Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.091.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
Intel i7 Club

bok mene zanima koji je najjbolji i7 uzet od hasvela i da je povoljno i maticnu za njega

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Ice45 kaže...

bok mene zanima koji je najjbolji i7 uzet od hasvela i da je povoljno i maticnu za njega

uzmes najjaci, razlika izmedu s, p, k, 1 verzije su valjda 200kn! no ako bas oces cijepidlacit onda ti je to definitivno obicni i7 4790 za 2500k u ED!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 20:17 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Ice45 kaže...

i7-5820K i neka ploca do 200e kao ASrock Xtreme 4, GSkill Ripjaws 4 moze da se nadje za 150e u Nemackoj DDR4 4x4 2800.

Od toga ne postoji bolja kombinacija to ce ti svako pametan reci. Nezavisna platforma od mainstrema, svaki X cipset se pojavi izmedju drugog i treceg Z cipseta.

Sto znaci na 5 Z cipseta dodju 2 X i ako preskocis jednu platformu zbog malog poboljsanja znaci zadrzavas se na jednoj platformu vise od 4 god.

I kada pravig upgrade pravis zbog vise poboljsanja zajedno, kao sto je recimo X58> X99, a ne zbog USB 3.1 i Gen 3 cipseta a najbitnije snaga procesora manja nego onaj koji je na trzistu 12 meseci.

16 godina
nicky.sl kaže...
izvone kaže...

jel mi mozete preporucit hladnjak za moju i7 3770k

Idem u overclockiranje jer mi treba nesto brzi proc a nemam para za novi il neku vecu nadogradnju...

Za sada imam alpenfohn brocken no on mi je dosta labav...njega bih izvadio i stavio na stari komp koji imam za uredske poslove a na svoj gamerski komp jaci hladnjak.

Mora bit zracno jer nemam mjesta za vodeno i nesmi ici visinom vecom od 158mm jer imam oblozeno kuciste (zvucna izolacija) i to je krajnja visina.

Pa eto ako moze netko preporuciti ili mi je po vama ovaj sasvim dovoljan? 

Planiram na 4,0 ghz

Unaprijed hvala!

P.S. nadam se da to nije velik off topic

Corator DS 

Noctua NH-D14 

Za 4GHz i više nego dovoljan a izuzetno dobar za svoju cijenu LC-cc-120 

Sto kazes na arctic freezer extreme rev. 2 ....potonji mi se cini manjim od trenutnog,corator je ok dok mi ovaj kaj me se najvise dojmio noctua prevelik i ne stane u kuciste :/

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

taj ima 130mm ako je vjerovati specifikacijama, 4 tj 8 heat pipova ce biti i vise nego dovoljno za tiho i odlicno hladenje na 4ghz!LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa za 4.0 Ghz ti je dobar i stock cooler a di tek bilo koji aftermarket cooler.

16 godina
Intel i7 Club

Trenutno mi s ovim mojim alpenfohn brocken idle na 38c a load ide do 50 na stock procu...pa ako idem dizat mi se cini da bi isao previse...nezelim ga sada dizat jos dok se ne odlucim da ce bit stabilno na nekom vecem taktu...

vidim da moj proc ide bez mijenjanja voltaze do 4.2 sto mi se jako svidja :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tako je. A bez dizanja napona ti neće ni temperature bitno rast i zato kažem da ne moraš kupovat novi.

13 godina
itomic009 kaže...

Pa za 4.0 Ghz ti je dobar i stock cooler a di tek bilo koji aftermarket cooler.

Pa zar ne ide na stocku do 3.9GHz,turbo??

AUDIOFIL
14 godina

Ne pričamo o turbu neg o tome da ako ti je stock napon nekih 1.15V da s tim naponom idu uredno većina na oko 4.2 - 4.3Ghz prije nego je potrebno početi dizati napon za više taktove. Dokle god se ne dira napon ne morate dirat ni hlađenje makar je stock cooler od Intela gori nego od AMD ali je nešto tiši. Dakle treba ga mjenjat odma.

17 godina
izvone kaže...

Trenutno mi s ovim mojim alpenfohn brocken idle na 38c a load ide do 50 na stock procu...pa ako idem dizat mi se cini da bi isao previse...nezelim ga sada dizat jos dok se ne odlucim da ce bit stabilno na nekom vecem taktu...

Kao prvo ako ti je sve na auto i napon ti je sigurno previše dignut . bar je tako na mojem i7 4790k

kao drugo ti imaš još ohoho lufta ja se nebih brinuo dok mi temperature ne bi prelalzila nekih 70 i sitno stupnjeva u full loadu.

ovo su meni normalne temperature samo ti velim napon si nariktaj sam.

taj cooler je bolji od nekih gore navedenih..

14 godina

Valja spomenut možda da neke ne buni. Stock napon i AUTO nije isto !! Ako ideš clockat i ostaviš na AUTO to onda nije STOCK jer auto kad dižeš takt uvijek diže i napon. Stock napon je kad staviš na manual i onda ga ne diraš. A inače, ne znam kako on ima samo 50C kad ja to ne mogu ostvarit ni sa NH-D15. Jedino dok surfam imam do 50C temperature. Nek stisne pošteno gas na CPU pa vidi temperatura.

P.S. Imam sobnu temperaturu 31C - 32C tokom dana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 19:24 (itomic009).
12 godina
protjeran
Intel i7 Club

nema potrebe za jačom i skupljom pločom od ASRock B85 Anniversary za i7 4790 ? radilo bi sve ok i sa H81M-HDS ? 

0 0 hvala 0
11 godina
Isplati li se mijenjati i5 3470 za i7 4770 za 750 kuna?
Hejjjjj
12 godina
Chico12 kaže...
Isplati li se mijenjati i5 3470 za i7 4770 za 750 kuna?

Isplati al pazi ta dva proca su razlicitog soketa (i5 3470 je socket 1155 doj je i7 4770 soket 1150)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
Znam ide i nova ploca.
Hejjjjj
14 godina

Ako koristiš komp za igre i standardnu multimediju i surfanje onda se svakako NE isplati. Ako radiš taskove koji profitiraju od moćnijeg procesora onda se i isplati.

16 godina
toxic kaže...
izvone kaže...

Kao prvo ako ti je sve na auto i napon ti je sigurno previše dignut . bar je tako na mojem i7 4790k

kao drugo ti imaš još ohoho lufta ja se nebih brinuo dok mi temperature ne bi prelalzila nekih 70 i sitno stupnjeva u full loadu.

ovo su meni normalne temperature samo ti velim napon si nariktaj sam.

taj cooler je bolji od nekih gore navedenih..

Koliko preporucas da stavim manual napon? Ici cu do kakvih 4.0 pa vidjet kako ce disati

itomic009 kaže...

Valja spomenut možda da neke ne buni. Stock napon i AUTO nije isto !! Ako ideš clockat i ostaviš na AUTO to onda nije STOCK jer auto kad dižeš takt uvijek diže i napon. Stock napon je kad staviš na manual i onda ga ne diraš. A inače, ne znam kako on ima samo 50C kad ja to ne mogu ostvarit ni sa NH-D15. Jedino dok surfam imam do 50C temperature. Nek stisne pošteno gas na CPU pa vidi temperatura.

P.S. Imam sobnu temperaturu 31C - 32C tokom dana.

Stavim ga danas na stock pod full opterecenje pa javim :) 

14 godina

Već sam ti napisao da je 4.0 Ghz toliko bezazleni i minimalan OC da ne moraš ama baš ništa dirat osim stavit množitelj na X40 i ugasit turbo, odnosno stavit ga isto na X40. Možeš slobodno ostavit i napon na AUTO ili ako staviš na manual ne diži ga uopće.

14 godina

Bolje manual, na 4.0GHz može i undervoltat, i to dobrano. Meni na 4GHz ide s offsetom -0.085 :)

16 godina
Intel i7 Club

To idem toliko da bude brzi ali ne da bude pod opterecenjem i smanji vijek...sad ga imam 3 godine,a upgrade procesora mi preskup jer ako bi radio isao bi odmah na skylake pa da sam miran koju godinu,ali posto to vuce puno ostalih upgradea sa sobom ispada da financijski to nemogu podrzat..

zato zelim da je on miran i hladan te da dobim malo bolje performanse,tek kasnije idem u podhvate 4,5 pa cak i na 5.0 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Mogu samo rec wauuuu i7 6700K FTW 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

naspram i7 4790k u igrama ne bježi uopće puno da bi me nešto zadivilo....po meni zanemarivo

17 godina
Intel i7 Club

Zapravo ovaj video mene čudi.

Već hrpa stranica ima gdje je čak i7 4790k bolji za gaming a sada tu odjednom je skylake bolji za 10 fpsa

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Razlog večeg broja FPS kod Skylake-a bi mogao biti zato jer se koristi Titan X. 

Da pojasnim : Skylake ima bolju/moderniju arhitekturu od Devil's Canyon-a pa zbog toga može da izvuče još više FPS-a iz Titan X-a. Što znači da jedan I7-4790K ne može da u potpunosti iskoristi jedan Titan X.

Dokaz za ovo je da pogledate u videu Sandy Brigde i Ivy Bridge.  Vidite kako svaka nova arhitektura ima više perfomanse.

Barem bi to bilo logično.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...

6700k je daleko od wauuuu, kosta isto ko i 5820K tako da nikako nije dobra kupnja, jos kad tome dodas da je opet problem s temperaturama zbog lose paste ispod IHS-a a delid je dosta tezi za izvest nego na DC-u....

Ja sam se mislio izmedju 6700K i 5820K, al odluka je postala teski no brainer...

12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Cek ak je tolko smece 6700k kak  je onda razlika u igrama koji su "cpu intezivne" po 20 fps-a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 12:13 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Cek ak je tolko smece 6700k kak  je onda razlika u igrama koji su "cpu intezivne" po 20 fps-a?

Da ali uzmi u obzir da je ovdje riječ o Titan X. Na anandtechovom testu vidiš da je razlika mizerna ili čak gubi kada se koristi jedna Gtx 980/290X. Znači da bi potpuno iskoristio jedan Titan X treba ti nešto poput I7 Skylake ili jače a za one slabije GTX 980Ti/980/970/390X/390/290X dobar je i I7-4790K.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
13 godina
protjeran
Koje su to igre? Gdje? Moze slika link...
14 godina
Puls3 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Da ali uzmi u obzir da je ovdje riječ o Titan X. Na anandtechovom testu vidiš da je razlika mizerna ili čak gubi kada se koristi jedna Gtx 980/290X. Znači da bi potpuno iskoristio jedan Titan X treba ti nešto poput I7 Skylake ili jače a za one slabije GTX 980Ti/980/970/390X/390/290X dobar je i I7-4790K.

Ovo je totalna glupost.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice