AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 630

poruka: 10
|
čitano: 6.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konačna odluka u vezi izbora procesora za gaming

Pozdrav!

Evo, odlučio sam se na kupnju novog procesora i vi ste ti prema čijim odgovorima ću uzet procesor. Dakle ako bude više glasova vaših za jednog onda tog uzimam, a ako bude za drugog onda tog drugog. Procesori koji me zanimaju su: AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 630. Dakle vi recite koji da kupim i kupit ću ga, sve ovisi o vama. Najviše mi trebaju performanse u igrama, to mi je najvažnije, pa uglavnom recite koji je bolji za igre. I to mislim i na buduće igre(za 1-2 god.) i po vašem mišljenju koji će bolje raditi sa budućim igrama, Phenom sa L3 memorijom ili Athlon sa 4 jezgre? Šta će po vama biti važnije za buduće igre, L3 ili 4 jezgre?

I još samo jedna napomena da davate odgovore, ali s tim na umu da npr. neću moći otključati Phenoma ili neću moći otključati L3 na Athlonu, dakle situacija u kojoj nebi imao sreće ništa otključati.

Evo konfiguracije u koju mislim stavit jedan od procesora: Matična ploča ASRock M3N78D

Memorija: 2 GB DDR3 Kingston 1333 MHz(kasnije ću još dodat jedan modul od 2 GB kada skupim novce)

Grafička kartica: Gigabyte GTS 250 1 GB

Monitor: Samsung T220 1680x1050(to je rezolucija na kojoj ću igrat)

Napajanje: Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent

I sada je na vama odluka da kažete koji od ona dva procesora da uzmem za igranje? Znači zanima me samo performanse u igrama, i to najviše u budućim. Znači, koji je bolji procesor za budućnost za igre, sa L3 ili sa 4 jezgre?

Evo ljudi, unaprijed hvala na odgovorima i dajte se potrudite dobro odgovorit jer ste vi ti koji će na kraju odlučit o mojoj kupnji.

P.S. Dali će napajanje biti dovoljno jako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uzmi athlona, nema veze za L3 cache toliko, u igrama neces doci do limita procesora na toj rezi i pogotovo s tom grafickom - ipak 4 jezgre su 4 jezgre i u bilo kojem multithread-u ces profitirati nad dualcem, za te novce je to odlican procesor i imho bolja investicija za stvari koje dolaze ;)

http://www.anandtech.com/show/2836/8

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hoće li napajanje koje sam napisao biti dovoljno jako za gore napisanu konfiguraciju kada bi uzeo Athlona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za buduće igre, buduće grafičke.. dobra ti je konfa :-). Mada za duže igranje bi ti preporučio GTX 260 ili Radeon 5750.

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja da kupujem danas nebi uzo ni jedan ni drugi nego P2 925 skuplji cca 250 kn, al ima i L3 cash i quad je.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad kad sve igre ne koriste 4 jezgre bolji je taj phenom, ali za 2 god neznan....

ja mislin da tu nemoš puno pogrješit jer proc nije toliko bitan za igranje

athlonu moš otključat ACC, tako ga praktički pretvoriš u phenoma, samo neznan jel ti to ta matična podržava

a phenomu moš jezgre otključat

naravno niko ti ne garanitira da ćeš uspit nešto od ovo dvoje

pa ti vidi....

evo ti na slikama malo benchmarkova pa pogledaj

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 10:48 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Koliko si tema otvorio a još nisi ništa kupio?

Sve ću ti zaključat i ostavit ovu!

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 12:04 (F1-IVO).

5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 630

Dali će napajanje biti dovoljno koje sam gore napisao kada bi uzeo Athlona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 6
Curle kaže...

Dali će napajanje biti dovoljno koje sam gore napisao kada bi uzeo Athlona?

http://www.anandtech.com/show/2836/9

Taj je procesor prilicno stedljiv, mozes pogledati u review-u koji sam stavio. Mislim da nemas frke dok ne budes mijenjao eventualno graficku ili dodavao jos hardvera.

Nobody expects the Spanish inquisition!
15 godina
protjeran
RE: AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 6

Da se mene pita, išao bi na ploču sa boljim chipsetom,

i eventualno x3 425.

Pa da vidimo dal se mali otključa ili ne.

U igrama je X3 sasvim super, kao i X4 620.

Male su razlike u performansama.

Dakle po meni, (M3)A770DE+ & x3 425 /// x4 420 /// x2 545/550/555.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice