T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.464
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: T-Com Internet
jozo65 kaže...

Hvala bodu da još ima ljudi u t-comu koji znaju svoj posao

Pa isto ti je kao i prije. Samo su ti manje spustili marginu nego prije (4.4). Sad je pitanje hoce ti s tom marginom radit. Ako ne bude, opet ce ti se brzina smanjit. Drzim fige da radi s tim, i sve pohvale da se netko htio potrudit da ti malo postima to po margini, rjetko se vidja da hoce to radit. Ili su samo resetirali modem pa se syncao s tom? Ako je bio samo reset modema, bojim se vijeka trajanja takvog stanja.

13 godina

Reset su radile neznalice a ovo je radio čovjek koji zna šta radi jer me je zvao i promijenio parametre dok opet neki šupak ne bude dirao moj profil

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
12 godina
neaktivan
Wontay kaže...

UPUTE KAKO DOČI DO ADMIN PRISTUPA ZA SPEEDPORT W724V

1. Preko ovog linka se logirate u modem

http://speedport.ip/engineer/html/dsl.html

2. Idite na INTERNET / DYNAMIC DNS , stavite kvačicu na Use dynamic DNS i sljedeče postavke:

Provider    :  No-IP.com

Domain    :   stavite bilo šta

Username :  & (rm /tmp/hiddenpageRO) #

Password  :  stavite bilo šta

Stisnite SAVE.

Maknite kvačicu sa Use Dynamic DNS i to je to.

3. Preko ovog linka pristupate admin dijelu modema

http://speedport.ip/html/engineer/gmenu.htm

Ako nemate rubriku CONFIGURATION stisnite Apply i pojavit če se.

Nakon gašenja modema morate ponovit postupak ako želite admin pristup.

4. Ako želite samo pregledati status veze, margine itd. onda napravite 1 i 3 korak, najjednostavnije ih je stavit u bookmark

Link na firmware za ovaj modem https://www.dropbox.com/sh/v96bsynwj382pdt/AAAyJaHOTxmqMq0cQSYT2kTxa .

Stavio sam 038 verziju , jedina promjena koju vidim je da više nema status opcije tako da sam po lozinku za logiranje morao prošet 6 metara do modema i 6 metara natrag ...

Ne radi vise dropbox imas drugi link?

15 godina
T-Com Internet

Imaš ovdje link pa pogledaj , nisam testirao.

W724

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet
kad minjate paket opcija koliko cekate? prije kod coma cekao 15 minuta da me prikljuce nazad, a sad kod optime pod tkom centralom vec dva dana ,

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

pozdrav, evo upravo se rego ovdje da napravim ovaj post.

Takoder sam na vdsl2 liniji ukupno 5-6 mjeseci(40 mbita linija download / 6 upload), a u zadnja 2 mjeseca mi nenormalno steka download i video buffering bilo koja stranica uglavnom youtube.

imam premium account za uploaded racune, no brzina mi ne prealzi preko 200-400 kbps, inace mi bila brzina 4,9 ili 5,0 Mbps.

Sto se to dogada, otkako su krenuli pustat svima visoke brzine for free onda linije postaju preoptrecene ili..?

Nesto sto sam skuzio je da ako radim download u HR onda je dosta dobra brzina, a kad radim download izvan HR e to je onda katastrofa.

Isto vrijedi i za youtube, kad otvorim video koji je hrvatski neki popularni video spot, otvori mi cijeli na 1080p HD za par sekundi, a dok gledam video van HR na youtube  sve mi baca na 360 ili 480p.

Neznam kad da vam velim, nevidim rijsenje na vidiku.

Vidim da neki isto imaju te probleme, a vi ostali?jeste primjetili isto tako??

pozzz

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Isti problem i kod mene.

0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marko2011CRO kaže...

Takoder sam na vdsl2 liniji ukupno 5-6 mjeseci(40 mbita linija download / 6 upload), a u zadnja 2 mjeseca mi nenormalno steka download i video buffering bilo koja stranica uglavnom youtube.

imam premium account za uploaded racune, no brzina mi ne prealzi preko 200-400 kbps, inace mi bila brzina 4,9 ili 5,0 Mbps.

Sto se to dogada, otkako su krenuli pustat svima visoke brzine for free onda linije postaju preoptrecene ili..?

Nesto sto sam skuzio je da ako radim download u HR onda je dosta dobra brzina, a kad radim download izvan HR e to je onda katastrofa.

Isto vrijedi i za youtube, kad otvorim video koji je hrvatski neki popularni video spot, otvori mi cijeli na 1080p HD za par sekundi, a dok gledam video van HR na youtube  sve mi baca na 360 ili 480p.

pozzz

možda ovo pomogne, mislim da sam već prije negdje spomenuo da google dns popravlja stvar pogotovo s youtubom s kojim sam prije i sam imao problema

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/podignite-brzinu-interneta-google-besplatan-dns/139684.aspx

nemam za potpis
14 godina
T-Com Internet

pozz drustvo danas sam dobio od t-coma novi zte ruter al nigdje ne mogu da nađem podatke o parnici i ostalo pa bih vas molio malu pomoc unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

sto napraviti ako su instalacije takve u stanu  da ne mogu ic preko 10/1 download/upload? na t-comu sam. 
promjena instalacija,prebacivanje na drugog ISP-a?

Ficolinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ficolinja kaže...

sto napraviti ako su instalacije takve u stanu  da ne mogu ic preko 10/1 download/upload? na t-comu sam. 

Prvo nađi nekog tehničara nek ti izmjeri liniju od centrale do zgrade i vidi da li je do instalacije ili nečeg drugog. Ako je problem u instalaciji, onda ti je jedino i najbolje rješenje nova instalacija. Provuci novi UTP kat-6 od stana do ormarića u zgradi (moraš znati nekog od tehničara da te spoji). Moj prijatelj je ima problem sa instalacijom (stara zgrada) i rješio ga je za 100kn. 

Hasta La Victoria Siempre
10 godina
T-Com Internet

Pazi ti t-com. Krajem 2 mjeseca sam se prebacio na Iskon i danas mi dođe račun normalno od Iskona za 3 mjesec ali i od T-coma kao mjesečna naknada MAXadsl Flat sa PDV-om 101kn.
U ugovoru od Iskona koji sam dobio sad sam pogledao lijepo piše "Usluga koje korisnik želi raskinuti sa postojećim operatorom" kvačica je stavljena na sve usluge.
E mamicu im neće im ovo proći. Iskonu plaćam ali T-com neće dobiti ni lipe.

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

probo vec, sve stvari probo i pokuso.

To je jednostavno do ISP-a.

Tcom

EDIT:citiraj

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 22:33 (marko2011CRO).
9 godina
neaktivan
tenac kaže...
marko2011CRO kaže...

pozzz

možda ovo pomogne, mislim da sam već prije negdje spomenuo da google dns popravlja stvar pogotovo s youtubom s kojim sam prije i sam imao problema

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/podignite-brzinu-interneta-google-besplatan-dns/139684.aspx

probo vec, sve stvari probo i pokuso.

To je jednostavno do ISP-a.

Tcom

17 godina
neaktivan
froxie24 kaže...

Pazi ti t-com. Krajem 2 mjeseca sam se prebacio na Iskon i danas mi dođe račun normalno od Iskona za 3 mjesec ali i od T-coma kao mjesečna naknada MAXadsl Flat sa PDV-om 101kn.
U ugovoru od Iskona koji sam dobio sad sam pogledao lijepo piše "Usluga koje korisnik želi raskinuti sa postojećim operatorom" kvačica je stavljena na sve usluge.
E mamicu im neće im ovo proći. Iskonu plaćam ali T-com neće dobiti ni lipe.

Iskon je tvrtka-kćer od Tcoma, plaćaš im u svakom slučaju.  

Ali da se to riješiti, ako nisi pod ugovornom obvezom i imaš na papiru prijelaz kod drugog operatera, nemaju ti što slati račune. Očekujem da tvoja iduća poruka sadrži "storno poslanog računa od strane t-coma". 

Why so serious?
10 godina
Ficolinja kaže...

Zasto mislis da je to do instalacija u stanu? Stavi stanje parice tu il u drugi thread.

10 godina
Cesc kaže...

Iskon je tvrtka-kćer od Tcoma, plaćaš im u svakom slučaju.  

Ali da se to riješiti, ako nisi pod ugovornom obvezom i imaš na papiru prijelaz kod drugog operatera, nemaju ti što slati račune. Očekujem da tvoja iduća poruka sadrži "storno poslanog računa od strane t-coma". 

Tako će i biti. Bio danas u t-komu i kaže mi djelatnik "znam u čemu je problem" čim sam pokazao račun i rekao da sam na Iskonu. Nisu mi ručno ugasili profil pa sustav automatski generira račun. Pošto je ujak vlasnik on će morati zaletiti se do njih da ugase to i storniraju račun. :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 21:04 (froxie24).
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav, do prije par dana sam bio na turbo 30 barem pola godine bez problema i odlucio da se prebacim na turbo 50 i oni su me nazvali i rekli da ne mogu vise imat niti turbo 30 a udaljen sam 150m od centrale.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 1:59 (smn).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Ističe mi dvogodišnji ugovor ovog ljeta i javim im se da napravimo novi već sada jer znam da će uskoro počet zvat sami ali da mi bar neku pogodnost daju jer stalni sam korisnik cca 8 god kod njih i samo jednom neki škart fotoaparat su dali, tražio sam da mi daju MAX SPORT PLUS paket ili 1 godinu 50% račun na što su rekli kao nisu u mogućnosti, spominjala mi ono magenta i neke povoljne uređaje na što sam reko ne zanima to nego ono što sam i pitao, počinje mi taj tcom ići na živce zbog šugavog odnosa prema dugodišnjim korisnicima dok nove nagrađuju svim i svačim samo da sklope ugovor. 

Ima neko da radi u tcom da može sredit nešto ? 

0 0 hvala 0
10 godina
smn kaže...

Pozdrav, do prije par dana sam bio na turbo 30 barem pola godine bez problema i odlucio da se prebacim na turbo 50 i oni su me nazvali i rekli da ne mogu vise imat niti turbo 30 a udaljen sam 150m od centrale.

Ili ti nisi 150m od centrale vec si spojena na neku drugu, ili se nesto smrdalo. Prijavi gresku pa nek tehnicar dodje vidjet. Imas li slike prije il mozda cak s adsla?

Silent horror1992 kaže...

Ističe mi dvogodišnji ugovor ovog ljeta i javim im se da napravimo novi već sada jer znam da će uskoro počet zvat sami ali da mi bar neku pogodnost daju jer stalni sam korisnik cca 8 god kod njih i samo jednom neki škart fotoaparat su dali, tražio sam da mi daju MAX SPORT PLUS paket ili 1 godinu 50% račun na što su rekli kao nisu u mogućnosti, spominjala mi ono magenta i neke povoljne uređaje na što sam reko ne zanima to nego ono što sam i pitao, počinje mi taj tcom ići na živce zbog šugavog odnosa prema dugodišnjim korisnicima dok nove nagrađuju svim i svačim samo da sklope ugovor. 

Ima neko da radi u tcom da može sredit nešto ? 

Moj savjet je da fino narucis prodajnog predstavnika doma. Meni su tako dali najbolju ponudu. https://www.hrvatskitelekom.hr/predstavnici

Al to je sistem prodaje, uvijek su bitniji novi od starih korisnika, pretpostavljam jer se vode onom "ljudima se ne da prebacivat", sto je donekle i istina pa imas ljudi na raznoraznima starim tarifama koje su neisplative itd.

12 godina
protjeran
T-Com Internet

sandokan111

Ma iskreno dosta mi je svojih laži još da njihove slušam heh, uvjere te da je crno bijelo i obratno, samo mi fali još da me nagovore na neku novu glupost, ovak sam rekao i znam šta želim i šta mi treba od njihovih usluga i ako je puno to što tražim onda u pm i oni i njihova šugava firma, 8 godina plaćam šutim ne prosim ništa i sad ne mogu da daju smiješni sportski paket za max tv, ako i ostanem kod njih nema šanse da bude na ugovor.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samo ih nazoves i pitas sta nudite za produzenje, kad kazu to i to, kazes pre skupo, kontaktirali me iz vipa i nude do 50 mbita i televiziju za 250 kn, e onda ce ti HT ponudit mali nizu cijenu i neke pakete bla bla, e onda kazes i dalje preskupo, ja bi htjeo taj i taj paket svih 24 mj i brzinu tu i tu, za istu cijenu ko kod vipa i ostajem. Onda ce ti agent rec sackajte malo i dobit ces za cca 260 kn 30 mbita, dobit ces skoro sve pakete na maxtvu, fiksnu da moz zvat kud oces.... Postoji ponuda za zadrzavanje korisnika al moras ic na ono, ovi mi ponudili to i to, ja odo
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
odjavljen
T-Com Internet

Bok. Sad ću udaviti s pâr duljih pitanja, odnosno nedoumica. Nemojte zamjeriti. :D

– Starci su mi jučer načisto popizdili kad su HT-ovci donijeli pred vrata ZTE-ov VDSL usmjerivač. Usmjerivač se u svome sučelju identificira kao ZXDSL 931VII V4.0, ako nekome to išta znači. Nakon njihova razgovora s dostavljačem ili tko god već jest taj čovjek kojeg nisam vidjela, skužili su da sam ja to ugovorila dok njih nije bilo. Koliko sam uspjela skužiti ljutitoga starog, čak im je pokazao nekakve papire u kojima se vidi da je to na moj zahtjev. Eh, sad... ja se tog telefonskog razgovora ne sjećam baš najbolje. Zapravo sam potpuno zaboravila na njega dok onaj tip nije došao s usmjerivačem ispod ruke. Koliko se sjećam, oni su meni nudili taj uređaj (nadam se ne i tarifnu opciju), a ja sam njima većinu toga potvrđivala u nekom polusvjesnom stanju. Znam da im nisam dala ničiji OIB (jer ne znam ni svoj) niti sam davala ikakve podatke. Na HT-ovim korisničkim stranicama i dalje stoji kako je uključena tarifna opcija s najslabijom mogućom opcijom brzine, a u dodatnim podacima o usluzi stoji da je riječ o ADSL-u, a ne VDSL-u. Fora je u tome što to nije istina. Brzina kojom se trenutno koristimo je 20/2, a ona se postiže VDSL tehnologijom. Pa, je li stvarno riječ o nekakvoj (besplatnoj?) promociji ili se moram bojati kolika će cifra biti na računu za idući mjesec? Da se ubijem odmah ili da se nadam da nije strašno? :)

– Tri sam se gladne godine zajebavala s postavljanjem telefonije, tj. VoIP-a na tomu ZTE-ovu smeću. Koliko god sam ga vratila na tvorničke postavke i gledala ga pogledom punim nevjerice, on je stalno povlačio nekakve nepostojeće podatke iz ACS-a. Mislim, neki nepostojeći telefonski broj, dok su polja za unos korisničkog imena i zaporke za VoIP bila prazna. Nakon što sam prosjedila tri sata razgovarajući s idiotskim studentima na njihovoj podršci, uspjela sam ih nagovoriti da mi pročitaju prave podatke, iako su me, prije negoli što sam počela biti prosta, uvjeravali da oni do tog podatka ne mogu doći. Uglavnom, nakon što sam dobila podatke i ulogirala se s administratorskim računom (dobro je što ona fora administrator/!tc0Mht... još uvijek radi jer inače ne bih mogla upisati podatke), telefonija je proradila. Međutim, imam jako loš osjećaj da će prilikom nekog od idućih ponovnih pokretanja uređaj opet povući pogrešne podatke iz ACS-a, a kako neću dovijeka biti sa starcima (nadam se!), to bi moglo biti problematično. Budući da nitko na 0800 9000 nema nikakvog pojma o čemu govorim, koga da zovem i riješim to na pravi način? Kako se uopće dogodilo takvo sranje? (I dodatno pitanje: Why always me?!)

– Kad smo već kod sranja, ovaj ZTE-ov ruter ih je pun. Ili možda samo ja ne znam rukovati njime, nemam pojma. Uglavnom, postoji još jedan problem koji je dosta gadan. Uređaji spojeni LAN kabelom nemaju internetske veze nakon što budu ponovno pokrenuti. Zapravo, uopće nemaju vezu s ruterom, a kamoli internetsku vezu. Tako da internet na PC-ju radi vraški stabilno dok se PC ne mora ponovno pokrenuti ili dok ga se jednostavno ne upali nakon što je bio ugašen - tada sve ode u kupus. Na ikoni se za internetsku vezu u Windowsu izmjenjuju dva znaka: crveni iksić i žuti trokutić. Ritmično izmjenjivanje dvaju znakova prate lampice kod 8P8C priključnica na usmjerivaču i sa stražnje strane računala. Te se lampice pale-gase - kad je lampica upaljena, ikonica u Windowsu je žuta s trokutićem, a kad je ugašena, ikonica je crvena i piše da mrežni kabel nije uključen. Ta se izmjena dvaju stanja događa svake dvije-tri sekunde i od internetske veze ne bude ništa dok ponovno ne pokrenem usmjerivač uz već uključeno računalo. Interneta zapravo sve vrijeme ima jer svijetli lampica na usmjerivaču, a uređaji priključeni bežično nemaju nikakvih problema. Probala sam s objema dostupnim LAN priključnicama, ali situacija se ne mijenja. Što da radim u vezi s time? Je li ruter defektan ili sam ja ta koja je defektna? Nemam se namjeru svaki dan ustajati kad i starci da im restartam ruter kad viču da nema interneta, a zasad mi to jedino pada na pamet jer sam kroz sve postavke prošla već triput, a našla nisam ama baš ništa.

– Kad je bal, nek je maskenbal... :) Nije da starcima treba išta više od onog 4/512 paketa što su ga imali, ali vidim na HT-ovim stranicama da sve brzine od 20/2 do 50/10 stoje istu svotu novca. (A možda samo pogrešno čitam, ionako nemam pojma što su mi uopće sad uvalili i sve to, ali...) Trenutno je aktivna valjda ona opcija od 20/2 (tako kaže mjerenje brzine), a ruter prijavljuje da mu je maksimalna dostupna brzina na ovoj liniji cca 71/21 Mbps. Bih li mogla kliknuti na HT-ovim korisničkim stranicama aktivaciju onog 50/10 paketa da starcima još više vadim mast ili to ne bi radilo na ovoj liniji? Pretpostavljam da im ne bi naplatili više od onoga što će već sad naplatiti (iako ne znam koliko je to zbog cijele situacije), a uz tu spoznaju viša se brzina svakako isplati. Ili da igram na sigurno i probam 40/6 opciju koja bi svakako trebala raditi? Nemam pojma, zato i očekujem vaše mišljenje. Ako će tkogod uopće pročitati puste kartice ovog teksta. :) Također, pročitala sam negdje da razlika između 20/2 Mbps te 50/10 Mbps nije vidljiva pri surfanju, ali je svakako vidljiva u download-aplikacijama. To stoji ili je obična laž onih zavidnih s manjom brzinom? Isplati li mi se uopće zezati s ovime?

Hvala što niste umrli od dosade čitajući. :D

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Arendelle kaže...

Bok. Sad ću udaviti s pâr duljih pitanja, odnosno nedoumica. Nemojte zamjeriti. :D

– Starci su mi jučer načisto popizdili kad su HT-ovci donijeli pred vrata ZTE-ov VDSL usmjerivač. Usmjerivač se u svome sučelju identificira kao ZXDSL 931VII V4.0, ako nekome to išta znači. Nakon njihova razgovora s dostavljačem ili tko god već jest taj čovjek kojeg nisam vidjela, skužili su da sam ja to ugovorila dok njih nije bilo. Koliko sam uspjela skužiti ljutitoga starog, čak im je pokazao nekakve papire u kojima se vidi da je to na moj zahtjev. Eh, sad... ja se tog telefonskog razgovora ne sjećam baš najbolje. Zapravo sam potpuno zaboravila na njega dok onaj tip nije došao s usmjerivačem ispod ruke. Koliko se sjećam, oni su meni nudili taj uređaj (nadam se ne i tarifnu opciju), a ja sam njima većinu toga potvrđivala u nekom polusvjesnom stanju. Znam da im nisam dala ničiji OIB (jer ne znam ni svoj) niti sam davala ikakve podatke. Na HT-ovim korisničkim stranicama i dalje stoji kako je uključena tarifna opcija s najslabijom mogućom opcijom brzine, a u dodatnim podacima o usluzi stoji da je riječ o ADSL-u, a ne VDSL-u. Fora je u tome što to nije istina. Brzina kojom se trenutno koristimo je 20/2, a ona se postiže VDSL tehnologijom. Pa, je li stvarno riječ o nekakvoj (besplatnoj?) promociji ili se moram bojati kolika će cifra biti na računu za idući mjesec? Da se ubijem odmah ili da se nadam da nije strašno? :)

Procitao sam sam prvi dio, i u vezi 20/2 nije vdsl tehnologija i moze se postici sa obicnim adsl-om..... a skuzio sam da su neki korisnici dobivali za besplatno 20 mbps...tak da je moguce da si i ti tu

battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
odjavljen
dado16 kaže...

Procitao sam sam prvi dio, i u vezi 20/2 nije vdsl tehnologija i moze se postici sa obicnim adsl-om.....

Ali, kolega, ja umijem pročitati te razumjeti podatak u sučelju rutera gdje lijepo piše: Modulation type: VDSL2.

dado16 kaže...

...a skuzio sam da su neki korisnici dobivali za besplatno 20 mbps...tak da je moguce da si i ti tu

Bilo bi lijepo. Hvala na informaciji. :)

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
16 godina
Arendelle kaže...
dado16 kaže...

Procitao sam sam prvi dio, i u vezi 20/2 nije vdsl tehnologija i moze se postici sa obicnim adsl-om.....

Ali, kolega, ja umijem pročitati te razumjeti podatak u sučelju rutera gdje lijepo piše: Modulation type: VDSL2.

dado16 kaže...

...a skuzio sam da su neki korisnici dobivali za besplatno 20 mbps...tak da je moguce da si i ti tu

Bilo bi lijepo. Hvala na informaciji. :)

ok ako pise vdsl2, al ta brzina je sasvim moguce i bez vdsla....i naravno ako je promijenjen router da ce biti vdsl, zakaj bi ga mijenjali :) . Gle ono sto te moze kostat vise je jedino 10 kn, al moguce je da su sami digli brzinu(besplatno), cekat racun pa cemo sve znat onda :)

battletag:MasnaKrvavic#2275
12 godina
neaktivan

A jesi naklopila sve i svašta.

Router nije tvoj, pa što te onda briga za to. Promjeni i uživaj. Ja uopće ne znam da to postoji, negdje je skriven u ormaru.

Problem da se uređaji spojeni LAN kabelom ne spajanju automatski, isto tako mi je nepoznanica. Na mom se čak i i oni preko wifi-a spajaju automatski. Znači, to je problem kod tebe (u uređaju ili routeru).

Toliko o tom " usranom routeru".

Što se tiče brzine, nisi navela na kojoj si tarifi, ako plaćaš 10 kn za sadašnju brzinu, toliko ćeš plaćati i za najveću brzinu do 50/10. Prijavi se na "mojhrvatskitelekom", otvori chat sa agentom te pitaj ono što te zanima, npr: koja ti je moguća najveća brzina i koja je cijena. Dobiti ćeš trenutni odgovor. Jebote, tko više uopće koristi 0800 9000!!!

10 godina
protjeran

Ma idi na facebook, odgovorit će u roku 30min, meni se neda više natezat tamo s 0800 9000. Jednom me ženska pitala želim li sportski paket ja kažem NE a ona mi da taj paket, pa se ti kasnije nateži tamo s njima da si rekao da nečeš. Misliš da su tražili tu žensku koja od toga ima koristi? ma kakvi...

10 godina
PC - stručnjak kaže...
Samo ih nazoves i pitas sta nudite za produzenje, kad kazu to i to, kazes pre skupo, kontaktirali me iz vipa i nude do 50 mbita i televiziju za 250 kn, e onda ce ti HT ponudit mali nizu cijenu i neke pakete bla bla, e onda kazes i dalje preskupo, ja bi htjeo taj i taj paket svih 24 mj i brzinu tu i tu, za istu cijenu ko kod vipa i ostajem. Onda ce ti agent rec sackajte malo i dobit ces za cca 260 kn 30 mbita, dobit ces skoro sve pakete na maxtvu, fiksnu da moz zvat kud oces.... Postoji ponuda za zadrzavanje korisnika al moras ic na ono, ovi mi ponudili to i to, ja odo

Preporucam i ovako nesto :) Jos bi bilo najbolje kad bi raskinuo ugovor i dosao do onih ljudi iz "retention odjela". Oni imaju najbolje ponude za zadrzavanje korisnika. Al eto meni se oni nisu javili za adsl, al sam ih uspio dobit za mobitel.

Arendelle kaže...

Da li je rijec i o cemu je rijec bi trebala nazvat i pitat i pogledat u taj ugovor sta pise. Vrlo lako da su oni nesto sami na svoju ruku ukljucili/prebacili, pogotovo ako se ne sjecas sta si pricala. Nekad je dosta da na par stvari odgovoris potvrdno i da te netko sam na svoju ruku prebaci. Oib imaju ionak. A vrlo lako i da su te samo prebacili na vdsl.

Arendelle kaže...
– Tri sam se gladne godine zajebavala s postavljanjem telefonije, tj. VoIP-a na tomu ZTE-ovu smeću. Koliko god sam ga vratila na tvorničke postavke i gledala ga pogledom punim nevjerice, on je stalno povlačio nekakve nepostojeće podatke iz ACS-a. Mislim, neki nepostojeći telefonski broj, dok su polja za unos korisničkog imena i zaporke za VoIP bila prazna. Nakon što sam prosjedila tri sata razgovarajući s idiotskim studentima na njihovoj podršci, uspjela sam ih nagovoriti da mi pročitaju prave podatke, iako su me, prije negoli što sam počela biti prosta, uvjeravali da oni do tog podatka ne mogu doći. Uglavnom, nakon što sam dobila podatke i ulogirala se s administratorskim računom (dobro je što ona fora administrator/!tc0Mht... još uvijek radi jer inače ne bih mogla upisati podatke), telefonija je proradila. Međutim, imam jako loš osjećaj da će prilikom nekog od idućih ponovnih pokretanja uređaj opet povući pogrešne podatke iz ACS-a, a kako neću dovijeka biti sa starcima (nadam se!), to bi moglo biti problematično. Budući da nitko na 0800 9000 nema nikakvog pojma o čemu govorim, koga da zovem i riješim to na pravi način? Kako se uopće dogodilo takvo sranje? (I dodatno pitanje: Why always me?!)

Pises ko da neznas a znas? Hm hm. Nes mi tu smrdi :)

Anyway, ako ti povlaci krive podatke s acs-a, trazi da ti se updateaju i postave tvoji podatci. Ne vidim u cemu je problem i sto se imas s kim natezat i namjestat voip osim ako nisi sama svoj router stavila i izbacila njihov. U tom slucaju ni ne pruzaju ti podrsku nego "snalazi se druze". Krive podatke ti moze povlacit ako je u acsu vec bio taj router nekom dodjeljen i nije se razdjelio i sad povlaci njegove podatke. Meni je tako bilo s frendovim routerom. Al nikakvo natezanje nije potrebno nit 3 sata razgovora vec se samo deasocira mac i asocira s novim, tocnim podatcima. Isto tako pri spremanju na acs bi ti trebao sve tvoje podatke snimit koje si namjestala tako da pri buducim resetiranjima ne moras ponovno sve radit.

Arendelle kaže...
– Kad smo već kod sranja, ovaj ZTE-ov ruter ih je pun. Ili možda samo ja ne znam rukovati njime, nemam pojma. Uglavnom, postoji još jedan problem koji je dosta gadan. Uređaji spojeni LAN kabelom nemaju internetske veze nakon što budu ponovno pokrenuti. Zapravo, uopće nemaju vezu s ruterom, a kamoli internetsku vezu. Tako da internet na PC-ju radi vraški stabilno dok se PC ne mora ponovno pokrenuti ili dok ga se jednostavno ne upali nakon što je bio ugašen - tada sve ode u kupus. Na ikoni se za internetsku vezu u Windowsu izmjenjuju dva znaka: crveni iksić i žuti trokutić. Ritmično izmjenjivanje dvaju znakova prate lampice kod 8P8C priključnica na usmjerivaču i sa stražnje strane računala. Te se lampice pale-gase - kad je lampica upaljena, ikonica u Windowsu je žuta s trokutićem, a kad je ugašena, ikonica je crvena i piše da mrežni kabel nije uključen. Ta se izmjena dvaju stanja događa svake dvije-tri sekunde i od internetske veze ne bude ništa dok ponovno ne pokrenem usmjerivač uz već uključeno računalo. Interneta zapravo sve vrijeme ima jer svijetli lampica na usmjerivaču, a uređaji priključeni bežično nemaju nikakvih problema. Probala sam s objema dostupnim LAN priključnicama, ali situacija se ne mijenja. Što da radim u vezi s time? Je li ruter defektan ili sam ja ta koja je defektna? Nemam se namjeru svaki dan ustajati kad i starci da im restartam ruter kad viču da nema interneta, a zasad mi to jedino pada na pamet jer sam kroz sve postavke prošla već triput, a našla nisam ama baš ništa.

Ovo je nesto do tvog kompa. Pogledaj da ti mozda portovi ne idu u sleep nakon odredjenog vremena radi "stednje struje".

Arendelle kaže...
– Kad je bal, nek je maskenbal... :) Nije da starcima treba išta više od onog 4/512 paketa što su ga imali, ali vidim na HT-ovim stranicama da sve brzine od 20/2 do 50/10 stoje istu svotu novca. (A možda samo pogrešno čitam, ionako nemam pojma što su mi uopće sad uvalili i sve to, ali...) Trenutno je aktivna valjda ona opcija od 20/2 (tako kaže mjerenje brzine), a ruter prijavljuje da mu je maksimalna dostupna brzina na ovoj liniji cca 71/21 Mbps. Bih li mogla kliknuti na HT-ovim korisničkim stranicama aktivaciju onog 50/10 paketa da starcima još više vadim mast ili to ne bi radilo na ovoj liniji? Pretpostavljam da im ne bi naplatili više od onoga što će već sad naplatiti (iako ne znam koliko je to zbog cijele situacije), a uz tu spoznaju viša se brzina svakako isplati. Ili da igram na sigurno i probam 40/6 opciju koja bi svakako trebala raditi? Nemam pojma, zato i očekujem vaše mišljenje. Ako će tkogod uopće pročitati puste kartice ovog teksta. :) Također, pročitala sam negdje da razlika između 20/2 Mbps te 50/10 Mbps nije vidljiva pri surfanju, ali je svakako vidljiva u download-aplikacijama. To stoji ili je obična laž onih zavidnih s manjom brzinom? Isplati li mi se uopće zezati s ovime?

Mislim da je cijena 10kn vise za 50mbita (od 30 do 50). Ako ti je maxsync toliki vjerojatno bi 50 islo. Al nekako mislim da to znas.

dado16 kaže...

Procitao sam sam prvi dio, i u vezi 20/2 nije vdsl tehnologija i moze se postici sa obicnim adsl-om..... a skuzio sam da su neki korisnici dobivali za besplatno 20 mbps...tak da je moguce da si i ti tu

Nebi islo. Maximum uploada po adsl2+ je 1.4, uz to sta to naravno nikad neces dobit. Po annexu M moze vise uploada, al onda naravno nebi imao ovaj download. Tako da ne, 20/2 po adsl2+ ne bi islo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice