Vrijedi li optika umjesto Eth. kabela na t-com 4mb

poruka: 13
|
čitano: 3.810
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Gledam sad na ebayu,koliko koštaju pretvarači iz etherneta u optiku,i našao sam ovaj pretvarač: http://www.ebay.com/itm/100M-Fast-Ethernet-RJ45-to-Optic-optical-Fiber-Fibre-Multi-Mode-Media-Converter-/160822489000?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2571c46fa8

Košta sveukupno 115 kn sa poštarinom.I sveskupa to bi me izašlo negdje 350 kn.

I sad me zanima,imam kabal 15 metara do kompa,jel bi se poboljšala brzina komunikacije s korištenjem optike od modema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ethernet kabel ti podržava prijenos 100MB/s minimalno, a ADSL je na 4MB/s... tako da nećeš osjetiti nikakava poboljšanja, jer taj kabel može podnijeti puno veću brzinu od 4MB/s.

Samo spoji običnim Ethernet kabelom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 16:58 (MatkoBB).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Vrijedi li optika umjesto Eth. kabela na t-com
mario.maras kaže...
I sad me zanima,imam kabal 15 metara do kompa,jel bi se poboljšala brzina komunikacije s korištenjem optike od modema?

Ne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan

A znam da se možd nebi poboljšalo to,al mislim da bi mi sad to bila pogodna mogućnost jer mi je kabel bio prerezan na jednom mjestu pa se gubi manja brzina.Jel bi se bar poboljšao ping do modema ili tako nešt {#} Bilo bi mi fora imat optiku do svog kompa {#},al jel barem može pomoći on minimalno 50 kbps?

14 godina
neaktivan

Trenutno imam bakrene kablove,jel bi mi pomoglo da kupim malo skuplji ethernet kabel?Čuo sam da imaju nekakvi pozlaćeni {#}

15 godina
neaktivan
mario.maras kaže...

Bilo bi mi fora imat optiku do svog kompa {#},al jel barem može pomoći on minimalno 50 kbps?

mario.maras kaže...

Trenutno imam bakrene kablove,jel bi mi pomoglo da kupim malo skuplji ethernet kabel?Čuo sam da imaju nekakvi pozlaćeni {#}

Ti baš ne odustaješ zar ne? Ako ti se baca lova onda kupuj, što da ti ja radim...

0xBADC0DE
16 godina
mario.maras kaže...

Nikakva optika i konverteri ti tu ne pomažu... možeš si samo pogoršati stvar jer ideš ethernet - konverter - optika - konverter - ethernet... opet ti kreće i završava s ethernetom, tako da ti u najmanju ruku dođe na isto.

Ako hoćeš nešto kvalitetnije nabavi CAT6 ethernet kabel, iako i za njim nema neke potrebe, ali eto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 18:16 (MatkoBB).
16 godina
moderator
mario.maras kaže...

al jel barem može pomoći on minimalno 50 kbps?

može ti pomoć 0,001 kbps...pa ti izvoli...

ako već imaš viška love s kojom ne znaš što bi, radije uplati na račun nekog dječjeg doma pa ih razveseli za Božić

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan

Ne idem kako ti kažeš ethernet - konverter - optika - konverter - ethernet 

nego bi ugradio karticu u komp pa bi išlo ethernet-konverter-optika

16 godina
mario.maras kaže...

Ne idem kako ti kažeš ethernet - konverter - optika - konverter - ethernet 

nego bi ugradio karticu u komp pa bi išlo ethernet-konverter-optika

Svejedno stvarno nemaš potrebe za time...

14 godina
neaktivan

Vidiš za tih 300 kn si mogu bolje nabavit 10 mbps na 3 mjeseca {#},al dobro,samo sam se raspitao {#}

16 godina
odjavljen

Ukoliko baš želiš potrošiti novac, doniraj ovdje. Peseki budu zahvalni Osmijeh Isprike za off-topic, ionako je cijela tema na rubu OT-a.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo sam se raspitao {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice