Navodno će hibridni CF biti prepoznat pod nazivom HD6690.
Inače, Llano ide u CF sa Turks čipom (HD6670 i HD6570).
Navodno će hibridni CF biti prepoznat pod nazivom HD6690.
Inače, Llano ide u CF sa Turks čipom (HD6670 i HD6570).
Dokad će amd gurat AM3 šteker?
Dokad će amd gurat AM3 šteker?
Nazivom dok se ne pojavi DDR4 memorija u širokoj potrošnji.
Logistikom...već je AM3 dao svoje, pravi AM3+ ima prilično drukčiju, da ne kažem moćniju logistiku, govorim naravno o BAJOSU...nikako da mi izađe taj glupi izraz iz glave od kad sam neki dan gledao onaj Gigabyteov filmić o tač bajosu.
Prema fudzilli koja je opet dobila podatke sa drugog sjata , objavljeni su prvi rezultati 3DMark Vantage I PCMark Vantage testu gdje je 8 jezgreni bulldozer koji je 25 % jači od Phenom-a II X6 1100T i negdje po preformancama sa intelom i7 2600k po snazi procesora a po grafičkoj snazi koju posjeduje ovaj procesor (hd 6670 ) dosta je jači od intelovih grafičkih kartica .
Evo i link :
http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/iste-AMDnin-8-cekirdekli-Bulldozer-FX-islemcisi-icin-test-sonuclari.htm
Zapravo iz ovog tu ništa konkretno nismo saznali, osim vec poznatih stvar da je Liano A serija tj pod oznakom A8 zapravo cetverojezgreni APU dobar itekak jer smo vidli konkretne testove. To znamo ovak i onak da je Intel grafika u banani, negdje im se usput zagubil DX 11 ništ novog taj cetverojezgreni APU je tu prikazan u usporedbi sa i5 2300 i to je ok sve štima.
"In combined PCMark and 3DMark Vantage tests the most powerful A8 series Llano outpaces the Core i5 2300 and comes close to the Core i7 2600k. However, in terms of CPU power alone, it is still behind the Core i3 2100. In the graphics department, no Intel part is a match for any Llano core."
Kaj se tice Buldozer procesora nista bitnog treba procekat jos 30 dana, opet ne kuzim cemu ovak nekaj vezano za njih izbacit bez realnih testova samo PCMark ili 3DMark Vantage dajte sve ostale normalne testove a ne samo taj okvirni manje bitan dvojac fuckaš to.
hoce li se moći upariti grafička u procu sa "običnom" grafičkom (nekim radeonom 6xxx npr.) ?
ako da onda će to bit poso :)
Moci ce, samo nisam siguran s kojim tocno modelima.
bulldozer nema ugradenu grafu u sebi.
Prva ASUS am3+ 990x maticna
http://www.overclock.net/hardware-news/1007479-guru3d-asus-amd-990x-motherboard-surfaces.html
hoce li se moći upariti grafička u procu sa "običnom" grafičkom (nekim radeonom 6xxx npr.) ?
ako da onda će to bit poso :)
Moci ce, samo nisam siguran s kojim tocno modelima.
bulldozer nema ugradenu grafu u sebi.
hahh vidi td a neznate ni ocemu pricate.Prva generacija zambezija nema ugraden graficki proc u sebi.informirajte se
hahh vidi td a neznate ni ocemu pricate.Prva generacija zambezija nema ugraden graficki proc u sebi.informirajte se
prva generacija zambezija ?
pa postoji samo jedna jedina.
http://www.overclock.net/hardware-news/1007479-guru3d-asus-amd-990x-motherboard-surfaces.html
Kakva joj je ti regulacija?Ja sam izbrojao 8 kockica,to znaci 6+2?
Kakva joj je ti regulacija?Ja sam izbrojao 8 kockica,to znaci 6+2?
"The AM3+ Black socket is powered by 8-phase Digi+ VRM, cooled by a large heatsink that sits next to the northbridge heatsink."
prva generacija zambezija ?
pa postoji samo jedna jedina.
Gle prva generacija je zambezi(on NEMA ugraden graficki proc u sebi)
Druga generacija koja je na redu 2012 je kodnog imena KOMODO i on ce imat ugraden graf. proc u sebi(ili neku vrstu pod grafickog sustava ni oni neznaju vise:citaj trinity neki blalba)
AsRock se gadno zeznuo na 880G PRO3 i 890GX PRO3 je stavio 4+1 fazu vec se vidi da ce izgubit dosta kupaca i moc ce se flashat bios od 890 jer je sve isto osim samog cipseta i brze grafike
AsRock se gadno zeznuo na 880G PRO3 i 890GX PRO3 je stavio 4+1 fazu vec se vidi da ce izgubit dosta kupaca i moc ce se flashat bios od 890 jer je sve isto osim samog cipseta i brze grafike
Nisam mogao vjerovati ali Are they f?cking serious?
Nisam mogao vjerovati ali Are they f?cking serious?
Nije se ništ zeznul Asrock, 4+1 Phase je dosta bez frke za proc do 100W TDP-a znaci svaki novi Buldozer proc osim onih najacih od 125W neki X8 kaj drugo normalno i to je to
Potpuna istina, i ja isto, iako znam taj podatak, svejedno cijelo vrijeme izjednačavam buldija sa novim APU-om, iako ustvari u tom pakovanju stiže nešto kasnije...
Predobra MBO....i odlicno izgleda! Asus rulez!
Predobra MBO....i odlicno izgleda! Asus rulez!
Piši jedan minus debeli za onaj hladnjak plavi na cipsetu, koji je vec prije spomenut s obzirom kak je napravljen to je šrot na kubik kak ce to uopce kaj ohladit cisti bezvezni sminkeraj.
Evo neke "najave" Asusa:
http://www.techpowerup.com/145301/ASUS-M5A-Series-Socket-AM3+-Motherboard-Lineup-Detailed.html
Evo neke "najave" Asusa:
http://www.techpowerup.com/145301/ASUS-M5A-Series-Socket-AM3+-Motherboard-Lineup-Detailed.html
Vidio prekjučer na PCEkspertu...
BTW:
Tvoja ASRockica Fatality je loše prošla u novom BUG-u XD
Odavno smo zaključili da su bug testovi fake and gay..
Best buy printer im je onaj kojem su boje 350kn (a printer 300lollololo).
Tvoja ploča je dobila jedva ocjenu 3, a moja ASRock i MSI 4 i 4.
Po kojem pravilu se ocjenjuje u BUG-u?
Jednostavno, imaju kockicu i bacaju je. Ako se dobije broj od 1 do 5, to se upiše kao ocjena,
a ako se dobije 6, bacaju ponovno..
Odavno smo zaključili da su bug testovi fake and gay..
Po kojem pravilu se ocjenjuje u BUG-u?
Tko da više para, dobije višu ocjenu.
Zato čitam Anandtechove review-e, tamo nema laži i potplaćivanja...
ASRock ne plaća reklamu, oni su sami sebi reklama... 3. mjesto u svijetu u 3 godine
samostalnosti, to čak ni ABIT nije mogao napraviti, koji je 4 godine zaredom bio 3. u svijetu,
ali nakon preuzimanja ABIT-a je sve krenulo nizbrdno..
Koliko bi se sad taj AM3+ trebao koristiti? Hoće bit malo duže ili će kao s.1156 odma EOL??
Koliko bi se sad taj AM3+ trebao koristiti? Hoće bit malo duže ili će kao s.1156 odma EOL??
AM3+ neće tako brzo u EOL, jer AM3+ podržava i stare AM3 procesore:
- Athlone II, Phenome II, Semprone AM3 serije, dakle sve danas raspoložive procesore.
A bit će aktualan do AM4 platforme -> DDR4.
S tim da je mogće da će AM4 CPu-i pasati na AM3+ ploče, ako budu imali DDR3 kontroler.
No to je opet malo previše u budućnosti, o tome radi sada AMD, tako da se ne želim s tim zamarati..
Ali ne, neće se tako brzo mijenjati socketi kao kod Intela (niti će stariji hladnjaci gubiti podršku za nove ploče).
Svaka čast podršci za coolere. Cooler sa socketa AM2 ili čak 939 paše na AM3+.
Da sam išao na core i5 750 umjesto phenoma II x6 morao bih i cooler drugi kupit jer ovaj Mugen 2 (not revision B) nema podršku za socket 1156 i 1155.
Istina da su bug-ovi reviewi li-la, neuzimam ih za ozbiljno.
Mene je Bug razocarao sa VX450 testiranjem pred malo.Ispalo je skoro da je neka skupa kanta koja je gora od CX430.
Meni je čitanje BUG-a/VIDI-a/PCCHIP-a nešto kao čitanje romana za nas Geekove:
- Lijepa je fabula ozbiljniji tekst tražim negdje dalje.
Ako hoću nešto informativno, onda su ti mjesečnici "ok" za ubiti vrijeme (najviše na WC-u),
ali za nešto konkretnije - Anandtech i ostali Web Portali.
80% svih BUG testova nemaju veze s vezom što drugi kažu, al eto..
Svaka čast podršci za coolere. Cooler sa socketa AM2 ili čak 939 paše na AM3+.
Da sam išao na core i5 750 umjesto phenoma II x6 morao bih i cooler drugi kupit jer ovaj Mugen 2 (not revision B) nema podršku za socket 1156 i 1155.
Istina da su bug-ovi reviewi li-la, neuzimam ih za ozbiljno.
Ljepo je to za coolere,ali ja sam imao problema sa stavljanjem Katane 3 na M3A770DE jer jedna kopca da se hladnjak stegne je bila blokirana od hladnjaka northbrigea i samo na silu se moglo "zakopcat".
Zato fino odeš na stranice proizvođača hladnjaka i vidiš s kojim je sve pločama isprobano.
Proizvođači ploča rade standardne - socketom propisane dimenzije rupa i udaljenost coolera,
a za aftermarket coolere brigu moraju voditi sami proizvođači coolera.
Ista stvar je i sa RAM-ima. Proizvode se tako da ne smetaju po visini stock cooleru i elementima ploče,
a ne aftermarket CPU coolerima.