Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.305
|
čitano: 3.117.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Re: Intel i7 Club
Stjepanj kaže...
Pa tko ce normalan a ima za 5960 ici sklapati to, daj molim te, ostali su nebitni kao ona dva stara xeona od anshe...gluposti za one koji imaju previse slobodnog vremena pa time zele nesto zaraditi ili usparati, no na kraju svi zavrse isto prodaju se za kikiriki...no dobro svi imamo neko svoje veselje!lp

Svatko tko misli malo svojom glavom ce sastaviti za iste novce 2x x79 platformu sa 2x e5 2670 koji su jaci od 5960x. Znaci po tebi bolje jedna platforma x99 nego dvije x79 za iste novce? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ili dual socket plocu uzmes za 2 x 2670. Perofmanse u Cinebenchu 2025cb odnosno ko 5960X @5ghz!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Znaci usporedba je isti takt i kolicina jezgri? Jer ako nije onda nemamo sta razgovarati! Tu je upitno i bitno jedino vrijeme koje ce postici jedan a koje drugi...vrijeme je novac, zato velim ostale kerefeke su za djecu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Znaci usporedba je isti takt i kolicina jezgri? Jer ako nije onda nemamo sta razgovarati! Tu je upitno i bitno jedino vrijeme koje ce postici jedan a koje drugi...vrijeme je novac, zato velim ostale kerefeke su za djecu!lp

Lol, ti gluplje od glupljeg. Bitne su performanse tj. vrijeme i cijena. Dva xeona 2670 su jaci od clockanog 5960X u renderingu a kostaju neusporedivo manje, tu prica zavrsava.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 17:34 (ansha).
13 godina
Stijepane sto ti ovdje nije jasno???
Ne pricamo ovdje o BF3/4 i Firestriku!!
Procesor od 50$ vs 1xxx $!!!A performanse iste!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 1 hvala 0
10 godina
Intel i7 Club

i šta sad da ja radim, x99 ili z170?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ti gejmaš, znači z170

13 godina
protjeran

ansha kaže...

Lol, ti gluplje od glupljeg. Bitne su performanse tj. vrijeme i cijena. Dva xeona 2670 su jaci od clockanog 5960X u renderingu a kostaju neusporedivo manje, tu prica zavrsava.

ček kaj im znaci tocno "Refurbished"? (kaj polovno?)

koliko vidim kod nas je taj cpu koštao cca 13.0000k! lol!

ako se ne varam odredeni xeoni neidu na svaku x79 plocu, trazene su valjda samo posebni modeli( govorim za ove single cpu ploce)...

Lol daj probaj malo normalnije razgovarati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 19:17 (Stjepanj).
17 godina
Intel i7 Club

Pa koliko vidim svi su skuzili osim tebe, zaletio si se a da nisi prije procitao kao prije. Dual ploca 250eur + 2x60 eur xeoni i jaci setup nego 5960x u tome je rijec ovdje. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

jel ta ploca ima garanciju? i kaj znaci to refurbished?

mislim za 3g ces dobiti istu situaciju zato mi je malo bezveze o tome razglabati...

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Da iz ducana nova iz cn. Ili ako uzmes i skuplju kod nas opet se isplati

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
Intel i7 Club

Koji k.... šta ti nije jasno i što želiš dokazat??Koja garancija,koji kvar,šta kupim matičnu i 5960X za 10ak iljada kuna ili ploču i procesor za duplo /troduplo manje a ovo jeftinije ima bolje performanse!Što tu ne ima bit jasno??Dobijem neki posao ,moram 5 dana rendat sa konfom od 10K kuna ili 4 sa konfom od 3000 kn!I što če bit za 3 godine,ne razumim,eto koliko si puta savjetovao kupovinu i7  4770,4790K... umisto 6700K/6600K (jeftinije ,povoljnije,rastura,razvaljuje..).Brate činjenica je da ti su ti Xenoni vrlo dobri za određeni posao i da su te ploče vrlo tražene i daleko bolji izbor od novi mbo i procesora!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

kako kome druze moj...netkome je to staro sranje..ohladi!

Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Hahaha, pokopavas se sve dublje, odustani radje. Staro sranje od 50€ radi 1050cb a tvoj cudesni 4790K od 350€ ne moze preko 950cb kad ga clockas 

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

evo volegradele je napisao ja cu samo izvuci ono bitno:

Brate činjenica je da ti su ti Xenoni vrlo dobri za određeni posao...i nista vise! a sad ti usporeduj to s cim god hoces!

sad mi daj link da narucim 20 komada tih procesora za 300kn i 20 komada ploca??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesore imas na ebayu koliko god hoces ili na aliju, a dual socket ploce imas nove iz ducana, imas u cn i kod nas, pogledaj malo nabavu.
13 godina
Stjepanj kaže...

Hladan sam ko špricer!

Stjepanj kaže...

evo volegradele je napisao ja cu samo izvuci ono bitno:

Brate činjenica je da ti su ti Xenoni vrlo dobri za određeni posao...i nista vise! a sad ti usporeduj to s cim god hoces!

sad mi daj link da narucim 20 komada tih procesora za 300kn i 20 komada ploca??

Pa naravno,ne kupuju se za gaming,kupuju se da naprave određeni posao i iskoriste svoje multithread mogučnosti!!To je profesionala a ne  zafrkancija,workstation,server,render machine,folding machine...

AUDIOFIL
15 godina
Intel i7 Club

Kad već spominjete jeftine Xeone: koga zanima budget workstation opcija je i E5-2658v3 koji radi na X99 ploči. Proc se sa nadograđenih server farmi nađe ispod 200€.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Intel i7 Club

Jel bi se isplatilo uzet tak neki stariji xenon setup za video editing? Planirao sam ici na 5820k ali mi je dosta skup.

0 0 hvala 0
14 godina
komba kaže...

Jel bi se isplatilo uzet tak neki stariji xenon setup za video editing? Planirao sam ici na 5820k ali mi je dosta skup.

Isplatilo bi se u slučaju da ti se sviđaju cijene starijih matičnih ploča x58, x79 ili neki c za xeone 

14 godina
Intel i7 Club

Ja sam X58 matičnu kupio za smiješnu cijenu, lik mislio da je matična problem, a problem mu bio u procu i ja prošao super jeftino, ali pošto mi trebaju $$ pc je prodan u komplet inače bi poslije išao gore vjv. X5650 koji i noje tolko skup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Remzi kaže...

Ja sam X58 matičnu kupio za smiješnu cijenu, lik mislio da je matična problem, a problem mu bio u procu i ja prošao super jeftino, ali pošto mi trebaju $$ pc je prodan u komplet inače bi poslije išao gore vjv. X5650 koji i noje tolko skup.

Ako se ne varam, to je bila foxconova bloodrage. Ja bi za tako nešto tražio po netu supermicro ili nešto serversko jer znaju crć brzo ove standardne. Imam još uvijek doma giga x58a-ud3r. to je već druga. pregrijava se NB pa sam stavio mali sanyo denki da puše direkt. Na primarnom kompu mi je sad već druga asusica. prva je bila x99a obična i crko je prvi ram utor nakon 3-4 mjeseca.  sad imam istu, ali s dodatkom usb 3.1 kontrolera i nadam se da neću imat s njom problema. možda doživi nekog jeftinog xeona od 12-16 jezgri za 50 $$$

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

koristio je onaj alat za delidanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Odlucio sam se delidat scoj CPU i to cu uzet Delid tool,pa kasnije prodat,ovako mi je preriskantno.. neznam je li kolega Patrick_cro narucio tool od 3d printera pa da javi iskustva,no posto pise da ne podrzava ivy nebi ni htio riskirati.

Na delidanje sam se odlucio zato jer mi se sada ne isplati ici na novu konfu,ici cu tek nakon sto dode 7. generacija i ako ce ona biti neki skok u performansama,posto ovaj sada sve gura na max nema potrebe,jedino se grije ko vrag,pa eto,delid i vodeno.

Uglavnom,di nabavidi pastu za hlađenje i ljepljenje cpu-a nazad? imate neke preporuke,koji i gdje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam na kraju narucio ovaj printani jer ima neke razlikr u heatsinku pa ne radi na ivy bridgu. Bas jucer narucio sa Casekinga delid tool, Na ebayu uzeo coolabaratory ultra pro i grizly krynoaut. Ovaj tjedan bi trebalo stici. Ja sam postbank a case ima volksbank pa bi trebalo vjerojatno najkasnije sutra sjesti lova kod njim pa ce tek onda poslat. Razmisljao sam da sam nacrtam tool u 3d ali nemam bas iskustva u tome pa mozda dok dobijem ovaj tool onda mogu po njemu neke mjere uzeti. Za lijepljenje heatsinka uzmes superglue i stavis malo na cosak. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 16:10 (Patrick_cro).
13 godina
Intel i7 Club

Htio bi upgrejdat sa i5 4670k na i7 4790k ili obicnu verziju.
Potreban za gaming,filmovi. Nebi radio nikakav OC pa razmisljam koju verziju uzet dat 200 kn vise ili ne.
Mozda cak poslije piknem gtx 1070.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
matecro007 kaže...

Potreban za gaming,filmovi. Nebi radio nikakav OC pa razmisljam koju verziju uzet dat 200 kn vise ili ne.

Po mom mišljenju nema smisla s i5 4670k prilazit na i7 non K jer naklokana i5-ica će stić i prestić njegove performanse stoga preporučam K model i7-ice.

Doduše ako su igre u pitanju ne vidim baš puno smisla u nadogradnji jer nećeš gotovo ništa dobit, malo klokneš i5-icu i vjerujem da će dobro gurat GTX 1070.

16 godina
Patrick_cro kaže...

Nisam na kraju narucio ovaj printani jer ima neke razlikr u heatsinku pa ne radi na ivy bridgu. Bas jucer narucio sa Casekinga delid tool, Na ebayu uzeo coolabaratory ultra pro i grizly krynoaut. Ovaj tjedan bi trebalo stici. Ja sam postbank a case ima volksbank pa bi trebalo vjerojatno najkasnije sutra sjesti lova kod njim pa ce tek onda poslat. Razmisljao sam da sam nacrtam tool u 3d ali nemam bas iskustva u tome pa mozda dok dobijem ovaj tool onda mogu po njemu neke mjere uzeti. Za lijepljenje heatsinka uzmes superglue i stavis malo na cosak. 

I sam narucujem sada iz casekinga delid tool,najsigurnije rijesenje...ako sam dobro shvatio,grizly je termalna pasta za izmedju hladnjak-cpu,a ultra pro je pasta za ihs?

13 godina
protjeran
matecro007 kaže...

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-intel-core-i7-4790s-procesor/25285.aspx

ja bi sebi ovo uzeo, pogotovo ako ces uzimati jaci gpu...danas jezgara nikad dostalp

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice