Pa meni gtx 1080 cak na 1440p zna pasti na 50 FPS-a kada joj GPU usage ostane na 80 posto u Witcheru 3.
EDIT:
Neznam tko uopce sa takvim grafama igra na 1080p...
Pa meni gtx 1080 cak na 1440p zna pasti na 50 FPS-a kada joj GPU usage ostane na 80 posto u Witcheru 3.
EDIT:
gle cca 50% ljudi "kuzi" samo 45fps, ostali vide vise, neki extremno vise, pilot cak 240+, tocnije prepoznaju model nekog zrakoplova u samo jednom frejmu u tih 240 slicica koja mu se prikaze u jednoj jedinoj sekundi...
napravi si jedan takav "gif" pa probaj na adekvatnoj opremi... s vjezbom covjek je u mogucnosti preci i preko 300...dakle sad znas zasto asus izbacuje 240hz gejming monitor za te pacijente u cs-u..
da bi izbjegavali metke!
Zasto onda to ubacujes u raspravu?
Osvrnuo sam se i na 1440p, a to je dosta popularna reza danas i vecina ekipe sa tim grafama na njoj igra, ali kazem treba se ici na 4k i vece reze ako se misli izbjegavat bottleneck, pogotovo sa grafama koje dođu iduce godine, a prica se o strasnim poboljsanjima u performansama, a to ce vec i biti grafe koje ce moci bez frke vrtit 4k@60FPS bez kompromisa i spustanja detalja.
One word - multiplayer ...
Kad vidim na twichu onog Stormyyya, kako šiba na 144Hz monitoru bf4, all low detalji I JOŠ KUKA da mu FPS pada kad ima puno dima te zato nema 80+ killova u TDM-u, dođe mi da se roknem...
Nisam do sad vidio ni čuo ni jednu igru da optereti neki i7 novije generacije 100%. Dakle ne radi se tu o uskom grlu procesora nego je stvar druge prirode pa se tako onda i izražavajte. A ovi što im treba 7800 sličica po sekundi ima jako malo i ti ne štede na tome da zadovolje svoju glad .
pa nebus vidio i7 na 100% u gamingu zbog "zbagiranog" HT-a koji nas vara
I zato što je vrlo česti slučaj da 1-2 jezgre budu na 100%, a ostale pjevaju borbene
Osvrnuo sam se i na 1440p, a to je dosta popularna reza danas i vecina ekipe sa tim grafama na njoj igra, ali kazem treba se ici na 4k i vece reze ako se misli izbjegavat bottleneck, pogotovo sa grafama koje dođu iduce godine, a prica se o strasnim poboljsanjima u performansama, a to ce vec i biti grafe koje ce moci bez frke vrtit 4k@60FPS bez kompromisa i spustanja detalja.
Gle, ti problemi sa framedropovima, neobicnim bottleneckovima i sl su po meni iskljucivo softverske prirode. Naravno da su CPU i GPU uvijek u neravnotezi - uvijek ce jedno od to dvoje svoj posao obaviti brze i cekati. Ali nema smisla da na nekoj uvjetno receno niskoj rezoluciji kao sto je 1440p za 1080 karticu dolazi do framedropova. To je potpuno besmisleno i jasno odrazava manjak optimizacije u engine-u.
I zato što je vrlo česti slučaj da 1-2 jezgre budu na 100%, a ostale pjevaju borbene
e neznam dali je netko usporedivao win7 i win10 to su dva razlicita svijeta, u win 10 opterecenje jezgri skoro pa u par postotaka na svih 8 thredova a u win 7 skace po 50% razlike(udara na 100% bez problema)...kako je "bill gates" to vjesto sakrio da ti cpu nebude na 100%...
Ja sam malo gledao opterecenje u BF4 i Rust. Skace na sve strane i nema nikakve uravnotezenosti. Doduse, igram sa prastarom grafom (uzeo 670 od frenda dok ne smislim sta cu) pa i nema neke logike, ali nerijetko se dogodi da jedna jezgra ode na 100 dok ostale hlade jaja.
Sta vrijedi za mene?
EDIT:
U Witcheru? Meni se Witcher cini skroz nezahtjevan za proc?!
EDIT:
U Witcheru? Meni se Witcher cini skroz nezahtjevan za proc?!
U gradu je malo zeznut.
U gradu je malo zeznut.
Ja sam na selu, meni bi onda trebalo dobro raditi?
Gle, ti problemi sa framedropovima, neobicnim bottleneckovima i sl su po meni iskljucivo softverske prirode. Naravno da su CPU i GPU uvijek u neravnotezi - uvijek ce jedno od to dvoje svoj posao obaviti brze i cekati. Ali nema smisla da na nekoj uvjetno receno niskoj rezoluciji kao sto je 1440p za 1080 karticu dolazi do framedropova. To je potpuno besmisleno i jasno odrazava manjak optimizacije u engine-u.
Witcher 3 je odlicno optimizirana igra, i engine na kojem je rađena je odlican, u šumi, na livadama, poljima, na selu procesor miruje na cca 70-80 posto, cim uđes u grad eksplodira na 100 posto na svim jezgrama.
Meni je usage procesora u Witcheru 10-30%, nikad preko. Probat cu sutra sa iskljucenim HT-om..
Gledaj na youtubeu, sve se vidi.
Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.
Mile. što točno slažeš sad ?
X99 build, 6950x, asus re5e10, gtx 1080 sli, voda na sve i itd.
Ma jok da budem miran, nema te rijeci u mene, kupio sam jer sam zelio to, imao novac i tu se prica zavrsava, vec cu sljedece godine druge grafe kupovati.
Mile. što točno slažeš sad ?
X99 build, 6950x, asus re5e10, gtx 1080 sli, voda na sve i itd.
Do dva Titana ne mozes doci ili?
Mogao sam, ali izletio mi jedan dobar omega sat, pa pare tu otisle, hehhe.
A i draze mi je kasnije uzeti puni gp102 ili ta vega ako bude dobra.
Ja bi na tvom mjestu uzeo jeftiniji proc, 6/8 core i dva Titana. To bi ipak bila dosta jaca kombinacija za grafiku..
Ja bi na tvom mjestu uzeo jeftiniji proc, 6/8 core i dva Titana. To bi ipak bila dosta jaca kombinacija za grafiku..
A i to sam razmisljao, ali posto sam vec imao 8 core, onda sam ipak htio stepenicu vise, da se razumijemo ja imam i sad novac da kupim titane, ali moj princip je full chip, malo glupo, ali sta ces.
Full chip ce ostat u Teslama a i razlika je minorna.
Pretpostavljam da ces igrat na 4K pa ce tu razlika izmedju 1080-ki i Titana biti i te kako vidljiva a razlika izmedju proceva nece uopce biti vidljiva.
Al da, lako nadogradis poslije grafe...
Full chip ce ostat u Teslama a i razlika je minorna.
Pretpostavljam da ces igrat na 4K pa ce tu razlika izmedju 1080-ki i Titana biti i te kako vidljiva a razlika izmedju proceva nece uopce biti vidljiva.
Al da, lako nadogradis poslije grafe...
Da 4K, sve ispod nema smisla.
A nacuo sam da ce sljedeci titan biti full gp102, aj nada zadnja umire hahaha.
Gledaj na youtubeu, sve se vidi.
Pa šta ima gledat po youtubu ako sam ima igru ?
Pa nema i5
Ovako kod mene izgleda cpu usage u najzahtjevnijem dijelu Novigrada.. Igra lijepo koristi sve threadove..
sad to napravi na win7 i dobit ces kaos!
Ovako kod mene izgleda cpu usage u najzahtjevnijem dijelu Novigrada.. Igra lijepo koristi sve threadove..
sad to napravi na win7 i dobit ces kaos!
Koga briga sta je na sedmici, to je davna proslost...