Čudan problem - radi kad se zatvori poklopac

poruka: 3
|
čitano: 979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

U svojih 10+ godina bavljenjem svime što ima veze s PC-om nisam naišao na nešto ovakvo.

Dobio sam Acer E15 prijenosnik za popraviti. Gasio se odmah cim se upali. Odnosno pokazao bi se samo boot logo od Acera i onda bi se zagasio. Ali onda sam otkrio da se ako preklopim prijenosnik cim ga upalim - on normalno boota u Windowse i radi bez problema!

Stavio sam nove Windowse (cisti format) pogasio sve sto ima veze s hibernacijom ili gasnjem prijenosnika, ali jos uvijek ga moram zaklopiti kad ga upalim i onda otvoriti da bi normalno radio.

U cemu je problem?

Hvala,

...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Čudan problem - radi kad se zatvori poklopac

-nešto s vga-ekran ili flatkabel/struja/baterija.. ovisi jel ga gasi zato jer ne može detektirati ekran ili to radi bios-power, npr baterija (koja kad je ekran poklopljen, isključen da dovoljno struje za rad, tj točno na granici da prođe..) -sve stari i takvi kvarovi 'na granici' su tad 'normalni'.. probaj sve kontakte, svaki otpor koji možeš smanjiti, pa i broj priključenih uređaja ili diseblati sve u biosu kao bt-usb... možda tad ostane dovoljno struje za paljenje i tako recimo potrvrdiš uzrok (ali ga vjerojatno nećeš moći otkloniti).

vjerojatnije struja.. (s vga bi probleme vjerojatno vidio u radu.. kao i s nekim oštećenim kablom itd.)

prvi test.. izvadi hdd i bootaj bez njega (iniciajlizacija, spinup.. tad je njegova potrošnja veća, 5-10w.. i možda je to dovoljno, bootaš sa npr stika neki live), ako imaš dvo ram modula, izvadi jedan.. jer sve troši struju itd.. i možda je fix kupnja nove baterije, ali o tome (trošak) razmišljaš tek kad ovo prolazi. Naravno, čitavo vrijeme priključen na struju. Ako je baterija slaba to je prvi simptom, nema boota osa jer se tad sve pali.. i postavke OSa-win, ne konrtoliraju nego to još radi bios.

-hlađenje, što je elektronika toplija, stvara se veći otpor (pri istom opterećenju), fizika.. pa i temperature-hlađenje može biti povezano, ali ugl to ne bi bilo u paljenju..

najvjerojatnije baterija/struja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Treba promijeniti power tipku sa flat kabelom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice