ASRock 755Twins-HDTV

poruka: 7
|
čitano: 1.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ASRock 755Twins-HDTV

Pozdrav.

Evo naletia san na jedan problem pa ako može mala pomoć.

Rodijaku sam nabavia pločicu od 2 gige (on ima 1,5gb već instalirano a ploča navodno podržava do 4) i kad ju ubacimo komp nevidi vise od 2. Pokuša san sa minjanjen slotova, vraća staru memoriu, proba kombinacije 2+1, 2+512 sve i uvik vidi samo 2 i u windowsima i u startupu.

Proba sam nać neku noviju verziju Biosa, računajuć možda da je neka prastara verzija zato šta je i ploča prastara, međutim kad sam to napravia (iz windosa) tu nastaju još veći problemi. Komp dodje u onaj "Wlcome screen" i BSOD, puff neide dalje.

Proba san micat bateriju al nema sriće.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Twins-HDTV%20R2.0 evo i link na ploču.

Pomozite ako postoji riješenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 22:31 (Hedrick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: ASRock 755Twins-HDTV

DDR2 i DDR(1) ne može raditi u isto vrijeme...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan

... zbog toga što rade na različitim naponima, timinzima, latencijama i frekvencijama (U/I sabirnice).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 11:13 (hrx).
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

DDR2 i DDR(1) ne može raditi u isto vrijeme...

Nisan ni pokusava uparit to dvoje lol. Ja prican o tome da komp nevidi vise od 2 giga memorije (pricamo o ddr2). Nego sad mene zanima zasto se windowsi ne startaju?

16 godina
neaktivan

Xpress 200 za Intelove procesore ne podržava više od 2 GB po tipu memorije - maksimum je 2 GB DDR ili 2 GB DDR2. Ploče zasnovane na Xpressu 200 za AMD-ove procesore mogu koristiti samo DDR memoriju budući da je memorijski kontroler u procesoru, dok je kod verzije za Intel memorijski kontroler u čipsetu (northbridgeu), a mem. sabirnica je podijeljena na 2 GB za DDR i 2 GB za DDR2 tip.

Što se tiče rušenja Windowsa, ruši li se kada je utaknut samo modul od 2 GB?

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 16:41 (hrx).
15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Xpress 200 za Intelove procesore ne podržava više od 2 GB po tipu memorije - maksimum je 2 GB DDR ili 2 GB DDR2. Ploče zasnovane na Xpressu 200 za AMD-ove procesore mogu koristiti samo DDR memoriju budući da je memorijski kontroler u procesoru, dok je kod verzije za Intel memorijski kontroler u čipsetu (northbridgeu), a mem. sabirnica je podijeljena na 2 GB za DDR i 2 GB za DDR2 tip.

Što se tiče rušenja Windowsa, ruši li se kada je utaknut samo modul od 2 GB?

Ruši se svakako al pošto ima win7 neznan da li ima veze da podesin onaj AHCI mode i te sheme. to nisan proba.

16 godina
neaktivan

SATA mode mora biti onaj koji je bio pri instalaciji Windowsa - ukoliko je različit, Windowsi neće raditi. Razlog je taj što kada završi instalacija, Windowsi onemogućavaju pokretanje drivera za drugi mod (u svrhu ubrzavanja boota) - dakle ako su Windowsi instalirani u IDE modu, driver za AHCI će biti onemogućen i Windowsi neće moći bootati ukoliko je u BIOS-u SATA mod postavljen na AHCI. Isprobaj oba moda - ako su Windowsi instalirani u IDE modu, pomoću ovih uputstava možeš omogućiti AHCI driver u Windowsima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice