Pitanje za graficku

poruka: 11
|
čitano: 2.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pitanje za graficku
Sta znaci ATI HD 3470 up to 1gb , msm to je graficka ,ali sta znaci to up to 1 gb ? I da li sa povecavanjem rama ce doci i do povecavanjem graficke ?
Inace rijec je o laptopu , hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pitanje za graficku
CasperCannon kaže...
Sta znaci ATI HD 3470 up to 1gb , msm to je graficka ,ali sta znaci to up to 1 gb ? I da li sa povecavanjem rama ce doci i do povecavanjem graficke ?
Inace rijec je o laptopu , hvala vam unaprijed

To znači da ti grafička dijeli memoriju sa laptopom do 1GB.

Povećanjem memorije laptopa neće doći do povećanja dijeljive memorije, znači i dalje će bit do 1GB odjeljeno za GF karticu.

15 godina
Grafička dijeli memoriju od rama do max 1GB
Ako imaš npr 4GB rama, a graf uzima 1GB, onda će ti efektivne radne memorije biti 3GB
Povećanjem rama na npr 8GB, ti ćeš još uvijek moći za grafičku dodijeliti max 1GB.
Količinu memorije koju ćeš udijeliti grafičkoj se podešavaju u biosu (vjerojatno u 1gb - 512mb - 256mb - 128mb)
11 godina
neaktivan
Aham , znaci ispravi me ako grijesim . Ja zelim da uzmem laptop sa 2 gb rama koji ima tu pomenutu graficku , nadogradnjom rama na 4 ili 5 gb , ja bi imao graficku od 1 gb ?
Hvala vam svima na izdvojenom vremenu :)
17 godina
sisko93 kaže...
Grafička dijeli memoriju od rama do max 1GB
Ako imaš npr 4GB rama, a graf uzima 1GB, onda će ti efektivne radne memorije biti 3GB
Povećanjem rama na npr 8GB, ti ćeš još uvijek moći za grafičku dodijeliti max 1GB.
Količinu memorije koju ćeš udijeliti grafičkoj se podešavaju u biosu (vjerojatno u 1gb - 512mb - 256mb - 128mb)

Ali ne preko 1GB, zbog čega onda TD? Ako nisam upravu molim da me se ispravi a ne samo TD.

Ovo zamolba ne odnosi se na tebe sisko93 i ako sam te citirao nego na ove fantomske TDove.

15 godina
tako je, a ako se ne želiš igrati na njemu, uvijek možeš smanjiti graf memoriju.
11 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
tako je, a ako se ne želiš igrati na njemu, uvijek možeš smanjiti graf memoriju.

Hvala kralju .  A da li bi mi jos ovo znao reci u pitanju je laptop asus f6v 13.3" . On ima 2,4 core 2 duo procesor , sa 2 gb rama i tom navedenom grafickom . Koliki taj laptop ima kapacitet sto se tice rama ? I da li bi ja mogao na njega da furam xp posto je sada win7 , msm da li bi sta bilo kada bi oborio sistem ? 
Hvala ti unaprijed i svima vama :)  

15 godina
Pa ako ima 2GB, graf koristi 1GB, očito je kako će ti korisnih rama ostati još 1GB (matematika 1. razred, ako ne i predškola :D )
Što se tiče XP, on bez problema može ići na njega, također ugradnjom dodatnih rama, može on vrtiti i Win8

@Vakaka... ne zamaraj se glupostima, odgovor (nažalost svih nas normalnih) nećeš dobiti.
11 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
Pa ako ima 2GB, graf koristi 1GB, očito je kako će ti korisnih rama ostati još 1GB (matematika 1. razred, ako ne i predškola :D )
Što se tiče XP, on bez problema može ići na njega, također ugradnjom dodatnih rama, može on vrtiti i Win8

@Vakaka... ne zamaraj se glupostima, odgovor (nažalost svih nas normalnih) nećeš dobiti.

Znam to kralju ,nego me zanima da li ti znas koliko taj laptop moze podnijeti rama ? Tj. do koliko ga mogu donagraditi ? Dal 4-6-8-12-16 gb ? To ne mogu nigdje naci ,a to me zanima :) 

15 godina
na njihovoj stranici piše do 4GB
11 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
na njihovoj stranici piše do 4GB

Ok , hvala ti puno . 

1
Nova poruka
E-mail: