AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.879
|
čitano: 7.034.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ibme74 kaže...
Digitale Maximale kaže...
MGloc kaže...

7800x3d je zakljucan koliko ja znam a koliko vidim moze ga se jedino na bclk OC natjerat na 5.3-5.5ghz barem prema informacijama sa Hwbot. 

To je i najveci problem tog procesora sta su ga oskatili sa zakljucavanjem pa se manje vise moras boriti sa tim smećem od PBO, ima zaključan množitelj i napon na 1.15v max, ali ga možes na par nacina overklokat...

1. možeš staviti +200 na PBO sta je najjednostavnija stvar za taj CPU.
2. možeš preko BCLK podignuti frekvenciju ali sa time ces overklokati i ram i FCLK istovremeno pa treba dobro pripaziti na stabinost
3. ako imas bolju ploču koja ima ECLK mozes overklokati samo CPU bez brige oko rama itd.

Sa ramom se možes dosta poigrati zato, pusti ove casual-ce i ostale koji X3D nisu nikad imali koji pricaju nema od OC nista kad sam sa dobrim OC rama i to na X3D dobijes minimalno 40%+ na 1% lows sta im je i najveca boljka zbog chipleta.

Dobro je pipl čamp smiri se.

https://www.techspot.com/articles-info/2635/bench/2023-02-28-image-8.png

7950X3D

6000MHz cl40 vs 6000MHz cl30 3% razlike u 1% low u prosjeku iz 7 igara

Strašne brojke, kad se uzme u obzir da pričamo od 150+ fps-a.

9950X3D RAM test na različitim brzinama i tajminzima

Taj isti kanal pokazuje kako je 265k bolji od 9800x3d  šta sigurno nije istina tako da je taj kanal intel fanboy i prikazat ce sve u korist intela.Od zatezanja latencija ima koristi. 

6 tjedana
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Joj taj dragulj nisam ni vidio jer sam odustal s istrazivanjem videa cim sam vidio kakve cirkusarije je s ramom uspoređival i kak mu izgleda video generalno 

Ibme Pro Expert 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:56 (Digitale Maximale).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

I ja ne laprdam ja pricam iz svog iskustva, i ne samo svog nego iskustva puno stručnih ljudi sa raznih foruma koji se bave kao i ja hardverom, testiranjem, benchanjem i gamingom koji nije na casual razini da upalim SP naslov i pokrenem in game bench i kazem e to je to, sad sve znam sta taj CPU moze.

4 godine
MGloc kaže...
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7800x3d je zakljucan koliko ja znam a koliko vidim moze ga se jedino na bclk OC natjerat na 5.3-5.5ghz barem prema informacijama sa Hwbot. 

To je i najveci problem tog procesora sta su ga oskatili sa zakljucavanjem pa se manje vise moras boriti sa tim smećem od PBO, ima zaključan množitelj i napon na 1.15v max, ali ga možes na par nacina overklokat...

2. možeš preko BCLK podignuti frekvenciju ali sa time ces overklokati i ram i FCLK istovremeno pa treba dobro pripaziti na stabinost
3. ako imas bolju ploču koja ima ECLK mozes overklokati samo CPU bez brige oko rama itd.

Sa ramom se možes dosta poigrati zato, pusti ove casual-ce i ostale koji X3D nisu nikad imali koji pricaju nema od OC nista kad sam sa dobrim OC rama i to na X3D dobijes minimalno 40%+ na 1% lows sta im je i najveca boljka zbog chipleta.

7950X3D

Taj isti kanal pokazuje kako je 265k bolji od 9800x3d  šta sigurno nije istina tako da je taj kanal intel fanboy i prikazat ce sve u korist intela.Od zatezanja latencija ima koristi. 

Teske neistine, pogledaj koliko ovdje vodi 9800x3d u 1%low

, osjecaj u warzoneu kao da igras na vešmašini, realtime

12 godina
MGloc kaže...
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7950X3D

Taj kanal sam stavio jer je prvi koji je yt izbacio, poanta je da svaki video/članak dolazi do sitog zaključka, zatezanje tajminga na X3D procesoru ti ne daje nikakav značajan boost, osim ako nisi informatički Isus aka pipl čamp onda to ide 40%+ u par klikova u BIOS-u.

7950X3D 4800MHz untunder 6200MHz tuned

iz HU testa

7800X3D 4800MHz cl40 vs 6200MHz cl28

HU Q&A za 5800X3D i RAM

Imaš ih još po netu koliko hoćeš pa čitaj/gledaj ako ti se da, uostalom zar nemaš i ti sada X3D? Snimi 3-4 igre na Expo postavkama onda zateži tajminge i snimi opet pa da vidimo te ogromne razlike.

4 godine

Kaze Ibme nema razlike a evo u njegovim ss samo 28% razlike u 1%low, najgore vs najbolje 
Baldurs Gate samo 36% veci 1%lowkakav hw guru to je strašno

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:22 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

Kaze Ipče nema razlike a evo u njegovim ss samo 28% razlike u 1%low, najgore vs najbolje 
Baldurs Gate samo 36% veci 1%lowkakav hw guru to je strašno

Panju, kao i obično poremećaj pozornosti, 6200 cl34 vs 6200 cl28 vs 7800 cl38 razlika kak' se kaže nije govno neg' se pas posro' 

4 godine

Evo ti tvojih zatezanja rama isti ram jedan obican drugi zategnut

, yebenih 36% razlike u najbitnijoj stvari na svijetu 1%low.
Đabe ti 5000fpsa ako ti je 1%low u teskoj banani igra ce ti izgledati kao da je potres od 50 rihtera, nepomaze ti nikakv g-sync, Vrr niti majke isusove od stutteringa na koji se inace i žale na AMD-u od pamtivjeka.   
Kao i inace kad bulaznis ide se vrijedati, ocigledno nisi nikakv hw entuzijast pa ti je ovo sve strano niti vidis dalje od 2 primjera

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:09 (Boris grozni).
Moj PC  
0 5 hvala 0
6 tjedana

Da si ti ista znao nebi ni objavio takvu retardaciju, a i dalje neznas jer opet objavljujes testove gdje se samo primarne latencije promjene sta ne znaci skoro nista.

Da idem sa tobom ili nekim sličnim "out of the box" stručnjkaom testirati igre moj sistem vs vas sa istim komponentama imal bi minimum 30% vece brojke, kao sta imam i vise od toga vece rezultate od tih mainstream medija.

Doslovno imaju rezultate kao da ja umjesto 5090 imam 5080 LOL.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
ibme74 kaže...

De izvuci si prst iz kraja u kojem sunce ne sija inače ćeš eksplodirat koliko si pun sebe.

Pa et on objavljuje grafove po yt ti laprdaš po bug forumu, koja je razlika? 
Jesi ti negdje podkrijepio dokazima svoje tvrdnje ili lupetaš kao i taj mulac?

Na svakom testu je rezultat na X3D procesorima sa bilo kakvim overklokom i zatezanjima bio beznačajan jedino ti znaš kako zatrgnut ram-e da dovedeš X3D procesore to razine next gena jbt. 

Kažem tko po tome voli prćkat i ima vremena za to okej, nekima za gušt i mali boost nekome za hranjenje ega i preuveličavanje rezultata.

Većina koji o tome pojma nemaju i drndaju po BIOS-u s nekim tutorijalima, chatgptijevima i sl. samo naprave nestabilan sistem i nakon par sati resetiraju BIOS, bootaju u Windows i igraju igre.

Za non X3D procesore je druga priča.

Pa n ije problem uopce sta laprda taj sa videa, ima ih koliko hoces takvih, poanta mog upisa je da prema tome kad takve hajvane objavljujes odma i sebe srozaš.

I ja ne laprdam ja pricam iz svog iskustva, i ne samo svog nego iskustva puno stručnih ljudi sa raznih foruma koji se bave kao i ja hardverom, testiranjem, benchanjem i gamingom koji nije na casual razini da upalim SP naslov i pokrenem in game bench i kazem e to je to, sad sve znam sta taj CPU moze.

Problem fckin interneta je kaj doslovno skoro pa nemas strucnih kanal koji bi ti detaljno pokazali te stvari, jer ljudi koji se time bave uglavnom nikad stock ni ne vide a kamoli da ga imaju volje snimati, prije snimaju direkt OC usporedbe, takve stvari trebas prattit određene grupe i forume gdje se naveliko te teme vode.

Evo recimo jedan onako casual kanal i video gdje nije nista mega napravljeno od overkloka rama ali imas neku polaznu tocku jer je i tu 20% uspio izvuci, a nije ni zagrebao kak se kaze.

Taj video ne pokazuje razliku u performansama učitani expo vs zatezanje timing, to je doslovno 20% razlike jer je tweako CPU: upalio X3D Turbo mode, twekao PBO, undervoltao CPU etc. Dakle ti rezultati su čisti stock u BIOS-u vs sve poštimano, da je naštlao sve postavke procesora, pa upalio EXPO i tako testirao pa onda tweako RAM i to testirao razliku nebi vidio kao ni u svim testovima gore.
Doslovno i sam kaže u tom istom video za RAM: "when it comes to RAM the 9800X3D doesn't need the absolute fastest modules thanks to its massive L3 cache"

4 godine

Da si ti ista znao nebi ni objavio takvu retardaciju, a i dalje neznas jer opet objavljujes testove gdje se samo primarne latencije promjene sta ne znaci skoro nista.

Da idem sa tobom ili nekim sličnim "out of the box" stručnjkaom testirati igre moj sistem vs vas sa istim komponentama imal bi minimum 30% vece brojke, kao sta imam i vise od toga vece rezultate od tih mainstream medija.

Tak i ja s 14600k/14700+5070ti, pogotovo 1%low, teske gluposti, cak si razmisljam da puknem neki opaki cl28 ram gore ali cijene su sumanute za te module, ako nades nesto povoljnije moze i na oglasu javi mi!

12 godina

Ti isto i dalje laprdaš svoje, ljudi koji su stvorili kompanije oko toga što rade su mulci i neznalice a ti koji ih prejebaš u skoku laprdaš po bug.hr forumu.
Otvor YT kanal i budi balkanski frejm čejsr, povedi nas!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:33 (ibme74).
4 godine

36% razlike u igri u koju AMD gura u svaku recenziju, Isti ram jedan stock drugi zategnut, ajde da si neki entuzijast covjek ti nebi nista ni rekao svi grijesimo ali ici bacati konstantno lažljivu kontru je tesko trolanje.

Moj PC  
0 5 hvala 0
6 tjedana
Boris grozni kaže...

Evo ti tvojih zatezanja rama isti ram jedan obican drugi zategnut , yebenih 36% razlike u najbitnijoj stvari na svijetu 1%low.
Đabe ti 5000fpsa ako ti je 1%low u teskoj banani igra ce ti izgledati kao da je potres od 50 rihtera, nepomaze ti nikakv g-sync, Vrr niti majke isusove od stutteringa na koji se inace i žale na AMD-u od pamtivjeka.   
Kao i inace kad bulaznis ide se vrijedati, ocigledno nisi nikakv hw entuzijast pa ti je ovo sve strano niti vidis dalje od 2 primjera

To kaj gledate po YT snimke su sve u 60fps, znaci ti na taj nacin nemozes ni blizu osjetiti taj drop preko videa jer ne vidis vise od 60fps, pa onda ni drop sa cca 200 na 80 nemozes ni osjetit na videu, mozes vidjeti recimo da zaštuca iliti preskoči malo ali ni blizu kao kada sjedis sam za monitorom gdje mozes vidjeti puni RR

12 godina
Boris grozni kaže...

36% razlike u igri u koju AMD gura u svaku recenziju, Isti ram jedan stock drugi zategnut, ajde da si neki entuzijast covjek ti nebi nista ni rekao svi grijesimo ali ici bacati konstantno lažljivu kontru je tesko trolanje.

uhvatio se trol jedne igre gdje je razlika 0.1% 123 vs 91 i drži se toga kao 9800x3d vs i7 7700K 

zalijepi ostale igre koje je testirao na tim istim postavkama pa javi rezultate stjepbanu

4 godine

U svakoj je razlika, samo ti si se uhvatio nekakvog avg fps no ram s ukupno manjim latencijama uglavnom primarno utjece na respozivnost sustava(latencija) a u igrama najvecu korist donosi baš u najvaznijih 1%low, dakle ocigledno da ne kuzis materiju drugim rijecima nemas blagog pojma niti si ikad imao. Da su to ukupne razlike 1-3% onda se nebi prakticki imalo o cemu raspravljati, no ovdje je slucaj da su te razlike i do 36%

mozda nisi vidio?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:02 (Boris grozni).
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina

OCDpanje de još jednom stavi istu sliku, 3 put je 3 put 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:06 (ibme74).
4 godine

Nerazumijem tvoju potrebu za konstantnim vrijedanjem? Stavis neke vide i ss i ja ti izvucem postoke koji ukazuju na totalnu suprotnos tvojih teorija

Moj PC  
0 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice