trebalo bi jos samo obavit testove overclockanih, amd-a vs oc-ani intel, oboje na jedno 4.2
EDIT: jos jedna prednost amd, ne grije se puno, sa onim box coolerom ide na 4, vidia sam to negdi na youtube, netreba radit dodatna ulaganja hhehe.
trebalo bi jos samo obavit testove overclockanih, amd-a vs oc-ani intel, oboje na jedno 4.2
EDIT: jos jedna prednost amd, ne grije se puno, sa onim box coolerom ide na 4, vidia sam to negdi na youtube, netreba radit dodatna ulaganja hhehe.
Lad 0-7%...
Moje jezge su u idlu hladnije...
Evo Cele: CineBench R11.5 samo za tebe.
OVO ti je stranica na kojoj je testiran PII x6 1090T,čisto za usporedbu sa mojim,koji je postavljen na njegov takt(3,2Ghz).
To ti zapravo govori koliko je 1090T neisplativ u odnosu na jeftinijeg i7 860.
Također pozorno obrati na kojoj voltaži moj procesor radi.
A tu je i CineBench R11.5 sa i7 860 na 4,2Ghz.I znaš koja je bodovna razlika? Čak za 0,17PTS moj gubi.LOL.
Opet pokazatelj koliko je 1090T neisplativ i koliko je 1055T bolja kupnja i od 1090T,a i od i7 860.
Također i na ovoj slici obrati pažnju na CPU-z i voltažicu.
Zašto meni linkaš test 1090T kad sam osobno radio test 1090T i znam iz prve ruke kakve su mu performanse?
Link na moj cinebench 4.2 http://img293.imageshack.us/img293/1705/cinebenchw.jpg
i7 920 ću ovih dana nategnut, moram priznat da nije baš primjerak koji sa lakoćom prelazi 4ghz...
A priču o 1.35V voltažici pričaj nekom drugom, Intelov HKMG nije otporan na visok napon i daleko brže degradira nego AMD-ov SOI
kolika bi bila voltaza za 0-24 raod novih X6 Phenoma II??brijem da ce se trebati vise brinuti za plocu nego za proc sto se tice napona...
low leakage chipovi, niti vole previsok napon niti im on išta pomaže, kao krajnju granicu bi rekao 1.525V, iako osobno ne bi držao više od 1.450V jer mu samo potrošnja skače a ne skalira tako dobro kao sa početnim naponom
Zašto meni linkaš test 1090T kad sam osobno radio test 1090T i znam iz prve ruke kakve su mu performanse?
Link na moj cinebench 4.2 http://img293.imageshack.us/img293/1705/cinebenchw.jpg
i7 920 ću ovih dana nategnut, moram priznat da nije baš primjerak koji sa lakoćom prelazi 4ghz...
A priču o 1.35V voltažici pričaj nekom drugom, Intelov HKMG nije otporan na visok napon i daleko brže degradira nego AMD-ov SOI
Cele sad več cijepidlačiš.
ovo možeš pričat nekom zadrtom AMD-ovcu koji u životu nije imal Intela.Do sada jedino mi je Q6600 degredirao,al to nije bilo ni čudo jer sam ga ja 24/7 vozio na 3,6Ghz i ne na nekih 1.50v več na 1.60v sa mugen2 hladnjakom.A za razliku od tvoga x6 moj i7 nema potrebe za bijesnim naponom(poput 1.50v na tvojem) da prođe 4Ghz,pa kao što vidiš moj na 1,35v(4,2Ghz) vrti Cinebench.A maks koji sam mu dal je bilo 1.50v za 4,67Ghz brzinu.TOLIKO O DEGREDACIJI
Al evo sad ču si i ja dozvolit dozu cijepidlačenja.
Prvo ču se osvrnut na Cijenu i7 860 i 1090T.
Sada krenimo malo na njihove preformanse.Naime i7 860 je quadonja koji je na tržištu nekih godinu dana,dok je PII x 6 1090 tek pristigao na tržište i ima šest fizičkih jezgri(dvije više od i7 860).No svejedno na 3,2Ghz u Cinebenchu R11.5 oba su procesora gotovo indentična i razlika je svega 0,6 PTS-a u korist AMD-a.Pa sad ako je ta bodovna razlika vrijednija od 300kn u đepu onda je svijet stvarno oša kvragu.
Također osvrnimo se malo i na potrošnju:Naime Intelov i7 860 je deklariran na TDP od 95w dok je AMD-ov PhenomII x6 1090T deklariran na TDP od 125W.
JOŠ JEDNOM PONAVLAJAM:Od svih tih procesora najisplativiji je AMD-ov 1055T,to je zvijer od procesora za prihvatljive pare,a dobiješ isto sranje(samo drugo pakovanje) koje dobiš sa i7 860 i 1090T,jedino ak je tebi dodatak BE vrijedan gotovo 1000kn više.
Lad 0-7%...
Ne bio je opterečen u Everestu.No pošto je Everest vrlo blag prema procesoru evo malo OCCT-a.Temp ne prelazi 60°c,a također se osvrni na max temperaturu koja je 99°c tako da ni 80°c nebi bilo problem,jedino što malo bode za oći.A naravno ako si u mogučnosti stavi Screenshoot ovak kak ja sa svojim na 3,6Ghz i po mogučnosti sa otključanim jezgrama.
Lad 0-7%...
Ne bio je opterečen u Everestu.No pošto je Everest vrlo blag prema procesoru evo malo OCCT-a.Temp ne prelazi 60°c,a također se osvrni na max temperaturu koja je 99°c tako da ni 80°c nebi bilo problem,jedino što malo bode za oći.A naravno ako si u mogučnosti stavi Screenshoot ovak kak ja sa svojim na 3,6Ghz i po mogučnosti sa otključanim jezgrama.
Bio je moj phenom na 3,8 ghz sa 1,55 v 1 sat u OCCT testu, temeperatura maximalna 38-39 stupnjeva.
Lad 0-7%...
Kod otključanih jezgri nema prikaza temp. po jezgri nego ukupne temp od procesora, ako ti je to dosta...
.
Bio je moj phenom na 3,8 ghz sa 1,55 v 1 sat u OCCT testu, temeperatura maximalna 38-39 stupnjeva.
Bi bio toliko dobar pa stavio ScreenShoot,jer ovako je bilia kazala.Ja sam svoje stavio.
Bi bio toliko dobar pa stavio ScreenShoot,jer ovako je bilia kazala.Ja sam svoje stavio.
Drži, ne piše voltaža, ali 1,55 je...
I ipak nije 1 h nego 30 minuta, ali mogu i napraviti test od 1 h...svejedno ne vjerujem da bi išle gore temp.
Drži, ne piše voltaža, ali 1,55 je...
I ipak nije 1 h nego 30 minuta, ali mogu i napraviti test od 1 h...svejedno ne vjerujem da bi išle gore temp.
Odlično.Nema veze što nepiše voltaža,glavno da su temperature,frekvencija na kojoj je testirano.
Onaj tko ganja 4,0GHz+ sigurno to nije postigao sa box coolerom on omogučava kakvih 400-500MHz max. da donekle dobro hladi, za sve ostalo su aftermarket cooleri zakon naravno opet shodno cijeni.
A čemu ganjati X6 na 4.2GHz imaš li ikakve potrebe za to ili nek se kuri proc dok nekrepa naravno ukoliko mu osiguraš neki dobar cooler radit će bez problema na navedenoj frekvenciji poprilično dugo i naravno
moraš naći najnižu voltažu za navedeno.Glede korištenja MBO pa imaš na screanshotovima sve ti lijepo piše ako si dobro pratio temu.
Dobar primjer otključane 555BE radi na 4GHz (kao i 550BE),
ali za većinu njih je 3.6 do 3.8 sasvim dosta i BOX (lošije primjerke).
Ne Cooler je Zalman CNPS10x Quiet.I temperatura od 60°c je mačji kašalj za i7.Piše ti u jednom screenshootu od Core temp da je max deklarirana temperatura 99°c.Osobno nebi išo preko 80°c.Jedino(kao što sam več bio napisao) malo bode u oči.
Cele sad več cijepidlačiš.
ovo možeš pričat nekom zadrtom AMD-ovcu koji u životu nije imal Intela.Do sada jedino mi je Q6600 degredirao,al to nije bilo ni čudo jer sam ga ja 24/7 vozio na 3,6Ghz i ne na nekih 1.50v več na 1.60v sa mugen2 hladnjakom.A za razliku od tvoga x6 moj i7 nema potrebe za bijesnim naponom(poput 1.50v na tvojem) da prođe 4Ghz,pa kao što vidiš moj na 1,35v(4,2Ghz) vrti Cinebench.A maks koji sam mu dal je bilo 1.50v za 4,67Ghz brzinu.TOLIKO O DEGREDACIJI
Al evo sad ču si i ja dozvolit dozu cijepidlačenja.
Prvo ču se osvrnut na Cijenu i7 860 i 1090T.
Sada krenimo malo na njihove preformanse.Naime i7 860 je quadonja koji je na tržištu nekih godinu dana,dok je PII x 6 1090 tek pristigao na tržište i ima šest fizičkih jezgri(dvije više od i7 860).No svejedno na 3,2Ghz u Cinebenchu R11.5 oba su procesora gotovo indentična i razlika je svega 0,6 PTS-a u korist AMD-a.Pa sad ako je ta bodovna razlika vrijednija od 300kn u đepu onda je svijet stvarno oša kvragu.
Također osvrnimo se malo i na potrošnju:Naime Intelov i7 860 je deklariran na TDP od 95w dok je AMD-ov PhenomII x6 1090T deklariran na TDP od 125W.
JOŠ JEDNOM PONAVLAJAM:Od svih tih procesora najisplativiji je AMD-ov 1055T,to je zvijer od procesora za prihvatljive pare,a dobiješ isto sranje(samo drugo pakovanje) koje dobiš sa i7 860 i 1090T,jedino ak je tebi dodatak BE vrijedan gotovo 1000kn više.
kmeee, kmeee, kmeee
Nemoj se ljutit ali tako zvuče tvoji postovi... Kažeš da je i7 920 stara kanta, predlažeš da se uspoređuje sa i7 860, kada konačno staviš screenshot tada je i on već stara kanta kojeg 1090T uredno skida u cinebenchu za više nego što prezentiraš, nadalje, cijena u ovom trenutku kod hrvatskih uvoznika je ta da je 1090T 48kn skuplji od i7 860, nemoj pisati dezinformacije, a 1090t je skuplji od 1055 570kn... Uopće nije upitno da je 1055T isplativiji ali imaš neku potrebu pisati dugačke i filozofske postove, samo nisu na ovome forumu baš svi djeca ;)
Na i7 je 1.35-1.38V max fail safe 24/7 napon kao što je na Phenom II 1.50-1.55V max fail safe napon, a ti misli što god želiš o tome... A i da gledaš samo i7, na našim forumima imaš dečke koji drže svoje i7 na 4.2 sa 1.250, tako da ti opet nije za pohvalit se tih 1.35V, ali naravno sve što ti napišeš zlata vrijedi...
Uglavnom, sve što sam htio ulaskom u ovu temu je da umjesto spamanja da staviš screenshot i na taj način doprinosiš temi, kad bi 5-6 forumaša stavilo svojih 5-6 screenshota tema bi imala 2 konstruktivne i sadržajne stranice umjesto 11 spamerskih... Tako da mi nemoj stavljat riječi u usta s tim svojim demagoškim pristupom... Stavili smo screenshote, sve je crno na bijelo, rest my case...
athlon64 - oš se ti više odlučit, mijenjaš mišljenje brže nego što televizor titra.
Microman nešt napiše ti odmah veliš, a uzet ću i7, koji mi cooler treba, 4,0Ghz je dobro, a koju matičnu da uzmem itd.?
Cele303 obrani phenoma II x6 i ti odmah pišeš isto to za phenoma II.
Ideš mi već pomalo na živce, ak se nevaram mjesec dana svaki tvoj post je takvog sadržaja. Pa hebote odi u trgovinu i uzmi si bilo šta, sve je bolje nego tvoja sadašnja konfa i odi igrat crysis.
da hyperion sve znam, sta je najgore od svega vec bi se sad moga jos malo posavjetovat s rodakom koji ce mi sastavljat konfu i odlucit ali meni je gust gledat rewiuove na you tubeu i gubit vrijeme po forumu, sta tu ima lose heheh. EDIT: a da me vidis tek na pc expertu hahahaha
da hyperion sve znam, sta je najgore od svega vec bi se sad moga jos malo posavjetovat s rodakom koji ce mi sastavljat konfu i odlucit ali meni je gust gledat rewiuove na you tubeu i gubit vrijeme po forumu, sta tu ima lose heheh. EDIT: a da me vidis tek na pc expertu hahahaha
Ako tamo kao ovdje nabijaš postove već te svi žele ubit, vjeruj mi.
Nije ni čudo ako gledaš review-ove na youtube-u da se nikad nećeš odlučit jer tamo trabunjaju da boli glava.
Ja nebi nikom dao da mi sastavlja konfu...
Tako nećeš nikad naučit, najbolje je na svojim greškama učiti. Recimo uzeo sam ASRocka AOD 790GX, a nisam se raspitivao o tome koliko overvolta, a sada moram svaki dan gledat i podnosit overvolt sa 1.35 na 1.4+V (ŠTO JE PUUUUNOOO), te se chipset grije majku mu njegovu.
A ja budala prodao ionako već bolju 770ds3 rev2.0 koja nije skoro uopće overvoltala(zanemarivo) na manjim naponima od 1.5V, grijala se podjednako kao ova jedino nije imala sb750 zbog kojeg sam je mjenjao i dobio figu ni nekoristim to, a da nekažem da sam mogao na gigi više overclockat nego sada na asrockici.
Pa onda još jedan primjer, prodao 2x2GB kingmax 800MHz i uzeo kingmax 1066MHz, a vjerovatno bi ovi stari 800MHz-ni išli na 1066MHz uz 2.1V i veće latencije tj. 6-6-6 na kojim mi sada rade ovi...
Sada razmišljam bolje i sljedeći put neću pogrješit.
Oko cega se vi prepirete, ipak ja velim da je moj tata najjaci jer moj i5 750 ide na 4.2ghz pri 1.3v
http://img718.imageshack.us/img718/7353/heaven20.jpg
a temperature posle heavena vidite .. tak da.. i to pod kabutom doduse vani je bilo hladnije i tak to al nvm..
Sada on topic
E sad samo budala bi uzela najnovijeg phenoma 1090HT nasprem i7 860
cista logika das 300kn vise za procesor koji trosi vise tdp 125 nasprem 95 prilikom oc-a sama potrosnja jos vise odlazi u korist intela u ovom slucaju u sta sam 100% siguran
u samom startu gubis tak da ja ne kuzim uopce forsiranje toga phenoma 1090ht
kmeee, kmeee, kmeee
Nemoj se ljutit ali tako zvuče tvoji postovi... Kažeš da je i7 920 stara kanta, predlažeš da se uspoređuje sa i7 860, kada konačno staviš screenshot tada je i on već stara kanta kojeg 1090T uredno skida u cinebenchu za više nego što prezentiraš, nadalje, cijena u ovom trenutku kod hrvatskih uvoznika je ta da je 1090T 48kn skuplji od i7 860, nemoj pisati dezinformacije, a 1090t je skuplji od 1055 570kn... Uopće nije upitno da je 1055T isplativiji ali imaš neku potrebu pisati dugačke i filozofske postove, samo nisu na ovome forumu baš svi djeca ;)
Na i7 je 1.35-1.38V max fail safe 24/7 napon kao što je na Phenom II 1.50-1.55V max fail safe napon, a ti misli što god želiš o tome... A i da gledaš samo i7, na našim forumima imaš dečke koji drže svoje i7 na 4.2 sa 1.250, tako da ti opet nije za pohvalit se tih 1.35V, ali naravno sve što ti napišeš zlata vrijedi...
Uglavnom, sve što sam htio ulaskom u ovu temu je da umjesto spamanja da staviš screenshot i na taj način doprinosiš temi, kad bi 5-6 forumaša stavilo svojih 5-6 screenshota tema bi imala 2 konstruktivne i sadržajne stranice umjesto 11 spamerskih... Tako da mi nemoj stavljat riječi u usta s tim svojim demagoškim pristupom... Stavili smo screenshote, sve je crno na bijelo, rest my case...
i7 920 se preformansama itekako može uspoređivati sa 1090T,a i siguran sam da bi ga na jednakim taktovima i7 920 dobio,al pošto nemam dotični procesor nemogu to tvrditi.No ipak dotični i7 920 se ne može uspoređivat cijenovno sa 1090T zbog prilično veče cijene cijele platforme Također TVOJ 1090T uredno "ODERE" mojeg i7 860 za svega 0,32 PTS.Naravno pohvalno je to što tvoj ima šest jezgri(koje Cinebench itekako iskorištava),dok moj ima četri. Mislim bila bi sramota da još moj uspije dobit,al ova razlika nije na ponos i diku niti AMD-u,a niti tebi. Kao što si vidio ja niti netrebam više od 1.35v za 4,2Ghz,što znači da po tvojoj teoriji ja bez beda mogu vozit 24/7,a dal možeš ti sa svojim to bi ti trebao najbolje znati. Također je pohvalno ako ima i onih koji drže i7 na 4,2Ghz sa 1,250v,što znači da ja imam loš primjerak,no čak i sa lošim primjerkom evo pušem ti za vratom sa tvojim uzvišenim 1090T. I da što se tiče cijene 1090T.Ja nisam pisao dezinformacije,več sam ti dao link ADM-a(koji glasi kao jedan od jeftinijih) u kojem se jasno vidi cijena,al ak imaš problema sa vidom evo ti još jedan za 1090T:KLIK.
I jedan za i7 860: KLIK. Obrati pažnju na razliku između najeftinijeg PhenomII 1090T i najeftinijeg i7 860.
EDIT: Ja nigdi u nijednom postu nisam napisao da je 1090T sranje,al da je neisplativ u odnosu na i7 860 ili 1055T je činjenica.
Ma pusti ga micromane, vidiš da je zadrti amd-ovac. Pa što ako i 1090Tx6 u jednom testu pobjedi intelovog i7, kad je ukupno gledajući i7 860 bolji procesor. I da sad moram uzimati proc između ta dva sigurno bi uzeo i7860. A što se tiče 1055T on je isplatljiviji od oba, i od njh tri sigurno bi uzeo 1055T.
ja osobno mislim da sada nije potrebno kupovati X6 Phenome...nijedna igra ne iskoristava 6 jezgri(zasada),ja cu si kupiti X6 krajem godine taman kad igre budu iskoristavale sest jezgri(osim ako me Buldozeri impresioniraju) pa pricekam 2011.
mislim da nece igre iskoristavat hexacore krajem godine, jos nisu ni quadove pocele posteno iskoristavat, hexacoreove iskoristene u punoj snazi ocekujem za neku godinu i pol.
@mrog 33 - zadrt bi i ti bio da dobivaš procesore besplatno od amd-a itself.
Meni je x6 1090T (toxic neznam kakav HT ti spominješ) u redu i uzeo bih ga sigurno pokraj i7 860,ali ipak bulldozer.
LoL vi očekujete, a neznam da su igdje napisali da će išta podržavat više od 4 jezgre. Imate možda kristalnu kuglu?
@mrog 33 - zadrt bi i ti bio da dobivaš procesore besplatno od amd-a itself.
Meni je x6 1090T (toxic neznam kakav HT ti spominješ) u redu i uzeo bih ga sigurno pokraj i7 860,ali ipak bulldozer.
LoL vi očekujete, a neznam da su igdje napisali da će išta podržavat više od 4 jezgre. Imate možda kristalnu kuglu?
Ma uzmi brate mili.Samo meni je slatko vidit kak je sada(u ovom slučaju) Intelov procesor preuzeo AMD-ovu politiku: Iste preformanse za manje para.