Pozdrav!
Evo, odlučio sam se na kupnju novog procesora i vi ste ti prema čijim odgovorima ću uzet procesor. Dakle ako bude više glasova vaših za jednog onda tog uzimam, a ako bude za drugog onda tog drugog. Procesori koji me zanimaju su: AMD Phenom II X2 555 BE ili AMD Athlon II x4 630. Dakle vi recite koji da kupim i kupit ću ga, sve ovisi o vama. Najviše mi trebaju performanse u igrama, to mi je najvažnije, pa uglavnom recite koji je bolji za igre. I to mislim i na buduće igre(za 1-2 god.) i po vašem mišljenju koji će bolje raditi sa budućim igrama, Phenom sa L3 memorijom ili Athlon sa 4 jezgre? Šta će po vama biti važnije za buduće igre, L3 ili 4 jezgre?
I još samo jedna napomena da davate odgovore, ali s tim na umu da npr. neću moći otključati Phenoma ili neću moći otključati L3 na Athlonu, dakle situacija u kojoj nebi imao sreće ništa otključati.
Evo konfiguracije u koju mislim stavit jedan od procesora: Matična ploča ASRock M3N78D
Memorija: 2 GB DDR3 Kingston 1333 MHz(kasnije ću još dodat jedan modul od 2 GB kada skupim novce)
Grafička kartica: Gigabyte GTS 250 1 GB
Monitor: Samsung T220 1680x1050(to je rezolucija na kojoj ću igrat)
Napajanje: Napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent, 12cm vent
I sada je na vama odluka da kažete koji od ona dva procesora da uzmem za igranje? Znači zanima me samo performanse u igrama, i to najviše u budućim. Znači, koji je bolji procesor za budućnost za igre, sa L3 ili sa 4 jezgre?
Evo ljudi, unaprijed hvala na odgovorima i dajte se potrudite dobro odgovorit jer ste vi ti koji će na kraju odlučit o mojoj kupnji.
P.S. Dali će napajanje biti dovoljno jako?