Tek sam nedavno skuzio da su ovi u ducanu kojem sam kupio komp prije 2 i pol godine spojili cpu hladnjak na chassis fan konekciju. Jel to nest normalno ili? Ugl mislim mozda kupit 2 ventilatora i vidim da su mi na maticnoj samo 2 opcije za ukljucit ih. Cpu fan 1 i chassis fan 2. Mogu na cpu konekciju stavit obicni ventilator jel?
Al zanima me da li i koliko mogu ti obicni ventilatori smanjit temperaturu procesora(ryzen 1500x), jer prosli tjedan nabavio rx5600xt i temperatura cpu-a je malo poletjela. Ide mi preko 80 stupnjeva, oko 84 je max bilo dosad. Pokusao malo u biosu(pod chasiss fan 1) podesit da se brze vrti ventilator al nisam siguran da se to i desava. Ugl uvijek je neki maximum oko 2100rpm do koliko zna doc.
Samo spoji na cpu fan.
Ucinio to. Rpm se povecao na 2600 otprilike ali temperatura i dalje skoci ponekad preko 80 stupnjeva. Bude vrlo kratko preko i vrati se brzo na nekih 75 al ipak se cini previse.
75 je ok ali da se snizit.
Po ovom sto si rekao, ti pastu nisi mjenjao 2 i pol godine znaci odkad si kupio komp, a isto tako si rekao da mislis kupit 2 venta (jel uopce sad imas ikakve ventove, bar jedan za upuh i jedan za ispuh) i koje kuciste imas ?
Znaci ako nisi pastu mjenjao, promijeni ju. Uzmes MX-4 2G tubu za 35-40kn, ali pazi kad skidas cpu, ja ti preporucujem da napravis par benchova sa njim u cb20 (tek tolko da se temp digne i da se pasta "probudi") i nakon toga ugasis komp, nabrzinu skines grafu i nakon toga hladnjak ali opet kazem, pazljivo. Ako nisi siguran ili ne znas, onda odnesi u neki servis.