Dodatna memorija - pomoć!

poruka: 13
|
čitano: 3.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam lenovo ideapad S10e i i stalno mi se pojavljuje poruka o malom kapacitetu memorije. S obzirom da stvarno nemam nikakve dodatne programe instalirane (osim antivirusa) i ponestaje mi programa koje mogu brisat, mislim da bi mi trebala nekakva dodatna memorija. Totalni sam amater u ovom području, pa mi je pomoć stvarno potrebna! Šta bi bilo najbolje kupiti, a da nije preskupo? Prednosti i mane? Pomozite, molim vas!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravi SS od te poruke da vidimo kako ona izgleda. Možda se radi o prenatrpanosti HDD-a, a ne memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dodatna memorija - pomoć!
Moguce je da se radi o "Low disk space" poruci kojom Windowsi upozoravaju na manjak prostora na tvrdom disku racunala, u tom slucaju pozeljno je izbrisati nepotrebne podatke sa tvrdog diska, a posebice je to vazno kada se radi o C: ( boot particiji sistema ), no kada se radi o sporednoj particiji tada nije toliko potrebno osloboditi prostor na disku, osim u nekim iznimnim situacijama ( PS scratch disk, video obrada-koja koristi kesiranje na tu particiju i sl. ). Osobno nikada se nisam susreo sa Windows porukom koja bi me obavijestila o malom kapacitetu RAM ( radne ) memorije racunala.
Imamo Hrvatsku...u Banani...
15 godina
neaktivan

da, to je ta poruka, ali je stvar u tome što nisam ništa instalirala osim programa koji su došli s laptopom. Čak sam izbrisala neke programe(tipa PC doctor), ali mi se i dalje pojavljuje ta poruka i ne znam kako da to riješim...

16 godina
neaktivan

Ta poruka je vezana za prenatrpanost HDD-a. Ti možeš imati 100 programa i da je svaki veliki po 5 Mb, pa da ti HDD nije pun. Kakvo je stanje sa slikama, filmovima i muzikom na laptopu? Ima lih tih stvari gore?

Stavi nam sliku (SS) od zauzeča HDD-a (My Computer - Desni klik na HDD pa propeties/postavke).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemam skoro ništa, jer sam sve pobrisala kad mi se ta poruka počela pojavljavat na ekranu. Stvarno ne znam kako ću stavit sliku (Sramim se), al ako misliš na prikaz kapaciteta preloada, sve je plavo, znači free spacea imam samo 39 mb, a zauzeto ga je 3, 71 gb...

16 godina
neaktivan

Nije mi jasno,imaš tvrdi disk od 4GB?Da se nisi zabunila?

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina

ako je vista ili win7 radi ti nešto kao koppiranje podataka, ako dođe

do pada sistema, pa to troši prostor na disku ja sam svojeisključia također mi je

uzimalo puno mis da ide 16% veličine harda

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda ima mali ssd samo za win boot ili ima disk particioniran tako da C: ima 4Gb?

I have balls of steel
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Katana kaže...

Možda ima mali ssd samo za win boot ili ima disk particioniran tako da C: ima 4Gb?

da ima ssd od 4 gb...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 22:18 (Makić).
16 godina
neaktivan

E pa neka onda sve programe izbriše i reinstalira na tvrdi disk (datoteke nek jednostavno prebaci) i to je to.

Treba samo pri instalaciji podesiti putanju instalacije na d disk (ili kako se već sove tvrdi disk) i to je to

I have balls of steel
16 godina
Katana kaže...

E pa neka onda sve programe izbriše i reinstalira na tvrdi disk (datoteke nek jednostavno prebaci) i to je to.

Treba samo pri instalaciji podesiti putanju instalacije na d disk (ili kako se već sove tvrdi disk) i to je to

istu stvar i ja radim primarni ima 40 gb, a sve ide na drugi...

15 godina
neaktivan
Katana kaže...

ok, hvala!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice