Intel i5 Club
- poruka: 3.606
- |
- čitano: 615.121
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Hm, 5-6C više naspram temperatura prije 3 mjeseca. Valjda je to vanjske temperature što je visoka. U pitanju je stock cooler, vaše mišljenje bih volio čuti, to buy or not to buy neki bolji air cooling. Hyper 212? Ili jeftiniju opciju LC POWER 120?
EDIT: Zaboravio sam staviti screenshot.

znači, 75-80, ovisno kako koja jezgra. Gledam air coolere, LC CC 120 mi se čini kao dobar budget option, hyper 212 evo mi se čini overpriced. Zapeo mi je za oko Coolermaster seidon 120V v2.
Znam, znam, ne mogu OC'ati svoj procesor, al' vodeno za 400kn? Hyper 212 je 300 kn, a iskreno, ne volim air coolere koji su tako visoki, čisto zbog tišine i estetike bi uzeo vodeno.
I jer je to vodeno...
znači, 75-80, ovisno kako koja jezgra. Gledam air coolere, LC CC 120 mi se čini kao dobar budget option, hyper 212 evo mi se čini overpriced. Zapeo mi je za oko Coolermaster seidon 120V v2.
Znam, znam, ne mogu OC'ati svoj procesor, al' vodeno za 400kn? Hyper 212 je 300 kn, a iskreno, ne volim air coolere koji su tako visoki, čisto zbog tišine i estetike bi uzeo vodeno.
I jer je to vodeno...
na taj proc nema nikakvog smisla, frendu sam slagao konfu s tim procom i stavio mu lc cc 95 - hladan i tih
vjeruj mi, ne treba ti za taj proc nikakav hyper niti lc cc 120
pa zar je i lc cc 95 toliko bolji od stock coolera?
itekako, i mene je iznenadio koliko je tih i koliko dobro hladi, čak i na occt linpack testu
to je izvrstan mali hladnjak i stvarno nemaš potrebe za nečim jačim jer na neklokanom procu nećeš postići puno nižu temperaturu niti za to ima potrebe
itekako, i mene je iznenadio koliko je tih i koliko dobro hladi, čak i na occt linpack testu
to je izvrstan mali hladnjak i stvarno nemaš potrebe za nečim jačim jer na neklokanom procu nećeš postići puno nižu temperaturu niti za to ima potrebe
ma razumijem, da, no nekako nisam baš bio uvjeren u mogućnosti, sitan al' dinamitan, znači.
Koliko je montaža jednostavna?
ma razumijem, da, no nekako nisam baš bio uvjeren u mogućnosti, sitan al' dinamitan, znači.
Koliko je montaža jednostavna?
radi se o tower dizajnu s heat pipovima koji je za danasnje pojmove trenutno nekakvo naj postignuce termodinamike u tom segmentu(barem sto se tice zraka), za razliku od stock hladnjaka koji s tog gledista uzasan!
montaza ti je pljuga samo lc 95 ima izvan standarda siroku kopcu pa zna biti problem za ram slotove!
auuu, trenutno mi RAM stoji 2 mm od stock coolera. Kakav je LC CC 120 za montažu?
auuu, trenutno mi RAM stoji 2 mm od stock coolera. Kakav je LC CC 120 za montažu?
ma nemaš problema s tom pločom, evo ti video pa pogledaj sam da ta kopča sjeda bez problema
osim toga, frendu sam stavljao taj hladnjak na sličnu ploču ko tvoja (bar je razmak do ram slotova isti) i nije bilo nikakvih problema
EDIT: da dodam, oni push pinovi su daleko jednostavnije i kvalitetnije izvedeni nego na stock hladnjaku - a to govno od intel push pina (isto je bilo i na mom cm vortexu) mi je bio i osnovni razlog da sam se išao zahebavati i kupovati backplate - kod ovog hladnjaka to nije nikakav problem
Imam isto i5 4460 i razmišljam o cpu cooleru pošto je stiglo ljeto. Je da temperature ne prelaze 65°c, ali da budem siguran. Što se tiče buke, jel LC-CC-95 tiši od stock coolera?
Je tisi je

Cinebench sam provrtio par puta, inače, forsiran mi je turbo mode, na 3.4GHz radi umjesto da skače između 3.2 i 3.4, Cinebench je isto davao 100% load ali je temp došla do 63C najviše. To je realniji load naspram Prime95, zar ne? U igrama ako do 60 dođe, čudo.
Dobio sam 501 score najviše, je l' itko drugi radio Cinebench CPU test na 4460?
Cinebench i je realniji. Mogu ja odvrtit cinebench kad dođem kući s posla, samo me podsjeti na PM ako želiš da usporedimo score. Prvo ga samo trebam skinut.
Cinebench sam provrtio par puta, inače, forsiran mi je turbo mode, na 3.4GHz radi umjesto da skače između 3.2 i 3.4, Cinebench je isto davao 100% load ali je temp došla do 63C najviše. To je realniji load naspram Prime95, zar ne? U igrama ako do 60 dođe, čudo.
Dobio sam 501 score najviše, je l' itko drugi radio Cinebench CPU test na 4460?
Cinebench i je realniji. Mogu ja odvrtit cinebench kad dođem kući s posla, samo me podsjeti na PM ako želiš da usporedimo score. Prvo ga samo trebam skinut.
Imate temu ovdje na forumu ako vas zanima Cinebench.
Evo ima na 47. mjestu i5 4460, to je to, oko 500. FX 8320 gazi ispred u Cinebenchu, što sam očekivao da će bolje performati u ovoj vrsti rada.
Evo ja testirao svoj i5 4460 također u primeu nekih 20 min, blend test je u pitanju i temperature se kreću između 50 i 55, s tim da mi je open hardware monitor zabilježio maksimalnu temperaturu 64, nisam ni skontao kada se popela toliko, kada sam ga išao gasiti temp bila 52. U pitanju je cooler 5 godina stari Freezer 7 Pro, čak je i on od stocka bolji Jedino što mi turbo nije forsan, nego je sve tvronički. Koliko uopće porastu temperature kad se forsa u biosu turbo?
I čisto radi usporedbe, temperatura u GTA 5 ne prelazi 55(igrao se sat vremena).
Evo meni u GTA V dođe do maks 60C, iskreno nisam ni pazio na razliku temperatura prije i poslije forsanog turbo-a, LC CC 120 stiže tako da, nema brige.
Kako se forsa turbo i jel ima potrebe za time? Naravno što se gaminga tiče.
Kako se forsa turbo i jel ima potrebe za time? Naravno što se gaminga tiče.
u windowsima pod power options stavis sve na 100%, no ako zelis sve jezgre konstantno na maximali onda ces morat u bios! no to ti nebi preporucio posto si ocigledno lajk u tome!
kaj se tice porasta gaming perfomansi to iskljucivo vrijedi za only cpu bound igre, sto veci takt to vise fps-a, dakle igre tipa starcraft2,world of tanks itd.. primjer 1ghz vise u sc2 donosi bolesnih 100fps-a!
LPEvo meni u GTA V dođe do maks 60C, iskreno nisam ni pazio na razliku temperatura prije i poslije forsanog turbo-a, LC CC 120 stiže tako da, nema brige.
A koji je test u primeu i koliko dugo si ga vrtio? Jer mi je malo prevelika razlika kada uspoređujem sa svojim temperaturama, gta 5 stupnejva razlike,a prime 15.
Svi vi koji imate non K i5 ili i7 procesore nemate brige što se tiče temperatura. Stock coolere možete mjenjat radi buke, i s obzirom da se tim procesorima ne dira napon, svi komotno možete na LC C95 ili LC C120. Oba su bolja od stocka i tiša. Ja ne koristim stock cooler već godinama i onaj tko kaže da je Intel stock cooler tih, taj laže. Možda i je tih na i3 ili slično ali ja sam čisto jednom kad sam se muvo oko hladnjaka skinuo Noctu i stavio stock te je CPU bio isto stock i čuo sam cooler kad se optereti CPU. Noctu ja kod sebe ne čujem nikad a CPU je clockan i to sa dosta napona (za Ivy procesore). Dakle, svi vi koje pati hlađenje a nemate procesore velikog TDP-a ili ih nećete clockati možete slobodno uzet neke od tih povoljnih hladnjaka.
u windowsima pod power options stavis sve na 100%, no ako zelis sve jezgre konstantno na maximali onda ces morat u bios! no to ti nebi preporucio posto si ocigledno lajk u tome!
kaj se tice porasta gaming perfomansi to iskljucivo vrijedi za only cpu bound igre, sto veci takt to vise fps-a, dakle igre tipa starcraft2,world of tanks itd.. primjer 1ghz vise u sc2 donosi bolesnih 100fps-a!
LP
Već mi je namješteno pod power ovo, tako da možda i nisam baš toliki laik Dakle minimum i max je na 100%. Mislim da je to onda to, hvala na odgovoru. Još si sad piknem LC-CC-95 i miran.
Evo meni u GTA V dođe do maks 60C, iskreno nisam ni pazio na razliku temperatura prije i poslije forsanog turbo-a, LC CC 120 stiže tako da, nema brige.
A koji je test u primeu i koliko dugo si ga vrtio? Jer mi je malo prevelika razlika kada uspoređujem sa svojim temperaturama, gta 5 stupnejva razlike,a prime 15.
evo on za minutu dode do 80, Small FTTs
Mislim da je tu do paste onda više nego do coolera. Na mom stocku je small ftp nakon 15 min bio max 68, a freezer skinio jos koji stupanje dolje.
Prvo provjerite jel vrtite iste verzije prime-a, 28.5 je najtopliji...
Do paste razlika moze biti par stupanja max...
Moj je 28.5