Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 321.095
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Total War: Rome 2
dedaa kaže...

Tonči smiri malo s elitizmom.

Ne razumijem? Gdje je elitizam?

pavky kaže...
Kako odrzavate (public order) u normali jer meni su stalno gradani unhappy pa mi se j.... robovi pobune.Drzim porez u normali,gradim hramove,nema stranih spijuna...novi sam u igri pa moram pohvatat konce...

Ja to još nisam pretjerano dobro riješio, ali ugušim pobune vojskom. Imam problema s "lock-inom" na neka područja, a AI divlja k'o da ima resursa beskonačno. Ne mogu izdržati upkeep vojski da stoje i brane grad i istovremeno ratuju, a i ne dobivaju iskustvo sjedeći u gradu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Svaka igra na izlasku ima bugove i to je jasno kao dan.Svaku igru nakon izlaska treba malo popravit i izbalansirat  ali ovo je prestrašno.

Ja igru za koju sam dao 300 kuna nemogu igrat zato što je u totalnoj banani sa tehničke strane(shogun u međuvremenu radi bezprijekorno).

Dakle oni su meni prodali nešto što ne valja.Kao da kupim novi auto koji ne valja i onda mi dodje neki tonči ili ovaj teletabis gore (abomb) i kaže šta si nestrpljiv nemoraš se vozit odma čim si kupio auto. Vozit ćeš se,ima vremena.

Debilana da nemože bit veća.

vidis to je tvoje stajaliste... moje je stajaliste da je malo glupo preorderat auto(osim ako nemas kesu novaca). tako da kao i auto, igru se generalno ne kupuje prvi dan. Vec se vidi da li se isplati uzimat i kakvi su problemi.

Buduci da je ova noob hype populacija kao inace povjerovala developerima i raznim usminkanim trailerima da ce igra bit bogovska, napravili su rizik i kupili je bez razmisljanja. i sad su se dosli ovdje zalit kako nevalja..kmeeeeee... GET OVER IT...

Drugi put pogledajte sta kupujete i ne budite naivni....

Igra ima problema, rjesit ce ih, ako ne rjese, sljedeci nastavak necu kupovat nego cu uzet konkurentsku igru.

Kao sta san vec reka, nece propast svijet ako malo ne pricekate... A ako niste u stanju cekat onda se sitite svog stanja kada bacate tesko stecene pare u vjetar...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 21:20 (Abomb).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
dedaa kaže...

Tonči smiri malo s elitizmom.

Ne razumijem? Gdje je elitizam?

pavky kaže...
Kako odrzavate (public order) u normali jer meni su stalno gradani unhappy pa mi se j.... robovi pobune.Drzim porez u normali,gradim hramove,nema stranih spijuna...novi sam u igri pa moram pohvatat konce...

Ja to još nisam pretjerano dobro riješio, ali ugušim pobune vojskom. Imam problema s "lock-inom" na neka područja, a AI divlja k'o da ima resursa beskonačno. Ne mogu izdržati upkeep vojski da stoje i brane grad i istovremeno ratuju, a i ne dobivaju iskustvo sjedeći u gradu.

kad osvojiš grad zadrži vojsku u gradu radi vojne prisutnosti, odmah gradi kulturne zgrade, "diplomata" drži oko grada on podiže latinsku kulturu, lupi njegov skil koji pogoduje građanima Rima oko poreza, malo duže traje ali kad projekcije public ordera bude u zelenom možeš razmišljat o vojnom napuštanju grada i edikt pomaže(ja na početku stavim promicanje latinske kulture, a malo poslje kruha i migara)

14 godina
neaktivan

Jel na kraju novi patch smanjuje turn i loading time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
k1klop kaže...

Jel na kraju novi patch smanjuje turn i loading time?

Neznam za loading time nisam mjerio ali turn da, nemoram mjerit jer je očigledno.

AI na mapi je sad dosta aktivniji, i dalje se "boje" objavit meni rat ali znaju kad tad prekinut ugovor o ne napadanju (aj i to bar nešto) :).

Popravili su neke stvari u siege bitkama, vojska ne čeka Juru koji je zapeo na skalama nego uredno sađe sa osvojenih zidina u grad.

Imao sam i pokušaj flankanja od strane AI ili je pokušao doć do capture pointa koji sam osvajao sa konjicom, nisam siguran ali bar nije pokušao proć kroz moj spear wall nego me je pokušao zaobić, nadam se da nije slučajno tako ispalo :)

AI je i dalje pasivan kad mu napadaš grad, moš ga sa slingerima ubit, upravo sam imao bitku 4 poginula 2000 ubijenih.

AI vojska se malo izgubi kad kreneš na njega sa 2-3 strane istodobno dok ga sa slingerima napadaš.

Zna ti okrenut leđa konjici jer "nezna" na koju stranu krenut pošto je s obe strane tvoja vojska.

Sad je igra igriva, još uvijek lagana (bar meni) ali je igriva.

Doduše još mi nisu napali grad koji ima luku i zidine, ali jesu jedan bez luke i poslali su 3 spear jedinice da zapale vrata, znači napredak i na tom polju. :)

Rješen je problem i clipinga sa skalama u siege bitci, sad su uredne veličine, odnosno vojska ne radi troskok da bi se dočepala zidina.

Još nije rješen problem napadanja agenta iz stacka vojske, kad zbugira vojsku i nemoš end turn uprit.

Nisu rješili ni mogućnost blokanja puta sa agentom, i dalje je agent rambo koji može zaustavit 2000 ljudi. ^^

Svi vi koji tvrdite da je igra bila ok i prilikom izlaska sad i vidim zašto, ne znate ni provinciju prebacit na svoju kulturu ili koristiti agenta (diplomatu) za takve stvari pa naravno da vam je onda onakav glichani AI izazov.

Ne volim na ovakav način pisat (izgleda kao da omalovažav sve koji su malo "lošiji" u igri) ali vidim da i vi blejite gluposti pa eto da vam vratim istom mjerom.

Uglavnom igra ima više težina i ni jedna nije hard, very hard ili legendary e to je još jedan problem igre.

Shogun je imao više težina i moga si birat i ako si bio neznam kakv expert igra je bila izazov na određenoj težini, a ova trenutno nije ni blizu toga.

Opet kažem, sve će to oni pokrpat i doći će na svoje a do tad ajte na Shoguna 2 ili BF3 (to je ona igra na kojoj je "samo" Tonči imao probleme), sorry morao sam :)

17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

...Igra ima problema, rjesit ce ih, ako ne rjese, sljedeci nastavak necu kupovat nego cu uzet konkurentsku igru.

U principu se slažem s tvojim postom. Zamjerku imam na ovo quotano... Nema konkurentske igre, barem ne neke dostojne ovog serijala.

17 godina
odjavljen
WHO2fckru kaže...
Abomb kaže...

...Igra ima problema, rjesit ce ih, ako ne rjese, sljedeci nastavak necu kupovat nego cu uzet konkurentsku igru.

U principu se slažem s tvojim postom. Zamjerku imam na ovo quotano... Nema konkurentske igre, barem ne neke dostojne ovog serijala.

Pa, Civilization je itekako "dostojan". Nema real-time bitke, ali je strateški daleko napredniji naslov.

Vakaka kaže...

Opet kažem, sve će to oni pokrpat i doći će na svoje a do tad ajte na Shoguna 2 ili BF3 (to je ona igra na kojoj je "samo" Tonči imao probleme), sorry morao sam :)

Pa da... imao sam baš glupih problema i nervirali su me. :) No, nije da zato odmah igra ništa ne valja za sve ostale... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 9:54 (Tonči).
16 godina
neaktivan

Kakva je šema s ovim slave uprisingom? "Ustanu" robovi, imaju 20/20 jedinica, stoje tako jedan turn i samo nestanu?!

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Šef kaže...

Kakva je šema s ovim slave uprisingom? "Ustanu" robovi, imaju 20/20 jedinica, stoje tako jedan turn i samo nestanu?!

Posvađaju se među sobom...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
WHO2fckru kaže...

... Nema konkurentske igre, barem ne neke dostojne ovog serijala.

Pa, Civilization je itekako "dostojan". Nema real-time bitke, ali je strateški daleko napredniji naslov.

Dakle nije. A Civ serijal isto tako obožavam i igram od dvojke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 11:47 (WHO2fckru).
13 godina
Jel mi moze neko rec kak mogu igrat ove historical bitke sa egipcanima recimo a ne stalno s rimljanima jel vidio sam na internetu da je moguce al nezz namjestit..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zbilja mi nije jasno na temelju čega je ova igra dibila 8+ ocjene. Da ju je radio neki no name tim a ne CA valjda bi dobila 0. Sramotno da se izdaju ovakvi poluproizvodi bez ikakvog testiranja. Uninstal do nekih boljih vremena. Valjda će poslje nove godine biti igrivo...

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina

Mnoštvo fixeva u novom patchu - Notes

Čitam da su ljudi zadovoljni sa rezultatima nove zakrpe... Samo je tragično to što je taj patch treba biti u finalnom proizvodu...

Čekam da zaživi live jer će biti nekompatibilan sa starim savegamovima pa da krenem sa Spartom ili Atenom uz nadu da su koliko toliko popravili stvari..

Ima nade da će uz par zakrpi ovo postati odličan Total War, ali vidjet ćemo...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Kad će van taj peč?

Ja imam betu i svejedno imam problema za fpsom na mapi

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

također sam stavio betu, i imam malo problema sa fps i lagiranjem ali samo u povjesnim bitkama(opsada kartage, tek pred kraj bitke je počeo lagirat kada se ček i prorijedio broj jedinica na mapi)

0 0 hvala 0
15 godina
Abomb kaže...

vidis to je tvoje stajaliste... moje je stajaliste da je malo glupo preorderat auto(osim ako nemas kesu novaca). tako da kao i auto, igru se generalno ne kupuje prvi dan. Vec se vidi da li se isplati uzimat i kakvi su problemi.

Da, igra kao i auto košta jednako novca i jednaku vrijednost imaju oboje. Gluplju usporedbu nisam već dugo čuo.

IGru kupiš jer je finalni proizvod koji je na policama trgovinama, e sad druga je stvar što ti nov proizvod ne možeš korisitit kako treba jer ga proizvođač nije dovršio. E onda imaš pravo se žaliti i negodovati, jer si dao novce i povjerenje a dobio qurac u usta.

ugl. dosta offtopica.

Vidim da je drugi peč vani, dal popravlja šta fps nekome? Loading smanjen, turn smanjen?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Mnoštvo fixeva u novom patchu

Čekam da zaživi live jer će biti nekompatibilan sa starim savegamovima

Bas sam se pitao da li cemo moci koristiti postojece savegamove nakon apliciranja patcha....a nista, opet ispocetka

16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Sreća pa nisam to stavio četiri posta iznad...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Maddog_HR kaže...
doktor1 kaže...

Mnoštvo fixeva u novom patchu

Čekam da zaživi live jer će biti nekompatibilan sa starim savegamovima

Bas sam se pitao da li cemo moci koristiti postojece savegamove nakon apliciranja patcha....a nista, opet ispocetka

SLabo ste vi to opet razumjeli:

Warning: Your current Save Games will work with Patch 2, but Save Games created or overwritten in Patch 2 will be incompatible with previous versions of Total War: ROME II.

Dakle, sejvovi iz igre prije "zakrpe 2" radit će u zakrpi 2, ali sejvovi kreirani u "zakrpi 2" neće raditi u starijim verzijama igre. Dakle, nećete moći igrati sejvove iz zakrpane igre u ne-zakrpanoj igri.

17 godina

CA  razmišlja i o preradi UIa...

A ovako nešto se nađe čačkajući po datotekama

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Zar im UI nije dobar? Meni se čini OK...

16 godina
doktor1 kaže...

U bitci kartice jedinica su prevelike.

Nevidis pola polja od toga.To trebaju smanjit što prije

Stranice su trenutno nedostupne.
13 godina
Tonči kaže...
doktor1 kaže...

Zar im UI nije dobar? Meni se čini OK...

UI je zbrda zdola..ni ne znam kad mi je koji agent dobio koji skill (u biti znam, posto se levelaju svako malo, samo nigdje nema nikakav notifiaction), niti ima onaj agent skill tree da mozes unaprijed planirati kako levelati agenta

ikone za city management su relativno nejasne, opcenito city building i provincije mi se nekako cini zbrda zdola

moze to po meni puno bolje

UI iz shoguna (ne fall of the samurai) je po meni skoro savrsen

pregledan, dovoljno informacija, ne mora se raditi 100 klikova, dizajn ikona super

17 godina
odjavljen

Nego, jel' malo prebrzo umiru ovi generali? Vojske sporo putuju, vrijeme brzo ide, ovi umru prije nego odrade dvije bitke i prođu dva grada...

17 godina

Veliki problem koji sam prije već bio spomenuo!

Dvije bitke, krene na treći grad nakon deset/petnaest turnova i hopa, stigle ga godine... Crk... Isto tako agneti! Ovdje deset turnova deset godina, u Shogunu dvije i pol godine...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 14:36 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da, posve suludo s obzirom na mogućnosti kretanja po mapi, jer u tom vremenu si u par mjeseci mogao proći cijelu Europu:

http://orbis.stanford.edu/

Dakle, kolege na Stanfordu su razvili kalkulator putovanja upravo za razdoblje Rima. U prilogu je, primjerice, brza ruta za vojno putovanje od zapadnog ruba Europe, do današnje Sirije.

16 godina

Ni meni nije silo ovo 1 turn per year... Morali su bar stavit svako pola godine. Onda bi i godisnja doba dosla do izrazaja bar sta se tice ljeta i zime koje najvise i utjecu.

Ovaj fast march je malo ublazio stvar al opet nije to to.

A da su stavili da se ide brze onda bi bilo nezgodno da ti neprijateljska vojska smjestena bogu iza nogu udje u tvoj teritorij.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Abomb kaže...
A da su stavili da se ide brze onda bi bilo nezgodno da ti neprijateljska vojska smjestena bogu iza nogu udje u tvoj teritorij.

Točno! Tada bi nasta cijeli kolaps! Ako bi išli gledati koliko im je vremenski trebalo preći Europu, (dakle bez problema unutar godine dana) vidjeli bi da bi nakon objave ratova sa xy provncija/država nastao krkljanac jel bi svi mogli u roku odmah banuti na naša vrata i napasti...

Micanje turn za godišnje doba iz Shoguna je po meni korak unazad! Tako su dobro to tamo odradili da neznam zašto su to išli mjenjat? Možda nisu imali vremena raditi kampanjsku mapu za svako godišnje doba kao u Shogunu...

Zar je trebala veća mapa nego u Shogunu 2? Pa i ono je ogromno bilo i tako dobro ispeglano da zbilja ne vidim koji kujac im se dogodio u glavi da su izbacili ovakav poluporizvod...

Kao šta već rekoh, tamo bi ti bilo žao generala jer je trajao i trajao zahvaljujući normalnom sistemu po godišnjim dobima. Bilo je razlike dali ćeš krenut u napad na ljeto/jesen pa da te na neprijateljskom terenu dočeka zima ili ćeš sačekat te napasti nakon zime u proljeće kada nećeš imati gubitke zbog hladnoće!

Nakon year per turn politike normalno da su izbacili i family tree! Pa čemu ženit članove, generale i slično kada će nakon deset turnova umrijet u dubokoj starosti..

Zbilja, nakon onakvog Rise of the Samurai i Fall of the Samurai očekivao sam da će ovo biti neprednije i bolje u svakom pogledu no ispalo je obrnuto... Šteta!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 15:39 (doktor1).
17 godina
odjavljen

Kako krkljanac? Pa nije baš da se ne može mapa izvesti kako treba i s realnim putovanjem. Ako već idemo na "realne" bitke na bojnom polju, onda bi bilo sasvim logično da je i strateška mapa realnija. Turn u mjesece, a onda više turnova i za vojsku dizati i za gradnju. Na ovaj način si u dva turna doveo vojsku od nule do milijun, a opet, treba ti 20 godina da prođeš vlastitu zemlju gore-dolje. Suludo i ubija taktički dio. Nema baš puno manevriranja, nego ostavljaš svakim prolazom kroz grad par jedinica iza sebe i to je to.

Europa Universalis je možda previše hardcore i teška za prosječne igrače, ali baš je šteta što nisu malo više pažnje, barem upola toliko, posvetili realizmu strateške mape.

P.S. Koliko znam, možeš ih ženiti...?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 15:44 (Tonči).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice