Asus m4a89gtd pro

poruka: 17
|
čitano: 3.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Asus m4a89gtd pro

pozdrav! pošto je matična u mojoj konfiguraciji stradala razmišljam o kupovini ove ploče asus m4a89gtd pro imam procesor amd athlon ll x4 640   ram g.skill ripjaws serijes f3-10666 cl9s-4gb rl i napajanje lcpower 500w 

pa interesuje me kakva je to ploča isplatili se to uzet uz ove komponente

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Asus m4a89gtd pro

Čuj ona je prvenstveno namijenjena OC-erima. Sada dali ti to jesi ili nisi neznam.

Uostalom na nju bi preferirano išao neki X4 Phenom II ili X6 Phenom II.

Za Athlone II puno bolje ti je uzeti osjetno jeftiniju 880G matičnu sa USB3.0. Ta matična koju si naveo ti nema USB3.0 (imam ja tu matičnu), ima model skuplji za 200kn za što se neisplati davat pare.

Recimo ASRock 880G Extreme3 ti je super matična za ne previše para.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus m4a89gtd pro

ma ja sam imo loše iskustvo sa asrockom pa sad bježim od njega kao od vraga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Asus m4a89gtd pro

Ako ti nije žao para dat za nju, slobodno je uzmi. Ja si ju isto možda uzmem i naravno da sam imao jako loše iskustvo sa Asrockom (2 puta), ali neznam dal mi se isplati uzet taj Asus il Asrock 890gx extreme 3. Svi preporučuju Asrock (osim servisera u admu -.-) i rekli su da nemaju problema s tom pločom, a u servisu su rekli da im dođu te ploče (i onda kažu, pa nisu to te ploče, 870, a ne 890 te na kraju kažu da i 890 nisu dobre...neznam kome da vjerujem). Sigurniji si sa Asusom, ali ovaj Asrock nije za bacit i nema bolje matične za te pare (850 kn). No, Asus je valjda bolja i pouzdanija makar ništa ne nudi više i bolje, a skuplja je oko 250 kn. (dobro sad govorim o Asusu sa usb 3.0, a vidim da ti oćeš bez. po meni bez usb 3 u današnje vrijeme nebi uzimao matičnu...)

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 0:17 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus m4a89gtd pro

Noćas sam malo po inozemnim forumima švrljo  u vezi asusa. Pa većino ljudi savjetuju ploču m4a88td-v evo/usb3 kažu da savršeno radi. Testirana mnogo puta nema neke razlike u performansama od m4a89gtd pro a  ima i usb3. A uz to povoljnija je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Asus m4a89gtd pro
antena kaže...

Noćas sam malo po inozemnim forumima švrljo  u vezi asusa. Pa većino ljudi savjetuju ploču m4a88td-v evo/usb3 kažu da savršeno radi. Testirana mnogo puta  nema neke razlike u performansama  od m4a89gtd pro a    ima i  usb3.  A uz to  povoljnija je

Razlike nema uopće indetične su osim što ova USB3.0 verzija ima USB3.0 i na matičnoj se vidi nedostatak tog kontrolera.

Dapače navedena asusica je sa prvim biosom bila koma, u jednom review-u su postigli max HTT od 250MHz, a sa update-om biosa su dobili 345MHz što je ogromna razlika. Sada sa zadnjim biosom radi ko švicarski sat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
antena kaže...

Noćas sam malo po inozemnim forumima švrljo  u vezi asusa. Pa većino ljudi savjetuju ploču m4a88td-v evo/usb3 kažu da savršeno radi. Testirana mnogo puta  nema neke razlike u performansama  od m4a89gtd pro a   ima i  usb3.  A uz to  povoljnija je

Razlike nema uopće indetične su osim što ova USB3.0 verzija ima USB3.0 i na matičnoj se vidi nedostatak tog kontrolera.

Dapače navedena asusica je sa prvim biosom bila koma, u jednom review-u su postigli max HTT od 250MHz, a sa update-om biosa su dobili 345MHz što je ogromna razlika. Sada sa zadnjim biosom radi ko švicarski sat.

Toliko su dobili i u BUG recenziji ploča, ali sa mojom 890GX Ex3, koja je samo 5mhz "sporija" od 3x skuplje Asus ROG ploče.

Čak i Gigabyte sa svojim "brutalnim" pločama na tom testu nije prešao sa FX chipsetom preko 320MHz...

MSI je imao samo mATX ploče na tom testu, sve sa 4+1 fazama, tako da njih ni ne računam u tom testu...

Čekam 890FX Deluxe4, pa da usporedim razlike u OC-u ovisno o chipsetu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Asus m4a89gtd pro

E moj Kihoty, do kada ćeš ti pljucat po Gigabyteu bez argumenata a dizat u nebo Asrock?

Kako ne ide preko 320?

http://a.imageshack.us/img265/4679/stresshtt.jpg

Evo ti moj screenshot stres stabilan na 330 bez iti jednog jedinog napona dignutog, naponi u biosu su svi na full default...

Ajde molim te sad stavi ti takav screenshot sa Asrockom...

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Gle, pročitaj moj post ponovno...

Rekao sam u BUG testu...

Ne "općenito"...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Asus m4a89gtd pro

Moja poteže 300 HTT-a na 15x množitelju za super pi, dalje je ograničavajući faktor procesor i zračno hlađenje.

Možemo dofurat moj procesor u servis pa da se usporedi clock na asusici i clock na asrockici.

Ionako sam sada cijeli sljedeći tjedan slobodan jer nema faksa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 20:20 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
antena kaže...

ma ja sam imo loše iskustvo sa asrockom pa sad bježim od njega kao od vraga.

Gle AsRock ti je usao na trziste kao budget brand prije "par godina" (2004?). Sad, zapravo zadnje dvije-tri godine, otkako se smanjio broj aktivnih proizvodjaca maticnih ploca i u svijetu u kojem samo najmasovniji opstaju je AsRock krenuo i sa skupljim modelima kako bi uzeo dio kolaca i u mainstream trziste.

Niti jedan brand ne valja toliko da za njega mos stavit ruku u vatru irec to ce sluziti slijedecih 15g (a nije ni da ces ti imati toliko taj isti komp{#}) Obicno kupujes ono sto mislis da valja. AsRock i Asus iako vise kao nemaju isti management imaju slicne principe pa im tek skuplje ploce nesto i valjaju. Ako bas hoces dogbru AsRock plocu i ustedit mozes i pokusati s 790GX chipsetom koji ima i UCC (iako athlon x4 nemozes otkljucati) i USB3. 880G/890GX jedino sto ima je TurboCore

Iako ja bih uvijek prije uzeo Gigabyte. No izbor im nije bas velik a i oni znaju felsati.

DiRT kaže...

Ja si ju isto možda uzmem i naravno da sam imao jako loše iskustvo sa Asrockom (2 puta), ali neznam dal mi se isplati uzet taj Asus il Asrock 890gx extreme 3. Svi preporučuju Asrock (osim servisera u admu -.-) i rekli su da nemaju problema s tom pločom, a u servisu su rekli da im dođu te ploče (i onda kažu, pa nisu to te ploče, 870, a ne 890 te na kraju kažu da i 890 nisu dobre...neznam kome da vjerujem). Sigurniji si sa Asusom, ali ovaj Asrock nije za bacit i nema bolje matične za te pare (850 kn).

Onda vjeruj admu {#} Svaki serviser ima neku svoju pricu, a mozda je imao samo los dan ili naletio na dvije lose iz iste serije. Ili ti zeli prodati nesto na sto ima vecu marzu {#}

Inace kakvih si tocno problema imao s AsRockom. Otkazivanje poslusnosti netom nakon isteka garancije? Ne radi zvucna, lan? Moze i po modelu ploce {#}

No, Asus je valjda bolja i pouzdanija makar ništa ne nudi više i bolje, a skuplja je oko 250 kn. (dobro sad govorim o Asusu sa usb 3.0, a vidim da ti oćeš bez. po meni bez usb 3 u današnje vrijeme nebi uzimao matičnu...)

Tu se ne bih slozio da je Asus bolja ploca samo zato sto je skuplja. Placas brend vise, a kod nas je sve precijenjeno samo ako krenes od kredita banaka i premalog profita bankara.

USB3.0 nije nikakva presudan feature za sad i slijedecih par godina, jedino sto se mozes hvaliti kako ga imas. No nek se nadje samo da bi sad isao platiti 30% vecu cijenu za plocu saamo zbog USB3.0? Ne bas. No i cijena 890GX ploca je isla gore barem 150kn u zadnjih 6mj otkad su izasle{#}

15 godina
neaktivan
Asus m4a89gtd pro

Od kad sam stavio komponente nazad u kučište temperature su mi se znatno digle, ali najviše me zabrinula temp ploče, prije (dok mi je komp bio vani na kutiji) mi je bila temp od 29°c do 32°c, a sad mi je 42°c i sve sam vratio na stock, dali ima mjesta za paniku ? Hvala.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
14 godina
Asus m4a89gtd pro

gljinoliga ...

Imao sam problema sa AOD790GX/128M. Počeli su se javljat problemi smrzavanja i BSoD bilo idle ili load. Ja već poludio. Nakon pol godine nosim matičnu na reklamaciju. Ok, smrzava se, za tjedan dana dobim novu. U početku mislim da ok radi. Gle, vidi opet isto. Dobro, nosim se s tim problemom i opet nakon pol godine poludim i opet nosim i kažem da neću to smeće više. Ok, te matične više nema. Uzo sam 890GX Etreme 4. Slijedeći dan, komp mi neće bootat, ja umirem...nosim odma na reklamaciju. Kažu, dual channel utori za memoriju ne rade dobro, a i usput grafa mi crkla........No dobro, dobio zamjenu opet Ex4 ploču novu i pričeko koji tjedan-dva grafu (6850 Toxic koju nisam htio za zamjenu moje 4890 vapor-x bez nadoplate, al bolja je, samo ne i tiša) i eto. Zasad je sve u redu i nadam se da neće ništa zezat jer mi je više muka od kvarenja kompa iz čista mira te pogotovo ako je tvornička greška...

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DiRT kaže...

gljinoliga ...

Imao sam problema sa AOD790GX/128M. Počeli su se javljat problemi smrzavanja i BSoD bilo idle ili load. Ja već poludio. Nakon pol godine nosim matičnu na reklamaciju. Ok, smrzava se, za tjedan dana dobim novu. U početku mislim da ok radi. Gle, vidi opet isto. Dobro, nosim se s tim problemom i opet nakon pol godine poludim i opet nosim i kažem da neću to smeće više. Ok, te matične više nema. Uzo sam 890GX Etreme 4. Slijedeći dan, komp mi neće bootat, ja umirem...nosim odma na reklamaciju. Kažu, dual channel utori za memoriju ne rade dobro, a i usput grafa mi crkla........No dobro, dobio zamjenu opet Ex4 ploču novu i pričeko koji tjedan-dva grafu (6850 Toxic koju nisam htio za zamjenu moje 4890 vapor-x bez nadoplate, al bolja je, samo ne i tiša) i eto. Zasad je sve u redu i nadam se da neće ništa zezat jer mi je više muka od kvarenja kompa iz čista mira te pogotovo ako je tvornička greška...

mogu ti reci da istinu govoris jer meni se dosta cesto zna dogodit Bsod i slicno sa plocom od asrocka a u 99% kada se ide bootat stane na 78 tkao pise na njoj i onda je moram po nekih par puta resetirat da prodardi

zvoneXP
15 godina
protjeran

Vjerovatno problem sa memorijom...

Tako sam i ja imao 2 mjeseca problem sa Mushkinima...

Dok mi napokon nisu uspjeli riješiti problem sa 2.50 BIOS-om...

Stavi si njega na 890/880Ex3 i nemaš problema.

15 godina
neaktivan
Asus m4a89gtd pro

Moze li mi neko objasniti sta znaci GPU Boost — Instant iGPU Level Up kod ove asusice?

EDIT: Ovdje sam procitao da maticna to posjeduje..  

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:13 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Moze li mi neko objasniti sta znaci GPU Boost — Instant iGPU Level Up kod ove asusice?

EDIT: Ovdje sam procitao da maticna to posjeduje..  

GPU Boost

Instant iGPU Level Up!

GPU Boost overclocks the integrated GPU in real time for the best graphics performance.

User-friendly UI facilitates flexible frequency and voltage adjustments.

Its ability to deliver multiple overclocking profiles also provides rapid and stable system-level upgrades.

Skraćeno, automatski overclocka onboard grafiku ako je koristiš..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice