Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!

poruka: 516
|
čitano: 198.619
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Koliko platim toliko dobijem! Smijeh   Istina nedavno sam otprilike mjesec dana dobivao dvostruko veću brzinu downloada (oko 1 MB/sec), neznam kako se to provuklo, ali eto sam je , šmrc, trajalo mjesec dana Plač

edit- zanimljivo, testirao sam sa speedtestom preko iPhonea (wifi) i daje malo drukčije podatke no vrlo blizu onima rezultatima testa sa kompa: download - 3,928 Mb/s i upload - 0,207 Mb/s

a što se tiče pinga on je ovdje odvalio skroz na 159 lol, za razliku od 50 na kompu

btw, nekih 12-ak kilometara sam od najbližeg T-Com centra

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 11:58 (Cristiano Ronaldo).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo malo sam se zaintačio pa i 3 G preko iPhona testirao, rezultati:

download - 0,170 Mb/s

upload - 0,020 Mb/s

ping - nevjerojatnih 3063 ms

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 11:58 (Cristiano Ronaldo).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!
UpozorenjeDamageHigh kaže...

To ti nema nikakve veze s smanjenjem brzine.

Protestiraj OVDJE pa javi rezultate.

upozorenje ! moguće je da je ICMP promet na vašoj mreži onemogućen

E jak mi taj test. Napišu ovakvu glupost a sve mi uvijek šljaka kako treba.

http://bwm.carnet.hr/ping.php

17 godina
protjeran

@Cristiano Ronaldo

To što si ti 12km od T-centra nema apsolutno nikakve veze sa brzinom tvog interneta, več udaljenost od tvoje centrale, koja nemora biti kod t-centra i obično nije, je važna.

I ajd nauči kako se izražava brzina.

MB/s znači megabajti po sekundi

Mb/s znači megabiti po sekundi

1MB/s = 8Mb/s

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 11:44 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pinkskin kaže...

@Cristiano Ronaldo

To što si ti 12km od T-centra nema apsolutno nikakve veze sa brzinom tvog interneta, več udaljenost od tvoje centrale, koja nemora biti kod t-centra i obično nije, je važna.

1MB/s = 8Mb/s

lol, oooops izvinite gospodine, što smo uvrijeđeni, skrušeno ispovjedam svoje grijehe Smijeh

a sad ozbiljno, znam kako se izražava brzina ali sam izgleda brzopleto pisao....ispravljeno, a što se tiče ovoga blizine T-Com centra, to sam napisao jer vidim da ih je dosta to spomenulo pa reko ajd da i ja nekom za informaciju, znam da je nebitno

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 11:59 (Cristiano Ronaldo).
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 22:27 (XYomegaYX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Cristiano Ronaldo kaže...
pinkskin kaže...

@Cristiano Ronaldo

1MB/s = 8Mb/s

lol, oooops izvinite gospodine, što smo uvrijeđeni, skrušeno ispovjedam svoje grijehe Smijeh

a sad ozbiljno, znam kako se izražava brzina ali sam izgleda brzopleto pisao....ispravljeno, a što se tiče ovoga blizine T-Com centra, to sam napisao jer vidim da ih je dosta to spomenulo pa reko ajd da i ja nekom za informaciju, znam da je nebitno

Gle udaljenost od T-centra nema nikakve veze, ljudi navode udaljenost od centrale a ne od t-centra.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Evo jedan test o kvaliteti ADSLa, oko 7 km od centrale.

http://www.pingtest.net/result/19418652.png

Evo još jedan malo kasnije.

http://www.pingtest.net/result/19418743.png

I još jedan.

http://www.pingtest.net/result/19418795.png

Star Trek, Dr.Who, EVE Online, Win7, 5800XM
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 7:30 (tomek.75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomek.75 kaže...

Evo jedan test o kvaliteti ADSLa, oko 7 km od centrale.

Pokusaj neki blizi server...Evo mog rezultata

http://www.pingtest.net/result/19422081.png

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 9:39 (Bocky).
15 godina
neaktivan

Ja neznam kako vamo ali evo meni:

Ping

http://www.pingtest.net/result/19429741.png

Brzina

dolje na slici

to ke danas ...

danas testirana brzina danas testirana brzina
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

T-com je po meni jedan od lošijih providera. naime dok sam bio na knežiji tamo je propusnot linije bila oko 24Mbita te je sve ok radilo. Preselio sam se u Dubravu... kakav kaos. Uzmem tel i net ,telefon radi net puca svako malo. Zovem ja službu za korisnike te oni prijave smetnju. Nebudi ljen odem sam provjeriti linijiu (skoro svaki router ima tu mogućnost) kad ono katastrofa.

Propusnost linije MAX: 5800 kbit !!! Noise: 8.6dB (ispod 7 nema sinhronizacije)..

http://en.wikipedia.org/wiki/Noise_margin

Lik iz tcoma dođe skuži da ovo jedva radi te ode me premjestit na drugu paricu. odoh ponovo provjeriti:

Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:6816 kbps (downstream) / 957 kbps (upstream)Noise margin:11 dB (downstream) / 13.6 dB (upstream)Line attenuation:49.6 dB (downstream) / 32.6 dB (upstream)Output power:15.6 dBm (downstream) / 6551.2 dBm (upstream)

Nešto bolje je ali opet nije to nešto.

Pitam ja njega ,dal bi prošao MAXTV (pošto tu nemam niš), kaže on da bi. (kao oni će još iz centra počistiti liniju; lol)

Ok naručim MAXTV i nazovem ih te zamolim da provjere oni kakva je linije prije nego što mi ga ispostave.

Dođe taj dan i evo MAXTV-a. NARAVNO DA NE RADI. Prijavim ja ponovo smetnju. Dođe sad neki drugi lik te kaže da ako hoću da mi spuste net na 2 Mbit te da će MAX TV proradit????? Bahahha

Pa nisam lud da plaćam punu cijenu a dobim POLA???!!!!!!!!Nakon toga lik ode i stornira MAXTV.

katastrofa. Inaće navodno je većina dubrave u kur... što se tiće propusnosti.

Što se tiće brzine Down je oko 3.8 Mb ali Upload ... lol 0.19 , 0.21. 0.16 ,.... kaos

Meni je Upload recimo dosta bitniji ali tu T-com nema sluha, oni jođ uvijek nude mizarne brzine za privatne korisnike..

Poslao sam im mail da mi treba 1 Mbit Uploda a da Download može ostati isti.. Ma kaj si lud. Oni nude samo pakete di je upload 768??

Pitam ja , ok ali to mi nije dosta a download mi netreba toliki. kažu oni ŽAO NAM JE... Lol. Metronet nudi 4/4 dakle sinhronu vezu ,Bnet ima 768 pod normalno samo ovi šup,,,, još uvijek tapkaju po istom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

OT

Koliko treba da ti prebace adsl, telefon i MaxTV na drugu adresu?

Selimo se pa sve vucemo sa sobom...

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

OT

Koliko treba da ti prebace adsl, telefon i MaxTV na drugu adresu?

Selimo se pa sve vucemo sa sobom...

Do nedavno je trebalo do sljedečeg mjeseca, ali prošli mjesec t-com je uveo neku ludu opciju za PAKETE ako podneseš zahtjev počinje vrijediti sljedeči dan, tako da ne znam dal su to uveli i za promjenu mjesta stanovanja!? ali samo znam da se to plača 99kn. to sam siguran!Cool

Bern@rd the Gamer
15 godina
neaktivan
luka1002 kaže...

T-com je po meni jedan od lošijih providera. naime dok sam bio na knežiji tamo je propusnot linije bila oko 24Mbita te je sve ok radilo. Preselio sam se u Dubravu... kakav kaos. Uzmem tel i net ,telefon radi net puca svako malo. Zovem ja službu za korisnike te oni prijave smetnju. Nebudi ljen odem sam provjeriti linijiu (skoro svaki router ima tu mogućnost) kad ono katastrofa.

Propusnost linije MAX: 5800 kbit !!! Noise: 8.6dB (ispod 7 nema sinhronizacije)..

Lik iz tcoma dođe skuži da ovo jedva radi te ode me premjestit na drugu paricu. odoh ponovo provjeriti:

Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:6816 kbps (downstream) / 957 kbps (upstream)Noise margin:11 dB (downstream) / 13.6 dB (upstream)Line attenuation:49.6 dB (downstream) / 32.6 dB (upstream)Output power:15.6 dBm (downstream) / 6551.2 dBm (upstream)

Pitam ja njega ,dal bi prošao MAXTV (pošto tu nemam niš), kaže on da bi. (kao oni će još iz centra počistiti liniju; lol)

Ok naručim MAXTV i nazovem ih te zamolim da provjere oni kakva je linije prije nego što mi ga ispostave.

Dođe taj dan i evo MAXTV-a. NARAVNO DA NE RADI. Prijavim ja ponovo smetnju. Dođe sad neki drugi lik te kaže da ako hoću da mi spuste net na 2 Mbit te da će MAX TV proradit????? Bahahha

Pa nisam lud da plaćam punu cijenu a dobim POLA???!!!!!!!!Nakon toga lik ode i stornira MAXTV.

Što se tiće brzine Down je oko 3.8 Mb ali Upload ... lol 0.19 , 0.21. 0.16 ,.... kaos

Meni je Upload recimo dosta bitniji ali tu T-com nema sluha, oni jođ uvijek nude mizarne brzine za privatne korisnike..

Poslao sam im mail da mi treba 1 Mbit Uploda a da Download može ostati isti.. Ma kaj si lud. Oni nude samo pakete di je upload 768??

Pitam ja , ok ali to mi nije dosta a download mi netreba toliki. kažu oni ŽAO NAM JE... Lol. Metronet nudi 4/4 dakle sinhronu vezu ,Bnet ima 768 pod normalno samo ovi šup,,,, još uvijek tapkaju po istom.

Ah ti imaš sreće koliko sam shvatio živiš u Zagrebu pa si možeš uzeti Metronet ili Bnet ili optimu. Ja sam prisiljen koristiti T-com jer mi drugo ne preostaje! I da imam Max tv isti problem ko i ti, 2 mb mi je internet a ostala 2mb Max Tv!

Epic FailVičeViče

Bern@rd the Gamer
15 godina

Nije t-com bas bajan, ali nemam bas neke prituzbe osim sto je upload los. Veza mi ne puca bas nikada, download je skoro 6 MB, a placam 4 MB....MaxTV radi kako treba...ping je ok.....

Nakon sto mi istekne ugovor prebacit cu se nekud drugdje jer mi treba veci upload, ali nemam bas nikakve zamjerke na t-com......makar ih ne volim bas.

Jedino sada selimo na drugu adresu pa me zanima samo koliko treba vremena da mi presele adsl, MaxTV i telefon na drugu lokaciju.......

Nakon sto budem gotov sa njima u ovome stanu cu preci vjerojatno na Bnet, ali u drugome stanu imam isto tako sve od t-coma i nikada nisam imao neke smetnje ili sporu brzinu + MaxTV imam u oba stana od prvoga dana i sve radi kako treba.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Do nedavno je trebalo do sljedečeg mjeseca, ali prošli mjesec t-com je uveo neku ludu opciju za PAKETE ako podneseš zahtjev počinje vrijediti sljedeči dan, tako da ne znam dal su to uveli i za promjenu mjesta stanovanja!? ali samo znam da se to plača 99kn. to sam siguran!Cool

Da, to je sada ok ali opet tu nešto ne štima ja sam promjenio na flat ali oni šalju obavijest na mailove kao da imam 1gb paket, stvarno čudno, a u korisničkim stranicama piše flat.

http://hr-invites.com/ - jedina prava Hrvatska BT zajednica na kojoj nema chitera, trejdera i ostale gamadi :)
17 godina
neaktivan
luka1002 kaže...

A ono mozda ti je i instalacija u kuci/ stanu losa ... recimo i ja sam isto u dubravi i bez problema ide 4mbit,brijem da bi islo i vise +max tv ... a stanje je ovakvo SNR 17.5 /22  ATT 13.4/5 -prilicino dobro ,znaci vjerovatno si ti bas naiso na lose instalacije + centrala(DSLAM) ti je daleko posto imas jako velik ATT..

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
16 godina
neaktivan

zašto mi stalno mijenjaju modulaciju,prekjučer je bila G.992.1 annex B,danas G.992.5 annex B,a trenutno G.992.3 annex B?

Can I tell you a secret???I see dead peoples!Oooh this shit is awesome!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hmm?pa ak te to tolko dira onda prebaci modem u bridge mode i sam si to promjeni Smijeh

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
viper kaže...

hmm?pa ak te to tolko dira onda prebaci modem u bridge mode i sam si to promjeni Smijeh

onda se nakon nekog vremena neče moči konektirat jer če po njihovim blesavim standardima izgubit vezu s poslužiteljem.. bolje da ne dira..

16 godina
neaktivan

kak da to napravim??imam orginalni firmware na ruteru

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

user.t-com.hr

postavke ruter i tamo promjeniš....xDDDD

16 godina
neaktivan

nemogu,"konfiguriranje nije moguće za moje korisničko ime"

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zvi SZK, koji ruter ima?

16 godina
neaktivan

st780wl

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zvoi ih ... moralo bi... 

16 godina
neaktivan

poslat cu im mail

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobor.. pošalji .. meni isto nije radilo isto to pisalo nazvo ih i rad..xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dok mi je bilo na g.992.1 sn margin je bio 12,a sad mi je 5

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma oni nešto rade, servisiraju, šta ja zna, sve je više manje srušeno, serveri su na cent os-u tako da neznam šta rade..xD Toliko o stabilnosti linux-a, da im sve pada

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice