Athlon II x4 630

poruka: 48
|
čitano: 5.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Momci hitno vas pitam, dal ce ovaj procesor biti miran za ovaj GTA IV i ostale zahtjeve?

Dal ce podrzavati moja maticna ploca? Pogledajte na "Moj PC", kupit cu ga u Cesku u 7mj.

http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x4-630-quad-core-95w-d138962.htm?kampan=heureka

cijena: 2.639kč -- 694kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Athlon II x4 630
abajagil kaže...

Momci hitno vas pitam, dal ce ovaj procesor biti miran za ovaj GTA IV i ostale zahtjeve?

Dal ce podrzavati moja maticna ploca? Pogledajte na "Moj PC", kupit cu ga u Cesku u 7mj.

http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x4-630-quad-core-95w-d138962.htm?kampan=heureka

cijena: 2.639kč -- 694kn

Moze ic na tvoju maticnu da, samo trebas imat gore Bios 1.40 verzije za C2 reviziju procesora X4 630 pise ti na onoj bjeloj naljepnici na maticnoj s kojim je Bios-om dosla. Za C3 reviziju tog X4 630 treba Bios verzije 2.0, znaci trebat ces nadogradit Bios onda i to je to. Nije ovaj tvoj procesor loš niti slab bas pa jos ga malo klokni na 3.4 ghz pa bu islo bolje.Cool

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68-S

16 godina
neaktivan

Sad sam provjerio kod maticne i nigdje nema naljepnica Bios-a, probao sam klokati preko 3.1GHz i kad pokrenem neke igre i PC restarta ali taj moj procesor 6000+ ne miran za GTA IV i malo mi steka

Lose FPS :'(

Benchmark Result:

srednja velicina:

http://img130.imageshack.us/f/gtaiv20100620214250.png/

i

http://img291.imageshack.us/f/gtaiv20100620214302.png/

velika velicina:

http://img697.imageshack.us/f/gtaiv20100620214614.png/

recimo: kad stavim novi procesor athlon II x4 630 na maticnu i onda kliknem "Load BIOS Defaults" bilo bi ok?

Slika kod BIOSa:

http://img707.imageshack.us/i/dsc00595u.jpg/

15 godina
protjeran

Pod "Main" ti piše verzija BIOS-a.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Pod "Main" ti piše verzija BIOS-a.

Evo nasao sam:

BIOS Version: N68-S P1.50

15 godina
protjeran

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68-S&o=BIOS

Skineš si za Instant Flash 2.00 verziju BIOS-a, staviš na USB stick,

restartaš PC i lupaš ili F6, ili uđeš u BIOS i nađeš si Instant Flash opciju.

Ploča ti skuži stick i BIOS, odabereš ga, klikneš i flash počne, kad završi,

presneš any key i restartaš PC, i to je to.

A ploča ti podržava sve 95W procesore:

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68-S

Pa tako i C2 i C3 630 x4, samo što za C3 trebaš baš tu verziju BIOS-a, 2.00.

16 godina
neaktivan

Pise tamo:

Stepping:

C2

Znaci da ne moram instanirati verziju BIOS-a

Pitam, dal ce ovaj 630 x4 bit miran za GTA IV?

15 godina
protjeran

Radit će, ali svejedno napravi update BIOS-a...

17 godina
abajagil kaže...

Pise tamo:

Stepping:

C2

Znaci da ne moram instanirati verziju BIOS-a

Pitam, dal ce ovaj 630 x4 bit miran za GTA IV?

Normalno da bude dosta, pa jos ga buš kloknul na 3.2 ghz sigurno a onda ce bit jos bolje itekak. Bios ne moras za sad updejtat kad imas 1.50 verziju, kad budes stavil taj proc ak sve radi normalno onda nema problema lako stavis novu verziju Biosa ak zatreba no cisto sumnjam da ce trebat uopce.Cool

16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Hvala, ali problem je ovaj 6000+ kad sam ga klokao do 3.3GHz i kad pokrenem igre i za 3min kasnije i PC mi restarta, jel mozda znate cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
abajagil kaže...

Hvala, ali problem je ovaj 6000+ kad sam ga klokao do 3.3GHz i kad pokrenem igre i za 3min kasnije i PC mi restarta, jel mozda znate cemu je problem?

1. Pregrijava se (kad si zadnji put očistio PC, promijenio termalnu pastu itd)

2. ne prolazi test stabilnosti, jer moguće ili da je CPU nestabilan, ili kad preko FSB-a OC-aš, previše digneš memoriju iznad nazivnih vrijednosti i ona postaje nestabilna

3. Ta ploča baš i nije nekakav OC-er..

Ps - na toj ploči sam imao isto problem sa 6000+ X2, samo što je model bio UCC, ali nema veze.

Obavezno manualno namjesti napone za 6000+ X2, jer inače je PC nestabilan.

Nominalne vrijednosti su 1.45V, radi ok.

16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ah, imam i ja tu pahuljicu, samo što ona hladi mene...Belji se

16 godina

Evo da ne otvaram novu temu..

Dakle, ovaj procesor mi je zapeo za oko skupa sa Phenomom 2 x4 925..

Phenom je očito bolji, ali zanima me dali se isplati pljunuti još 300tinjak kn više, tj dal je velika razlika u performansama u odnosu na ovog Athlona. Koji je isplativiji?

Ne mislim clockat, barem ne odmah.. možda kasnije probam iz dosade. Smijeh

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
15 godina
neaktivan

ako baš nemaš previše love,300 kuna si rađe ušparaj za neke drugo,evo ti usporedba sa 920,koji je isti q 925 http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=81

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 1:29 (muhaqeri).
17 godina
nontryer kaže...

Evo da ne otvaram novu temu..

Dakle, ovaj procesor mi je zapeo za oko skupa sa Phenomom 2 x4 925..

Phenom je očito bolji, ali zanima me dali se isplati pljunuti još 300tinjak kn više, tj dal je velika razlika u performansama u odnosu na ovog Athlona. Koji je isplativiji?

Ne mislim clockat, barem ne odmah.. možda kasnije probam iz dosade. Smijeh

Uzmi 630 i nema frke, a kloknut ga obavezno moras jer je to vrlo jednostavno na tvojoj maticnoj. Ostatak love prebaci na nekaj drugo, recimo dio love na bolji hladnjak za proc defnitivno jer onaj stock hladnjak je bucan i loše hladi.Cool

16 godina

Hehe, znam da je lako.. Ovog Athlona ću onda najvjerojatnije uzet..ako kojim slučajem naletim (mada sumnjam da ih još ima) na primjerak s Deneb jezgrom probat ću L3 otključat i dignut 400-500mhz..

Iako sam našao u vemilu Phenom 945 za 1199kn, ista cijena kao za 925 u links-u.

300kn nije malo, a razlika u performansama nije strašna. Koliko vidim, jedina bitna razlika je L3 cache.

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
16 godina
nontryer kaže...

Hehe, znam da je lako.. Ovog Athlona ću onda najvjerojatnije uzet..ako kojim slučajem naletim (mada sumnjam da ih još ima) na primjerak s Deneb jezgrom probat ću L3 otključat i dignut 400-500mhz..

300kn nije malo, a razlika u performansama nije strašna. Koliko vidim, jedina bitna razlika je L3 cache.

Da probas uzet Athlon x4 620 i OCat tih 200 mhz i ustedit 200 kuna na struju?

16 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Phenom ti je podosta jaci u igrama, medjutim ni athlon nije bas los, pogotovo ako ces oc-at onda je prava zvijer

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Phenom ti je podosta jaci u igrama, medjutim ni athlon nije bas los, pogotovo ako ces oc-at onda je prava zvijer

nope, baš u igrama je razlika minimalna, posebno kad se igra na visokim rezolucijama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 23:15 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

E tu se varas... kao sto sam vec jednom rekao u drugoj temi, imas u BUG-u (neznam koji broj, ali mogu potrazit) test gdje phenom x3 dere athlona x4 u igrama i to drasticno, tako da ima razlike

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

E tu se varas... kao sto sam vec jednom rekao u drugoj temi, imas u BUG-u (neznam koji broj, ali mogu potrazit) test gdje phenom x3 dere athlona x4 u igrama i to drasticno, tako da ima razlike

ajde nađi mi test i daj link ovdje.

15 godina
protjeran

U igrama je X4 630 prilično jednak X3 435 (igre i dalje većinom kuže 2 jezgre,

kao Far Cry 2 i Crysis), i vole frekvenciju nasuprot jezgri i cash memorije.

925 X4 je možda 1% brži od 630 X4 u igrama...

Tj. većini igara, osim onih koje vole L3...

http://pcekspert.com/articles/736-4.html

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
16 godina
neaktivan
Athlon II x4 630

Siguran sam u ono sto sam rekao da sam vidio u BUGu test. Sad trenutno ne mogu naci ali svakako cu potraziti da ne ispadne da baljezgam gluposti  Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

U igrama je X4 630 prilično jednak X3 435 (igre i dalje većinom kuže 2 jezgre,

kao Far Cry 2 i Crysis), i vole frekvenciju nasuprot jezgri i cash memorije.

925 X4 je možda 1% brži od 630 X4 u igrama...

Tj. većini igara, osim onih koje vole L3...

http://pcekspert.com/articles/736-4.html

potpuno se slažem. samo bi onih 1% realnije bilo nekhih 4-5%, osim ako FPS nije ispod 30. sve u svemu razlika između athlona i phenoma u igrama je gotovo neprimjetna.

16 godina
Fake_Alert kaže...
nontryer kaže...

Da probas uzet Athlon x4 620 i OCat tih 200 mhz i ustedit 200 kuna na struju?

Nisam ga nigdje vidio za kupit..

Uzeo sam 630 jučer.

Za sad ne vidim neku preveliku razlike u odnosu na moj stari 5600+ (? :|), dizanje i gašenje Windowsa traje jednako kao i sa tim starim dualcem a i rad u samim Windowsima je manje više jednak. (s tim da mi je sistem dosta dobro optimiziran)

Igre još nisam detaljno testirao, jedino GTA 4 koji radi 10ak fps brže.

I da, stock cooler je zbilja loš (preglasan), uzet ću vjerojatno neki drugi ali mi se ne da vadit cijelu matičnu van iz kućišta da montiram hladnjak. :P

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
mata_87 kaže...

ajde nađi mi test i daj link ovdje.

Potrazio sam, nemogu naci taj broj BUG-a, mislim da je broj 204 (ali nisam siguran), pa ako ga netko ima pri ruci molio bih da pogleda

EDIT: tekst je na webu, LINK

Autor: Denis Arunovic

Citiram: "Kao što i sami možete vidjeti u priloženoj tablici rezultata, izostavljanje trećestupanjske priručne memorije u mnogim je testovima negativno utjecalo na performanse AMD-ove arhitekture. To se najviše osjeti u igrama gdje Phenom II X3 ostavlja Athlone II u prašini. Ipak, treba imati na umu da se ova prednost smanjuje s povećanjem detalja i rezolucije u kojoj se igre izvode jer tada usko grlo sve više postaje grafička kartica. "

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 9:36 (mata_87).
16 godina
nontryer kaže...

Za sad ne vidim neku preveliku razlike u odnosu na moj stari 5600+ (? :|), dizanje i gašenje Windowsa traje jednako kao i sa tim starim dualcem a i rad u samim Windowsima je manje više jednak. (s tim da mi je sistem dosta dobro optimiziran)

U ovim gore navedenim poslovima niti ne trebaš očekivati neko poboljšanje.

Probaj zaigrati nešto zahtjevno što traži dosta brz procesor tipa Bad Company 2 pa ćeš vidjeti kakvo je to ubrzanje u usporedbi sa 5600+.

Isto tako probaj odvrtiti koji 3D Mark i CPU Queen,tu će se dosta vidjeti razlika među ta dva procesora.

Glede hladnjaka,na to si trebao paziti prije kupnje procesora jer ovaj je stock preloš.

Kupi ovako nešto i clockaj proc do nekih 3,5 i super bu ti sve išlo.

Death has a thousand faces,evil only one.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 9:54 (luckyluke).
17 godina
Athlon II x4 630

Normalno da L3 cache igra ulogu kod Phenoma II, razlike su oko 10% clock per clock, clockanjem L3 cachea se dobije još bolji fps boost

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
nontryer kaže...

Nisam ga nigdje vidio za kupit..

Uzeo sam 630 jučer.

Igre još nisam detaljno testirao, jedino GTA 4 koji radi 10ak fps brže.

I da, stock cooler je zbilja loš (preglasan), uzet ću vjerojatno neki drugi ali mi se ne da vadit cijelu matičnu van iz kućišta da montiram hladnjak. :P

Dali si radio reinstall windowsa? Znas da treba nakon mjenjanja procesora sa duala na quad moras windowse reinstalirat da se novi karnel napravi to jest ucita da imas 4 jezgre jer bi moglo biti BSOD-ova radi toga(mom frendu je tak bilo).Druga stvar,stocko-vi su preglasni i ne hlade to se zna vec odkad(pogotovo za amd),mali su i nis ne rade posao kako treba,ali nikad ne otplada opcija kupnje novog Coolera kao sto je Katana 3 koja je nagnuta i jos ti hlade neke komponente od MBO,a nije ni skupa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 10:23 (Fake_Alert).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice