Evo kako vidim da su se pojavile u ducanima zanima me dal moze neko strucniji napisat nesto vise o tome, za sto su dobri ti procovi i ploce , dali se isplate i koliko su brzi/ bolji od am3 platformi....
Hvala
Evo kako vidim da su se pojavile u ducanima zanima me dal moze neko strucniji napisat nesto vise o tome, za sto su dobri ti procovi i ploce , dali se isplate i koliko su brzi/ bolji od am3 platformi....
Hvala
Hvala
HTPC i prosječna kučna računala namijenjena prvenstveno za multimediju i rad, a igranje li-la nisu tamo jaki osim ako nestaviš eksternu karticu.
U FM1 možeš samo staviti Fusione.
Fusion se sastoji od bobcat procesora (2,3,4 jezgre. To je modificirani athlon II) i jedne radeonke HD6**0 zavisi do modela sve je to unutar samo jednog čipa zvanog APU.
Uglavnom nije bolje/brže od AM3/AM3+ jer na ta dva socketa pašu dosta jači procesori tj. Phenomi II, a s rujnom i Bulldozeri
Hvala
Imaš dole u ovim temama, dosta toga opisano o čemu se tu radi i kaj se može postič i napravit kaj se tice samog APU tj procesora i GPU pa nema frke.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-apu-a8-3850-overclocking/107829.aspx
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-apu-a8-3850-undervolting-1420v-1136v/107186.aspx
Hvala
to su ti procesori s integrianim grafičkim procesorom, u biti performanse samog procesora ne odudraju od četverojezgrenih athlon am3 procesora, ali su zato perfromanse grafičkog procesora bolje od dosta integriranih rješenja
uglavnom FM1 platforma je namjenjna uglavnom multimediji
hvala puno svima na rasvjetljavanju ...:)
Pišu ljudi ovdje svašta. Llano nije modificirani Athlon II x4 niti okrlješteni Phenom II x4. To je sasvim nova arhitektura. I jedan A8-3850 je po snazi negdje između Athlon II x4 na 2,9 GHz i Phenom II x4 na 2,9 GHz što se same procesorske snage tiče. No što se tiče uporabe integrirane grafičke (APU) skupa s procesorom za određene izračune - tu je teoretski puno jači, no ne znam baš da je itko otkrio koje su tu aplikacije... xD
A8-3850 vs Athlon II x4 635: http://www.anandtech.com/bench/Product/399?vs=122
Pišu ljudi ovdje svašta. Llano nije modificirani Athlon II x4 niti okrlješteni Phenom II x4. To je sasvim nova arhitektura. I jedan A8-3850 je po snazi negdje između Athlon II x4 na 2,9 GHz i Phenom II x4 na 2,9 GHz što se same procesorske snage tiče. No što se tiče uporabe integrirane grafičke (APU) skupa s procesorom za određene izračune - tu je teoretski puno jači, no ne znam baš da je itko otkrio koje su tu aplikacije... xD
A8-3850 vs Athlon II x4 635: http://www.anandtech.com/bench/Product/399?vs=122
Llano
All models feature upgraded Stars (Phenom II architecture)CPU cores (Husky) with no L3 cache, and with Redwood-class integrated graphics on die (BeaverCreek for the dual-core variants and WinterPark for the quad-core variants).
Nova arhitektura nemože nikako biti. Nova arhitektura je tek bulldozer.
Upravo sam pročitao jdnu dobru recenziju gdje uspoređuju direktno Phenoma X4 Athlona X4 i Llano A8 3850 samo što se tiče procesora ( dakle u igrama za usporedbu je korištena HD 6870 ). Sva tri su na istom taktu na 2.9 Ghz i rezultati su zanimljivi. Llano ima iste performanse kao i Phenom x4 !!! Dakle jako zanimljiv procesor kad se uzme u obzor i da ima najbolju integriranu grafiku već !!
Upravo sam pročitao jdnu dobru recenziju gdje uspoređuju direktno Phenoma X4 Athlona X4 i Llano A8 3850 samo što se tiče procesora ( dakle u igrama za usporedbu je korištena HD 6870 ). Sva tri su na istom taktu na 2.9 Ghz i rezultati su zanimljivi. Llano ima iste performanse kao i Phenom x4 !!! Dakle jako zanimljiv procesor kad se uzme u obzor i da ima najbolju integriranu grafiku već !!
dobar je izbor ako neces kupovati grafičku, ako hoces, onda vec nije.. pa i athlon i phenom ti na istom taktu imaju mizerno različite performanse, a razliku možeš osjetiti tek u L3 love aplikacijama
Pa normalno da ima iste performanse, ko Phenom II X4 kad je to malo ušminkana stara K10 arhitektura a izgleda da to treba opet spomenut Phenom II X4 ima 2mb L2 Cache dok LIano X4 ima 4mb L2 Cache znaci duplo pa mu nedostatak L3 Cache i ne smeta uopce.
Phenom u nijednoj igri nije bio bolji od A8, a pri tome mislim i u onim igrama gdje inače bude brži od Athlona ( očito radi l3 cachea ). Znači NEMA prednosti Phenom X4 nad A8 procesorom iako Phenom ima l3 cache. Ali ipak, za gaming konfiguracije bih preporučio AM3+ ploču ( radi budućeg bagera ) što automatski znači i Phenoma x4, jel FM1 socket prima samo Llano procesore. Uglavnom, poanta je da onaj tko uzme FM1 ploču i A8 Llano procesor, kupnjom grafe negubi ništa na igrama u usporedbi na Phenoma X4.
Evo Linus je poredio PII 1100T i A8-3850:
https://www.youtube.com/user/LinusTechTips#p/u/13/yQpfgiQd7WU
Phenom u nijednoj igri nije bio bolji od A8, a pri tome mislim i u onim igrama gdje inače bude brži od Athlona ( očito radi l3 cachea ). Znači NEMA prednosti Phenom X4 nad A8 procesorom iako Phenom ima l3 cache. Ali ipak, za gaming konfiguracije bih preporučio AM3+ ploču ( radi budućeg bagera ) što automatski znači i Phenoma x4, jel FM1 socket prima samo Llano procesore. Uglavnom, poanta je da onaj tko uzme FM1 ploču i A8 Llano procesor, kupnjom grafe negubi ništa na igrama u usporedbi na Phenoma X4.
nema prednosti, nema puno ni nedostatka, osim što je X4 955 oko 800 kn, a A8 3850 oko 1000kn + što ti kod igara ta grafika ne treba + što trebaš novu platformu upitne nadogradnje
To je usporedba 6 protiv 4 jezgre i to još je Phenom i na većem taktu i još sa najjačom grafom gdje mora doći do izražaja jači CPU.