Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 611.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
Re: Intel i5 Club
sseennoonn kaže...

tko ima i5 6600k  mi moze rec kako mu je na automatski voltaza ? meni se cini da mi je voltaza bespotrebno visoka  i da mi samo grije proc bzvz  po HWmonitoru max voltage peak je 1.333v a malo mi to nekako previše ? ako već drapa voltažu radije ću ga onda dić na 4+GHz  pa nek bar vrijedi ta voltaza....il ima nešto za ugasit da je max limit 1.2...nešto a da opet ima min voltazu kao i sad 0.740

I meni je bacala  na 1.34 V na auto ,nekad i vise na stock taktu . Poslije bezbroj testova  nasao optimalnoi  postavio na 1.3V  adaptive, sad radi na 4.5 GHz na toj voltazi   i ne diram vise . Kao sto kolega  kaze istestiraj koliko trazi , postavi  manualno i na adaptive , jer na duze staze nije preporucljivo da radi na auto  voltazama koje cesto odu u nebesa bez potrebe i tako polako ali sigurno unistavaju proc .

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 19:51 (error_666).
9 godina
Intel i5 Club

Ovak sam stavio sad...unutar nakon gaminga nije rasla vise od 1.170v zasad

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
sseennoonn kaže...

to je stock takt , nisi OC nista  ?

9 godina
error_666 kaže...
sseennoonn kaže...

to je stock takt , nisi OC nista  ?

da, 3.9  a velim do sad je išla i na 1.3 na istom ...stime da sam jednom baš za probu u asus suitu dignuo multiplier na 44  i odvrtio CPUZ itd.  i dobio veći score bez ikakvog rušenja itd. ofc to je kratkotrajno al kad sam stavio na 46 ne sjecam se vise  ili tako nešto onda se srušio win

13 godina
Za 4.6 GHz uglavnom treba više napona. A istestiraj malo i ako se ne ruši na tom naponu u igrama, primeu ,aidi to je ekstra za 4.4. :)
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

ja svog 6600k trenutno drzim na 4.7ghz@1.328V s svim jezgrama! radi mali ko zvrksad se malo igram s LLC-om..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Moj je trenutno na apstinenciji od visokih taktova i voltaža zbog priprema za kaby i7, mazim ga i pazim, već je pod vodom jer trebat će ga i prodat za mjesec dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
_mark0_69 kaže...

Moj je trenutno na apstinenciji od visokih taktova i voltaža zbog priprema za kaby i7, mazim ga i pazim, već je pod vodom jer trebat će ga i prodat za mjesec dana

Siguran sam da će biti pravo jeftin zbog Rayzena i takve kao ti ja samo čekam. 

Možeš ti njega paziti koliko hoćeš, ako novi, nekorišteni i zapakirani nađem za 1700 kn (frend moj ima), nema razloga da npr. tebi dam više od 1350 kn za to ili čak i manje.

Zaje... dani za one koji prodaju dolaze jer budu izgubili puno, treba se riješavati na vrijeme, jedan kolega je to shvatio na vrijeme pa se riješio 6700k i sad fino čeka na Pentiumu

za 400 kn koji tako i tako neće prodavati.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 16:20 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Mislim da sam do sada stavljao realne cijene na svoje oglase pa je za očekivati da će se trend nastaviti, no prije nego se počnem razbacivati sa ciframa, treba vidjeti što će zen donijeti i kako će to sve utjecati na tržište.

Naravno pošto očekujem pad cijena novih intela, sigurno ću dobiti manje i za polovan proc nego što sam mogao prije možda mjesec dana, ali nije bitno - to je cijena mijenjanja hardvera.

14 godina
_mark0_69 kaže...

to je cijena mijenjanja hardvera.

Dobro si to rekao.

ps. ja sam ti jako strpljiv lik, samo čekam. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 16:59 (Valentin17).
9 godina
Valentin17 kaže...

ps. ja sam ti jako strpljiv lik, samo čekam. 

Nije sve ni u čekanju. Tako i ja mogu čekat da TV koji sada kosta 10 000kn košta 5 ali i kad bude koštao 5 onda ću opet htjet ovaj za 10 jer je bolji od ovog za 5 i tak u krug 

14 godina
sseennoonn kaže...

Nije sve ni u čekanju. Tako i ja mogu čekat da TV koji sada kosta 10 000kn košta 5 ali i kad bude koštao 5 onda ću opet htjet ovaj za 10 jer je bolji od ovog za 5 i tak u krug 

To je sada već pretjerivanje, a što da je tebi osobno dovoljan taj televizor koji košta baš 5000 kn?

9 godina
Intel i5 Club

nije pretjerivanje samo kažem.ovisi o tome sto osoba zeli i voli..čekati da nešto pojeftini će uvijek biti tako kad ovo pojeftini tako da bude prihvatljivo svima će već izač 1-2 generacije iznad i onda se opet vracamo da li kupiti staro ili investirati u novije i biti duze miran.ALi et tko voli nek izvoli ...just sayin :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
sseennoonn kaže...

nije pretjerivanje samo kažem.ovisi o tome sto osoba zeli i voli..

I o potrebi-namjeni.

ps. nisu svi zagriženi za igranje.

13 godina
Intel i5 Club

Ljudi , jel prolazak par sati stress testa u  intel extreme tuning  utility-u , deset passova u IBT na najtezem presetu, uz svakodnevno koristenje i  gaming gdje isto nikad nije bilo problema, znaci da je OC stabilan , ?  A imam jos par nedoumica oko samog shvatanja adaptive modea , ocitavanja voltaza i postavljanje iste u BIOS-u .  Kao sto se vidi na slici ,  pod loadom je uglavnom na 1.280 V , max je 1.296 V .Moje pitanje je  koju vrijednost voltaze i offset  preporucujete da postavim u BIOS-u za ovaj slucaj , ili je i ovo sad ok ? (sad je adapt mode, 1.3V, offset + i na auto ) . ovo pitam radi samog shvatanja principa rada ad. modea  da bi mogao dalje ekspreimentirati i trazit sweetspot .Hvala svima unaprijed

evo i uvecano ak se ne vidi dobro

https://s30.postimg.org/m217qfp75/Capture.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2017 20:37 (error_666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club
  • Pozdrav.Prije godinu dana sam uzeo racunar. i3 6100 ,8 gb ram i maticnu plocu http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5695#ov .Zanima me strucno misljenje za maticnu kakva je posto  planiram na ljeto napraviti upgrade na i5 6500 ili 6600 pa da li ce ova ploca podrzati taj proc i graficku mozda gtx 1060 3 gb ?lp

0 0 hvala 0
12 godina
Kredzzz kaže...
  • Pozdrav.Prije godinu dana sam uzeo racunar. i3 6100 ,8 gb ram i maticnu plocu http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5695#ov .Zanima me strucno misljenje za maticnu kakva je posto  planiram na ljeto napraviti upgrade na i5 6500 ili 6600 pa da li ce ova ploca podrzati taj proc i graficku mozda gtx 1060 3 gb ?lp

Hoće bez problema

neda mi se
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Evo da i tu stavim, uglavnom zadnjih dana sam se igrao ventovima i procesorom, trenutno stanje je full stable i5 6600k @4.8ghz u svim igrama i testovima!

evo sad igrao 1h Gta5 reko da vidim kolika je max temperatura:

prezadovoljan s zaista respektabilnih max 67°c!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 15:47 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Intel i5 Club

Nikada nisam OC niti jedan procesor...Uzeo sam novu grafu pa i novo kućište stoga imam mjesta za novo "hladilo" za procesor. Pokušao bih se poigrati sa OC  do nekih 4.2Mhz, ako vrisne kupim drugi :). E sad koji hladnjak i pastu da kupim?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stručnjak kaže...

E sad koji hladnjak i pastu da kupim?

Budžet, model kućišta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 21:30 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
stručnjak kaže...

E sad koji hladnjak i pastu da kupim?

Budžet, model kućišta?

Thermaltake suppressor f31...ko da je bitno koliko kosta :) 100-500...xd

Frka85
14 godina
stručnjak kaže...

Pa ako imaš novca uzmi AC 240 vodeno pa imaš mogućnosti ići i preko 4.2 GHz.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/vodeno-hladenje/051000005/

Ako hoćeš zračno hlađenje, onda gledaj ovako nešto.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/nh-d14/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/nh-d15/

Ja na to gledam kao na ulaganje u budućnost, uzmeš sada kvalitetnije nešto i samo seliš

ako nešto nadograđuješ.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 22:31 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
stručnjak kaže...

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/vodeno-hladenje/051000005/

Nope, neću vodeno niti mi se sviđaju, ne volim vodu u računalu...xd lol

Ma neko ne treba biti Bog zna što...samo eto da nije prebučno

Frka85
14 godina
stručnjak kaže...

Onda uloži i pušten zračni hladnjak i imat ćeš i niže temperature kao i tišinu,

još uz hladnjak dobiješ i kvalitetnu termalnu pastu.

16 godina
Valentin17 kaže...
stručnjak kaže...

Onda uloži i pušten zračni hladnjak i imat ćeš i niže temperature kao i tišinu,

još uz hladnjak dobiješ i kvalitetnu termalnu pastu.

Preporuka?

Frka85
14 godina
stručnjak kaže...

Preporuka?

Imaš u postu gdje je i vodeno.

8 godina
neaktivan
Malo gledam kaj ima po forumu i naltim na ovo ,pa evo ja imam i5 2400(sandy bridge),e sad imam pitanje negdi sam citao da za gta v netreba imat high end graficku nego da je procesor bitan,pa sad jel to u tolikoj mjeri da bi proc uparen s mojom radeonkom hd 5450 uz skreasnu grafiku na minimum dalo igrat na nekih 30fps-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
vid_speed kaže...
Malo gledam kaj ima po forumu i naltim na ovo ,pa evo ja imam i5 2400(sandy bridge),e sad imam pitanje negdi sam citao da za gta v netreba imat high end graficku nego da je procesor bitan,pa sad jel to u tolikoj mjeri da bi proc uparen s mojom radeonkom hd 5450 uz skreasnu grafiku na minimum dalo igrat na nekih 30fps-a

S tom grafikom ni tetris nemožeš igrat na 30 fps bez obzira na proc. Nabavi barem rx460

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 10:39 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
stručnjak kaže...

Ako hoćeš zračno hlađenje, onda gledaj ovako nešto.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/nh-d14/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/nh-d15/

Ja na to gledam kao na ulaganje u budućnost, uzmeš sada kvalitetnije nešto i samo seliš

ako nešto nadograđuješ.

Jesi mu mogao linkat nesto manje isplativo?

Kupi nesto u rangu Scythe Mugena, duplo jeftinije of noctue, a hladi i vise nego dovoljno dobro za tvoje potrebe prvog overclockanja. Mozes ici i jos jeftinije...

LoL acc THCJoshi
14 godina
Jonja kaže...

Jesi mu mogao linkat nesto manje isplativo?

Pa nije clockanje neki problem, zašto ne uzeti odmah kvalitetan hladnjak i miran je što se toga tiče barem 5 godina.

Ali dobro, nemam ja ništa protiv tvoga prijedloga, ali osobno bih radije ostao na stocku i onda kupio odličan hladnjak s kojim

sam miran duže vremena, što god radio s OCom.

Po meni u stvari kao kućište, napajanje, ventilatori se isplati uložiti, te stvari kasnije ne mijenjaš nego nadograđuješ samo vitalne dijelove,

dobro, ne moraju svi dijeliti moje mišljenje.

Mugen je odličan hladnjak i s njime bude mogao ići i na više od planiranih 4.2 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 14:59 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice