TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&O

poruka: 221
|
čitano: 108.440
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

@Valentin17

Koji god AP kupio ako ces ga stavljat kraj thomposna razlika ce ti biti jako mala.

I na thomposonu samo iskljucis wlan pritiskom na onu veliku tipu s prednje strane i mir, ali kazem ti, ako ces ga stavljati pola metra od thomposna i dalje neces imat 100% signal na drugom kraju kuce.

Jeftinije i prakticnije rijesenje

Ako ti je tel uticnica na jednom kraju stana, kupi si 10-15m telefonske zice, ili koliko ti vec treba ovisno o velicini stana, i stavi thompsona u sredini stana, moze on raditi i u kupatilu ili kuhinji, mozda malo ruzno rijesenje ali jeftino i 100% da ces rijesiti problem, max 30kn.

Skupo i prakticno

Kupi si onaj usb adapter sto sam ti prije preporucio za svaki laptop, sto je jos uvijek jeftinije od Linksys WRT54G opcije (2kom 340kn)

Skuplje i nezgodno rijesenje

Kupi si taj Linksys WRT54G ali nema smisla da ga postavljas kraj thompsona, jer je problem u laptopu koji je slab ne u thompsonu, a ako bi mu i antene nadogradivao cijena ode u nebo.

99,9% da nije problem u snazi thomposna nego u snazi laptopa koji nemoze da lovi kroz 15m i par zidova, thomposn sa 5dbi antenom je jaci odasiljac nego sto je bilo koji laptop prijamnik.

TD za glupost

0 0 hvala 1
14 godina
Re: TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&
Laxarus kaže...

@Valentin17

Koji god AP kupio ako ces ga stavljat kraj thomposna razlika ce ti biti jako mala.

I na thomposonu samo iskljucis wlan pritiskom na onu veliku tipu s prednje strane i mir, ali kazem ti, ako ces ga stavljati pola metra od thomposna i dalje neces imat 100% signal na drugom kraju kuce.

Jeftinije i prakticnije rijesenje

Ako ti je tel uticnica na jednom kraju stana, kupi si 10-15m telefonske zice, ili koliko ti vec treba ovisno o velicini stana, i stavi thompsona u sredini stana, moze on raditi i u kupatilu ili kuhinji, mozda malo ruzno rijesenje ali jeftino i 100% da ces rijesiti problem, max 30kn.

Skupo i prakticno

Kupi si onaj usb adapter sto sam ti prije preporucio za svaki laptop, sto je jos uvijek jeftinije od Linksys WRT54G opcije (2kom 340kn)

Skuplje i nezgodno rijesenje

Kupi si taj Linksys WRT54G ali nema smisla da ga postavljas kraj thompsona, jer je problem u laptopu koji je slab ne u thompsonu, a ako bi mu i antene nadogradivao cijena ode u nebo.

99,9% da nije problem u snazi thomposna nego u snazi laptopa koji nemoze da lovi kroz 15m i par zidova, thomposn sa 5dbi antenom je jaci odasiljac nego sto je bilo koji laptop prijamnik.

Imaš pravo, napravit ću tako, kupit ću onaj USB adapter za svaki laptop i gotovo, bit će plaća pa bude se nešto i uštedilo za to.

Valentin
16 godina
neaktivan

Nabavio sam D-Link DWR-510 ( 3G Modem + WIFI Router) USB stick-vidi BUG 227. Dali netko zna seting logiranja za ruter mod? Naime, u modem modu uredno se veže na T-Mobile i na internet,

ali u ruter modu veže se na T-Mobile, ali ne i na internet, tj dobijem WEB poruku o neispravnom logiranju?! Bio sam na suportu T-Mobile, ali nisam mogao naći pravi savijet. Poslao sam i upit BUG-u.

Molim savijet ako netko zna.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok,

preporucio si mi nedavno da kupim ovu antenu (citirani dio), i sad prije nego sto je narucim zanima me sljedece.

Posto ne zivim u ZG i ne mogu prosetati do protisa, ova antena sa dostavom bi me izasla oko 200 kuna. Ok nije puno ali sam malo prosvrljao po linksovoj i hg spotovoj stranici i nasao sljedece.

U linksu ima ova, isto je 5dbi ali 55 kuna.

http://www.links.hr/?naziv=antena-canyon-cnp-wfant1-unutarnja-5dbi&option=artikl&id_kategorija=053509&id_artikl=053.509.186

A u meni omrazenom hg spotu nasao sam ovu, 116 kuna, 7dbi.

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?q=&pid=48252

Znaci jel se isplati dati 200 kuna za ovu sto si preporucio pored ove dvije koje su mi poprilicno jeftinije?

Ne razumijem se pa ako mozes reci sta je najbolje uz kratko objasnjenje.

HVALA!

14 godina
neaktivan

Snake..

Ove u links i hgšrot su samo antene, dok je u protisu adapter i antena...

Normalno da su samo kotaci jeftiniji nego cijeli auto..

TD za glupost

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da to sam skuzio nedugo nakon sto sam napisao taj post.

Nego slucajno sam naletio na kolegu sa faksa koji mi je dao Edimax EW-7711USn koji ima antenu 3dbi. Njemu nije pomogao, a ni meni skoro. Tj. uhvati on puno vise nekih mreza ali sve sa nikakvim signalom, ne mogu ni prebrojati koliko ih ima. Ali sam nesto kemijao i dosao do sljedeceg, adapter sam fiksirao povis prozora vanka, i sa tri produzetka za usb spojio sam sa laptopom u sobi. Rezuktat je jedna mreza sa link quality na oko 85% i signal strenght na oko 80%. Za mene super, brzina i vise nego dobra. Ali problem je sto je ovo indoor adapter a ja kao sto sam rekao moram ga staviti vanka povis prozora, sto znaci nema neta kad je kisa.

Pa me zanima. Mogu li ja na ovaj adapter spajati bilo koju antenu ili imaju posebne za njega? Mogu li spojiti ove 2 sto sam naveo u prethodnom postu?

Koliko bi mi poboljsala ova od 5dbi u odnosu na ovu moju od 3dbi, a koliko ova od 7dbi?

HVALA!

14 godina
neaktivan

Ne isplati se nadogradnja na 5-7dbi, za manju cijenu od ove od 7dbi si uzmes ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_219&products_id=7661

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 8:06 (Laxarus).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Ako trebate preporuku wireless kartice ili antene obavezno navedite sljedece stavke:

- Koliko je udaljen izvor signala na koji se spajate

- Dali imate opticku vidljivost ili ne (znaci dali ima zgrada, drveca i drugih objekata izmedu vas i izvora)

- Dali trebate spojiti samo vas pc ili je za sve ukucane (vise kompova)

Bez navedenih informacija nitko vam nemoze nista preporucit.

U prizemlju kuće se nalazi Siemens Gigaset SX763 dok je komp na drugom katu te iste kuće. Problem je taj što mi je signal preslab (30tak%) i često puca veza ili je strašno spora. U kompu je PCI wlan kartica Realtek 8185. Stoga me zanima kako da popravim kvalitetu signala? Modem i komp ne mogu pomicati. 

Imam još nekorišteni Thomson SpeedTouch 780WL. Da li mogu njega iskoristiti kao neku vrstu Wlan kartice?

Nemam apsolutno nikakvo znanje vezano na ovu problematiku pa svaka pomoč je dobrodošla.

BTW: imam i dva laptopa i ako ih stavim na isto mjesto gdje se nalazi komp na oba signal varira od punog pa padne na četiri crtice a brzina interneta je maximalna koliko i imam u paketu. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 12:06 (Cvitak).
16 godina

hey da se posavjetujem... ovako trenutno dijelim net sa frendom koji je u zgradi do moje, cca 70m udaljenosti i jedan metar debel zid. spajam se sa wireless usbom(omotanim u vrecicu zbog vlage) pricvrscenim na balkonu, spojen je na pc sa cca +4m produznog usb kabla. signal nije neki pretjerano jak,ali sve radi sasvim solidno. sad me zanima preporuka za vanjsku antenu(mislim da bi usmjerena trebala biti) solidnu wireless karticu i koji kabel. da li ce biti znacajan gubitak signala ako kabel bude cca +4m?

0 0 hvala 0
14 godina
blankyboy kaže...

hey da se posavjetujem... ovako trenutno dijelim net sa frendom koji je u zgradi do moje, cca 70m udaljenosti i jedan metar debel zid. spajam se sa wireless usbom(omotanim u vrecicu zbog vlage) pricvrscenim na balkonu, spojen je na pc sa cca +4m produznog usb kabla. signal nije neki pretjerano jak,ali sve radi sasvim solidno. sad me zanima preporuka za vanjsku antenu(mislim da bi usmjerena trebala biti) solidnu wireless karticu i koji kabel. da li ce biti znacajan gubitak signala ako kabel bude cca +4m?

Sa ovom( http://www.nabava.net/bezicni-uredaji__790/airlive-bezicni-adapter-wl-1600usb-usb__515521 ) usb karticom imam pozitivno iskustvo.Naime hvata bez problema na 100 metara signal iz jednog starijeg rutera. Tako da je to za tebe najbolja opcija. Čak dobiješ USB Stalak :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
14 godina
neaktivan

Pozdrav,evo da se javim i ja pošto mi treba nešto jače od ovog mog adaptera koji imam.Riječ je o TP-LINK TL-WN422G adapteru,s njim sam spojen kod susjeda na net i signal na windowsu xp mi je jedna crtica a na Win7 dvije crtice.Naime,brzina je nekad odlicna a nekada je tako spora da je to jednostavno za neizdrzati.Udaljenost mog adaptera do rutera je cca 50m i signal rolazi mislim kroz 1 ili dva zida (riječ je o kućama) .Zanima me tvoja preporuka,što uzeti da mi poboljša signal i brzinu interneta do nekih 350 kn ?

lp.

0 0 hvala 0
14 godina
980X kaže...

Pozdrav,evo da se javim i ja pošto mi treba nešto jače od ovog mog adaptera koji imam.Riječ je o TP-LINK TL-WN422G adapteru,s njim sam spojen kod susjeda na net i signal na windowsu xp mi je jedna crtica a na Win7 dvije crtice.Naime,brzina je nekad odlicna a nekada je tako spora da je to jednostavno za neizdrzati.Udaljenost mog adaptera do rutera je cca 50m i signal rolazi mislim kroz 1 ili dva zida (riječ je o kućama) .Zanima me tvoja preporuka,što uzeti da mi poboljša signal i brzinu interneta do nekih 350 kn ?

lp.

kao što napisah gore uzmi si onaj AirLive WL1600 Imat ćeš puno bolji signal i kvalitetu te će fino radit

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
14 godina
neaktivan

Hvala renny,a hoću li pogriješiti ako uzmem ovo ?

0 0 hvala 0
14 godina
980X kaže...

Hvala renny,a hoću li pogriješiti ako uzmem ovo ?

realno gledajući nemaš potrebe za time osim ako ti ruter ne podržava  velike brzine tj. ne radi na n standardu te ako ti brzina interneta ne prelazi 12 megabita

14 godina
neaktivan

A hoću li gubiti na signalu ako uzmem 10m produžnog RP-SMA kabla za antenu ?

0 0 hvala 0
14 godina
980X kaže...

A hoću li gubiti na signalu ako uzmem 10m produžnog RP-SMA kabla za antenu ?

ovisi o izlaznoj snazi wireless kartice,recimo na jednoj wireless kartici sam izgubio udaljene AP-ove dok ovima jačima je pala snaga za 10-20 dbi

17 godina

Na 2m kabela (npr LMR400) gubis 1 dB. Na tanjim kablovima i vise. 3dB ti znace dvostruko slabiji signal.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
14 godina

imam AirLive WL 1600 usb stick...sa njega sam skinuo onu njegovu omnicu i stavio sam usmjerenu antenu od 14 db...spajam se na susjeda koji zivi 50m od mene i izmedu nas je jedna kuca i orah...hvatam ga sa 50% signala...jel to u redu? 

eto ja cu bit spojen na njega dok mi ne stigne internet od optime samo mi je cudno da na takvu udaljenost hvatam samo 50%

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
domac5 kaže...

imam AirLive WL 1600 usb stick...sa njega sam skinuo onu njegovu omnicu i stavio sam usmjerenu antenu od 14 db...spajam se na susjeda koji zivi 50m od mene i izmedu nas je jedna kuca i orah...hvatam ga sa 50% signala...jel to u redu? 

eto ja cu bit spojen na njega dok mi ne stigne internet od optime samo mi je cudno da na takvu udaljenost hvatam samo 50%

kao što si rekao imate orah izmedju vas,drvo ne propušta wireless signal. 1 cm drveta je kao 4 betona...

13 godina
protjeran

Autor teme, btw: imaš i 802.11 A standard ... i još dosta sitnica ali neda im se pisat sada

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imam se555, kad sam izvan kuće nekad mi se gubi signal wi-fia na mobu, da li se može kupiti kakva antena za taj siemens se555 koja bi odašiljavala bolji signal

udaljenost je oko 10 metara, ali ima 3 debela zida između

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mislim da se na njemu nemože otšarafiti antena?

Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone.

0 0 hvala 0
16 godina
Girith kaže...

mislim da se na njemu nemože otšarafiti antena?

da sad sam malo gledao izgleda da se nemože skinuti ta antena, koja opcija ostaje uopće 

13 godina
neaktivan

Pozz, pregledao sam sve postove ovdje, ali bih svejedno pitao za savjet. Smješten sam u učeničkom domu te se, kao i stanovit broj mojih kolega, spajam na jednu vezu za koju smo dobili šifru od vlasnika. Signal u mojoj sobi je dosta slab i spor, što mi inače ne smeta, ali se pojavila potreba za brzom i kvalitetnom vezom. Koristim se laptopom Acer Aspire 5738 ZG u kojeg je ugrađena mrežna kartica Acer Nplify 802.11 b/g/Draft-N. Nisam siguran u kojoj je zgradi taj čovjek, tako da ne znam kolika je točno udaljenost, ali ispred mog prozora raste stablo {#}  Pa bih molio nekog tko zna da mi kaze, koliko bi antena bila učinkovita i ako može navesti model, bio bih veoma zahvalan. {#}

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Reichz kaže...

Pozz, pregledao sam sve postove ovdje, ali bih svejedno pitao za savjet. Smješten sam u učeničkom domu te se, kao i stanovit broj mojih kolega, spajam na jednu vezu za koju smo dobili šifru od vlasnika. Signal u mojoj sobi je dosta slab i spor, što mi inače ne smeta, ali se pojavila potreba za brzom i kvalitetnom vezom. Koristim se laptopom Acer Aspire 5738 ZG u kojeg je ugrađena mrežna kartica Acer Nplify 802.11 b/g/Draft-N. Nisam siguran u kojoj je zgradi taj čovjek, tako da ne znam kolika je točno udaljenost, ali ispred mog prozora raste stablo {#}  Pa bih molio nekog tko zna da mi kaze, koliko bi antena bila učinkovita i ako može navesti model, bio bih veoma zahvalan. {#}

stablo ti je  glavni i jedini problem koji ti guši signal,a mrežu ćeš lako otkriti tako da odeš s svojim prijenosnikom van i skenaš...anyway možeš si uzet AirLive WL1600 USB ili WL1700 dobio bi možda na kvaliteti samo ne dugo jer u proljeće kda grane procvijetaju eto opet zagušenja.Imaš također tu opciju da kupiš još USB kabla i "zaobiđeš" drvo s tom USB karticom.Znači karticu odbaciš par metara uljevo ili udesno od prozora tj. zaobiđeš krošnju karticom (dogovoriš se naravno s kolegom iz doma da ste suglasni eventualno mu share-aš "brzu" konekciju preko svoje mrežne kartice sve je stvar dogovora ;)

13 godina
neaktivan
dj_renny kaže...

stablo ti je  glavni i jedini problem koji ti guši signal,a mrežu ćeš lako otkriti tako da odeš s svojim prijenosnikom van i skenaš...anyway možeš si uzet AirLive WL1600 USB ili WL1700 dobio bi možda na kvaliteti samo ne dugo jer u proljeće kda grane procvijetaju eto opet zagušenja.Imaš također tu opciju da kupiš još USB kabla i "zaobiđeš" drvo s tom USB karticom.Znači karticu odbaciš par metara uljevo ili udesno od prozora tj. zaobiđeš krošnju karticom (dogovoriš se naravno s kolegom iz doma da ste suglasni eventualno mu share-aš "brzu" konekciju preko svoje mrežne kartice sve je stvar dogovora ;)

To stablo ne nekih tri metra ispred prozora, ali mislim da je točno na putu između mene i vlasnika. A budućni da sam na drugom katu, ne mogu baš smještat kabel lijevo desno :) ali pogledat ću još, hvala ti puno.

And when you gaze long into the abyss, the abyss gazes long into you.
15 godina

Jel mi moze netko, tko ima prijenosnik, napisati kolika mu je Tx wireless "snaga"?? ili kako se vec to kaze... zanima me radi usporedbe

I you´re considering to SignUp to DropBox, please do it over my refferal link. For every friend who joins and installs Dropbox, I will get 250 MB of bonus space:) Thank you!! www.goo.gl/bsIIb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najcesce ti imaju oko 70mW sa antenom pojacanja od 2 - 5 dBi.

Sto se tice prepreka. Sljedece prepreke su kao da glavom idete kroz zid:

- stabla

- voda

- metal (ploce, resetke, limovi bla bla)

2.4GHz se da probit kroz prepreke, ali kroz ove gore jako tesko.

5GHz ima svojstvo da se moze reflektirati (o kucu, brdo i slicno) tako da ako nemate line of sight mozda mozete udariti od nesto i probati bounce.ati signal

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 21:56 (tnakir).

1 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav forumaši...

Moj "slučaj":

Susjed mi flat.
On se nalazi (cca) 150 m zračne linije.
Htio bi se spojiti na njegov (Wi-Fi) router (tako dijelimo troškove).
Trenutno vidim njegov router, ali mi je signal (jako) loš.
Pitanje: koji uređaj preporučate (znači mora imati funkciju AP-a i da ja odmah dalje "šeram" signal po kući) ?

Hvala

P.S. kolko vidim, ne preporučate jeftine kineze.

npr.

http://www.dealextreme.com/p/360000n-3800mw-802-11b-g-150mbps-usb-2-0-wifi-wireless-network-adapter-90110

Da li bi bilo dosta ubosti:

Access point D-Link DAP-1160

0 0 hvala 0
14 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 18:50 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice