Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.092.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club
itomic009 kaže...
Puls3 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Cek ak je tolko smece 6700k kak  je onda razlika u igrama koji su "cpu intezivne" po 20 fps-a?

Da ali uzmi u obzir da je ovdje riječ o Titan X. Na anandtechovom testu vidiš da je razlika mizerna ili čak gubi kada se koristi jedna Gtx 980/290X. Znači da bi potpuno iskoristio jedan Titan X treba ti nešto poput I7 Skylake ili jače a za one slabije GTX 980Ti/980/970/390X/390/290X dobar je i I7-4790K.

Ovo je totalna glupost.

Može bolje pojašnjenje od ovo je totalna glupost ?

Zašto je glupost kad se iz videa vidi da Titan X profitira od Skylake-a i da je FPS veči na njemu nego na I7-4790K ?

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
13 godina
protjeran
Ma u necemu je sigurno kvaka. U nekakvoj jacini sigurno ne..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
14 godina
Stjepanj kaže...
Ma u necemu je sigurno kvaka. U nekakvoj jacini sigurno ne..

A gledaj ja samo vidim da Titan X u kombinaciji sa Skylake procesorom daje više perfomanse nego I7-4790K

13 godina
protjeran
Ja ne vidim posto sam na mobu, al vidim da se neki bune pa rekao onda cu i ja:p kad dodem doma budem to proucio:)
14 godina
Stjepanj kaže...
Ja ne vidim posto sam na mobu, al vidim da se neki bune pa rekao onda cu i ja:p kad dodem doma budem to proucio:)

Evo Stjepanj nemoraš gledati video ima i tablica pa pogledaj kolika je razlika u Gta 5 i Far Cry 4 naprema I7-4790K

13 godina
Stjepanj kaže...

witcher 3, gta v, bf4... razlika u fpsu ovisno o igri. Cpu zahtjevnije imaju negdje 15-20 fps avg vise na skylake, inace i7 2600k se i dalje drzi na tablici vrlo dobro.

13 godina
protjeran
Jbga izgleda skylake s 200mhz manje razvaljuje 4790k!
14 godina
Stjepanj kaže...
Jbga izgleda skylake s 200mhz manje razvaljuje 4790k!

To je ono sto pokusavam reci jedan I7-4790K nije dovoljno jak za jednu Titan X u Gta5 i Far Cry 4. Kada pogledamo anandtech test sa Gtx980 vidimo da 4790K i 6700K imaju manje vise iste performanse ali cim odemo stepenicu vise ( Titan X ) odmah dolazi do izrazaja Skylake-ova nova arhitektura barem u Gta 5 i FC4.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 14:33 (Puls3).
13 godina
protjeran
Da gta 5 ide 10fpsa na 6700k, na 4790k bi isao 9... Velike brojke ljudima mazu oci:p
14 godina
Intel i7 Club

Meni je osobno svejedno ja ne mislim mijenjati Devila. Samo iznosim činjenice i potvrđujem to sa dokazima za razliku od nekih koji samo znaju reć da je to glupost.... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Hm, ti kao potkrepljuješ to dokazima tako što linkaš neku recenziju s neta ?? To je tebi dokaz ? Tako isto ja mogu onda dokazat postojanje vanzemaljaca jer sam vidio clip na youtube. Ajde molim te malo smiri doživljaj.  Da je Skylake nešto brži od svih do sad, jest (i bilo bi katastrofa da nije) ali sad tu pričat da i7 4790K nije dobar za Titan X je glupost i to nikom normalnom ne treba posebno objašnjavat, pogotovo nekom entuzijastu za kompove ili igre.

13 godina

Koliko ja vidim da ovdje niko u obzir nije uzeo da nijedan procesor ili grafička kartica ne daju iste rezultate,uvijek postoji odstupanje

12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Stigao američki haso. Još pripremam instalaciju winsa i neke gluposti...

Netko bio rekao da gata iz onih brojeva sa proca :P...dokle će ovaj ić? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
7 0 hvala 1
12 godina
eywa33 kaže...

Neznam gatat ja se bavim činjecima a činjenica je da će ić dokle ga uspiješ natirat i na mrvu više od toga

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
eywa33 kaže...

Neznam gatat ja se bavim činjecima a činjenica je da će ić dokle ga uspiješ natirat i na mrvu više od toga

Naravno... Volio bih 4.6 stablino na nekoj razumnoj voltaži. Ne bi iša dalje.

A ništa, idem se rastavit od amd-a za neko vrijeme, pustite me sad da tugujem i poželite sretan post :P

Pitanje... dali da probam postat i bootat u ove winse ili da odmah krenem sa formatom?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
eywa33 kaže...
nicky.sl kaže...
eywa33 kaže...

Naravno... Volio bih 4.6 stablino na nekoj razumnoj voltaži. Ne bi iša dalje.

A ništa, idem se rastavit od amd-a za neko vrijeme, pustite me sad da tugujem i poželite sretan post :P

Pitanje... dali da probam postat i bootat u ove winse ili da odmah krenem sa formatom?

Ja prilikom promjene matične preferiram čistu instalaciju i to preporučam i tebi

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ja prilikom promjene matične preferiram čistu instalaciju i to preporučam i tebi

ja sam tako prije radio no kako sam znao promjeniti po par cpu-ova i maticnih u kratkom roku odustao sam od toga...no svejedno najbolje je cistu instalaciju napraviti jer znaju se desavatu gadne stvari pa je onda tesko eliminirati problem!

12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Post od prve bio uspješan, slomio se montirajući phanteksa, montaža im je totalno debilna, sad mi žao što nisam dao još stojkana i uzeo noctuu... Al dobro, matična prepoznala sve, međutim, bootalo me u stare windowse iz prve sa "setting up new devices" i pri prvom bootu me upitalo "new cpu detected, save new settings?"... pametan ovaj windows hebote. 

Nego nisam uspio bootat u win setup preko usb-a, ne znam zašto. Prepoznalo mi ga pri F12 "boot select" ali neće u setup. Imal itko ideju zašto? Probao sam prije demontaže amd-a i ušao u setup normalno :/ ... Aha, mislim da sam pronošao caku - uštekao usb na front usb gdje mi ga nije prepoznalo radi drivera pretpostavljam... Idem sad probat.

Update - odlučio ipak ne reinstalirat windowse jer mi za sad sve glatko ide... Stavio sam 4,4 freq i 1.200v na vcore, sad nek ostane tako pa ću kad ihvatim malo više vremena probat nać dobar oc... 

Što se tiče dojmova oko prelaska sa amd-a na intelovog hasu - preHebeno, stvarno mi je žao sebe šta sam propuštao ovih dvi godine na amd-u. Probao sam witchera i gta v, razlika je nebo i zemlja. Grafe stoje zakucane do daske - nešto što nije bio čest slučaj sa fxom; ponekad, ali rijetko. 

Gejmplej mi je nekako fluidniji i nema nikakvog stuttera, stvarno je osjetno ugodnije gejmanje na hasi; barem šta se tiče mog sli setupa. 

Imam jedno pitanje (malo sam upilao, al sam prilično uzbuđen, I admit it) - ugl. imam opciju u biosu tipa "max cpu power consumption allowed", i sad mi tu stoji defaultnih 88w i piše da pri većem loadu koji prelazi 88w cpu smanjuje frekve. Da to ostavim ili bubnem na neku veću cifru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 3:03 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

Ako ćeš klokati (a hoćeš) stavi na veću vridnost obavezno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kolko te izašo američki haso, jel isplativije od tamo uzimat nego kod nas?

17 godina
buljo781 kaže...

mislim da ga je ukupno ploca i proc izaslo 1000 kn jeftinije nego kod nas moža čak malo i više

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

A na koji nacin bi vi to uzimali iz US-of-A?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Da, odakle i po kojoj cijeni? Ako ste za mogli bi uzet par komada grupno ako bi ikako ispalo jeftinije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

A na koji nacin bi vi to uzimali iz US-of-A?

kak misliš na koji način, pa uzeo je tako, preko frenda ako se ne varam :)

ispalo ga je 3 soma kuna oboje :)

a ja u HR platio lošiju plocu i isti prosor 1200 kn više :)

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Nemoj mi "preko frenda", kako su komponente dosle u hr i kako izbjec placanje poreza??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Nemoj mi "preko frenda", kako su komponente dosle u hr i kako izbjec placanje poreza??

pa frend je proc ugurao u gaće, a matičnu zalijepio za leđa... 

13 godina
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

pa frend je proc ugurao u gaće, a matičnu zalijepio za leđa... 

Znači proc u pak, Dinamo prvak ? Btw jel reko carinicima da je robot ?

12 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

2800kn cpu i matična

Penryn kaže...

Da, odakle i po kojoj cijeni? Ako ste za mogli bi uzet par komada grupno ako bi ikako ispalo jeftinije..

Problem je što u trgovini di sam uzimao imaju neko pravilo da intelove proizvode i još neke možeš imat "only 1 per household", ali to se da zaobić, pošalješ frenda, pa njegovog frenda... Taj lanac (Microcenter) ima nekih 20ak trgovina po USA, pa ako netko ima frenda bilo gdje blizu neke od njih, trebali bi se dogovorit i uplatit čoviku preko paypala a on da vam shipa proizvode, podjelite shipping i svi sretni.

ansha kaže...

Došle su SA frendom, u njegovoj torbi, posebno zapakirani, kao poklon, nikakav porez plaćen sem onaj američki di je i kupljeno. 

16 godina
Intel i7 Club

Na mojoj maticnoj (asrock z77 pro4) imam OC tweaker i mogu loadat default OC settings od maticne za moj procesor,kad stisnem na to imam samo turbo od 4 do 4.8 OC. Jel to znaci da on clocka samo turbo a ne i osnovni takt? Za osnovni moram sam u defaultu postavit mnozitelj na zeljenu svotu?

Eto da provjerim s vama

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliki ti je turbo, na tolikoj će ti frekvenciji radit procesor pod opterećenjem (recimo, kad igraš nešto).

OC Tweaker, doduše, je katastrofa. Općenito automatska regulacija voltaže je loša jer ili pretjera, ili ne stavi dovoljno.

Taj OC Tweaker ti radi na isti princip kao i ručno podešavanje množitelja.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice