- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo kako kod mene to radi na stock
Svakako razmisli o GPU upgrade-u.
eto bolja slika
eto bolja slika
Zasto radi na 4 ghz???
na koliko bi trebao da radi
4.2 - to je brzina turbo mode-a
sa turbom ili bez turba da radi na 4.2ghz
sa turbom ili bez turba da radi na 4.2ghz
Sa turbom treba raditi na 4.2
a ako ga stavim u turbo mod onda mu daje veliki napon do 1.35v jos nisam bas najbolje shvatio ovu svoju plocu pa se jos malo igram s njom.
a ako ga stavim u turbo mod onda mu daje veliki napon do 1.35v jos nisam bas najbolje shvatio ovu svoju plocu pa se jos malo igram s njom.
Kod mene se taj napon setira preko adaptive moda. Pogledaj, mozda kod tebe ima nesto slicno.
Nego, kakav hladnjak imas? Vidim da dosta visok rpm ima...
Kod mene se taj napon setira preko adaptive moda. Pogledaj, mozda kod tebe ima nesto slicno.
Pa imam neko staro vodeno hladjenje Switech H220 a sto se tice ventilatora thermaltake su ali evo gledam i njih zamjeniti za neki od noctua u dogledno vrijeme.
Pa imam neko staro vodeno hladjenje Switech H220 a sto se tice ventilatora thermaltake su ali evo gledam i njih zamjeniti za neki od noctua u dogledno vrijeme.
Nije bas ucinkovito kako mi se cini
BTW - kupio sam Corsair AF140 quiet prije nekog vremena. Strasan airflow! Cisto da imas na umu uz noctuu...
Mada mi oni nisu sad prioritet vise mi je da zamjenim ove dvije graficke za neku gtx 1060 od 6GB
Pa i nije bas ipak je ono iz 2012-2013 god tako nesto radjeno je za 1156 socket
Nemas adaptive?
Nemas adaptive?
Ima, imam i ja Asusovu plocu. Tamo gdje pise Manual mora odabrati Adaptive i onda moze upisati napon za Turbo boost.
Izgleda da se ne moze undervoltati vise od toga. Pada u trenucima na manji napon ali to je uglavnom to. Po onome sto sam citao - procesor ima svoju regulaciju i "odbija" raditi sa manjim naponom. Isprobao sam sve moguce kombinacije sa postavki koje utjecu na regulaciju napona ali nema sanse spustiti ga ispod 1.152. Idle napon pada sa vecim offsetom ali load napon ostaje takav. Postavljao sam vrijednosti na 0.9 i opet isto. Jel ima nesto sto mi je promaklo? Sinoc sam resetirao stroj barem 50 puta, isprobao sve i svasta ali bez uspjeha...
Izgleda da se ne moze undervoltati vise od toga. Pada u trenucima na manji napon ali to je uglavnom to. Po onome sto sam citao - procesor ima svoju regulaciju i "odbija" raditi sa manjim naponom. Isprobao sam sve moguce kombinacije sa postavki koje utjecu na regulaciju napona ali nema sanse spustiti ga ispod 1.152. Idle napon pada sa vecim offsetom ali load napon ostaje takav. Postavljao sam vrijednosti na 0.9 i opet isto. Jel ima nesto sto mi je promaklo? Sinoc sam resetirao stroj barem 50 puta, isprobao sve i svasta ali bez uspjeha...
Jesi probao iskljuciti SVID?
Jesi probao iskljuciti SVID?
Da, probao sve 3 postavke - Auto, Enabled, Disabled...
Jeste za to da vidimo ciji i7 ide najnize na stabilan napon pri 4,2ghz (ako zelite neki drugi takt recite:)? nije zurba slobodno odvrtite prime95, igrajte se kad stignete 1-2...dana pa javite rezultate koje ste postigli tj na kojem je naponu 100% stabilan bez ikakvih rusenja?
mogu i nekakvu ljestvicu napraviti ako bude dovoljno rezultata!
pa evo mog:
i7 4790K na 4,2ghz@1,107V (nek vam ovo bude i forma)
lp
7 | moze! |
---|---|
2 | bas me briga! |
1,160V @4.2Ghzmi je max na mom 3770K
Provjera i spustanje napona na kojem je stabilno svakako treba probat, ali mislim da nema smisla raditi tablicu jer ne mozes nikako provjeriti tko je kada vrtio test i sa kojim naponom. Recimo izvrtim test na vecem naponu i promijenim napon cpu na najmanje sta ide i eto ti ss sa odradenim primom sa malim naponom tako da ta tablica nebi imala nikakvog smisla.
Malo mi je iritantno to sto ga ne mogu nize spustiti...
A bitno da mu mozes poslati 3 volta, to je valjda regularno.

Stjepko postao si nesto nervozan otkako se Zen priblizio. Strah te AMD-a, ajde priznaj...