Prije 2 tj stigla mi je baterija iz Kine(ne direktno nego preko jedne tvrtke koja se bavi takvim uslugama) i mislim da nije bila ispravna.
Prije nego što me popljujete -tako joj i treba itd poslušajte dalje...
U pitanju je Dell-ov prijenosnim inspiron 1520 star 4 g.Baterija kad je došla bila je napunjena 60% ja sam je odmah uključila ali nije se punila.Tako je stajala par sati dok je nisam pokušala par puta izvaditi je iz ležišta,upalila i ugasilalaptom ,isključila i uključila punjač.Ispraznila se do 20% i par puna u 5 dana sam je dopunjavala (nikad ispod 20%nije sišla)iako sam opet imala ponekad problema da krene punjenje(priključeno a ne puni se).Odnela sam laptom majstoru da ga malo očisti od prašine jer se nakon 4 g dosta grijao i ventilator se često palio.Kad sam došla po njega rekao je da je baterija ispraznila i otada više ne može se napuniti.Kontaktirala sam preko koga sam je kupila(a oni Kinu) i odgovoreno mi je ovo:
Molim vas da bateriju vratite u orginal pakiranju kako ste ju primili na moju adresu
Da ju ja mogu poslati nazad u Kinu.
Proizvođač želi provijeriti šta se desilo sa baterijom, jer oni svaku bateriju prije slanja ispitivaju, i on je siguran da je baterija bila ispravna kada vam ju je poslao. Sumlja da vaš punjač nije ispravan i da je on uništio bateriju. Ako vam se punjač nakon nekog vremena grije dok se puni baterija vjerojatno vam on nije ispravan.
Ako se utvrdi da su vam poslali neispravnu bateriju poslače vam drugu ili napraviti povrat novca.
Oprostila sam se sa 300kn (koliko je baterija koštala)samo me zanima jesam li ja u nečemu pogrešila i da li je moguće da je bateriju oštetio punjač?On se grije isto kao i ranije....