 4ghz izbaci gresku u pimeu 95 (na 1 jezgri)uz 1.3v al ko ga hebe bitno da radi stabilno 24/7 i nerusi se u igrama , cmarkovima i sl.. cak mi i wondershare video konverter koji koristi svih 8 threadova (100% opterecenje) radi besprijekorno... tak da..

xfact
15 godina
neaktivan
ascent kaže...
Jurky kaže...

Onda mogu odmah dignuti na 4.9 jer su temperature oko sredine 70 i sve radi normalno. Valjda nisu sve horde overclockera po stranim forumima lude kad sve isto rade. Premda moram priznati da je i meni proslo kroz glavu koja je poanta tih testiranja kad komp pod najzahtijevnijom igrom nikad ne dosegne te temperature i brzine, zakaj onda mora proci IBT ili Prime da bi se reklo kao, eto, sad je bio stabilan.

Koja je svrha testiranja nego da budes stabilan. Ako si prosao IBT nemora znacit i da ce sad sistem biti stabilan i da se nece nikad srusit. Kompjuter ne sluzi samo za igranje jer postoje poslovi i aplikacije koje mogu dobro namucit procesor vrteci se dva dana dok ne zavrse svoj posao.

Znam samo da vrcenje stress programa po cijeli dan nije bas dobro za stanje komponenti pa tako kupis novi HW i OC-as i ostavis preko noci da vrti stress test i ujutro odmah trcis da vidis jel stabilan a ono tamo ostala samo hrpa EE otpada {#}

Osobno odvrtim 10 minuta max, a dalje korigiram napon prema potrebi...

Google is your friend
17 godina
Jurky kaže...

Znam samo da vrcenje stress programa po cijeli dan nije bas dobro za stanje komponenti pa tako kupis novi HW i OC-as i ostavis preko noci da vrti stress test i ujutro odmah trcis da vidis jel stabilan a ono tamo ostala samo hrpa EE otpada {#}

Osobno odvrtim 10 minuta max, a dalje korigiram napon prema potrebi...

Besciljno vrćenje stress programa po cijeli dan nije dobro ni za račun za struju, sad nakon poskupljenja od 20% ;)

17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo malo opisa za X79 i Z77 chipset.

http://www.informatika.buzdo.com/s368.htm

i

http://www.informatika.buzdo.com/s369.htm

Pa ako koga zanima ....

U svakom slucaju impresivno,

Mozda jednom i budem u mogucnosti nesto od toga nabavit.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

a pravog si našao haha, ibt very high završi za manje od 10 minuta lol, ali da, ima specijalaca koji stresaju 24h pa ako im nakon 18 sati pukne nisu zadovoljni lol

clock2much
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

a pravog si našao haha, ibt very high završi za manje od 10 minuta lol, ali da, ima specijalaca koji stresaju 24h pa ako im nakon 18 sati pukne nisu zadovoljni lol

hehe nisam mislio konkretno na tebe, nego na to razvikano misljenje da je potrebno proc stress test da bi bio navodno stabilan...

Kod ovih novijih procesora treba dobro obratit paznju na verziju stress testa i na operativni sistem na kojem se vrti test, jer ako se ne odabere prava kombinacija mozes vrtit 10 dana stress test pa sutradan upalis da malo prosurfas internetom a ono pojavi se BSOD iz vedra neba...

Google is your friend
14 godina

Jel vi to kao cinično komentirate " šta će ti stress test dulji od 10 min" ??

15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

hehe nisam mislio konkretno na tebe, nego na to razvikano misljenje da je potrebno proc stress test da bi bio navodno stabilan...

Kod ovih novijih procesora treba dobro obratit paznju na verziju stress testa i na operativni sistem na kojem se vrti test, jer ako se ne odabere prava kombinacija mozes vrtit 10 dana stress test pa sutradan upalis da malo prosurfas internetom a ono pojavi se BSOD iz vedra neba...

da, SB prolazi sate i sate primea a sruši se kad gledaš YT video u 1080P :)

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo kao sto sam i obecao, donosim vam neke rezultate testiranja (tek sam sad nasao vremena)

-Intel Core i5 3570K , moj prvi pokušaj overclocka bio je samo par sati nakon sto sam ga upogonio. Samo sam usao u bios i stavio ratio na 40, pa na 42 i na kraju na 43. I na 4.3 GHz je kao od sale (pola sata u OCCT) radio na stock naponu ~1.1v.

-Drugi dan sam se malo ozbiljnije pozabavio overclockingom "na pamet" jer prvi put imam intel i na njemu oc-am te sam dobio vrlo dobre rezultate s obzirom na prosjecni cooler Scythe Ninju 3.

Zapisat cu samo ono za sto sam morao povisiti napon:

-4.4 GHz, Fixed voltage 1.17v (max used 1,15v), LLC level 3, Finished LinX without errors, temps: 57,58,61,57

-4.5 GHz, Fixed voltage 1.2v (max used 1.18v), LLC level 3, Finished LinX without errors in 4m 37s, temps:60,61,65,60

-4.6 GHz, Fixed voltage 1.235v (max used 1.24v), LLC level 1, Finished LinX without errors in 4m 30s,temps: 63,66,69,66

-4.7 GHz, Fixed voltage 1.245v, LLC level 1, Finished LinX without errors in 4m 27s, temps:65,68,71,67 - Validacija

Ovo je dokaz da nije potrebno imati bijesni hladnjak tipa NH-D14 ili H100 da bi se polučili izvrsni rezultati overclocka.

Koma
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 1:20 (Koma_Zd).
Moj PC  
10 0 hvala 7
15 godina
protjeran

Odlično.

13 godina
protjeran
Ivy bridge info

Da, samo tvoj proc nema HT.HT je jedan od razloga zasto temperatura overclockanoga 3770K ide u nebesa.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vegeta kaže...

Da, samo tvoj proc nema HT.HT je jedan od razloga zasto temperatura overclockanoga 3770K ide u nebesa.

Pa ni jedan i5 nema HT (Sandy/Ivy). i7 je ionako - nepotreban većini za sve svakodnevne zadaće.

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

@Koma - slobodno ga mozes drzati na 4.7GHz za 24/7, temperature su mu super. Imas takodjer i nelos primjerak. Na 4.7 moze parirati sa 2500k @5GHz, jer je clock per clock nesto jaci.

--------------------------

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Pa ni jedan i5 nema HT (Sandy/Ivy). i7 je ionako - nepotreban većini za sve svakodnevne zadaće.

Znam da nema, zato kazem da nije cudno da je hladniji, HT dosta utjece na termalnu disipaciju, to se zna jos od Nehalema.

clock2much
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Onda, koje su po vama temperature preporucljive za 24/7 ivy? I koji testovi - meni IBT vozi u visine ali ovi Linx, Prime 95 i OCCT niti blizu, po njima bi bio sasvim dobar na 4.8Ghz i manje od 70 temp. Negdje sam citao da je svaka voltaza iznad 1.2v na vlastiti rizik. Zato kao drzim na 4.5Ghz i 1.17v.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ascent kaže...

Onda, koje su po vama temperature preporucljive za 24/7 ivy? I koji testovi - meni IBT vozi u visine ali ovi Linx, Prime 95 i OCCT niti blizu, po njima bi bio sasvim dobar na 4.8Ghz i manje od 70 temp. Negdje sam citao da je svaka voltaza iznad 1.2v na vlastiti rizik. Zato kao drzim na 4.5Ghz i 1.17v.

Kad testiras sa linx-om moras kliknit na all memory, tebi sad stressa samo 772MB... zato su ti i temperature tako male, isto tako WIN7 SP1 + najnovija verzija linxa koja podrzava AVX i eto te na 90+ temp.... to sto si sad odvrtio reklo bi se da je za k....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 10:16 (Jurky).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Sad sam odvrtio na 4.6 GHz, 1.245v,IBT standard test i temp su mi bile čak 69,76,78,75c dok su mi za iste postavke u LinXu bile temp 63,66,69,66c. Od sad testiram samo s ovim programom jer vidim da može najjače od svih opteretiti procesor.

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Sad sam odvrtio na 4.6 GHz, 1.245v,IBT standard test i temp su mi bile čak 69,76,78,75c dok su mi za iste postavke u LinXu bile temp 63,66,69,66c. Od sad testiram samo s ovim programom jer vidim da može najjače od svih opteretiti procesor.

IBT je jedini koji me lansirao do 97c na 4.9 i tu sam se vec malo uplasio..reko skidaj..kad kasnije vidim da mi u svim drugim programima temperature nisu ni blizu..sad gospoda ovdje tvrde da s tim nije potrebno pretjerivati..ja mislim da se moderni procesor ne moze bas samo tako sprziti ako ne pretjerujes naravno..

14 godina

Pa naravno da se nemože. Ima mjere zaštite gdje se sam ugasi ako se pregrije i neće se epržit.

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Sto kazete koliku bi maximalnu temperaturu i napon smio imati da nesto ne pregori, 24/7 i samo za bench?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice