Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.094.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jel ok cijena 2700kn za i7 5775c, nevin naravno?!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Intel i7 Club
Stjepanj kaže...

Mislim da je ok.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
14 godina
Stjepanj kaže...

Uuuu, krenulo je znači.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jel se može znat di je toliko?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Stize za par dana pa tko zeli kontakt nek se javi na pm

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

i7 5775C nikako nije povoljan jer de fakto placate napredan iGPU.

@Stjepanj To kod Valensa? Posto je 4790K prodavao po 1900kn, ovo se nikako ne cini povoljno. Dovoljno je uzet na firmu i izbit pdv i onda jeftinije ispadne u ducanu uzet 6700K ili 5820K.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Ekipa malo sam razmišljo, pa da vas pitam. Jel mi se isplati skakat sa mog CPU-a na nešto bolje šta ide na moju matičnu? Tipa neki 2600K? Ima ih na njuški po 1600kn, jel to isplativo uopće za takav proc? Jel ima nešto isplatljive ili možda nešto bolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bazinga kaže...

Ekipa malo sam razmišljo, pa da vas pitam. Jel mi se isplati skakat sa mog CPU-a na nešto bolje šta ide na moju matičnu? Tipa neki 2600K? Ima ih na njuški po 1600kn, jel to isplativo uopće za takav proc? Jel ima nešto isplatljive ili možda nešto bolje?

s obzirom na cijene procesora i njihovo konstantno povecanje ja bi uzeo odma tog 2600k...

14 godina
Stjepanj kaže...
Bazinga kaže...

s obzirom na cijene procesora i njihovo konstantno povecanje ja bi uzeo odma tog 2600k...

Evo našo za 1500 sa Arctic Cooling Freezer Extreme, jel isplativo to, oće bit kakvog napretka? Šta vi ostali mislite? I kolko bi mogo dobit za mog 2320? I jel moguće da ako ga je ovaj šta prodaje jako OC-o i gazio da krepa uskoro?

EDIT: Sad zapravo vidim da ne piše da je 2600K nego 2600 :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 17:35 (Bazinga).
17 godina
neaktivan
Bazinga kaže...

Evo našo za 1500 sa Arctic Cooling Freezer Extreme, jel isplativo to, oće bit kakvog napretka? Šta vi ostali mislite? I kolko bi mogo dobit za mog 2320? I jel moguće da ako ga je ovaj šta prodaje jako OC-o i gazio da krepa uskoro?

EDIT: Sad zapravo vidim da ne piše da je 2600K nego 2600 :(

Najveći ti je problem što ćeš tog i5-2320 jako teško prodat i još za jako nisku cijenu. A i7-2600 non-K nije loš, može se i on clockat do 3.9GHz(4GHz ako se digne bclk na 103MHz), al opet 1500kn je previše po meni.

12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Dosta ljudi ode ima i7 4790k pa me zanima jel normalno da na 4.6ghz 1.22 voltazi temperature jezgri idu do 87C na stres testu? Imam phanteksa p14 nešto...dugo ime. Ugl. hladnjak je double tower 140mm i na testovima recenzenata se pokazao u par stupnjeva razlike od top zračnih kulera; noctue ili silverarrow. Ovo mi se čini previsoko, na gejmingu ode do 61-62 (bf4), ali stres test ga bome dobro strese... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ako vrtis prime 28.5, normalno je, nista zivo ga ne moze drzati ispod 90C pri >1.3V bez da se delida.

U realnom koristenju nikad neces imati ni blizu takve temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Imam i7 3770K na 4.4 GHz 1.21v (CPUz pokazuje 1.208v,load 1.19v),i u 100% loadu najhladnija jezgra ide do 64C a najvruća na 71C i to sad kad su topli dani,hlađenje H100i!!

Tako da mislim da nije pretjerana temperatura na zraku,probaj ako možeš smanjit malo clock kao ja i vidi temperature!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

IBT test... Nije kritični prime, ne znam ni sam. Da je neka veća voltaža i nekako, al ovo je stock voltaža na matičnoj (nešto više, stock je 1.212). 

Nije mi jasno kako recenzije mogu davat onakve brojke gdje noctua ili čak ovo moje crveno go**no ima tek koji stupanj razlike od h110... MX4 pasta, fanovi na max...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 22:21 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Po meni su ti nerealni stress testovi glupost, jednostavnije mi je stavit npr. 4.4ghz i onda spuštat napon sve dok ne dođe bsoda pri recimo cinebenchu. Kad dođe do toga onda znam otprilike na čemu sam, i znam da će trebat još nekakvih 0.025v da to bude stabilno, možda i više. Radije dam i 0.025v više nego da ga idem pogađat u mV pa mi onda izbaci bsod nakon 10ak sati rendanja i onda sve ponovo.   Čak je i JJ iz Asusa na par videa rekao kako ne preporuča te brutalne stress testove već recimo aidu64.

A zašto su ti tako velike temp valjda već znaš, IHS nije zalemljen već je obična pasta ispod, slab prijenos topline s jezgre na ihs. 

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
Intel i7 Club

Ispravak netočnog navoda 70-74C su temperature pod Prime95!!

H100 na najslabijem režimu rada!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Po meni su ti nerealni stress testovi glupost, jednostavnije mi je stavit npr. 4.4ghz i onda spuštat napon sve dok ne dođe bsoda pri recimo cinebenchu. Kad dođe do toga onda znam otprilike na čemu sam, i znam da će trebat još nekakvih 0.025v da to bude stabilno, možda i više. Radije dam i 0.025v više nego da ga idem pogađat u mV pa mi onda izbaci bsod nakon 10ak sati rendanja i onda sve ponovo.   Čak je i JJ iz Asusa na par videa rekao kako ne preporuča te brutalne stress testove već recimo aidu64.

A zašto su ti tako velike temp valjda već znaš, IHS nije zalemljen već je obična pasta ispod, slab prijenos topline s jezgre na ihs. 

Da, evo skidam aidu da provjerim idu li mi tu temperature previsoko. Znam za kritični IHS kod intela, i hebeno mi dižu živce. Da jedan fx 8320 na 1.4v mi nije prešao 60C na stres testu, a ovaj proc tri puta skuplji pa loži na 90C zbog toga IHS-a... 

Evo Aida64 radi, cpu zakucan na 100% a temperature nisu prešle 61C... Hvala na preporuci, fakat ogromna razlika stres test i Aida. Ipak ću zadržat ovog phanteksa iako je ružan ko ponoć, al ajd sad mi bar malo paše sa giginom gaming crveno-crnom matičnom...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 22:36 (eywa33).
12 godina
Intel i7 Club

iša ja malo vidit kako sandy to podnosi

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Da, evo skidam aidu da provjerim idu li mi tu temperature previsoko. Znam za kritični IHS kod intela, i hebeno mi dižu živce. Da jedan fx 8320 na 1.4v mi nije prešao 60C na stres testu, a ovaj proc tri puta skuplji pa loži na 90C zbog toga IHS-a... 

Da, živcira al ne možeš tu ništa osim napravit delid i stavit CL Liquid pro, tekući metal, i onda bi to bilo otprilike kao da je zalemljen. I još je taj FX tako clockan sigurno razbacivao preko 100W više od i7 pa opet manje temp.  Ali on je zato sigurno pošteno zagrijao cooler a s i7 je valjda jedva mlak.

Ja bi na tvom mjestu držao se 4.4ghz i tražio najmanji napon za taj takt, sve preko toga vjerojatno traži puno veće napone nego li dobiješ na taktu.

Npr. s 4.4GHz na 4.6GHz dobiješ u najboljem slučaju 5% na performansama a koliko % veći napon traži? 

EDIT: I AIDA64 FPU only ga zna dobro opteretit..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 22:41 (Penryn).
12 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Da, živcira al ne možeš tu ništa osim napravit delid i stavit CL Liquid pro, tekući metal, i onda bi to bilo otprilike kao da je zalemljen. I još je taj FX tako clockan sigurno razbacivao preko 100W više od i7 pa opet manje temp.  Ali on je zato sigurno pošteno zagrijao cooler a s i7 je valjda jedva mlak.

Ja bi na tvom mjestu držao se 4.4ghz i tražio najmanji napon za taj takt, sve preko toga vjerojatno traži puno veće napone nego li dobiješ na taktu.

Npr. s 4.4GHz na 4.6GHz dobiješ u najboljem slučaju 5% na performansama a koliko % veći napon traži? 

EDIT: I AIDA64 FPU only ga zna dobro opteretit..

Problem je što mi za 4.6 ne traži puno - 1.22 (ovih 0.02 sam tek tako dao, vjer. bi i na 1.2 okruglo radio dobro) a na 4.4 traži 1.18 tako da nije neka razlika. Ostavit ću ga na 4.6 i ovoj voltaži jer kako sam vidio na Aidi ne ide iznad 60-62, evo do sad mi nije prešla 62 na jednoj jezgri. 

Ne bi išao na 4.4. Jučer probao BF4 i fps mi povremeno ima nešto veći dip, do 100 sa 144 na 4.4ghz. Kad sam ga stavio na 4.6, upalio graf na igri - gpu i cpu crta gotovo ravna, a 90% vremena fps na 144 - postavke na high sa x4 aa i post na max.

@nicky - sandy roka like a boss :) ali uz pomoć vodenjaka :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 22:50 (eywa33).
12 godina

Nema do vode

17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Problem je što mi za 4.6 ne traži puno - 1.22 (ovih 0.02 sam tek tako dao, vjer. bi i na 1.2 okruglo radio dobro) a na 4.4 traži 1.18 tako da nije neka razlika. Ostavit ću ga na 4.6 i ovoj voltaži jer kako sam vidio na Aidi ne ide iznad 60-62, evo do sad mi nije prešla 62 na jednoj jezgri. 

Ne bi išao na 4.4. Jučer probao BF4 i fps mi povremeno ima nešto veći dip, do 100 sa 144 na 4.4ghz. Kad sam ga stavio na 4.6, upalio graf na igri - gpu i cpu crta gotovo ravna, a 90% vremena fps na 144 - postavke na high sa x4 aa i post na max.

@nicky - sandy roka like a boss :) ali uz pomoć vodenjaka :)

Odvrti par puta cinebench r15 i ako su temp pod njim ispod 65-70c ostaviš 4.6ghz bez brige. Čudno da ti je primjetna razlika između 4.4ghz i 4.6ghz, mislim da tu nešto drugo nije štimalo.

nicky.sl kaže...

Nema do vode

E lako ti je sa sandyjem i još poliranim. Koje bi to muke bile s haswellom, skupo vodeno a nikako ga oladit. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 23:20 (Penryn).
12 godina
Intel i7 Club

Nebi haso dugo bija vruć kod mene jer skinija bi mu ja skalp a i polira bi i njegov IHS i to s obe strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Nebi haso dugo bija vruć kod mene jer skinija bi mu ja skalp a i polira bi i njegov IHS i to s obe strane

Hah, viruj mi jedno je tako govorit a drugo je uzet ga u ruke i tuć po njemu. Sutra mi dolazi jedan haso i5 pa ću vjerojatno i njega razgolitit, buden li bit će pr0n slika. 

@eywa: Jel clockaš odvojeno jezgre i uncore/cache ili sve skupa ručno ili uncore na automatski?

12 godina
Penryn kaže...
nicky.sl kaže...

Hah, viruj mi jedno je tako govorit a drugo je uzet ga u ruke i tuć po njemu. Sutra mi dolazi jedan haso i5 pa ću vjerojatno i njega razgolitit, buden li bit će pr0n slika. 

@eywa: Jel clockaš odvojeno jezgre i uncore/cache ili sve skupa ručno ili uncore na automatski?

Ne poznaš ti mene a i nebi tuka po njemu barem ne odmah jer najprije bi pokuša onaj sistem sa skalpelom

17 godina
Penryn kaže...

Po meni su ti nerealni stress testovi glupost, jednostavnije mi je stavit npr. 4.4ghz i onda spuštat napon sve dok ne dođe bsoda pri recimo cinebenchu. Kad dođe do toga onda znam otprilike na čemu sam, i znam da će trebat još nekakvih 0.025v da to bude stabilno, možda i više. ...

Tako sam i ja uradio, stavio sam CPU na 4.4 i od 1.2V krenuo da spuštam dok nisam dobio BSOD u Cinebenchu. Na kraju je Cinebench-stabilan napon bio 1.05V, ali sam za potpunu stabilnost (recimo IBT na nivoima iznad Normal) morao da podignem na 1.075V. S tim parametrima, dobri stari 212 Evo bez problema drži stvari pod kontrolom.

Inače, pročitao sam da je posle Sandyja Intel prebacio sklop koji reguliše napon CPUa sa ploče na sam procesor i da je to verovatno jedan od uzroka problema sa temperaturom svih kasnijih generacija. Navodno su kod Skylakea i Z170 stvari vraćene na staro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 1:10 (Ivan(4)).
10 godina
ansha kaže...

Ako vrtis prime 28.5, normalno je, nista zivo ga ne moze drzati ispod 90C pri >1.3V bez da se delida.

U realnom koristenju nikad neces imati ni blizu takve temperature.

kaj se tiče Prime95 i testiranja novih intel cpu, ovo sam našao na netu, probao sam i mogu reći da kad se testira sa navedenom verzijom Prime95, na 4.5GHz pri 1.23v temperature neidu preko 75C.

"Do NOT use any Prime95 versions later than 26.6. Here's why:

Core i 2nd, 3rd and 4th Generation CPU's have AVX (Advanced Vector Extension) instruction sets. Recent versions of Prime95 run AVX code on the Floating Point Unit (FPU) math coprocessor, which produces unrealistically high temperatures. The FPU test in the software utility AIDA64 shows the same results.

Prime95 v26.6 produces temperatures on 3rd and 4th Generation processors more consistent with 2nd Generation, which also have AVX instructions, but do not suffer from thermal extremes due to having a soldered Integrated Heat Spreader and a 35% larger Die.

Please download Prime95 version 26.6 - http://windows-downloads-center.blogspot.com/2011/04/pr...

Please run only Small FFT’s for 10 minutes.

Your Core temperatures will test 10 to 20C lower."

lp

17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ne poznaš ti mene a i nebi tuka po njemu barem ne odmah jer najprije bi pokuša onaj sistem sa skalpelom

Ma virujen ja da bi ti, al samo kažen da nije baš, bar meni, svejedno stiskat proc od 3k kn u škripac gluposti radi. 

Ivan(4) kaže...

Inače, pročitao sam da je posle Sandyja Intel prebacio sklop koji reguliše napon CPUa sa ploče na sam procesor i da je to verovatno jedan od uzroka problema sa temperaturom svih kasnijih generacija. Navodno su kod Skylakea i Z170 stvari vraćene na staro.

Da haswell za razliku od sandya i ivya ima integriranu regulaciju napona na sebi, tj. taj VRM od ploče dobije "grubih" 1.7-1.9v a onda taj VRM dalje šalje jezgrama recimo 1.1v, cacheu isto, igpu itd. Prednost je što je tako puno finija regulacija, "ripple" je minimalan. Sad su kod skylakea opet vratili kao prije, ploča šalje fini napon direkt na jezgre, cache itd. 

Taj integrirani VRM povećava zagrijavanje ali ne toliko primjetno. Eto skylake ga nema pa se opet grije puno, a jedini razlog je taj što je jezgra mala a IHS nije zalemljen za jezgru. Zapravo ne grije se on puno već ga je teško efikasno ohladit zbog lošeg prijenosa topline s jezgre na ihs.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 10:28 (Penryn).
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Postoji li neki isporoban oc za non k, 3770 ,da nekom radi .

lp

0 0 hvala 0
11 godina
Naguljizov kaže...

Postoji li neki isporoban oc za non k, 3770 ,da nekom radi .

lp

4.1-4.2ghz max.

Hejjjjj
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice