Pozdrav!
Danas sam imao vrlo čudnu situaciju. Naime, cijelo jutro sam igrao Cod 4 online i sve je bilo u redu. Onda sam nakon prestanka igranja restartao Win 7 i ušao u Win XP, pošto imam dualboot tj. dva operacijska sustava. Bio sam udaljen od kompjutera par sati i kad sam se vratio, Windowsi više nisu bili XP koje sam ja ostavio, nego su bili Win 7 aktivni. To me dovodi do zaključka da se možda kompjuter sam restartao nakon instaliranja nekih updetova, pa se bootao u Win 7 jer su mi prvi na listi kod dualboota. E sad, sve bi to bilo normalno da mi je radio internet, ali nije radio. Probao sam i u Win 7 i u Win XP i nije radio. Nešto sam malo gledao, prčkao, ali ništa, još uvijek nije radio. Još mi je bilo čudnije šta je procesor bio pod 100% opterećenjem cijelo vrijeme dok sam ja pokušavao vratiti internet. Imam ADSL kod T-coma.
I onda se sjetio da bi mogao isključit i ponovno uključit router iz struje, kao što sam i napravio, i gle čuda: Internet opet radi, opet mogu igrat online i ostalo, procesor više nije zauzet 100% i opcenito je sve opet proradilo.
Skenirao sam i kompjuter od virusa, spywarea i ostale gamadi i nije ništa pronašao.
Sad se ja pitam, pošto je procesor bio pod 100% opterećenjem i pošto mi je Internet proradio tek nakon ponovnog isključenja i uključenja routera, da možda nije bio kakav hakerski upad u moj kompjuter? Firewall koji koristim je onaj od Windowsa.
Dakle, dali je moguće da mi je neko(haker ili netko treći) ušao u kompjuter i možda čak ukrao neke podatke i slično ili je nešto sasvim drugo, možda to da mi je router radio preko 2 dana, kao i Internetska veza, pa se tamo u T-comu nešto moralo restartat pa mi je tek nakon ponovnog uključenja routera proradio Internet?
Hvala unaprijed!