- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imas super proc i još bolju ploču, he he, i ja jučer uzeo istu ploču, malo se danas mučim s njom, imam nekih sitnih problema ali ploča je svemirski brod u odnosu na moju staru, čestitam na odabiru komponenti ...
eto me..
rekoh sam sebi hebo skylake i kupio hasu..
Ma neka maloga Hase nek je živ i zdrav
eto me..
Lijep upgrade, zavidim pomalo. Zazubice mi stvara.
eto me..
Lijepo lijepo dobrodošao u club.
Koji je Batch# ?
nema krize vise, vidim ja kupuju se masovno i7-ice po forumu kao da su djabe
sad ste se sjetili dok im je cijena najvisa
eto me..
Koji je Batch# ?
X509B530
Koji je Batch# ?
X509B530
sad ce Puls3 da ti "gata" iz tih brojevaLP
X509B530
Vietnam ?
sad ce Puls3 da ti "gata" iz tih brojevaLP
Haha ma ne nego me zanima od kuda je CPU. Po ovome X gore bi rekao da je iz Vietnama. Kažu da su oni iz Costa Rica-e bolji od ovih iz Vietnama i Malaysia-e pa me zanima koliko ima istine u tome.
Pa šta imaš pogađat odakle je kad lipo piše na njemu
hm, bas gledam na konzervi od pastete mi pise made in vietnam, da je probam ugurati u socket?
1.098v za 4.2ghz i7 4790k to je okey? stabilno je pod prime95 tako..
inace auto mi je dizao na 1.25v :(
Stavi 1.2V i 4.5ghz, ako drzi onda ima potencijala, ako ne, onda nije neki primjerak.
evo 30 minuta prime 95 sam prošao dosao do 75 stupnja poceli se ventovi palit i odusto sam..
mislim da trebam jos jedan ili dva venta ugraditi front jer mi je front za sada radijator od vodenog i njegova dva venta pusu kroz njega i to slabo izgleda...
a natrag ispuh i gore ispuh sam narikto takoder da rade na low rpmu dakle na full se vrte 1200 rpm-a..
ljudi što da radim ostavim na 4.5ghz ili 4.2 undervoltan?

Ja bi ga stavio na 4.2 Ghz i undervoltao koliko ide i tako ostavio jer je na 4.2 Ghz dovoljno brz i manje se grije naravno. Svojeg držim na 4 Ghz i potpuno sam zadovoljan.
Ostavi ga na 4.5 ako ga možeš uspješno hladit.
Meni je uvik temperatura bila glavni razlog za 24/7 klok

Ja bi 4.2GHz undervoltan. Razlika ti je ~7%, a pitanje je hoćeš li igdje primjetit tih 7%?
Ostavi ga na 4.5 ako ga možeš uspješno hladit.
Meni je uvik temperatura bila glavni razlog za 24/7 klok
a vidi gore kakve su mi temperature na 4.5ghz..
nakon prime 95 30 minuta..
ne svida mi se kada se ventovi pocnu palit da ih cujem :)
dakle ostaviti cu na 4.2ghz
I ja se spremam za upgrade...
Rampage 5 Extreme, Dominator DDR4, GSkill DDR4, i dragi Intel.
Jedan kit cu prodati naravno memorije, videcu koji.
Ne mogu vise da gledam ove Intel mizerne performanse gde unapredjenje od cele arhitekture najvise vide vlasnici laptop po trajanju baterije i grafickoj u procesoru.
Sobzirom na cene ko zna koliko ce sledeci Xtreme kostati...Nema vise zvake, nema vise cipseta na 10 meseci, cekam reviziju, ne cekam reviziju, cekam sledecu generaciju koja ce biti od -2% do 9% razlike....
Ovo neka stoji kao server 3-4 godine, koncentracija samo na upgrade grafickih, nista super bitno inovativno nece biti naredne 3 godine...Mozda samo za 2-3 god prebacim na 32GB memorije sa manjim latencijama ako budu pravili 3000MHz sa 9-10-9 latencijama npr...
izgleda jos malo pa necemo imati nijednu unlockanu i7-icu ispod 3000kn
kaj se to desava?
Dolar je jako visok, očigledno ćemo se načekati da padnu cijene, iako se priča da bi dolar krajem godine ili mogao past drastično ili će nastavit rast, pa ga sad ti znaj što je točno.
http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/intel_skylake_i5_6600k_i7_6700k_1151_z170_review/4
Bit će red bocnut jedan
izgleda jos malo pa necemo imati nijednu unlockanu i7-icu ispod 3000kn
kaj se to desava?
A M D
jel mi mozete preporucit hladnjak za moju i7 3770k
Idem u overclockiranje jer mi treba nesto brzi proc a nemam para za novi il neku vecu nadogradnju...
Za sada imam alpenfohn brocken no on mi je dosta labav...njega bih izvadio i stavio na stari komp koji imam za uredske poslove a na svoj gamerski komp jaci hladnjak.
Mora bit zracno jer nemam mjesta za vodeno i nesmi ici visinom vecom od 158mm jer imam oblozeno kuciste (zvucna izolacija) i to je krajnja visina.
Pa eto ako moze netko preporuciti ili mi je po vama ovaj sasvim dovoljan?
Planiram na 4,0 ghz
Unaprijed hvala!
P.S. nadam se da to nije velik off topic
jel mi mozete preporucit hladnjak za moju i7 3770k
Idem u overclockiranje jer mi treba nesto brzi proc a nemam para za novi il neku vecu nadogradnju...
Za sada imam alpenfohn brocken no on mi je dosta labav...njega bih izvadio i stavio na stari komp koji imam za uredske poslove a na svoj gamerski komp jaci hladnjak.
Mora bit zracno jer nemam mjesta za vodeno i nesmi ici visinom vecom od 158mm jer imam oblozeno kuciste (zvucna izolacija) i to je krajnja visina.
Pa eto ako moze netko preporuciti ili mi je po vama ovaj sasvim dovoljan?
Planiram na 4,0 ghz
Unaprijed hvala!
P.S. nadam se da to nije velik off topic
Za 4GHz i više nego dovoljan a izuzetno dobar za svoju cijenu LC-cc-120