Clockanje Phenoma II 940 BE

poruka: 36
|
čitano: 6.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dosta sam novi što se tiče clockanja. Čitao sam neke turitoriale na forumu al mi nije previše jasno. Koliko znam ovaj procesor što imam je dosta lakše clockati zbog toga što je Black Edtion. Ako neko ima volje da mi u par koraka objasni kako da clockam taj procesor bez mijenjanja napona i sa hladnjakom koji sam dobio s procesorom bio bi vrlo zahvalan. Ne želim tražit granice u clockanju xD. Dali gubim garanciju ako ga clockam?? Hvala svima koji mi pomognu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Clockanje Phenoma II 940 BE
Afro_Deco kaže...

Dosta sam novi što se tiče clockanja. Čitao sam neke turitoriale na forumu al mi nije previše jasno. Koliko znam ovaj procesor što imam je dosta lakše clockati zbog toga što je Black Edtion. Ako neko ima volje da mi u par koraka objasni kako da clockam taj procesor bez mijenjanja napona i sa hladnjakom koji sam dobio s procesorom bio bi vrlo zahvalan. Ne želim tražit granice u clockanju xD. Dali gubim garanciju ako ga clockam?? Hvala svima koji mi pomognu.

Ne gubis garanciju,  a za OC koristi AMD Overdrive i dizi multiplier jedan po jedan i testiraj nakon svakog.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

takt procesora se dobiva formulom: FSB (ili HTT) (mhz) × množitelj = takt (mhz),inače se mora dizati HTT (ili na Intelu FSB),a to utječe na takt RAM-a itd.,ali tvoj Phenom je Black edition pa ima otključan množitelj. Dizanjem množitelja se samo podiže takt procesora,tako da nema utjecaja na ostale komonente. Za to koristi program AMD Overdrive,a preko njega možeš i mjenjati voltažu,pratit temperature...

OC-anjem gubiš garanciju,znači skini onaj program i diži množitelj

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
17 godina
pod009 kaže...

Mora da se salis ili je lapsus.

16 godina
Romano kaže...
pod009 kaže...

Pa bilo bi logično,ak klokaš i nekej prejde po zlu,nemreš sad ti njima otpeljati i tražiti drugoga.

AC Milan
16 godina
Romano kaže...
pod009 kaže...

Pa u teoriji je u pravu, svaki kvar nastao OC-om ne pokriva garancija... Samo što oni baš ne mogu dokazat da je OC uzrok kvara jer će ti naravno vratit postavke ne default... =)

17 godina
neaktivan
emerik kaže...
Romano kaže...
pod009 kaže...

Pa bilo bi logično,ak klokaš i nekej prejde po zlu,nemreš sad ti njima otpeljati i tražiti drugoga.

Zasto ne????, pa ko da oni kuze da je spaljen od OC.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

Ne, pa ljepo se prošetaš do dućana, hitiš procesor na stol i ljepo kažeš: "Ne radi!!!".

Ja još nisam ćuo da na procesoru piše bio sam clockiran ili slično!

Ako te netko nešto pita, ti samo reci da neznaš kako se to radi =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Romano kaže...
pod009 kaže...

a šta ti misliš da će ti netko prodat procesor,ti previše OC-neš i digneš voltažu,pa se procesor pregrijava i nekako ga pokvariš i onda da će zamjeniti tvoj s novim??pogledaj npr. OVO pod reklamacije

edit:možete npr. vratite takt na standardni i reći da cooler nije dobro sjeo i da ste imali problema s temperaturama,pa vratite i uzmete novi

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 14:35 (pod009).
16 godina
neaktivan
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Ne, pa ljepo se prošetaš do dućana, hitiš procesor na stol i ljepo kažeš: "Ne radi!!!".

Ja još nisam ćuo da na procesoru piše bio sam clockiran ili slično!

Ako te netko nešto pita, ti samo reci da neznaš kako se to radi =)

Bas tako, i ja sam spalio graficku OC i odnio sam i rekao krepala oni su isli kao nesto testirat i skuzili da ne radi i dobio sam novu.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

Dali mi se onda isplati clockat ako ću izgubit garanciju? Do kolko bi bilo sigurno da clockam ovaj procesor. Tvornički je postavljen na 4x3.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

Dali mi se onda isplati clockat ako ću izgubit garanciju? Do kolko bi bilo sigurno da clockam ovaj procesor. Tvornički je postavljen na 4x3.0.

Neces izgubit garanciju(osim ako ne dodjes tamo njima i kazes spalio sam procesor OC), a clocaj ga dok ne postane nestabilan.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

Hvala na dosadašnjim informacijama. Instalirao sam AMD OverDrive. Dali mi može neko malo objasniti kako se radi u njemu. Sory zbog glupih pitanja ali stvarno sam nov na ovom području.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

gubi se garancija ako otkriju da si kloko.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krle kaže...

To sam i ja skužio kad sam palio program. Al ne mislim ga dizat do nekih nezamislifih frkvencija.

16 godina
neaktivan
Afro_Deco kaže...

Ako ga i skuriš, samo izvadi CMOS bateriju i matične ploče, na nekih 10 sekundi

i onda vrati natrag B.I.O.S. če se resetirati na standardne postavke i ovi na servisu neče skužiti

da si ga overclokiranjem skurio.

Prvi korak-nač  CMOS bateriju na matičnoj ploči. Prvi korak-nač CMOS bateriju na matičnoj ploči.
Drugo-maknuti bateriju i kasnije je vratiti (10 sek.), bez nje neče raditi kompjuter. Drugo-maknuti bateriju i kasnije je vratiti (10 sek.), bez nje neče raditi kompjuter.
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 19:06 (Koja_pila).
16 godina
neaktivan

U tom programu mi piše da je temperatura 47. El to previše? Do kolko je normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ola, iskreno mislim da radiš glupost i da ga ideš OC-ati eto tak is fore...

Mislim da stvarno nema potrebe OC-ati taj procesor, nećeš gotovo ništa (u igrama) dobiti s tima,

a i na video kodiranju i kompresijama ćes dobiti jako malo, eventualno ćeš osjetiti promjenu ako

radiš animacije u full HD-u u After Effectsima ili 3D modeliranje (ali tu ti je RAM-a bitniji).

Ako samo želiš naučiti uzmi neku stariju kantu i ući se clockati, ne što više nego što stabilnije,

fučkaš overclock ako je nestabilan i nepouzdan...

EDIT: možeš ga puštati do 60 celzijevaca, preko nemoj ići....može on i više, ali nemoj nikako ako ti je

ovo prvi OC...inače ti je neka referentna granica 65-70 celzijevaca ovisi o procesoru...

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 16:42 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Ola, iskreno mislim da radiš glupost i da ga ideš OC-ati eto tak is fore...

Mislim da stvarno nema potrebe OC-ati taj procesor, nećeš gotovo ništa (u igrama) dobiti s tima,

a i na video kodiranju i kompresijama ćes dobiti jako malo, eventualno ćeš osjetiti promjenu ako

radiš animacije u full HD-u u After Effectsima ili 3D modeliranje (ali tu ti je RAM-a bitniji).

Ako samo želiš naučiti uzmi neku stariju kantu i ući se clockati, ne što više nego što stabilnije,

fučkaš overclock ako je nestabilan i nepouzdan...

EDIT: možeš ga puštati do 60 celzijevaca, preko nemoj ići....može on i više, ali nemoj nikako ako ti je

ovo prvi OC...inače ti je neka referentna granica 65-70 celzijevaca ovisi o procesoru...

Ma odlučio sam da ga još uvijek neću clockati. Htio sam samo probat a kao što si rekao stvarno nema smisla. Hvala svima na savjetima... valjda će mi jednom poslužit.

16 godina
Afro_Deco kaže...

U tom programu mi piše da je temperatura 47. El to previše? Do kolko je normalno?

AMD Overdrive zna često prikazivati krive temperature,uzmi si CoreTemp ili Hardware Monitor.

AC Milan
17 godina
neaktivan
krle kaže...

A pametnjakovicu daj mi reci nacin na koji mogu skuzit da si OC.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Afro_Deco kaže...

AMD Overdrive zna često prikazivati krive temperature,uzmi si CoreTemp ili Hardware Monitor.

Imam i HardwareMonitor i pokazuje mi isto.

16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

Mozda tako sto je... skuren?!?!

17 godina
neaktivan
krle kaže.
ManchesterUTD kaže...

Mozda tako sto je... skuren?!?!

Mozda mozda nema tu mozda, nemogu skuzit nikako.

Forever MUFC
16 godina

A nemre se taj proc clockati normalno preko BIOS-a?

AC Milan
17 godina
neaktivan
emerik kaže...

A nemre se taj proc clockati normalno preko BIOS-a?

Moze zasto nebi moglo, kao i svi drugi iz biosa.

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

Skužiti se može samo ako ga ne vrati na tvorničke postavke (radio sam na servisu i uspjeli smo otkriti samo par komada,bez obzira što znamo šta je al nema dokaza) što znači obavezno resetiraj BIOS,piše ti gore negdje,ono izvadiš bateriju .... i praviš se luckast,npr šta će to meni na tako dobrom procesoru,ne znam ja to i  bla bla...

17 godina
neaktivan
schaner kaže...

Skužiti se može samo ako ga ne vrati na tvorničke postavke (radio sam na servisu i uspjeli smo otkriti samo par komada,bez obzira što znamo šta je al nema dokaza) što znači obavezno resetiraj BIOS,piše ti gore negdje,ono izvadiš bateriju .... i praviš se luckast,npr šta će to meni na tako dobrom procesoru,ne znam ja to i  bla bla...

Ma kako ste.... ako ti kupis samo procesor i imas garanciju na njega, i skuris ga neces ti slat cijelu konfiguraciju nego samo CPU, i nemogu skuzit.

Forever MUFC
16 godina
ManchesterUTD kaže...
schaner kaže...

Ma kako ste.... ako ti kupis samo procesor i imas garanciju na njega, i skuris ga neces ti slat cijelu konfiguraciju nego samo CPU, i nemogu skuzit.

A što ako su ti oni složili cijeli komp i imaš naljepnicu i ne smiješ ga otvarat? Dakle, ti im moraš odnjet cijeli komp, a prije toga nemaš mogućnost resetirat BIOS... Onda si lagano u banani... Pouka: Slažite sami svoja računala!  Smijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice