Acer Aspire 5520 | Neće se upalit

poruka: 15
|
čitano: 5.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav! Novi sam na forumu pa mi nemojte zamjerit ako sam bez veze otvorio novu temu ili nešto slično...

Naime, problem je u tome što se moj laptop Acer Aspire 5520 (koji ima par tjedana) neće upalit. Kad pretisnem gumb za paljenje samo se upali ventilator i ništa drugo se ne događa.Mršti se Kad bi bar mogao uć u BIOS. Onda bi probao reinstalirat winse (imam WXP sa SP2).

Ali štos je u tome šta se on nakon 20-ak pokušaja uspije podić i onda sve radi savršeno...

Znači samo mu je taj start problem. Molim vas za bilo kakve informacije. I pitam vas zato što mi je servis rekao da im ga dofuram tamo. Al onda sam si ja razmislio. Sad će to trebat slat u ZG (kao šta su mi rekli) pa plaćat poštarinu te onda što je najgore čekat min mjesec dana. A na kraju možda neće ni garanciju priznat (što mi je sasvim nelogično jer ovaj problem nije nastao nestručnim rukovanjem i tome slično)

Pa plz pomažite.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acer Aspire 5520 | Neće se upalit
prihvaćeno rješenje

mozda ram? ako ga uspijes pokrenut stavi da odvrti memtest.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan

ovo ti moraju priznati pod garanciju. nije tvoja greška. ja bih ti preporučio da ga pošalješ pod garanciju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Probat ću sa memtestom kad mi se bude upalio. Nego, maloprije mi se upalio i da ću vam odg. sa njega pojavio mi se plavi ekran i nešto je pisalo al nisam uspio pročitat šta i onda mi se ugasio!Iznenađen

I malo mi je čudno da je temp grafe 70°C pri normalnom radu (zapravo samo ga pustit da sam radi 10 minuta i bude takva temp.) Temp sam učitao sa PC Wizzard 2007.

I da, može biti i procesor krivac u kom slučaju? Da probam stavit i kakav CPU stress kao šta ima Everest tu mogućnost pa da vidim?

A to za garanciju. Nije mi tolka frka dal će mi priznat nego mi je najgore šta moram čekat mjesec dana (a čuo sam i da je ovlašteni servis za mikronis jako loš)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Laptop mi se usred Memtesta srušio a memtest nije pokazivao nikakvu grešku.

Al još uvijek nisam siguran dal je to samo do RAM-a. Da probam još nešto vidit,? Ili da još jednom pokrenem memtest i Everestov memory stress da budem siguran da je do RAM-a pa da ga onda odnesem u servis. Al uf, sad bez njega mjesec dana...Plač

A ništa, hvala vam puno na pomoći.Namigiva

EDIT: Sad sam ivadio RAM iz računala i onda mi je palo na pamet sljedeće. Da probam najprije sa jednim RAM-om pokrenut računalo, pa sa drugim i da vidim koji je ispravan a koji nije?

Imam dva po 1GB RAM. Jedan je transcend a drugi  nanya (iskreno prvi put čujem). Po oznakama bi oba dva RAM-a radila na 667 MHz stoga su kompatibilni.

Znači samo trebam odgovor dal mogu samo jednog izvadit i probat sa jednim i to je to. Ili treba nešto namjetštat. (Mada sam 99% siguran da ne treba al uvijek želim provijeritNeodlučan)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2008 10:24 (CroModder).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebaš imati RAM od istog proizvođača koji radi na isto frkvenciji.

Legio patria nostra i neka Bog čuva sve legionare!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daj mi link od lap sa njihove stranice.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo link.

I onda, mogu li jednostavno izvadit jednu pločicu RAM-a bez da išta mijenjam? I jeli bitno u koji slot da stavim? (Imam gornji i donji)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onu žnj ram memoriju nanya izvadi van i gotovo a ovu drugu ostavi u lapu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2008 13:33 (Legionar).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma o tome sam i razmišljao. Al ipak komp je pod garancijom i to mi oni promijenili i sve 5, a ovako bih imao samo 1GB RAM-a.

A nšta, hvala svima na pomoći. Za sada ću bit na 1GB RAM-a a poslije se možda odlučim i lap poslat u servis da mi oni to FREE naprave.Osmijeh

EDIT: Nakon ovog što sam sad vidio ostao sam malo začuđen al eto. Znači izvadim ja lijepo nanyu i pokrenem laptop. I baš se bio podigao XP kad eto srušilo se sve.Iznenađen I onda probam izvadit transcend  i stavim nanyu. NeodlučanSve mi se normalno podignuo i otišao sam igrat SA nekih desetak minuta. Izađem van i pokrenem Everestov System Stability Tes. Sad sve radi kako treba.Osmijeh

Eto. Ipak je "žnj" klasa dobila (precijenjeni) transcend.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2008 14:24 (CroModder).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ Legionar

samo zato sta nisi cuo za nesta ne znaci da je to onda "znj klasa"! predlazem ti da procitas nesta prije nego sta pises takve komentare.

@ CroModder

pogledaj sta ti pise u garanciji, mislim da mozes mijenjat ram i disk bez straha od gubljenja garancije...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
16 godina
neaktivan
autorov komentar

E probat ću. Nego mislio sam da mi neće priznat garanciju ako vide da sam prčkao po hardwareu. Al pročitat ću šta piše. Uglavnom sad sve radi, to je najbitnije.Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Sad sam sve pročitao i piše sljedeće:

Jamstvo se ne priznaje Ako je proizvod otvaran, prepravljan ili popravljan od neovlaštene osobe.

Stoga ću ja pustit samo  jednu pločicu RAM-a (ovu koja radi Smijeh) pa ako mi bude trebalo više morat ću ga poslat na servis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrati ti to na servis njima, nema veze što si otvarao zatvori kako je bilo i nemoj ništa govorit o tom :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 8:20 (Dkc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa znam da će priznat. Ali ako nisi vidio moje prijašnje postove - meni je problem čekat mjesec dana dok mi oni to zamjene (a i nekim djelom što moram plaćat poštarinu).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice