pokreni 10 igara odjednom pa javi rezultat na win10! aj budi od koristi...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pokreni 10 igara odjednom pa javi rezultat na win10! aj budi od koristi...
Kakva je to korist?!
Inace, REDengine na kojem je rađen Witcher mislim da podrzava upotrebu do 12 jezgara (tako se negdje pricalo), inace odlicna optimizacija
jel moze netko drugi da pokrene cca 5+ igara s i7 i stavi ss od task managera? ali moraju biti win10!
Inace, REDengine na kojem je rađen Witcher mislim da podrzava upotrebu do 12 jezgara (tako se negdje pricalo), inace odlicna optimizacija
Kakava je to optimizacija ako na 4k radi normalno a na 1080p ima dropove?
ovaj skylake je stvarno hladan vidim morat cu sto prije po 6700k! noktua trenutno drzi i5 6500 na 46°c@1.040V po prime-om 95, skoro ugasena(400rpm)
lol
sto i5 stjepko mislim da su iste cijene i7 4790k i i7 6700k
ma napravio sam zamjenu! nazivciro sam se jer nisam mogao napraviti validaciju na 5,3ghz, temp me sprijecavala, dobio sam valjda najgori primjerak s uzasnim prijenosom ispod ihs-a! s naponom nisam imao problema!
lp
ma napravio sam zamjenu! nazivciro sam se jer nisam mogao napraviti validaciju na 5,3ghz, temp me sprijecavala, dobio sam valjda najgori primjerak s uzasnim prijenosom ispod ihs-a! s naponom nisam imao problema!
lp
Pa nija sa amd-om nisam mogao preko 5.3ghz napraviti validaciju trazio je previse napona, a s ovim i7 sam najvise 4,7 ghz ali mi nije potrebno.
ali evo sad vidim iz prve ruke da skylake-u treba nesto vise napona, no to mi je cak bolje jer je skylake "prodisao" micanjem naponskog kontrolera iz cpu-a sto se tice temperatura pa onda malo veci napon ne predstavlja problem!lp
velim ti nije meni problem napon, na 1150 imas ulazni napon koji povecavas a on shodno tome dize granicu za cpu napon, lako dodes do 2V ako ti treba, prijenos topline je na devilu malo bolji nego kod prvog haswella, no ovo je sad totalno druga stvar kod skylake-a!
Koliko bi se isplatilo delidati 6700k? Mislim, i ovako je hladan i sve 5, samo onako naglas razmisljam...
Kaj nije 1 mhz gpu/cpu od amd-a 3 mhz od ostalih vendora?
Koliko bi se isplatilo delidati 6700k? Mislim, i ovako je hladan i sve 5, samo onako naglas razmisljam...
Ja sam u zadnje vreme slusao razlicita iskustva za delid. Potpuno, neki nisu imali vise od 2-3C razlike dok drugi kazu da su imali i po 10-15C nize temperature.
Ali mislim da je generalno i7-6700K skup. Bolje je dodati par evra za 6 core.
Slazem se ja da u vecini aplikacija 4 je dovoljno ali jednostavno te masine se ne kupuju sa ovu godinu nego sa planom da rade dobro za 2.
Za gamere mislim da je 6 core sa visokom frekvencijom sada najbolji. 8 i 10 Core mora dosta da se plati hladjenje da bi postali konkurentni u single aplikacijama. Znaci ne vredi ih drzati ispod 4.0-4.2GHz.
Primetio sam da kod nas ima da se nadju za ludo jeftine pare Intel Xeon sa 12-14-18 jezgra sa 500-600-800e a ti modeli kostaju po 2000-2500 evra. Nekada su ES a nekada nisu.
Ali tu je jedino moguce klokovanje preko Bus, inace kome treba za rad nikad bolja opcija. ES daju iste performanse kao i retail primerci samo ako BIOS maticne funkcionise kako treba.
Inace oni su dosta spori u single aplikacijama i u onima koje koriste 2-3-4 jezgra.
Ali ljudi koji uzimaju Kaby Lake ili Skylake mogu komotno da promene na Haswell-EX i kasnije Skylake-EX. Nisu cifre neke e
nikako, jer ga neces moci prodati ni za 100€...takoder sam u vise navrata vec uzeo skalper u ruke da izrezem svoj 4790k no evo uspio je prije pobjeci, nije bas da mi se baca 200€lp
Pa radi normalno, u specifikacijama je i navedeno da ti treba i7 za visoke postavke (pod visoke se ne misli na max postavke, za to treba jos jaca masina sta se podrazumjeva), znaci sa njihove strane je sve u redu. Igra radi sasvim dobro na svim procesorima sve dok ne dođes u grad, to nije stvar neoptimizacije nego je igra jednostavno teška na tim djelovima, i pojednici koji misle da ce se sa i5 igrati narednih 100 godina samo naprijed.
nikako, jer ga neces moci prodati ni za 100€...takoder sam u vise navrata vec uzeo skalper u ruke da izrezem svoj 4790k no evo uspio je prije pobjeci, nije bas da mi se baca 200€lp
Pitanje je bilo vise hipotetski, vjerojatno cu se odluciti na to kad-tad. Ko mu jebe mater...
nebudes sigurno kad shvatis da se i7 i nakon 2g moze uvaliti za iste novce za koje si ga i kupio, prepolovljen sigurno ne, mozda sestri!

Pa to je kako bi i trebalo funkcionirat. Na 4K je grafa nagazena i fps je puno nizi pa je dovoljan i slabiji proc bez da grafa ima dropove..
a sta ako zelis imati veci fps a ne slide show? a ocigledno nemozes jer cpu nemoze to obraditi na manjim rezolucijama, ili mu je gpu prejak? i tako u krug jer procesori debelo kaskaju za grafickim karticama! pa ocigledno NE funkcionira!lp
Sad sam digao ovog svog na 4.8 uz napon 1.36. Ostavio sam P95 par minuta, temperature idu do cca 78. Vjerojatno bi nakon pola sata islo na 80 i par... Vruce jbt
Sad sam digao ovog svog na 4.8 uz napon 1.36. Ostavio sam P95 par minuta, temperature idu do cca 78. Vjerojatno bi nakon pola sata islo na 80 i par... Vruce jbt
to je nista, dc ili haswell bi izgorili da pokrenes prime95 na tom naponu!
Ma jebo ti to, navikao je biti hladan
Na 5 ga ne mogu bootati. Pocne i onda ispali onaj smijesni BSOD sa tuznim smajlicem.
pa ako ti "bota" povecaj jos napon(prvo to probas:), nemoze mu nista biti od ulaska u windowse ili u najgorem slucaju obicnog freeza cim dotakne 90+°c ako pokrenes nesto!
pa ako ti "bota" povecaj jos napon(prvo to probas:), nemoze mu nista biti od ulaska u windowse ili u najgorem slucaju obicnog freeza cim dotakne 90+°c ako pokrenes nesto!
Sad gledam ovu listu
Majko mila koji su to naponi...
Nebi, ja sam sa svojim vrtio na 1.36v prime 95, oko 15 minuta, tada sam jos imao AC freezer 240 i temperature su bile oko 86 max, normalno u igrama nikad preko 65-70, ovisno od naslova.
Mislim da dok god nejdes preko 1.4v je proc siguran, samo treba imat jebeno hlađenje i dobar propuh u kučištu.
EDIT:
Da sam imao bolju ploču koja bi mogla bolje "popiti" sav taj napon mogao bi i jos korak dalje.
Sad gledam ovu listu
Majko mila koji su to naponi...
pa nije ti to nista, neces sigurno paliti prime95 na tim naponima ili bilo kakvu drugu aplikaciju! to je cisto za "gušte" da vidis do kud ide...prekjucer sam se oprastao s svojim i7 4790k na 5,3ghz@1,8V

evo i zadnje slike prije vadenja

a vidis i sam koliko 6700k ima prek 5ghz jer je drasticno hladniji nego haswell i dc! joj jedva cekam svoj primjerak!
I onda ide prodavat polovni, polirani - bez garancije, gazeni sa 1.8V za 2100kn
I onda ide prodavat polovni, polirani - bez garancije, gazeni sa 1.8V za 2100kn
Nakon ovoga mu za stock treba 1.5V