Zna li itko kako se moze otkljucati ENKOM A1521-I koji je na iskonu?
Router na router (DUO.Carnet)
- poruka: 208
- |
- čitano: 141.671
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Dobio sam Enkomov Router A1521-I ... i izgleda da je zaključan u Bridge modu... Ima li ikakve nade za normalno povezivanje? 2 routera ? Neke skrivene postavke kao na Siemensovim routerima?
bok!
vadim staru temu, ali tu nisam nasao prikladne odgovore za moju situaciju :(
imam iskon trio carnet i naravno muci me konekcija preko carneta jer nemrem spojiti mobitele..i tablet...
pa bi sad spojio preko drugog routera
nabavio sam thompson TG782i od t coma
na slici je gornji thoppson a donji je iskonom siemens router
kako da sad to sve spojim?
ako moze tko pomoci placam pivu :)
Nemožeš, to je router kojem je WAN port zapravo ADSL Modem koji se spaja na telefonsku utičnicu.
rjesio sam!
kod sebe sam rješio, sad hoću rješiti prijateljici
slučaj je slijedeći
ima Bnet (ne carnet) sa žičnim routerom
nabavio wlan router dlink 150
Wirless Router D-Link DIR-600
spojim ja lijepo iz bneta u wan od d linka i drugim kablom od dlinka na roter od bneta
sve je kao spojeno, ali ne radi internet.
vidim i bezzicnu mrezu ali nemozes nista otvoriti
stalno javlja da trazi ip adresu (zuti uslikcnik) ili javlja limitid ili no conectivity (tak nesto)
kad vratim na staro(direktno b net u comp)stvar radi, ali samo preko cabla naravno
molim pomoc
hvala
Pozdravi,
Imam Simensov SX76 koji mi je ostao od HT-a jer sam sada prešao na Iskon CARNet Duo. Promjenio sam ga prema uputama s http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453, ali i dalje mi se neće spojiti na wan. Spojio sam 4 port s Simensa na Iskonov Enkom A1521-I, ali nikako mi neće uspostaviti vezu, kreirao sam PPPoE vezu, ali piše mi stalno na Simensu Cable disconnected.
Imam od B.Neta dlink dir-635 i isto sam kreirao novu PPPoE vezu i spojio Internet port na dlinku s ethernet na Enkomu, ali isto stalno stoji Cable disconnected. Mijenjao sam i kablove uzeo original patcheve, napravio cross over, ali nikako da dobijem cable connected. Imali li netko iduju što trebam napraviti.
Unaprijed zahvaljujem.
.javlja da trazi ip adresu (zuti uslikcnik) ili javlja limitid ili no conectivity (tak nesto)
kad vratim na staro(direktno b net u comp)stvar radi, ali samo preko cabla naravno
..
-ugasi bnetov cable modem, spoji ga na WAN port dlinka, upali bnet. (namjerno ograničenje na jedan PC po MAC adresi, prvi priključen uređaj-PC dobije pristup ostali ne, svaki 'pristojan router ima i opciju cloning MACa, upravo za to, ali ovako sam router postane 'PC' kojem modem da pristup internetu).
edit: prije spajanja dva routera treba provjeriti koji je subnet (treći broj - X) 192.168.x.y. Svaki router treba imati svoj subnet (X). Preko DHCPa ili ručno dodjeljuješ jedinstven y (1-254) svakom uređaju u mreži.
bnetov subnet vidiš kad se direktno spojiš, koji IP je dodjelio PCu... dok su kupljeni routeri često na 2.1 pa može sve iz prve bez podešavanja proraditi ali to ovisi o ISPovim postavkama i factory defaultu oba routera (poželjno je to znati).
btw, postoji tema za B.net..
Hoces li mi molim te reci kako si rjesio? Ja imam slican problem ujedno imam Dlink 2640B ruter stari od T-coma. nemogu nikako ih povezati da spojim iphone i tabove na net.
Dobar dan, imam problema sa ta 2 routera 1. (sivi) se515 2. sx763. sx763 je na iskon-carnetu i htio bi spojiti se515 na njega i podizati dail up konekciju i imati stalnu internet vezu na se515. Ne znam kako spojiti kablove i koje postavke staviti na 1. ni na 2. pa ako bi netko mogao nacrtati preko slike koji kabel u koji lan i postavke za 1. i 2. . Hvala mucim se vec 4 dana i sve uzalud.
Dobar dan, imam problema sa ta 2 routera 1. (sivi) se515 2. sx763. sx763 je na iskon-carnetu i htio bi spojiti se515 na njega i podizati dail up konekciju i imati stalnu internet vezu na se515. Ne znam kako spojiti kablove i koje postavke staviti na 1. ni na 2. pa ako bi netko mogao nacrtati preko slike koji kabel u koji lan i postavke za 1. i 2. . Hvala mucim se vec 4 dana i sve uzalud.
Prvo moraš na se515 jedan od LAN portova reprogramirati da bude WAN port, a zatim jedan od LAN portova sa sx763 spojiti s tim WAN portom mrežnim kabelom. Potom trebaš ugasiti WLAN na sx763, a uključiti i podesiti WLAN na se515. Sâm se515 bi odmah trebao "shvatiti" da je spojen na Internet.
Da iskreno kazem ne znam ta tom routeru napraviti wan port... mozes objasnit?
Da iskreno kazem ne znam ta tom routeru napraviti wan port... mozes objasnit?
Ne znam ni ja jer nemam taj ruter. Probaj potražiti na Internetu, a počni od starih postova u ovoj temi.
Bez toga, nema dalje s tim ruterom.
Uđem u ruter normalno login i to sve idem na advanced setup i onda imam WAN: account data; connection mode; internet connection i ADSL. Ima IP routing: static route i dynamic routing. Ne znam kako da napravim wan port trazio sam po internetu ali nista a treba mi hitno da radi jer trebam staticni internet preko dail up veze i tog se515 znaci da se spaja se515 na sx763 a sx 763 normalno na iskon carnet ocu da mi se515 bude kao upaljeni komp sa stalnom vezom. Pomozi. Hvala
Uđem u ruter normalno login i to sve idem na advanced setup i onda imam WAN: account data; connection mode; internet connection i ADSL. Ima IP routing: static route i dynamic routing. Ne znam kako da napravim wan port trazio sam po internetu ali nista a treba mi hitno da radi jer trebam staticni internet preko dail up veze i tog se515 znaci da se spaja se515 na sx763 a sx 763 normalno na iskon carnet ocu da mi se515 bude kao upaljeni komp sa stalnom vezom. Pomozi. Hvala
Ovdje ti je netko prije 4 godine došao na istu ideju. To ti je najbolje što ti ja mogu dati.
Evo danas cu nabaviti od d linka di 524 procitao sam u prijasnjim postovima da je netko uspio taj router spojiti na carnet. A siemens se 515 je ne moguce spojiti jer nema wan port, a na mucio sam se sa njim, nema veze sad cu probati sa di 524 ali vjerujem da ce raditi jer ima wan port posebno. Znaci spojim u di 524 u wan port i u siemens sx763 u lan 1 i upisem od carneta korisnicko ime i lozinku i onda bi se on trebao sam spojiti i tako bi dobio stalnu internet vezu? :)
Znaci spojim u di 524 u wan port i u siemens sx763 u lan 1 i upisem od carneta korisnicko ime i lozinku i onda bi se on trebao sam spojiti i tako bi dobio stalnu internet vezu? :)
Tako je.
Evo uspio sam, sve radi. Hvala ti puno! :)
Pozdrav, molio bih vas za malu pomoć
imam sličan problem kao što je opisan na prijašnjoj stranici, ali ni uz te upute ga nisam uspio riješiti
imam bnet preko kabelske sa carnetom, cisco 2100 modem i zyxel p-660hw-t3 router
naime, kada spojim modem i ruter (u sivi port desno), na modemu ne svijetli lampica ko da je uštekan
muči me to već dugo i nikako da složim
unaprijed hvala
Molim te reci kako si kod sebe riješio imam indentični problem
Hvala
a preko čega ideš
koje routere imaš?
od iskona (Carneta) imam Enkom 1521-1 i mislio sam na njega spojiti Thompson ST780i WL da radi u route modu
Kako sam zaposlenik Iskona moram napomenuti da su ovo moja osobna mišljenja a ne služben stav Iskona.
Koliko sam upoznat u prvim verzijama svih routera pppoe dialer je bio omogućen u web sučeljima no CARNet je zabranio da imamo mogućnost dialera u firmwareu naših routera već da se isključivo korisnici spajaju putem dialera na svojim računalima kako bi mogli znati tko je odgovoran kada i ako se dogodi neki "nepoćudan" događaj poput downloada sadržaja zaštićenih vlasničkim pravima filmskih/glazbenih studia.
Najjednosavnije je kupiti tp-link wr741nd router (najjeftiniji koji ima pppoe) i to je to, drugačije ne ide bez puno petljanja koje je prenapredno za veliku većinu ljudi s ovog foruma. Osobno si uzimam routere u protisu po nekih 140kn što je odlična cijena.
Kako sam zaposlenik Iskona moram napomenuti da su ovo moja osobna mišljenja a ne služben stav Iskona.
Koliko sam upoznat u prvim verzijama svih routera pppoe dialer je bio omogućen u web sučeljima no CARNet je zabranio da imamo mogućnost dialera u firmwareu naših routera već da se isključivo korisnici spajaju putem dialera na svojim računalima kako bi mogli znati tko je odgovoran kada i ako se dogodi neki "nepoćudan" događaj poput downloada sadržaja zaštićenih vlasničkim pravima filmskih/glazbenih studia.
Najjednosavnije je kupiti tp-link wr741nd router (najjeftiniji koji ima pppoe) i to je to, drugačije ne ide bez puno petljanja koje je prenapredno za veliku većinu ljudi s ovog foruma. Osobno si uzimam routere u protisu po nekih 140kn što je odlična cijena.
Spajam ga sa postojećim Iskonovim uređajem (LAN - WAN) i onda konfiguriram ili jednostavno maknem "stari" i prekucam podatke u novi?
Hvala
Pitanje za bnet carnet
Uređaj je : Thomson THG541
1. postoji li neki router koji mogu spojit provjereno da radi u routing modu (po mogućnosti iz Links-a) ??
2 ili jednostavnije da spojim TP-LINK Wireless N Access Point TL-WA701ND i imam samo bežićnu mrežu. Radi li to?
Pitanje za bnet carnet
1. postoji li neki router koji mogu spojit provjereno da radi u routing modu (po mogućnosti iz Links-a) ??
2 ili jednostavnije da spojim TP-LINK Wireless N Access Point TL-WA701ND i imam samo bežićnu mrežu. Radi li to?
Ja sam ga spojio sa starim Thomson ST780WL koji mi je ostao od vremena kad sam na T-comu bio. Našao sam tu uputu na forumu, sasvim fino radi.
Pitanje za bnet carnet
Ja sam ga spojio sa starim Thomson ST780WL koji mi je ostao od vremena kad sam na T-comu bio. Našao sam tu uputu na forumu, sasvim fino radi.
Pretpostavljam da radi sa 95 % routera ali ne bi htio biti među onih 5% da iskeširam lovu za k... :)
Znaš li za točku2. tj. trebalo bi sa Acess Pointom radit bez problema??, to je i svrha Accessa
Pitanje za bnet carnet
Pretpostavljam da radi sa 95 % routera ali ne bi htio biti među onih 5% da iskeširam lovu za k... :)
Znaš li za točku2. tj. trebalo bi sa Acess Pointom radit bez problema??, to je i svrha Accessa
S AP-om bi trebalo, a za rutere ti stvarno nisam siguran. Ja sam dok nisam otkrio da se može i s ovim, također u Linksu planirao kupiti, neki Asus čini mi se.
Pitanje za bnet carnet
br.2. ,anybody??