Vjerojatno je neki susjed otkazao internet/paricu pa je tebi poraslo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno je neki susjed otkazao internet/paricu pa je tebi poraslo.
Moguće. Kod nas i b-net ima svoju infrastrukturu. Ma neka se sele što više to bolje. Budem nagovorio ove susjede sa b-netom neka malo reklamiraju možda ih više pređe. xD
Samo da mi hoće i upload porast kao download...
Previse vi utjecaja pripisujete inerferenciji :) Malo vas plase babarogama.
Jedan ode, odma skoci 6-7 mega ya rite :P. Da tako brzine rastu/padaju, nitko u neboderu ne bi imao vise od 10.
Valjal ista taj Iskon kakav je ping jel puca net?
Valjal ista taj Iskon kakav je ping jel puca net?
To ti niko ne moze odgovorit jer sve ovisi na kakvoj lokaciji zivis i kolko je centrala udaljena od tebe, ovo je moj rezultat placam 20/5 i otprilike toliko i dobivam ali to ne znaci da ce i tebi bit tocno tako, ja sam od centrale oko 900 metara i propusnost mi je takva da bi cak blizu 50 mbit mogao povuci po onome sto mi pise u ruteru
Pretpostavljam da imate one crne Zyxele, jel im wifi toliko loš?
Najveca dostupna brzina downloada mi je 20 mbit/s a upload 2 mbit/s na toj brzini ne bih trebao imati problema sta vi mislite?
Pretpostavljam da imate one crne Zyxele, jel im wifi toliko loš?
Nije baš toliko loš, al mi se čini da je ispod prosjeka.
Btw, cijela tema o tom Zyxelu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2957033#post2957033
Lik je napravio mod. Dodao je vanjske antene :D
Najveca dostupna brzina downloada mi je 20 mbit/s a upload 2 mbit/s na toj brzini ne bih trebao imati problema sta vi mislite?
Nikad se ne zna, na žalost.
Već si na Iskonu, ili su ovo mjerenja nekog drugog operatera?
Nisam jos na Iskonu nego su mi oni rekli da mi je to najveca dostupna brzina i sad planiram prec kod njih
Nisam jos na Iskonu nego su mi oni rekli da mi je to najveca dostupna brzina i sad planiram prec kod njih
Obavezno kod trenutnog operatera provjeri možeš li dobiti 20, ako ne ne možeš ni na iskonu.
Ili stavi podatke parice da se vidi tu sto mozes sto ne. Da ne bude pustih obecanja pa plakanja nakon ugovora :P
Zanima i mene kako da točno provjerim kolika mi je najviša dostupna brzina.
Što ako oni meni kažu da mi je neka brzina najviša to ne treba biti istina?
Ja to mogu saznati sa 100% točnošću?
Ne trebaju oni to dolaziti ovdje da provjere kable i šta ja znam već?
Tnx.
Zanima i mene kako da točno provjerim kolika mi je najviša dostupna brzina.
Što ako oni meni kažu da mi je neka brzina najviša to ne treba biti istina?
Ja to mogu saznati sa 100% točnošću?
Ne trebaju oni to dolaziti ovdje da provjere kable i šta ja znam već?
U savršenom svijetu max brzina ovisi o udaljenosti od centrale (i opremi ko njih i tebe )
Na žalost, na svakom spoju, komadu opreme, utičnici, lošem kablu.. dolazi do određenih gubitaka.
Otprilike možeš znati tako da se logiraš u router i pogledaš podatke o stanju veze. Ili još bolje, napraviš screen-shot pa staviš ovdje.
Ako nađeš stranicu na kojoj je jedna od stavki Attenuation, to je onda to. Stavi sliku ovdje, pa ti netko od iskusnih pomogne.
Ili još bolje, stavi ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/182498.aspx
Malo prolistaj temu, zadnjih 2-3 stranice, pa će ti biti očito da ne možeš 100% biti siguran. U večini slučajeva, ni sam provider ne zna koliko ti je max, nego trebaš naletjeti na nekog tko zna što radi, pa da se malo poigra.
Aha, a da li na temelju toga mogu znati da li mogu imati 20 mbps ili 30 mbps? Ne odskače toliko nepreciznost?
Aha, a da li na temelju toga mogu znati da li mogu imati 20 mbps ili 30 mbps? Ne odskače toliko nepreciznost?
Uglavnom da. Ak nema nekih problema, može se i još preciznije saznati.
Javi se u onu temu.
Pozdrav!
Mozda nije diretkno vezano uz temu, al da ne otvaram novu...
Sta je najbolje uzeti u ISKON webshopu s 1000 kn popusta, a da prodajom toga istoga si vratim barem 500-600 kn?!
Mobiteli su im precijenjeni, kao i TV. Tako da, osim toga dvoje, nista mi ne treba... Mozda jedino tablet ako je neka ponuda ok?
Ako ne, onda me zanima gornje pitanje - posto bi to sto dobijem, novo, zapakirano prodavao :)
Student sam na prvoj godini, planiram uzet samo internet od Iskona, NET30. Međutim, malo mi ne paše to potpisivanje ugovora na 2 godine. Pričao sam sa agentom u Avenue Mallu i lik mi tvrdi da je Iskon najbolji za studente jer ja mogu jednostavno premjestiti internet na drugu adresu ukoliko se preselim, a ako mi ne mogu dostaviti tu brzinu koju sam naručio(30/5mbit), onda mogu bez penala raskinuti ugovor.
Naravno, dok mi je to govorio mi je gurao ugovor pod nos da ga potpišem, no odlučio sam pričekat još koji dan. Jel to istina? Malo mi se čini predobro da bi bilo istinito...
Student sam na prvoj godini, planiram uzet samo internet od Iskona, NET30. Međutim, malo mi ne paše to potpisivanje ugovora na 2 godine. Pričao sam sa agentom u Avenue Mallu i lik mi tvrdi da je Iskon najbolji za studente jer ja mogu jednostavno premjestiti internet na drugu adresu ukoliko se preselim, a ako mi ne mogu dostaviti tu brzinu koju sam naručio(30/5mbit), onda mogu bez penala raskinuti ugovor.
Naravno, dok mi je to govorio mi je gurao ugovor pod nos da ga potpišem, no odlučio sam pričekat još koji dan. Jel to istina? Malo mi se čini predobro da bi bilo istinito...
Ako na novoj lokaciji oni ne mogu isporučiti brzinu koju si ugovorio možeš raskinuti ugovor. Dobro ti je čovjek reko.
Mislim da čak imaš i rok od 3 mjeseca probnog razdoblja u kojem moš raskinuti ugovor bez penala ukoliko nisi zadovoljan uslugom. Ja sam prije 5 mjeseci uzeo isto samo internet 30/5 i imao sam taj probni rok od 3 mjeseca. U međuvremenu u zgradu mi je uveden Bnet pa mi je bila njihova ekipa da se prebacim na njih. I oni su mi izvalili da u roku od 6 mjeseci moš raskinuti ugovor bez penala po zakonu. No odjebo sam ih jer sam zadovoljan sa Iskonom.
postovanje
najvjerojatnije cu biti iskonovac poput vas , ali zato imam zelju da saznam
ja sam Amisovac vec od 2009 i jako zadovoljan, s vrlo malo problema i s dobrim utiskom na rad Sluzbe Korisnika, ali srecom nisu mi trebali.
koristim ADSL 2+ paket D 8 / U 0.7 Mb, bitstream,
ruter mi kaze da mi je centrala udaljena 2.7 km i najvecu brzinu koju mi operater moze isposlovati je 12 mb, sto i agenti isto potvrduju.
vec par godina cekam na poboljsanju infrastrukture od strane Amisa, ali nisu dosli do moga kvarta, jer je vec potom kupljena od strane Vip-a i prekinuto je Amisovo opticko sirenje.
imao sam priliku s Iskonovim agentom popricati o paketima itd, svidjeli su mi neki paketi, jer toboze za nesto manju pretplatu imam vece brzine, poglavito UPLOAD....
A radi se o VDSL .
tek nedavno, provjerom dostupnosti, vidim da moja adresa moze imati i koristiti tu uslugu, pa sam sad na pripremi.
poznato mi je da VDSL tehnologija ima limit 1400 m udaljenost od centrale za rad.
sad, za koji ruter mi preporucate, vjerujem da operater nema ruternik, pa da izaberem koji bi konzumirao, ali mislio sam sugestijom tokom razgovora da mi isposlove taj model ruter.
trenutno koriatim speedtouch s wlan i, i za moju kucu i vrt, njegovo pokrivenost nemam zamjerke
da li obavezno uzetiprobno ili odmah potpisati o tim stvarima...
mislim sto stedljivije, pa bi uzeo opciju 10% manja pretplata.
uzeo bi samo tel+ net
tv me ne zanima
hvala
Lose su te upoznali :) VDSL2 uredno radi i puno dalje, samo nema smisla nakon odredjene razdaljine, koju su nasi telekom operateri prvo odredili bili 1000m, pa 1500, a sad i dalje spajaju.
Postavi trenutno stanje parice (znaci ulogiras se u router i nadjes gdje ti se nalazi jedan podatak koji se zove 'line attenuation' ili tako slicno ce ti pisat) i onda tu sliku stavi tu pa da se vidi s cim raspolazes, jer ovi u SZK ti nekad recu tocno, a nekad bajke ispricaju, pa da ne bi kasnije bilo svega :)
Postovanje
hvala na brzom odazivu
trenutno sam van drzave.
poznata mi je i vodim se po toj informaciji kakvo mi je stanje
rekao bi krivo, da napisem nesto
ono s rutera upisem na jedno poznato mjesto meter anuu. I tako mi kaze ugrubo
ok mozda sam rekao za limit VDSL a ne znam za VDSL 2 i drugih standarda
tokom razgovora sam saznao da ce me prebaciti na njihov centralu i tako koristiti njihove infrastrukture..
trenutno koristim od davne Juge Posta, HT i sad Telekom i centrala je udaljena 2.5 km
mene zaniam isto da li negdje mogu naci mape tih centrala svih operatera.
uz Terrakom (koji je skuplji) sad i Iskon nudi VDSL u moojoj ulici
Niste mi citirali tocno pa nisam siguran na sta odgovarate tu. Sta je poznato? Udaljenost i maksimala? Ne kazem da nije, al svega sam se nagledao i cuo od szk tako da radje volim vidjet stanje u routeru nego ove rekla/kazala. Tehnici ipak najvise vjerujem.
Meter anuu? Mislite atenuaciju po kalkulatoru? Da, to je onda valjda tocno.
VDSL se kao standard nije ukljucivao nigdje kod nas koliko sam upoznat, tako da kad pricamo o vdslu, pricamo samo o vdsl2.
Sve ti je to Tcom infrastuktura (osim ako bas ne povuce vip/bnet svoje kablove, ili optiku neki drugi operater). Bakar je sve tcomovo vlasnistvo, a kad ti ISP kaze da je "njihovo" to se obicno misli na dslam kartice, zice su i dalje tcomove :)
Ima tu jedna tema gdje je netko stavio sve centrale u HR, jako dobra mapa. Mozda nije sad updateana non stop i neznam, ali je jako dobra i sadrzi mnostvo toga. Potrazi tu po forumu mislim da je u ovom podforumu.
Ne znam jeste li vidjeli, no Iskon sada ima popust od 10.5% ako ugovorite plaćanje izravnim terećenjem (trajnim nalogom) u banci.
Ne znam jeste li vidjeli, no Iskon sada ima popust od 10.5% ako ugovorite plaćanje izravnim terećenjem (trajnim nalogom) u banci.
Link?
Iskon cjenik, 104. strana
PLAĆANJE TRAJNIM NALOGOM ZA -10.50% mjesečne nakande
Pogodnost popust na mjesečnu naknadu za korisnike s ugovorenim trajnim prijenosom sredstava prema izdanima računima
Normalno za dobiti popust od -10.5% ne zovete SZK već 01 6000 780 i pozovete se na stavku cjenika.
https://www.iskon.hr/download/871/22490
Nakon provjere i odobrenja prodaje poslati će vam ugovor na email adresu s kojim idete u banku.
U banci potpisujete ugovor kojim dozvoljavate Iskon internet d.d. automatsko skidanje sredstava s vašeg računa u iznosu kojeg primatelj(Iskon) odredi kao i datuma kojeg primatelj odredi.
ne hvala ja vise vjerujem starom dobrom racunu gdje pise koliko treba platiti i da sam uplatim cifru.