Inace rijec je o laptopu , hvala vam unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To znači da ti grafička dijeli memoriju sa laptopom do 1GB.
Povećanjem memorije laptopa neće doći do povećanja dijeljive memorije, znači i dalje će bit do 1GB odjeljeno za GF karticu.
Ako imaš npr 4GB rama, a graf uzima 1GB, onda će ti efektivne radne memorije biti 3GB
Povećanjem rama na npr 8GB, ti ćeš još uvijek moći za grafičku dodijeliti max 1GB.
Količinu memorije koju ćeš udijeliti grafičkoj se podešavaju u biosu (vjerojatno u 1gb - 512mb - 256mb - 128mb)
Hvala vam svima na izdvojenom vremenu :)
Ako imaš npr 4GB rama, a graf uzima 1GB, onda će ti efektivne radne memorije biti 3GB
Povećanjem rama na npr 8GB, ti ćeš još uvijek moći za grafičku dodijeliti max 1GB.
Količinu memorije koju ćeš udijeliti grafičkoj se podešavaju u biosu (vjerojatno u 1gb - 512mb - 256mb - 128mb)
Ali ne preko 1GB, zbog čega onda TD? Ako nisam upravu molim da me se ispravi a ne samo TD.
Ovo zamolba ne odnosi se na tebe sisko93 i ako sam te citirao nego na ove fantomske TDove.
Hvala kralju . A da li bi mi jos ovo znao reci u pitanju je laptop asus f6v 13.3" . On ima 2,4 core 2 duo procesor , sa 2 gb rama i tom navedenom grafickom . Koliki taj laptop ima kapacitet sto se tice rama ? I da li bi ja mogao na njega da furam xp posto je sada win7 , msm da li bi sta bilo kada bi oborio sistem ?
Hvala ti unaprijed i svima vama :)
Što se tiče XP, on bez problema može ići na njega, također ugradnjom dodatnih rama, može on vrtiti i Win8
@Vakaka... ne zamaraj se glupostima, odgovor (nažalost svih nas normalnih) nećeš dobiti.
Što se tiče XP, on bez problema može ići na njega, također ugradnjom dodatnih rama, može on vrtiti i Win8
@Vakaka... ne zamaraj se glupostima, odgovor (nažalost svih nas normalnih) nećeš dobiti.
Znam to kralju ,nego me zanima da li ti znas koliko taj laptop moze podnijeti rama ? Tj. do koliko ga mogu donagraditi ? Dal 4-6-8-12-16 gb ? To ne mogu nigdje naci ,a to me zanima :)
Ok , hvala ti puno .