Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.337
|
čitano: 3.128.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa meni gtx 1080 cak na 1440p zna pasti na 50 FPS-a kada joj GPU usage ostane na 80 posto u Witcheru 3.

EDIT:

Neznam tko uopce sa takvim grafama igra na 1080p...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 23:04 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

gle cca 50% ljudi "kuzi" samo 45fps, ostali vide vise, neki extremno vise, pilot cak 240+, tocnije prepoznaju model nekog zrakoplova u samo jednom frejmu u tih 240 slicica koja mu se prikaze u jednoj jedinoj sekundi...

napravi si jedan takav "gif" pa probaj na adekvatnoj opremi... s vjezbom covjek je u mogucnosti preci i preko 300...dakle sad znas zasto asus izbacuje 240hz gejming monitor za te pacijente u cs-u..

da bi izbjegavali metke!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 23:09 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Intel i7 Club
Lucidius kaže...

Zasto onda to ubacujes u raspravu?

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
Friday kaže...
Lucidius kaže...

Zasto onda to ubacujes u raspravu?

Osvrnuo sam se i na 1440p, a to je dosta popularna reza danas i vecina ekipe sa tim grafama na njoj igra, ali kazem treba se ici na 4k i vece reze ako se misli izbjegavat bottleneck, pogotovo sa grafama koje dođu iduce godine, a prica se o strasnim poboljsanjima u performansama, a to ce vec i biti grafe koje ce moci bez frke vrtit 4k@60FPS bez kompromisa i spustanja detalja.

13 godina
Intel i7 Club

One word  - multiplayer ...

Kad vidim na twichu onog Stormyyya, kako šiba na 144Hz monitoru bf4, all low detalji I JOŠ KUKA da mu FPS pada kad ima puno dima te zato nema 80+ killova u TDM-u, dođe mi da se roknem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam do sad vidio ni čuo ni jednu igru da optereti neki i7 novije generacije 100%. Dakle ne radi se tu o uskom grlu procesora nego je stvar druge prirode pa se tako onda i izražavajte. A ovi što im treba 7800 sličica po sekundi ima jako malo i ti ne štede na tome da zadovolje svoju glad .

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pa nebus vidio i7 na 100% u gamingu zbog "zbagiranog" HT-a koji nas vara

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

I zato što je vrlo česti slučaj da 1-2 jezgre budu na 100%, a ostale pjevaju borbene

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Osvrnuo sam se i na 1440p, a to je dosta popularna reza danas i vecina ekipe sa tim grafama na njoj igra, ali kazem treba se ici na 4k i vece reze ako se misli izbjegavat bottleneck, pogotovo sa grafama koje dođu iduce godine, a prica se o strasnim poboljsanjima u performansama, a to ce vec i biti grafe koje ce moci bez frke vrtit 4k@60FPS bez kompromisa i spustanja detalja.

Gle, ti problemi sa framedropovima, neobicnim bottleneckovima i sl su po meni iskljucivo softverske prirode. Naravno da su CPU i GPU uvijek u neravnotezi - uvijek ce jedno od to dvoje svoj posao obaviti brze i cekati. Ali nema smisla da na nekoj uvjetno receno niskoj rezoluciji kao sto je 1440p za 1080 karticu dolazi do framedropova. To je potpuno besmisleno i jasno odrazava manjak optimizacije u engine-u.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

I zato što je vrlo česti slučaj da 1-2 jezgre budu na 100%, a ostale pjevaju borbene

e neznam dali je netko usporedivao win7 i win10 to su dva razlicita svijeta, u win 10 opterecenje jezgri skoro pa u par postotaka na svih 8 thredova a u win 7 skace po 50% razlike(udara na 100% bez problema)...kako je "bill gates" to vjesto sakrio da ti cpu nebude na 100%...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 23:37 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ja sam malo gledao opterecenje u BF4 i Rust. Skace na sve strane i nema nikakve uravnotezenosti. Doduse, igram sa prastarom grafom (uzeo 670 od frenda dok ne smislim sta cu) pa i nema neke logike, ali nerijetko se dogodi da jedna jezgra ode na 100 dok ostale hlade jaja.

Sta vrijedi za mene?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa meni gtx 1080 cak na 1440p zna pasti na 50 FPS-a kada joj GPU usage ostane na 80 posto u Witcheru 3.

EDIT:

U Witcheru? Meni se Witcher cini skroz nezahtjevan za proc?!

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

U Witcheru? Meni se Witcher cini skroz nezahtjevan za proc?!

U gradu je malo zeznut.

14 godina

Pogledajte tamo negdje nakon 5. minute oko CPU usage djela. Zanimljivo bome.

17 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

U gradu je malo zeznut.

Ja sam na selu, meni bi onda trebalo dobro raditi?

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
Friday kaže...
Lucidius kaže...

Gle, ti problemi sa framedropovima, neobicnim bottleneckovima i sl su po meni iskljucivo softverske prirode. Naravno da su CPU i GPU uvijek u neravnotezi - uvijek ce jedno od to dvoje svoj posao obaviti brze i cekati. Ali nema smisla da na nekoj uvjetno receno niskoj rezoluciji kao sto je 1440p za 1080 karticu dolazi do framedropova. To je potpuno besmisleno i jasno odrazava manjak optimizacije u engine-u.

Witcher 3 je odlicno optimizirana igra, i engine na kojem je rađena je odlican, u šumi, na livadama, poljima, na selu procesor miruje na cca 70-80 posto, cim uđes u grad eksplodira na 100 posto na svim jezgrama.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Meni je usage procesora u Witcheru 10-30%, nikad preko. Probat cu sutra sa iskljucenim HT-om..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Gledaj na youtubeu, sve se vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
Leopard_st kaže...

Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.

Mile. što točno slažeš sad ?

X99 build, 6950x, asus re5e10, gtx 1080 sli, voda na sve i itd.

15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
DarthMarkus kaže...
Leopard_st kaže...

Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.

Mile. što točno slažeš sad ?

X99 build, 6950x, asus re5e10, gtx 1080 sli, voda na sve i itd.

Do dva Titana ne mozes doci ili?

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Mogao sam, ali izletio mi jedan dobar omega sat, pa pare tu otisle, hehhe.

A i draze mi je kasnije uzeti puni gp102 ili ta vega ako bude dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja bi na tvom mjestu uzeo jeftiniji proc, 6/8 core i dva Titana. To bi ipak bila dosta jaca kombinacija za grafiku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ja bi na tvom mjestu uzeo jeftiniji proc, 6/8 core i dva Titana. To bi ipak bila dosta jaca kombinacija za grafiku..

A i to sam razmisljao, ali posto sam vec imao 8 core, onda sam ipak htio stepenicu vise, da se razumijemo ja imam i sad novac da kupim titane, ali moj princip je full chip, malo glupo, ali sta ces.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 9:33 (Leopard_st).
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Full chip ce ostat u Teslama a i razlika je minorna. 

Pretpostavljam da ces igrat na 4K pa ce tu razlika izmedju 1080-ki i Titana biti i te kako vidljiva a razlika izmedju proceva nece uopce biti vidljiva.

Al da, lako nadogradis poslije grafe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Full chip ce ostat u Teslama a i razlika je minorna. 

Pretpostavljam da ces igrat na 4K pa ce tu razlika izmedju 1080-ki i Titana biti i te kako vidljiva a razlika izmedju proceva nece uopce biti vidljiva.

Al da, lako nadogradis poslije grafe...

Da 4K, sve ispod nema smisla.

A nacuo sam da ce sljedeci titan biti full gp102, aj nada zadnja umire hahaha.

14 godina
Lucidius kaže...

Gledaj na youtubeu, sve se vidi.

Pa šta ima gledat po youtubu ako sam ima igru ? 

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa nema i5 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ovako kod mene izgleda cpu usage u najzahtjevnijem dijelu Novigrada.. Igra lijepo koristi sve threadove..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Ovako kod mene izgleda cpu usage u najzahtjevnijem dijelu Novigrada.. Igra lijepo koristi sve threadove..

sad to napravi na win7 i dobit ces kaos!

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

sad to napravi na win7 i dobit ces kaos!

Koga briga sta je na sedmici, to je davna proslost...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice