Zamrzavanje laptopa HP 6715b

poruka: 19
|
čitano: 10.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imam laptop HP 6715b, ima instaliran windows 7 pro x64, nekada mi se događa da se ekran ugasi, a sam laptop se zamrzne i ne reagira na tipkovnicu, jedino držanjem tipke za paljenje se ugasi do kraja i onda se mora ponovno palit, ako tko zna nešto o ovome neka pomaže. Hvala.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina

jeli radio na nekom drugom os-u ranije.

osobno ga imam 3godine i 3 mjeseca. znam jos taj stoj kod 4 korisnika.

vrhunske mashine,sa malim slovom (b) krasilo sinonim kvalitetne biznis izvedbe.

eto,samo nisam 64bit os gonio, sve od xp-a,viste i sedmice + linux.

jesi siguran da neka aplikacija ne vrsi smrzavanje?

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da pogodim: ekran se ugasi ali ostane raditi pozadisnko osvijetljenje? To ti je poznata greška kod Cijele Hp 67xx serije a do nje dolazi zbog učestalog prebacivanja na stand-by

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ne. Te iste programe koristim i na xp-u. Baš sam gledal malo po ostalim forumima, jedan lik ima isti problem i na xp.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina

ima li gdje link od tog infa.

prvi put cujem za takvu pojavu u 3 godine vremena.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E baš tako, koristim stand by, kad se to dogodi izgleda koda se koristi crna pozadina, ali bez ičega.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Zamrzavanje laptopa HP 6715b
Valentin17 kaže...

Imam laptop HP 6715b, ima instaliran windows 7 pro x64, nekada mi se događa da se ekran ugasi, a sam laptop se zamrzne i ne reagira na tipkovnicu, jedino držanjem tipke za paljenje se ugasi do kraja i onda se mora ponovno palit, ako tko zna nešto o ovome neka pomaže. Hvala.

Pregrijavanje?

Google IS your friend!!!
17 godina

mozda to nisam dozivio jer mi je stalno "never".

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Mislim da bi to moglo biti ovo što kaže YEO. Laptop preko dana stavljam na stand by, ali ja to na xp nisam primjetio, možda zbog ne tako učestalog korištenja stand by moda. Budemo probali bez korištenja stand by.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 20:17 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Zamrzavanje laptopa HP 6715b
Valentin17 kaže...

Mislim da bi to moglo biti ovo što kaže YEO. Laptop preko dana stavljam na stand by, ali ja to na xp nisam primjetio, možda zbog ne tako učestalog korištenja stand by moda.

Ajde molim te samo pomocu nekog jednostavnog programcica (poput HWMonitor-a) provjeri temperature, samo da mi srce bude na mjestu...

Google IS your friend!!!
15 godina
neaktivan

Ovako. Upravo radim na tom laptopu (HP 6715s zapravo) i imao sam slične probleme prije par godina. Naime dešavalo se da se random zgasi ekran kad koristim Firefox, kad igram Cod2(samo kod učitavanja mapa u multiplayeru), dok se kod IE-a to nikad nije dešavalo, niti kad igram Dotu. Neznam točno sad više na kojoj stranici sam našao tu informaciju, ali samo pod google upiši HP compaq 6715 black screen i vidit ćeš puuno rezultata.

Ja sam svoj problem riješio slično kao i torrente. Postavi u opcijama da kad pritisneš stand by tipku, da se ne desi ništa, nego da se samo zgasi ekran( jako korisno kod skidanja sa torenata). Iako to nije "najzdravije" prema ekranu(meni nakon par godina već počinje titrati).

EDIT: Torrente, našao sam. Na bug forumu http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/hp-6715b-pitanja-odgovori/2186.aspx post 22 od hudo

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 20:28 (yeo).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina

Ma temperatura procesora je stalno ispod 50 *C, a matične 46 *C, imam instaliran EVEREST za to. Hvala svima na pomoći, probat ću bez korištenja stand by pa ću vidit hoće se pojavljivat opet.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 20:28 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina

Pogledao sam post, isti problem. Hvala.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina

i sudjelovao sam na temi,skoro prije 3 godine :)

nisam tome pridavao paznju,jer se ticalo igara.

znaci,identicno se ponekad dogodi na standby-u.

ako je tako,jedino ga ostavit da stalno radi.

nema nista lose da hdd stalno radi,vazno je da ekran ode spavati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa da. bolje nego svako malo gasit pa palit, nariktat u power options gašenje ekrana kada se poklopac zatvori i gotovo.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zamrzavanje laptopa

evo ovako.. ja očajnički trebam pomoć!!!
imam laptop već opisan na profilu..
u subotu sam JA saam sebi instalirao Windows XP Professional SP3.. falilo mi je nekoliko drivera, ali sve sam ih uspio skinuti, i prikladno update-ovati..
ii, tako.. ja dobre volje jer sam uspio "popraviti" laptop.. uključim ja USB.. i nakon 3 sekunde, laptop se zamrzne.. i ne reagira ni na šta, osim na RESET :O
kao što već rekoh, OČAJNIČKI trebam pomoć, mislim da je najbolje rješenje da ponovno instaliram Windows, ali to mi se u ovom trenutku ne radi! :S
MOLIM POMOĆ! :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trebao bi pomoc.

Radi se o laptopu HP 6715s.

Jutros je sve bilo OK, popodne otisao raditi i sad se vratim s posla i upalim laptop i samo mi stoji crni ekran.

Znaci, ne pokaže se niti ono prvo citanje od BIOS, sve normalno, vrti ventilator, dvd, wi-fi ne svijetli i ekran crni kao da je komp ugasen?

Jel otisla graficka ili sta da napravim da provjerim sta bi moglo biti?

SVe sugestije, ideje ili pomoc su dobro dosle {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Boot problem - i to ovakav.

Kada uspijem upaliti laptop (nakon valjda 5,6 pokušaja i namještanja konektora od punjača) događaju se zanimljive stvari.

Valja prvo reći kako baterija ne služi ničemu jer se uopće ne puni i kako najmanje prčkanje po konektoru od punjača uzrokuje gašenje laptopa.

Prvo je bio instaliran xubuntu (i to na način da je hard stavljen u drugi komp jer laptop je nakon nekog vremena gubio komunikaciju sa dvd pogonom, bilo da se radilo o linux ili win instalaciji), koji je radio savršeno. Nije bilo problema sa grafikom, zvukom, wlanom, hardom - ni sa čim.

Na 99% slučajnih gašenja (prčkanja po konekoru od punjača, pomicanja laptopa i tak) laptop se pokretao normalno, a onaj 1% predstavlja zamrzavanje prilikom GRUBa.

Laptop normalno sve odradi od GRUBa, tamo se zadrži sekundu i onda - NIŠTA. Ne funkcionira više ništa! Slika je zamrznuta, tipkovnica ne reagira.

Laptop isto reagira na svaki linux live cd ili usb-a - bootanje do live splash screena i puf - gotovo. Stillness.

Aaaali sad mi, za razliku od prije, dopušta instalaciju win xpa kojeg normalno očita i instalira (a prije nije htio nego je i na njemu zapinjao).

Laptop također blokira na bilo kakav linux koji se vrti samo na ramu.

Također sam pokušao pokretati instalacije linuxa iz samih windowsa. Instalacija krene dobro, ali kada se dogodi restart i kad treba odabrati nastavak instalacije ili boot sa harda sve se opet spontatno smrzne.

Ako netko zna gdje treba udariti ovo smeće od laptopa da mi dopusti instalaciju linuxa nek me informira. Za nagradu šaljem topli pozdrav i veliko hvala

ps

laptalo na windowsima za mene ne postoji. točka.

više mi vrijedi pokvaren nego na windowsima

They say I got a lot of water in my brain

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice