Lenovo G570 bsod

poruka: 11
|
čitano: 6.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Lenovo G570 bsod

laptop je nov instaliran je gore win 7 ultimate i nakon par dana se počeo rušiti(bsod) odnesen u servis i tamo su stavili neku divlju sedmicu 64-bitnu home premium,  vjerovatno baš za lenovo jer ima lenovo logotip :-S možda su mjenjali i nešto od hardwera ali nisam siguran, nakon što je došao iz servisa opet se ruši i baca blue screen of dead procesor je neki celeron dual core i 2gb rama pa mi nije ni jasno zašto su stavili 64bitnu sedmicu, jel se neko susreo sa tim laptopom i tim problemom, ili bar zna u čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Lenovo G570 bsod

Taj laptop podržava 64 bitnu verziju, zato su možda stavili. Imam takav laptop kupljen u Eurotradeu u Varaždinu, ali kao free dos i gore sam instalirao w7 ultimate i linux lisu. Prethodno sam napravio particije i za sad sve dobro radi i brzo. Malo mi je čudno što Vaš dobro ne radi, pošto Vam je pod garacijom nosite im ga dok ga ne poprave ili zamjene za drugi...

Damir Siročić
13 godina
neaktivan
Lenovo G570 bsod

Molio bih za pomoć!!!

Kupio sam laptop Lenovo G570 i brzo uvidjeo da mi je internet (wlan) spor....naime konekcija između rutera i laptopa konstantno varira...tako da dodje do 1 mbps, kada jedva otvori web stranicu a youtube nikako ne može pokrenuti .... inače wlan mi odlično radi s starim lenovo laptopom(maloprije sam provjerio na speedtest brzinu i ona je maksimalna).....

Lenovo G570 je novi, samo je instaliran windows 7, 64 bit, nisam ni antivirusni instalirao niti sam imao prilike mnogo surfati da pokupim nešto....firewall je uključen

inače imam ruter thompson speedtouch 780i, i nisam imao nešto puno problema s njim zadnjih par godina.

Reinstalirao sam drivere za broadcom karticu, drivere sam dobio uz komp...Na tom cd-u piše da su driveri za wlan, 'non-intel'....

sad  me zanima da li je ovo greška do drivera ili je do kartice??? Da li postoje neki drugi driveri??? Na netu sam našao neke drivere ali neznam šta sve treba instalirati????

Stvarno bih cijenio ako bi mi neko pomogao pošto se jako, jako dugo nisam bavio ovim stvarima

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lenovo G570 bsod

Vjerojatno si krive drivere instalirao.

Traži na službenoj Lenovo stranici ali ne po modelu neko po serijskom broju (serijski broj nalazi se na dnu laptopa)

http://consumersupport.lenovo.com/ot/en/DriversDownLoads/drivers.html

Tako ćeš sigurno skinuti ispravne drivere. Naravno, stare drivere izbriši.

Kakva ti je jakost signala u odnosu na stari laptop?

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru!! Tvoj link mi se nije otvorio, ali sam našao sličan. Na stranici http://consumersupport.lenovo.com/us/en/driversdownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=130485 sam stavio da skida: wireless lan driver (broadcom, atheros, realtek) 5.100.82.15/9.2.0.115/1005.23.622.2011 82.3 MB Windows 7 32bit Windows 7 64bit..... Zanima me da li trebam skinuti još neki driver za wlan???

Da li mogu kod instalacije ovog drivera da u device menageru na network adapteru stisnem update driver???? Da li će tako izbrisati stari driver???

U wlan network connectivity statusu piše: IPv4connectivity --- Internet,  a kod IPv6connectivity ----- no network access.....da li je ovo uzrokuje probleme???

Što se tiče jakosti signala ona je konstatno odlična, odnosno stalno je s 5 'vertikalnih crtica'.

Pozdrav i hvala još jednom

14 godina
protjeran
nivano83 kaže...

Hvala na odgovoru!! Tvoj link mi se nije otvorio, ali sam našao sličan. Na stranici http://consumersupport.lenovo.com/us/en/driversdownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=130485 sam stavio da skida: wireless lan driver (broadcom, atheros, realtek) 5.100.82.15/9.2.0.115/1005.23.622.2011 82.3 MB Windows 7 32bit Windows 7 64bit..... Zanima me da li trebam skinuti još neki driver za wlan???

Da li mogu kod instalacije ovog drivera da u device menageru na network adapteru stisnem update driver???? Da li će tako izbrisati stari driver???

U wlan network connectivity statusu piše: IPv4connectivity --- Internet,  a kod IPv6connectivity ----- no network access.....da li je ovo uzrokuje probleme???

Što se tiče jakosti signala ona je konstatno odlična, odnosno stalno je s 5 'vertikalnih crtica'.

Pozdrav i hvala još jednom

U principu ti je potreban samo jedan driver za WLAN karticu, nije dobra ideja "miksati" razno razne drivere jer može doći do još većih problema.

Ako odeš na "Update Driver" pitat će te gdje se nalaze driveri te će, nakon što izabereš driver, instalirati iste. Uglavnom, nema koristi od toga jer ne radiš ništa posebno. Međutim, nije lođe prije instalacije drivera stisnuti na "Uninstall" umjesto "Update driver" i onda instalirati skinute drivere.

IPv6 još nije u potpunosti zaživio te je na našim prostorima nedostupan tako da to nema nikakve veze ;)

Ako je signal pun onda bi zbilja trebao imati maksimalnu raspoloživu brzinu. E sad, bacam pomalo sumnju da ti se wireless kartica spaja na neki sporiji 802.11 protokol no nakon što eliminiramo sumnju na prethodne mogućnosti onda sumnja bude vjerojatnija :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
13 godina
neaktivan

Uradio sam kako si mi rekao....

na drugom kompu sam skinuo gore navedeni driver i narezao ga na dvd....prebacio sam taj driver na deskop.....u device manageru sam kliknuo uninstall drivera wlan kartice.....u folderu gdje mi je novi driver, kliknem dva puta i pokrene se instalacija....nakon par trenutaka, pokaže mi se prozor u kome piše da li želim prekopirati postojeći driver.....stisnem yes all i instalacija se nastavi.... nakon toga se završi, a u Device menageru mi se ne pokaže broadcom wlan kartica....nakon što restartam komp, automatski se pojavi wlan mreža... samo trebam ukucati šifru....

E sad me brine zašto prilikom instalacije mi pokaže da već imam driver, iako sam stisnuo uninstall????Kako da obrišem taj driver???

Neko moje laičko mišljenje je da on uopće ni ne instalira novi driver.....ako to uopće ima veze u Device menageru ne pokazuje release date novog drivera, već starog....

Evo par slika iz Device menagera

Što se tiče protokola....baš sam pogledao u konfoguratoru rutera tamo piše 802.11b/g.....

Malo sam čitao po netu da treba pronaći odgovarajući driver, čak sam našao neke i na broadcom-ovoj stranici...pa neznam da li da pokušam njih instalirati???

Nadam se da ću riješiti ovo uz tvoju pomoć, mada ako ne uspijem morat ću nekomu platiti da mi ovo riješi...jer me nervira kada je ponekad brzina dial-up

Pozdrav

14 godina
protjeran
Lenovo G570 bsod

Hmmm, piše ti da ima 802.11n Adapter. Ako radi u 802.11n načinu onda je možda zato spor jer n protokol nije baš izvrsno kompatibilan sa b ili g protokolom.

Mislim da bi trebao imati nekakav wireless utility instaliran zajedno sa driverom gdje možeš birati način funkcioniranja Wlan kartice. Tamo bi mogao možda postaviti da ti kartica radi na 802.11g načinu.

Drugo riješenje bi ti bilo kupnja novog routera koji podržava 802.11n standard. Međutim, prva opcija ti je (relativno) bolja jer je - besplatna :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lenovo G570 bsod

Ak imaš instaliran BitDefender 2012.... zbriši ga i instaliraj BD2011 (to je kod mene na Asus-u bil uzrok BSOD-a, sve sam sprobal, ponovo instaliral Windowse, drivere update-al i ništ mi nije pomoglo dok nisam na netu našel da BD2012 sere i uzrokuje BSOD, poslje je sve ok)

bolje haker nego šljaker
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lenovo G570 bsod

Imam problem isto s ovim laptopom,nije isti ali ne želim otvarat novu temu.Znači kad sam instalirao windows 7 i pokušao se spojiti na internet nije išlo.Kad idem u control panel> network>change adapter settings uopće mi ne pokazuje Local Area Network.Zanima me jeli to sve zato sto je laptop novi i nisu instalirani driveri i kad ih instaliram da ce sve radit?

Sharing Is NOT Stealing!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lenovo G570 bsod

Pa naravno da trebaš instalirati drivere {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice