Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 577.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
IvanCROsemo kaže...

Ja sam danas ugradio CM Hyper 212 EVO na svoj i5 3570k

Pokrenuo sam Prime 95 na 15 min i temperatura nije prelazila 48c, je li to dobro?

Neznam inače kakve su temperature dobre za CPU pa bih bio zahvalan na odgovoru.

temperatura ti je brutalna{#}, mozes slobodno do 5ghz kluba;){#}

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Hehe, nema potrebe još, hvala na odgovoru ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Intel i5 Club

Meni je to dosta niska temperatura za taj procesor pod loadom. Daj provjeri još s HWInfo64 jer ako nije undervoltan, poliran ili delidan onda je čudno jako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo probao sam i s tvojim programom, 10 minuta temperatura nije 50 prešla

Izgleda onda da je baš dobar ovaj cooler, a temperature su tako niske vjerovatno zato što proc nije clockan...

14 godina
Intel i5 Club

Inače bi oko 60 s tim coolerom trebalo biti pa mi je čudno. Super ako je tako, sad to klokaj :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Intel i5 Club

Imam i5 3350p i zadovoljan sam. Grafa je hd 7850 2gb gddr5 dual x. Sve igre drzibhez problema. E sad znam da je ovo verzija procesora koja se ne kloka (ili mi je barem tako receno),a u pocetku teme je netko napisao da moze ici do 3.7ghz ako se nesto napravi s njim. Dali je uopce potrebno klokati (ako se moze),i kad bi trebao vidjeti pad u preformansama? 

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bartaul kaže...

Imam i5 3350p i zadovoljan sam. Grafa je hd 7850 2gb gddr5 dual x. Sve igre drzibhez problema. E sad znam da je ovo verzija procesora koja se ne kloka (ili mi je barem tako receno),a u pocetku teme je netko napisao da moze ici do 3.7ghz ako se nesto napravi s njim. Dali je uopce potrebno klokati (ako se moze),i kad bi trebao vidjeti pad u preformansama? 

Taj procesor ima max multiplier x37, što znači da bi mogao raditi na 3.7ghz. Možda bi mu mogao podići base clock na 105, tako da bi to išlo na nekih 3.9ghz. Ali slušaj, ne preporučujem ti da se igraš za zaključanim procesorima i sa bclk ako baš nisi vičan tome, a nije ni vrijedno za nekih 400-500mhz. Moraš štimat voltažu i tako te stvari tako da ne bi išlo. Ne znam pokušaj mu dići multiplier na x37, neće mu ništa biti i ja sam kod svog pokušavao, pa vidi kako radi. Neće se ni puno grijati jer taj cpu nema integrirani gpu. Ako želiš overclockati, zamjeni sa nekim za k verziju i uživaj, nema tu puno priče.{#}

Hejjjjj
11 godina
Intel i5 Club

Za sad nema razloga mijenjati,sve ide glatlo,ovo pitam za ubuduce.

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

decki pitanje jedno

imam i5 3330,ivy bridge

on ima integriranu intel hd2500 grafiku

zasto nemogu instalirati official drajvere za nju

i jeli ta grafa radi,integrirana mislim

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ne znam kako je na msi-evom biosu pošto nikad nisam radio, ali na gigabyte b75 samo uradiš enable integrated graphics pod peripherals i to je to. Nema tu nekih drivera, to ti je već sve na ploči, samo trebaš omogućiti. Šta je riknula ti grafa ili?

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 22:31 (Chico12).
14 godina
neaktivan

ne nije pitam ovako

sta nemogu obje radit istovremeno

kao na laptopu npr

~^iGoR~
11 godina
igor1311 kaže...

ne nije pitam ovako

sta nemogu obje radit istovremeno

kao na laptopu npr

Prouci malo o tehnologiji zvanoj "Lucid virtu" i vidi podrzava li to tvoja ploca
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

sta je to lucid virtu

ukratko

~^iGoR~
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
igor1311 kaže...

sta je to lucid virtu

ukratko

Ukratko to je komad softvera koji daje odgovor na tvoje pitanje o koristenju grafa Google sve zna pitaj njega ja sam samo jedanput to proba.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ja moram pohvaliti svoj(i sve, ali poglavito svoj) i5 za Vražje performanse kakve priliče Vražjem Kanjonu!

Budući da mi je grafička na servisu, igram igre na njemu i moram reći da je HD4600 jača od HD5750. Sve igre rade glađe i to na višim postavkama!

Svaka čast!

Jedino je zanimljivo što se grije manje nego sa diskretnom(280X)... {#} 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

pozdrav veoma vazno pitanje dali sam se zafrkao u vezi prelska sa q9550 na i5 750 zasto uredio sam na passmarku test samo procesora i usporedio ga sa ovim procesorom q9550 je brzi u svim segmentima dali je to moguce da sma dobio novije a slabije u perfomasnama

lisnjic
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
lisnjic kaže...

pozdrav veoma vazno pitanje dali sam se zafrkao u vezi prelska sa q9550 na i5 750 zasto uredio sam na passmarku test samo procesora i usporedio ga sa ovim procesorom q9550 je brzi u svim segmentima dali je to moguce da sma dobio novije a slabije u perfomasnama

Ne znam ili ti je 750 na stocku, ali nema šanse da je q9550 brži. I5 750 ustvari nije nešto puno brži i to su dosta slični procesori, ugrubo oko 5% je brži stock vs stock. Ne znam što nisi uzeo recimo sandy bridge generaciju, koja je puno brža od nehalema, i qore 2 quada.

http://www.anandtech.com/bench/product/109?vs=50

A to što kod tebe tako pokazuje, stvarno ne znam, jer ne bi trebalo.

Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Ne znam ili ti je 750 na stocku, ali nema šanse da je q9550 brži. I5 750 ustvari nije nešto puno brži i to su dosta slični procesori, ugrubo oko 5% je brži stock vs stock. Ne znam što nisi uzeo recimo sandy bridge generaciju, koja je puno brža od nehalema, i qore 2 quada.

http://www.anandtech.com/bench/product/109?vs=50

A to što kod tebe tako pokazuje, stvarno ne znam, jer ne bi trebalo.

imao sam u bettlefeild 3 pad perfomansi sa q9550 na 3.9 Ghz znao je spast ispod 40 fps sa GTX 660 TI grafickom vidio sma da je procesor bontleack spadne grafika iaspod 70% dali ce me to cekat i sa ovim procesorom i5 750 u igrama

lisnjic
14 godina
lisnjic kaže...

i5 750 je i danas odličan procesor i sigurno bolji od stock Q9550, no nije bolji od q9550 na 4GHz kao što se lijepo vidi iz tog bencha što si vrtio.

Klokni tog i5 750 na 3,8-4,0GHz i sigurno će biti dovoljan za 660Ti.

12 godina
protjeran
lisnjic kaže...

a da izmjeris to na istom taktu bilo bi ti jasnije koliko je taj i5 bolji...tocnije poznata fraza clock per clock! sto je bitno za passmark!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 23:56 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

a da izmjeris to na istom taktu bilo bi ti jasnije koliko je taj i5 bolji...tocnije poznata fraza clock per clock! sto je bitno za passmark!

drug to sam i radio i opet na tom passmarku nije bolji 4.0 Ghz vs 4.0Ghz vratio sma ga sad na fanricki evo slika 4.0 vs 4.0

lisnjic
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 1:04 (lisnjic).
10 godina
lisnjic kaže...
Stjepanj kaže...

drug to sam i radio i opet na tom passmarku nije bolji 4.0 Ghz vs 4.0Ghz vratio sma ga sad na fanricki evo slika 4.0 vs 4.0

Hej fakat nije bolji izgleda, gle ovo:

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5+750+%40+2.67GHz vs http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Quad+Q9550+%40+2.83GHz

Kao što sam ti ranije naveo, poboljšanje performansi osjetiš tek od sandy bridge generacije, koja je već na stocku 30-50% brža od core 2 quada i nehalema naravno. Evo ti primjer moje sandy bridge i5 2400s koja radi na stock frekvenciji od 2.5ghz i evo joj scora:http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-2400S+%40+2.50GHz(znači još niža frekv. od tvoje i5 a za otpr. 35% bolje ocjene). Da sam na tvom mjestu i ako želiš bolje performanse, a ne želiš ponovo mijenjati platformu, uzmi neki i7 od 920 pa na dalje, oni se mogu jeftino naći, a dobro se clockaju.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 7:10 (Chico12).
16 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Pozdrav ekipa!

Planiram umiroviti svoj i7 920 i bacio sam oko na 4690k. Da li ga se isplati kupovati sada ili sačekati novu "turu" intelovih procesora? (stroj mi služi za rad - programiranje/sql/virtualke a povremeno za malo battlefield-a {#})

Vidim da se po nekim portalima žale na zagrijavanje a negdje pišu da su ti procesori dosta hladni - ko je tu lud?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
10 godina

Ne bih uzimao da sam na tvom mjestu. Ta 920-ka će uraditi većinu stvari kao i ta i5-ica, u malo sporijem vremenu, ali je još dobra. Samo je malo overclockaj i to je to. Izlazi broadwell slijedeće godine i stvarno nema smisla uzimati pogotovo ako imaš još vrlo dobru mašinu.

Hejjjjj
16 godina
odjavljen
Chico12 kaže...

Ne bih uzimao da sam na tvom mjestu. Ta 920-ka će uraditi većinu stvari kao i ta i5-ica, u malo sporijem vremenu, ali je još dobra. Samo je malo overclockaj i to je to. Izlazi broadwell slijedeće godine i stvarno nema smisla uzimati pogotovo ako imaš još vrlo dobru mašinu.

Ali nekako mi je to daleko. Piše da tek u drugom kvartalu izlaze. Onda će vjerojatno biti i super-skupa DDR4 memorija potrebna pa bi nadogradnja mogla biti poprilično skupa...

Freak Show Inc.
10 godina

Ma ustvari možeš i uzeti jer nema neke razlike u brzinama između ddr3 i ddr4 memorije. A što se tiče te i5 4690k, to je moćan procesor, ali zavisi kakav ćeš primjerak dobiti. Može imati super dobre temperature, a može biti i da ti dođe primjerak koji će imati očajne. 

Hejjjjj
16 godina
odjavljen
Chico12 kaže...

Ma ustvari možeš i uzeti jer nema neke razlike u brzinama između ddr3 i ddr4 memorije. A što se tiče te i5 4690k, to je moćan procesor, ali zavisi kakav ćeš primjerak dobiti. Može imati super dobre temperature, a može biti i da ti dođe primjerak koji će imati očajne. 

A ići će onda pod vodu i gotovo {#}

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Sorry na double post-u - ali malo me zbunjuju informacije sa nekih stranica. Koji čipset da tražim ako želim da K procesor radi kako spada (OC)?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Z87 ili Z97. Moj 4690K radi na MSI Z97 Gaming 5 matičnoj.

Problema sa temperaturama nemam, procesor je pod stock hlađenjem, još koristim integrušu a temperature su ako to sve uzmeš u obzir vrlo prihvatljive.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
jerdna_gejmer kaže...

Z87 ili Z97. Moj 4690K radi na MSI Z97 Gaming 5 matičnoj.

Problema sa temperaturama nemam, procesor je pod stock hlađenjem, još koristim integrušu a temperature su ako to sve uzmeš u obzir vrlo prihvatljive.

Ima nekih bitnih razlika između Z87 i Z97 ili samo uobičajene generacijske stvari?

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice