Creative Gigaworks T3 ili Logitech Z623

poruka: 15
|
čitano: 8.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok ljudi trebao bih pomoć kod odabira zvučnika. Izbor sam suzio na Logitech Z623 i Creative Gigaworks T3. Odlučio sam kupiti i zvučnu karticu Asus Xonar DS ili DG pa mi i tu trebala mala pomoć (da li se isplati dati više novaca za DS?). 

Zvučnici bi mi prvenstveno služili za slušanje glazbe i za filmove, igre skoro pa ni ne igram, a soba mi je veličine 20 kvadrata. Nadam se da sam dao sve potrebne informacije.

Pročitao sam tonu review-ova i ni sam više neznam koje da uzmem, iako me nekako više vuku Gigaworksi T3. Ako ima netko da je čuo i jedne i druge u akciji pa da mi napiše bilo bi super{#} Ili ako imate neku drugu preporuku, samo da ne prelazi 950kn. Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Creative Gigaworks T3 ili Logitech Z623
lolipopmen kaže...

Bok ljudi trebao bih pomoć kod odabira zvučnika. Izbor sam suzio na Logitech Z623 i Creative Gigaworks T3. Odlučio sam kupiti i zvučnu karticu Asus Xonar DS ili DG pa mi i tu trebala mala pomoć (da li se isplati dati više novaca za DS?). 

Zvučnici bi mi prvenstveno služili za slušanje glazbe i za filmove, igre skoro pa ni ne igram, a soba mi je veličine 20 kvadrata. Nadam se da sam dao sve potrebne informacije.

Pročitao sam tonu review-ova i ni sam više neznam koje da uzmem, iako me nekako više vuku Gigaworksi T3. Ako ima netko da je čuo i jedne i druge u akciji pa da mi napiše bilo bi super{#} Ili ako imate neku drugu preporuku, samo da ne prelazi 950kn. Unaprijed hvala!

Evo, upravo slusam prve taktove na Creative T3. Kupljeni u Optimum racunalima, cijena nevjerojatno pala, ako hoces sad je vrijeme da ih uzmes. Imao sam Z2300, koji su po mnogima superiorni u odnosu na Z623. Najkraće, ako ces ih vise slusati u filmovima, uzmi logitech koji definitivno imaju više snage (mozda dvostruko od T3). Muzika puno puno ljepse zvuci na T3. Definiranije i cisce... Eto, ja nakon nekoliko Logitecha izabrao Creative. Za sada nisam pozalio. Isto tako, imas jos jednu opciju-Corsair SP2500 (navodno jako, jako dobri. I jos nesto, zvucnici su spojeni na onboard zvucnu pa vjerujem da bi ti bilo koji model na Asus Xonar jos bolje zvucao. 

Pozdrav

Neven

13 godina
neaktivan
The Stig kaže...
lolipopmen kaže...

Evo, upravo slusam prve taktove na Creative T3. Kupljeni u Optimum racunalima, cijena nevjerojatno pala, ako hoces sad je vrijeme da ih uzmes. Imao sam Z2300, koji su po mnogima superiorni u odnosu na Z623. Najkraće, ako ces ih vise slusati u filmovima, uzmi logitech koji definitivno imaju više snage (mozda dvostruko od T3). Muzika puno puno ljepse zvuci na T3. Definiranije i cisce... Eto, ja nakon nekoliko Logitecha izabrao Creative. Za sada nisam pozalio. Isto tako, imas jos jednu opciju-Corsair SP2500 (navodno jako, jako dobri. I jos nesto, zvucnici su spojeni na onboard zvucnu pa vjerujem da bi ti bilo koji model na Asus Xonar jos bolje zvucao. 

Pozdrav

Neven

E puno ti hvala, sad sam definitivno otpisao Z623. Kakav je bas na Gigaworksima i glasnoća?  Gledao sam i Corsair i vidim da ga svi masovno hvale, ali on mi je malo skup i čini mi se da bi mi njegov sub bio prejak za sobu. Sad neznam da li da se razvučem za još par sto kn i uzmem Corsaira jer za 300kn razlike između Gigaworksa i Corsaira uzmem zvučnu. Budem vidio ako se još netko javi sa nekim preporukama.

Edit: Zaboravio sam te pitat kolko su dugi kablovi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 21:40 (lolipopmen).
15 godina
neaktivan
Vidi što ti je važnije , ako si više za glazbu onda Creative a ako za film onda Logiji. Također , ako si uživljenik u glasno slušanje glazbe okreni se odmah prema Logitechu.Tu su majstori :D Odvagni pa javi
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

A podjedanko su mi glazba i filmovi, a  susjedi baš ne vole kad preglasno slušam glazbu, imao sam već par primjedbi pa da zvučnici trešte nije prioritet{#} Jesi možda imao prilike slušati Gigaworkse? Najviše me muči dali se zvuk izobliči kad se pojačaju na recimo 60, 70%, da bas počne lupat bezveze i "propadat" (prdit, neznam kak da se izjasnim) i da sateliti ne sviraju čisto. Kakav ti se čini Corsair SP2500? Jel se isplati uštedit za njega malo pošto su mi malo preskupi.

Znam da sam možda malo naporan sa pitanjima, ali ne planiram mijenjat zvučnike bar 3, 4god pa se ne bi htio zeznut.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lolipopmen kaže...
The Stig kaže...
lolipopmen kaže...

Pozdrav

Neven

E puno ti hvala, sad sam definitivno otpisao Z623. Kakav je bas na Gigaworksima i glasnoća?  Gledao sam i Corsair i vidim da ga svi masovno hvale, ali on mi je malo skup i čini mi se da bi mi njegov sub bio prejak za sobu. Sad neznam da li da se razvučem za još par sto kn i uzmem Corsaira jer za 300kn razlike između Gigaworksa i Corsaira uzmem zvučnu. Budem vidio ako se još netko javi sa nekim preporukama.

Edit: Zaboravio sam te pitat kolko su dugi kablovi?

Ovako: usudio bih se reci da je basa i previse. Kad ga smanjis na najtise, cuje se, ali kako sam u prijasnjem postu rekao ne osjetis ga kao Logitechov. Osobno smatram da je bas kvalitetniji od Logitechovog ako treba pogoniti muziku, ali preslab da bi tresao sobu kod gledanja filmova. Ja sam slusajuci Z2300 imao osjacaj da se laminat u sobi dize :-). Sto se overall glasnoce tice Gigaworksi nisu preglasni. Tu glas ide za Logitech jer ceš prije doci do granice glasnog slušanja bez distorzije. Creative su kvalitetni zvucnici ali ce prie doseci taj prag. Corsair bi mozda bio izvrstan cross, bolji od Logija za mjuzu, bolji od Creativea za filmove. No, corsair ima, po mom misljenju veliku manu, a to je dizajn. Creative izgledaju profesionalno, profinjeno, decentno, ozbiljno. Bolje od Logitecha, a pogotovo od Corsaira koji mi vuce na nekakve jeftine Trustove. Kablovi su kod Creativea malo na knap. Sub mi je s lijeve strane stola širokog 1,5 m. Sateliti na uglovima i nema bas previse komocije. E sad nesto što mnogima uopce nije bitno, a ja sam na to bolestan. Dakle, kupljeni su od Optimum računala koji su ih pak uzeli od Omnie. Kladim se da su bili na policama, a sateliti na subu. Odmah sam uocio dvije male (jako male) točkice na subu gdje je boja malo izguljena. Popi**** jer u Hrvatskoj ništa ne možeš kupiti da nije "rabljeno". Uopce ne paze kod hendlanja takvim proizvodima pa razljute ovakve picajzle poput mene :-) Ovdje dajem glas Logijima jer ih prodaje svaki dućan u Hrvatkoj (što nije slučaj s T3) pa vjerujem da su jako male sanse da ne budu besprijekorni što se tice vanjstine. Savjet o zvucnoj trebam i ja. Zanima me hoce li kvalitetna zvucna malo sve pojacati i podebljati output, pribliziti moje nove bebe Logitechu :-) Ovo, nadam se da sam pomogao

Neven

15 godina
neaktivan
@lolipopmen - Da da , čuo sam gigaworkse.Dobar komad zvučnika , topal i definiran zvuk , fino izgledaju te je kontroler zakon. A to s glasnoćom je sigurno , da ih pojačaš preko 60 % bas opasno prdi i propuhava.S tim naravno ni zvuk satelita više nije isti. Corsair mi se čine kao dosta dobri , dvosistemski sateliti , obilje snage. Samo onda nećeš imat za zvučnu.Ja bi u tvom slučaju uzeo t3 radi susjeda i za zvučnu s njuškala neku Audigy 2 ili 4 za 200 kn.Odlična kupnja. @the stig - Kupnja nove zvučne će pridonijeti kvaliteti zvuka , glasnoći , linearnosti zvuka te manjem šumu.Također i tebi za tih 200 kn preporučam Audigy 2 , 2ZS ili 4.Za te pare nema bolje kupnje i nemaj straha od kupovanja rabljene zvučne.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Nevene napisao sam ti već, prava je šteta spojiti T3 na bilo što ispod Audigy-a 2 ZS ili 4 kartica, koje idu po pišljivih 150-200kn na njuškalu. Nema skepse oko polovnih zvučnih, ili rade, ili ne. Tako da nema mjesta strahu, a imaju komponente kakve nalaziš u prosječnim receiverima srednje klase u Hi-Fi domeni.

Osobno, čak bi na tvom mjestu uzeo X-Fi Extreme Gamer za 200kn, pišljiva cijena za takvu karticu, razlika spram onboarda bi morala biti ogromna na T3, ako je meni bila na S220 Logitech i X530, te Z2300 kasnije itd. Odlična kartica za tu cijenu i analogno spajanje, vrlo dobar DAC i SNR.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
@lolipopmen - Da da , čuo sam gigaworkse.Dobar komad zvučnika , topal i definiran zvuk , fino izgledaju te je kontroler zakon. A to s glasnoćom je sigurno , da ih pojačaš preko 60 % bas opasno prdi i propuhava.S tim naravno ni zvuk satelita više nije isti. Corsair mi se čine kao dosta dobri , dvosistemski sateliti , obilje snage. Samo onda nećeš imat za zvučnu.Ja bi u tvom slučaju uzeo t3 radi susjeda i za zvučnu s njuškala neku Audigy 2 ili 4 za 200 kn.Odlična kupnja. @the stig - Kupnja nove zvučne će pridonijeti kvaliteti zvuka , glasnoći , linearnosti zvuka te manjem šumu.Također i tebi za tih 200 kn preporučam Audigy 2 , 2ZS ili 4.Za te pare nema bolje kupnje i nemaj straha od kupovanja rabljene zvučne.

Hvala, malo glasnoće fali... pogledat cu na Njuskalu iako ja preferiram novo. jbg, tako je...

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nevene napisao sam ti već, prava je šteta spojiti T3 na bilo što ispod Audigy-a 2 ZS ili 4 kartica, koje idu po pišljivih 150-200kn na njuškalu. Nema skepse oko polovnih zvučnih, ili rade, ili ne. Tako da nema mjesta strahu, a imaju komponente kakve nalaziš u prosječnim receiverima srednje klase u Hi-Fi domeni.

Osobno, čak bi na tvom mjestu uzeo X-Fi Extreme Gamer za 200kn, pišljiva cijena za takvu karticu, razlika spram onboarda bi morala biti ogromna na T3, ako je meni bila na S220 Logitech i X530, te Z2300 kasnije itd. Odlična kartica za tu cijenu i analogno spajanje, vrlo dobar DAC i SNR.

a vidis Logi Z5500 je bio spojen optikom (za koju se smatra da je super nacin povezivanja) i nisam bio bas odusevljen. Creative na onboard zvuci super, ako još bolje na pravoj zvucnoj nitko sretniji od mene...

tnx
Neven

15 godina
neaktivan
The Stig kaže...
thedream kaže...

a vidis Logi Z5500 je bio spojen optikom (za koju se smatra da je super nacin povezivanja) i nisam bio bas odusevljen. Creative na onboard zvuci super, ako još bolje na pravoj zvucnoj nitko sretniji od mene...

tnx
Neven

Ako si picajzla jbg, nikad ni nećeš biti oduševljen, pogotovo kad uzmeš u obzir klasu zvučnika o kojoj se govori, više klase za PC, a malo jači low segment u bilo kakvom ozbiljnom svijetu zvučnika. Šalu na stranu za ovo picajzla, slanjem signala optikom za Z5500 prepustio si DAC-u u Z5500 obradu signala, možda bi bio zadovoljniji jbg da si ih spojio analogno, na neku bolju zvučnu tipa Xonar ST/X. To bi bila prava usporedba.

Kažem, istini za volju, ima nas svakakvih i ne čujemo svi - sve isto. Što je tebi diskutabilno da ne kažem i loše, nekome ili pak većini može biti baš ugodno i eto vrlo slušljivo.

Generalno govoreći, koliko me iskustvo naučilo, šteta je kako sam rekao, tako ipak pristojne zvučnike za PC kao T3, ostaviti na onboardu, koja sama po sebi ima par bitnih ograničenja u odnosu na diskretnu zvučnu karticu.

To je sve, a sama situacija postaje gotovo smiješna i beskompromisna, kad vidiš da su zaista fine zvučne za 150 i 200kn već na tržištu.

LP

Cemetary gates
13 godina
neaktivan

Nakon još malo njuškanja na netu i premišljanja odlučio sam ipak uzet Corsair SP2500. Radije imam viška snage nego da sfali :) Malo reduciram odlaske u birtiju, jednu subou ne idem van i skupim tih 300-tinjak kn. Za početak ću uzet od frenda Creative Audigy SE, a kad skupim lovu onda ću uzet ili polovnu zvučnu (onu koje ste mi vi preporučili) ili novu Asus Xonar. Još jednom hvala i to bi bilo to od mene. Pozdrav momci!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nadam se da ćeš napisati koju riječ o njima kad ih nabaviš. {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bravo lolipopmen , dobar izbor , ta Audigy će biti neloša s njima , modaj drivere u xi-fi i bit će to dobro.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo da javim da ipak neću radit nekakav review Corsaira, danas sam za male novce kupio Logitech Z2300 od frenda (500kn). Zasad sam i više nego zadovoljan i još mi ostaje love za kupovinu Asus Xonar DS zvučne + novi miš. Trenutno ih imam spojene na inegriranu zvučnu VIA VT2020 i ok se čuju, vjerujem da će sa Xonarom prosvirat ko blesavi :) 

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice