Hakerski napad ili običan problem sa vezom?

poruka: 16
|
čitano: 7.704
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Danas sam imao vrlo čudnu situaciju. Naime, cijelo jutro sam igrao Cod 4 online i sve je bilo u redu. Onda sam nakon prestanka igranja restartao Win 7 i ušao u Win XP, pošto imam dualboot tj. dva operacijska sustava. Bio sam udaljen od kompjutera par sati i kad sam se vratio, Windowsi više nisu bili XP koje sam ja ostavio, nego su bili Win 7 aktivni. To me dovodi do zaključka da se možda kompjuter sam restartao nakon instaliranja nekih updetova, pa se bootao u Win 7 jer su mi prvi na listi kod dualboota. E sad, sve bi to bilo normalno da mi je radio internet, ali nije radio. Probao sam i u Win 7 i u Win XP i nije radio. Nešto sam malo gledao, prčkao, ali ništa, još uvijek nije radio. Još mi je bilo čudnije šta je procesor bio pod 100% opterećenjem cijelo vrijeme dok sam ja pokušavao vratiti internet. Imam ADSL kod T-coma.

I onda se sjetio da bi mogao isključit i ponovno uključit router iz struje, kao što sam i napravio, i gle čuda: Internet opet radi, opet mogu igrat online i ostalo, procesor više nije zauzet 100% i opcenito je sve opet proradilo.

Skenirao sam i kompjuter od virusa, spywarea i ostale gamadi i nije ništa pronašao.

Sad se ja pitam, pošto je procesor bio pod 100% opterećenjem i pošto mi je Internet proradio tek nakon ponovnog isključenja i uključenja routera, da možda nije bio kakav hakerski upad u moj kompjuter? Firewall koji koristim je onaj od Windowsa.

Dakle, dali je moguće da mi je neko(haker ili netko treći) ušao u kompjuter i možda čak ukrao neke podatke i slično ili je nešto sasvim drugo, možda to da mi je router radio preko 2 dana, kao i Internetska veza, pa se tamo u T-comu nešto moralo restartat pa mi je tek nakon ponovnog uključenja routera proradio Internet?

Hvala unaprijed!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A s kojim alatima si skeniral komp u potrazi za napasnicima?Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Hakerski napad ili običan problem sa vezom?
rambox kaže...

A s kojim alatima si skeniral komp u potrazi za napasnicima?Cool

uuhh moja baba Bosiljka je hakovala tvoj komp hehhe eno uvatila je CIA dok im je hakerisala sistem Cool,ništa neubičajeno malo net zaštopo uključi-isključi solucija sve sredila

15 godina
odjavljen

Bar je čovjek lijepo obrazložio svoj problem.

BTW. ne znam odgovor...

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Alati su AVG antivirus i Spyware S&D. Znam da zvuči malo čudno "hakerski napad", ali nemorate se odmah sprdat. Problem je u tome šta neznam zašto se to dogodilo i šta je još čudnije, procesor je bio pod 100% opterećenjem dok nisam imao internet. A opcija isključi-uključi je sve riješila. Zato bi vas molio da pišete ako znate u čemu je bio problem, a ne da pišete o babama i CIA-i....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Curle kaže...

Alati su AVG antivirus i Spyware S&D. Znam da zvuči malo čudno "hakerski napad", ali nemorate se odmah sprdat. Problem je u tome šta neznam zašto se to dogodilo i šta je još čudnije, procesor je bio pod 100% opterećenjem dok nisam imao internet. A opcija isključi-uključi je sve riješila. Zato bi vas molio da pišete ako znate u čemu je bio problem, a ne da pišete o babama i CIA-i....

Prilično loši alati za skeniranje. Dakle, malwarebytes i avira free su puno bolji izbor. Uz to comodo firewall i wot na browser.

Pogledaj ovdje

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:29 (kingmedo).
16 godina
neaktivan

Možda nije bio "hakerski napad", ali zašto je onda procesor bio pod 100% opterećenjem, iako nijedna aplikacija ili slično nije bila pokrenuta? Ako je i bio napad, šta može potencijalni haker ukrasti sa nečijeg kompjutera? Dali može bit neki crv ili slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Curle kaže...

Tesko je rec ovak kaj je u pitanju moze bit svasta, ko prvo Spybot ti ne treba uopce ko Realtime zastita njega deinstaliraj s kompa samo si radis zbrku.Cool Napravi Quick Scan sa ova dva programa dole prvo s jednim pa s drugim, to su samo skeneri nemaju stalne zastite pa onda bude puno jasnije ima li koja gamad ili nema.Cool

http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html

http://www.superantispyware.com/downloadfile.html?productid=SUPERANTISPYWAREFREE

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 17:37 (rambox).
16 godina
neaktivan

Dali može neki haker npr. upast na neko računalo kao što je moje(običan korisnik) i šta može "ukrasti" tj. kakve podatke(broj kreditne kartice, pasworde itd.)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo skenirao cijeli kompjuter na full scan sa oba programa gore navedena i našao mi samo neke adware infekcije. Moguće da je moj problem ipak povezan sa T-comom jer su oni poznati po takvim ispadima veze. Ali ni "hackerski napad" još nije isključen. Vaše mišljenje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 20:25 (Curle).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Curle kaže...

Vaše mišljenje?

Plač

Političari i Virusi, čekaju me u zasedi
svakog jutra,svaku veče su
U Mom Kompjuteru!!!

Koja

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 20:38 (Verbatim).
15 godina
protjeran
Verbatim kaže...
Curle kaže...

Vaše mišljenje?

Političari i Virusi Plač

Političari i Virusi čekaju me u zasedi
svakog jutra i svaku veče su
U Mom Kompjuteru!!!

Koja

sve je zavjera sve je pogrešno od onoga što se čini svagdje su hakeri i visrusi buahahaha buuuuu čekaju da ti sruše sistem

16 godina
neaktivan

OK, ovo gore je bilo malo za za*ebanciju, ali sada ozbiljniji odgovori...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

rot kit sigurno ali ti si trebao u tasku vidit koji ti to proces drpa procesor jer je teško ovako reć tako da znaš za drugi put svakako provjeri sa Malwarebytes' Anti-Malware puno bolji od ad aware free(za pro neznam)Smijeh

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto bi CPU bio na 100% u slucaju provale na komp??? Cemu "hakeru" treba overkill CPU-a?

Vjerojatno si imao nekih problema sa mrezom i svchost proces pojeo CPU na 100%, slucajnost...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Idi u Event Viewer i vidi sta se zbivalo u tom vremenskom periodu. Mozda je bilo do kratkotrajnog prekida napona pa se PC restartao

Event Viewer---Windows Logs--- System-- trazi stavke pod Kernel-Power

Evo primjera za sleep

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 14.03.2010 03:52:08
Event ID: 42
Task Category: (64)
Level: Information
Keywords: (4)
User: N/A
Computer: ***********
Description:
The system is entering sleep.

Sleep Reason: Application API

Primjer za restart

Log Name: System
Source: USER32
Date: 14.03.2010 11:54:24
Event ID: 1074
Task Category: None
Level: Information
Keywords: Classic
User: ***********
Computer:   ***********
Description:
The process Explorer.EXE has initiated the restart of computer ******** on behalf of user ********** for the following reason: Other (Unplanned)
Reason Code: 0x0
Shutdown Type: restart

Lociraj po vremenu. Mozda je i hakerski napad (nekog bota) ali da bi neki haker restartao tvoj PC mora biti tu jako dugo prisutan :) Ne brini se nije haker

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice