Pavilion dv7-5000em ili ProBook 4720s

poruka: 20
|
čitano: 11.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

S obzirom da se bavim Grafičkim dizajnom i naprednom animacijom, a nemam puno love koji od ova dva modela bi po Vama bio bolji izbor (s ciljem da me služi i pokrije nove tehnologije 3-4 godine).

Pavilion - http://www.telebit.hr/NB-HP-Pavilion-dv7-5000em--XE379EA--Intel-Core-i7-2630QM-2-0GHz--4GB-DDR3-1333--17-3--LED-1600-x-900--640GB--ATI-HD-6570/p/488853014.aspx

ProBook - http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-probook-4720s-xx838ea--torba/40611

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Taj prvi svakako.. {#}

Nisam ginekolog al mogu pogledati...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Planiram kupiti na karticu, pa mislim dati 200kn više mjesečno i kupiti ipak ovaj Pavilion.

Toliko je bolji zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pavilion dv7-5000em ili ProBook 4720s

Između ta dva modela, Pavilion je jači za svaku pojedinu konponentu, ipak je i toliko skuplji (cca 1.5-2.000kn).

Ovisi za što ti je potreban, ne što misliš da ti je potrebno... (sad ću pojasniti).

Recimo ProBook, imaopciju dockinga, što je vrlo praktična stvar za radni notebook.

Druga važna stvar (koja nije uvijek istaknuta je trajanje garancije, jer kvarovi-popravci su obično 70+ % cijene novog. Provjeri dali je garancija 3g. odnosno 1g.

-Također, provjeri mogućnost-cijenu produljenja garancije.

Uz Pro je i torba, torbu svakako moraš kupiti..

Pa sad o teh. stvarima:

-CPU, i7 vs i3 osnovna razlika je u podržanim teh. ne toliko u brzini. Recimo VT, količina cachea i jezgri. S tim je povezana i potrošnja i zagrijavanje.. to su nepoželjne stvari nanotebooku ako mu je namjena pranosivost, autonomija baterije..

-VGA, igre i par spec. slučaja kad ima koristi, opet isto kao CPU, potrošnja i zagrijavanje..

Veći HDD 640 vs 500 na notebooku je manje važno, ali je vjerojatno i brži 7.2-5.4, što povlači opet i potrošnju i rizik od kvara (ali je s HDDom kvar pitanje sreće). Rekao bi da je 250GB dovoljno, ako nije to se na notebooku rješava ext.HDDom, pa meni nije presudan kriterij.

Ostale teh. pojedinosti su dovoljno slične (čak za bilo koji drugi notebook). Može biti recimo 3xUSB ili više, ako koristiš miša i još par priključaka kao mobilni internet, USB-flash ili HDD.. 3 priključka zna biti nedovoljno. Može biti kriterij HDMI (za spajanje na TV) ili eSATA ukoliko imaš takav disk (nije toliko korisno kao USB, često je univerzalan USB-eSATA).

Pa sad ponovo promisli što ti je potrebno, dali u radu možeš uopće primjetiti razliku CPU i VGA i dali to vrijedi te razlike u cijeni.

Notebook kupuješ ti, za svoj novac, za svoje potrebe (ne za naše...) inače bi kao usporedbu između fiće i ferrarija odabrao ferarri. No to i košta a prijenosna računala nisu prava zamjena za desktop (možeš za tu razliku kupiti jeftino računalo.. dok monitor, miš i tipkovnica mogu biti zajednički pa nisu direktan trošak).

Jedna sitnica s rezolucijom monitora, dosta modela je s 15.6" /1366x768 to može biti malo za rad, dv7 je 17.3" i 1600x900 to bi moglo biti kao važan kriterij jer je direktno povezano s ugodnošću u radu ali isto tako i s performansama (igre na nativnoj rez.), potrošnje i težine notebooka. Tako bi u primjeru neke igre, ta dva notebooka dale slične rezultate jer koliko je dv7 jači, za toliko je i zahtijevnija grafika. Ako je na bateriji to je razlika u 1sat rada...

Ne zaboravi, ti biraš (prema svojim kriterijima ovisno što ti je stvarno bitno. Da je u pitanju mobitel tražio bi da je manji, lakši i baterija).

edit: kupnja na karticu je uvijek povoljnija u većim trg.centrima, mali dućani znaju biti skuplji i 10%. ... kao što uvijek postoji neka 'akcija', koja može bit dovoljan rzalog. Kad se odlučiš za model, prvjeri druge trgovine za cijenu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 10:22 (ihush).
16 godina
neaktivan

Zavaljem na iscrpnom odgovoru.

Ono za što će mi trenutno koristiti su svi Adobe programi (posebno Photoshop i Flash), a uskoro možda i Maya (za naprednije animiranje). Za igranje mi i nije bitno (osim možda ponekad mojoj djeci:)).

Što se tiče broja USB-a, miša ću koristiti umjesto Touch Pada koji nije baš dobro izveden u ovim modelima (ili možda znate ima li mogućnost isključivanja). Na internet se priključujem bežićno tako da mi USB i nije od tolike važnosti.

S obzirom da često koristim externi hard, žao mi je da nema 3.0 priključak.

Danas sam našao izložen ProBook i i sviđa mi se što je metalni iz vana (i nije toliko lakiran:)). I za Pavilion sam mislio da je metalni, ali u BUG-u broj 218, piše da je plastični (to me sad zbunilo jer mi se jako sviđa vanjski izgled).

Isto, na nekom forumu sam našao da je verzija Paviliona dv7 - 5000em povučen iz večine prodavaona (konkretno iz Protisa) jer ima problema sa chipsetom. Taj isti chipset ima i model Pavilion dv7 - 4030em pa mi sada nije jasno.

Naravno da se bojim kvara i da mi je bitna garancija, ali oba navedena imaju garanciju na godinu dana, a na 3 godine košta nekih 1000 kn. Što i nije toliko puno kad znamo koliko košta samo i popravak najmanjeg kvara.

S druge strane, od prijatelja sam dobio informaciju da se serija ProBook 4720 dosta kvari:( Ja se nadam da je i s ostalima tako, samo što se HP najviše prodaje).

Što se tiče torbe, vidio sam je i nije me oduševila, tako da s obzirom da laptom moram nosit na posao ionako moram razmislit o nabavci druge (čvršće).

Kako mi se stvarno sviđa Pavilion, ima li netko tko ga posjeduje ili ga je koristio pa može podijeliti iskustva (dobra i loša).

16 godina

-za navedene programe, svakako uzmi što jači CPU. DV7 je tad logičan izbor (osim cijenom).

Samo je pitanje dali rizikovati sa Sandy bridgeom.. (problemi s kontrolerom). Notebook ipak nije zamjena za desktop (kad je potrebna takva snaga).

ili čekati ispravljenu seriju, mada obično naši trgovci uživaju prodajući EU škart.. (možda zato uzeti Pro..).

16 godina
neaktivan

Misliš na ovaj problem: http://www.bug.hr/vijesti/intelov-epic-fail-700-milijuna-/106558.aspx

Koliko sam shvatio to se ne odnosi na laptope, a ujedno "moj" Pavilion ima chipset Intel HM55 a ne P67 ili H67.

Jesam li u pravu ili sam nešto propustio? 

17 godina

imam hp 4520s s i3-380M. to je model s 15.6". touchpad je kritiziran je se sve tipke sastoje od jedne fizički spojene površine i recezente je uglavnom smetalo što se na lijevom i desnom kliku također moglo pomicati miša. ja još imam primjedbu da je na linuxu (ubuntu) loše riješen driver pa je potrebno malo tweak-anja. 

inače oduševljen sam tipkovnicom upuštenom, robušnošću, kvalitetom materijala kućišta. ne škripi, ne savija se, ne ostavlja masne tragove, osim na stražnjoj strani monitora. tu možeš primjetiti otiske prstiju. monitor je 1366x768. iako sam prije ovog laptopa ima desktop s 22" i dalje bez problema koristim GIMP za obradu slika i avidemux za obradu videa. iako mi to nije profesija, mene zadovoljava ta rezolucija, priznajem video koji obrađujem je rijetko veći od 640x480. zamjerka je što mu je utikač za punjač s desne strane gdje mi dođe ruka s mišem tako je žica od punjača uvijek maksimalno savijena da mi ne smeta pri micanju miša. to bi mogao biti problem nakon nekog vremena kao s većinom punjača kojima se žica prežulja. na starijem hp compaq kojeg imam punjač dođe sa stražnje strane, mislim da je to bolje rješenje. 

ekran je anti-glare tako da pomaže da svjetlost iza leđa ne bude velik problem. puno je bolje nego kod onih glossy modela. npr. kolega na poslu ima dell inspiron i kad radi u cad programu na crnoj podlozi lijepo vidi svoj odraz lica na monitoru, skoro pa ne možeš radit. ovdje to nije slučaj. svaki dan sam sve zadovoljniji. naravno da sam imao više novaca(skoro duplo bi trebalo), ne bih ni trena dvojio da uzmem neki dv7

*da, zaboravio sam reći da se laptop jako malo grije. barem se meni tako čini. ima ventilator sa lijeve strane, ispod laptopa nema ništa. za vrijeme igre puše toplo van, al bez problema ga mogu držati npr. na kauču dok neke druge modele nije moguće, jer im zatvoriš odozdola pritok zraka pa uvijek moraju biti na čvrstoj ravnoj podlozi. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 23:20 (hrvooje).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma i ja sve mislim da riskiram s njime...Čini mi se da će ovo biti bolje dugoročno rješenje. A i ako mi nešto zbog nekog razloga neće raditi kako treba, tu je garancija...Gdje ja sebe sve tješim:)

Nego, koliko sam skužio, TOuchPad se da zaključat. Zar ne? I kučište je aluminijsko (negdje u prošlom Bagu je pisalo da je plastično).

Sve u svemu, javit ću vam kad dobijem ponudu što sam na kraju odabrao. Nadam se da ću moći uzeti nekako bez Win7 i na rate bez kamata, pa možda dobijete slike mog novog Paviliona.

Što se tiče napajanja, ja sam uspio sredit jedno koje se kopča sa zadnje strane (nx 7400), a na njemu sam nekako uspio odvalit "gvint" (kako se to kaže na HR) koji spaja monitor s kučištem... Ali još uvijek sve radi kako treba.

Pa ako je taj izdržao kod mene 4 godine, onda će i ovaj koji ima bolje kučište:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 20:25 (delfin2304).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pavilion izbjegavaj zbog jako lošeg hlađenja... tvornički je to loše izvedeno i imat ces samo probleme kasnije... ja ih imam... 

16 godina
neaktivan

Slavenko...taman sam se bio odlučio i onda opet neka sumnja:) Misliš li da ProBook ima bolje rješenje sa hlađenjem? Koliko vidim na raznim filmićima, čini mi se da je Pavilion malo dignut od stola kako bi ispod cirkulirao zrak. Ja sam i s starim HP-om (Compaq nx7400) imao dojam da se podosta grije, ali ništa pretjerano s obzirom što na njemu radim (CS5).

I što sad? Ima li još netko kakvo iskustvo s Pavilionom?

Čini mi se da je ProBook ipak namijenjen široj populaciji i da neće u potpunosti zadovoljiti moje potrebe (sad u početku kad radim na CS5 će biti super, ali za dvije godine...). Ali opet...koje računalo bez nadogradnje izdrži više. Uf koje li dileme u doba besparice:)

15 godina
neaktivan

Imam navedeni ProBook i Dellov Studio XPS. Probook ima zaista ocajan touchpad, pa ako ti je to bitno savjetujem ti da isprobas prije kupnje. Stvarno je nepraktican za koristenje bez misa.

0 0 hvala 0
16 godina

-zagrijavanje je problem svih notebooka (fizički, fizika..). (pogotovo aluminijskog Applea kojeg je problem držati u krilu).

Pošto su dijelovi kao HDD i ostatak jednaki, samo CPU (potrošnja i toplina su proporcionalni snazi), najviše VGA.

Tako da neka GMA4500 je dovoljna, kao poslovni notebook hladnije rješenje... (no tko bi odolio nekoj jačoj grafi..).

Rješenje je neki docking za hlađenje (i priključke).

16 godina
neaktivan

Da ihush, koji god laptop kupio obavezno ide i docking za hladjenje uz njega. Za malo para dobiješ vrlo dobro hlađenje kad radiš kod kuće{#}

16 godina

-problem je samo u cijeni i prenosivosti.. (kao smisla notebooka). Ali da, to je zgodan dodatak.

Upravo zbog dockinga (Elite/Pro) serija, nije važno dimenzije ekrana, tipkovnica itd.. jer sve potrebno za rad stoji konstantno na stolu. (To je kaoo moguće rješenje dio prvog posta, gdje je cijena Proa vs DV7 dovoljna za desktop računalo ... periferija se spoji na docking). Samo je pitanje ukupne cijene i DV7 je ''privlačniji''.

16 godina
neaktivan

Za žalošću moram obavijestiti da su dv7 -5000em zaista povukli iz trgovina:( Toliko o nadanju da ću ga negdje nači. Sad mi nude neki dv7 4100em, ali i3 procesor i to mi je sad nekako...a kaj da velim (navuko sam se na luksuz u ovih zadnjih nekoliko dana:))

16 godina
neaktivan

Odluka je pala...

čeka se povratak Paviliona DV7 sa ispravljenim matičnim pločama i Sandy procesorom.

Strpljen, spašen!

Kažu da bi krajem 3. mjeseca trebali stići.

14 godina
neaktivan

Krajem 3. mjeseca kazes?

A daj reci jesi li dobija jos ista informacija o tome?

Znam da se ispravni prodaju vec neko vrijeme u Americi, ali o našem tržištu nikako dobit informaciju

14 godina
neaktivan
Sorry sta ti se ubacujem sa pitanjem, ali mogao bi ti se svidjet i ovaj probook...
Naime na poslu ce mi narucit pro book 4720
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=15182
Sto je po meni dobar izbor, jedino me muci sto ima samo dva gb rama, ako nadokupim jos dva da li ce normalno funkcionirat kao i oni sto dolaze original sa 4gb?
Inace na poslu radim sa autocadom i zelim imat otvoren outlook, excel i pdf u isto vrijeme i da sve ide po PSu...

Naravno ako netko ima za predlozit alternativu neka kaze jer imam vremena do srijede.
16 godina
neaktivan

Kupljeno: Pavilion DV7-6002 HP Pavilion dv7-6002em, LE904EA

Intel Core i5 2410M 2,30 GHz, 4096 MB, 17,3'', 1600x900,

SATA 750 GB,

AMD Radeon HD 6770M 1 GB DDR5,

DVD±RW DL, Gbit LAN,BT,802.11b/g/n,

HDMI, USB 2.0 2, 3,43 kg, USB 3.0 2, FPR

Možete zakljućati temu!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:50 (delfin2304).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice